Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15B2 problém se startem za tepla
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Monia je teď offline  Monia
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 21:28   Citovat  

Mám D15B2, najeto má jenom 130 000 km. Nechce mi občas při zahřátým motoru startovat... Točí, ale nechytne a pak se rozsvítí check engine. Na poněkolikáté líně naskočí. Už nevím, co s tím to mi hlava nebere ... (může to být špatný čidlo teploty?)
Baterku mám novou, kabely od rozdělovače taky, svíčky taky... Dělá mi to, když už je motor částečně zahřátej, ale i zahřátej úplně (ale jak jsem psala jak kdy)... Za studena chytá hned...
Ví prosím někdo, co s tím? Úsměv Uvítám jakýkoli rady, názory, připomínky přátele ... (a kdyby náhodou někoho napadly nějaký blbý poznámky, tak si je může nechat Mrk )
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 21:39   Citovat  

Téměř na 100% závada spojů hlavního relé - oprava

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 21:41   Citovat  

dj-bobr napsal:
Téměř na 100% závada spojů hlavního relé - vydrž chvilku, najdu ti odkaz..

děkuju přátele přátele
zrovna dneska mi to udělalo zase... z práce mám benzinku cca 5 minut, dojela sem, vypla motor, natankovala a šla zaplatit (asi 3 minuty, motor nestihl ani vychladnout) a za boha to nechtělo nastartovat, povedlo se mi to až na počtvrtý Tak to valím bulvy budu ráda, když mi někdo pomůžete to vyřešit Úsměv

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 21:41   Citovat  

Když se ti rozsvěcuje kontrolka motoru, je docela užitečné si tu chybu vyblikat Úsměv
Návod najdeš ve FAQ.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 21:43   Citovat  

Minor napsal:
Když se ti rozsvěcuje kontrolka motoru, je docela užitečné si tu chybu vyblikat Úsměv
Návod najdeš ve FAQ.

to jsem dělala prvně a nic... cože cože ? rozsvítí se to až po chvilce, co to točí a nechytne

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 21:55   Citovat  

Monia napsal:
to jsem dělala prvně a nic... cože cože ? rozsvítí se to až po chvilce, co to točí a nechytne

Počkej, počkej, jak jsi to vyblikávala ? Pokud jsi to teda vyblikávala, protože při vyblikávání ecu se přece nestartuje to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 21:57   Citovat  

Ano, ty příznaky jsou naprosto jasný.. sežeň si nějakého elektrikáře, ukaž mu třeba tuhle stránku, hezky ho popros (nemusí to být autoelektrikář, stačí člověk, co umí ovládat páječku) o propájení všech spojů toho relé a máš vyřešeno..

(nebo až budeš někdy v Praze autem, dej mi vědět, propájím ti to někde na benzínce za pár minut za kafe..)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 21:58   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Počkej, počkej, jak jsi to vyblikávala ? Pokud jsi to teda vyblikávala, protože při vyblikávání ecu se přece nestartuje to mi hlava nebere

vyblikávala jsem to zvlášť Velmi šťastný nedělala jsem to poprvé, vím jak na to... Úsměv ale vyblikání chyby bylo první, co mě napadlo když se mi rozsvítila kontrolka... vyblikala jsem to až potom samostatně Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 21:59  Naposledy upravil Monia dne 24.10.2013 , 22:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

dj-bobr napsal:
Ano, ty příznaky jsou naprosto jasný.. sežeň si nějakého elektrikáře, ukaž mu třeba tuhle stránku, hezky ho popros (nemusí to být autoelektrikář, stačí člověk, co umí ovládat páječku) o propájení všech spojů toho relé a máš vyřešeno..

(nebo až budeš někdy v Praze autem, dej mi vědět, propájím ti to někde na benzínce za pár minut za kafe..)

to není problém, takovejch lidí mám okolo sebe hodně (a Praha je z Brna trochu z rukyk, zatím se tam nechystám)... myslím, že i mně by to s páječkou šlo... Úsměv Velmi šťastný děkuju za radu, snad to pomůže je to dobrý přátele

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 22:00   Citovat  

Monia napsal:

To je přece jedno, kdy se to rozsvítí Úsměv
Jakmile se to někdy za chodu rozsvítí, vypni motor a chybu vyblikej. Podle vyblikaného kodu si najdi okruh závad a pak se dá soudit dál.
Hlavní relé to být může a nemusí. U starších modelů se při závadě relé kontrolka motoru nerozsvěcí, jak je to u tvého, to nevím.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 22:01   Citovat  

Minor napsal:
To je přece jedno, kdy se to rozsvítí Úsměv
Jakmile se to někdy za chodu rozsvítí, vypni motor a chybu vyblikej. Podle vyblikaného kodu si najdi okruh závad a pak se dá soudit dál.
Hlavní relé to být může a nemusí. U starších modelů se při závadě relé kontrolka motoru nerozsvěcí, jak je to u tvého, to nevím.

už jsem to vyblikávala a nic mi to nevyblikalo... což je trochu divný no... zkusím to relé (nic tím asi nezkazím)... a uvidíme, co dál... když to nepomůže, tak budu hledat další možnosti a řešení Úsměv
zatím díky všem je to dobrý přátele

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 22:10   Citovat  

Tak možná děláš někde něco nesprávně - pokud se kontrolka motoru rozsvítí, jde standardně vyblikat chyba. Leda bys měla nějaké hodně zbastlené auto a kontrolku rozsvěcel nějaký zkrat v kabeláži.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 22:11   Citovat  

Minor napsal:
Tak možná děláš někde něco nesprávně - pokud se kontrolka motoru rozsvítí, jde standardně vyblikat chyba. Leda bys měla nějaké hodně zbastlené auto a kontrolku rozsvěcel nějaký zkrat v kabeláži.

i to je možný... normálně mi to totiž při každým vyblikávání fungovalo... Velmi šťastný no uvidím o víkendu, jak se do toho pustím Úsměv :hehe:

josa je teď offline  josa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2013 , 5:08   Citovat  

No mne robi to iste. a prepajkovanie rele nepomohlo. Velmi šťastný Dokonca u mna niekedy pocas preradovania padnu otacky takmer na nulu, niekedy mi aj zhasne motor. Po prespajkovani rele sa to trosku umudrilo, ale nevuriesilo. Velmi šťastný skratka naucil som sa s tym zatial zit. Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2013 , 8:03   Citovat  

josa napsal:
No mne robi to iste. a prepajkovanie rele nepomohlo. Velmi šťastný Dokonca u mna niekedy pocas preradovania padnu otacky takmer na nulu, niekedy mi aj zhasne motor. Po prespajkovani rele sa to trosku umudrilo, ale nevuriesilo. Velmi šťastný skratka naucil som sa s tym zatial zit. Velmi šťastný

počítám i s tou variantou, že to nepomůže, ale už mě to štve Velmi šťastný pak se na mě každej dívá, nojo, ženská za volantem, co neumí ani nastartovat nesouhlas ... ráda bych to vyřešila i tak Úsměv

isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2013 , 8:30   Citovat  

Ahonda Honda Sice už jsem v jiném levlu(Accord) ale moc dobře si pamatuji ne tento problém. Při vyblikání ECU Úsměv mi to hlásilo ™ porucha palivového okruhu ™ a ™ snímač teploty nasávaného vzduchu ™ . Za tyto dvě poruchay podle ECU jsem zaplatil cca. 4000 Kč a problém přetrval. Přepájel jsem i hlavní relé ale taky nepomohlo. Nakonec jsem to až do prodeje řešil tím,že když byl motor teplý startoval jsem bez ECU tj. Jako u staré škodovky,nečekat až zhasne check engine a hned točit. Chytilo to vždycky a chytá pořád,jsem v kontaktu s novým majitelem. Někdy to ale člověk nestihne(ten inteval je docela fofr). A potom svítí che k angine pořád, a to jsem zase vyřešil tím,že jsem k řidiči natáhl kablik s vypínačem pro pojistku Hazard. Tím se maže ECU a funguje zároveň jako imobilizer. Omlouvám se za sloh,píšu z tel. Snad vám to pomůže,pac v service je tahle sranda fakt drahá.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2013 , 11:21   Citovat  

Monia napsal:
už jsem to vyblikávala a nic mi to nevyblikalo... což je trochu divný no... zkusím to relé (nic tím asi nezkazím)... a uvidíme, co dál... když to nepomůže, tak budu hledat další možnosti a řešení Úsměv
zatím díky všem je to dobrý přátele

Ja si vzpominam, ze moje D15B2 concerto delalo uplne to same. Zapnu zapalovani, kontrolka se rozsviti a cerpadlo tlaci, kontrolka zhasne a cerpadlo vypne. Zacnu startovat zahraty motor a bud hned chytne nebo se po chvili opet rozsviti kontrolka. V tu chvili muzes startovat jak dlouho chces a motor proste nechyti a zadna chyba vyblikat nejde. Pomohlo mi opravit to rele je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2013 , 14:20   Citovat  

Tak rele vypada jako novy.nevim,co to muze delat.je uplne zdravy. Cidlem teploty to byt nemuze? Uz nic jinyho me nenapada

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2013 , 14:32   Citovat  

Nenech se zmást, to moje relé taky vypadalo jako nové.. propájet a bude to cajk OK

(a za sebe potvrzuji, že D15B2 se špatným relé sice rozsvítí kontrolku, ale vyblikat to nejde)

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2013 , 16:51   Citovat  

Taky jsem míval problém při startu za tepla. Kolikrát se mi stalo když jsem stál u přejezdu,že jsem chtěl nastartovat a nechtělo to chytit. Až na poněkolikáté to naskočilo. Nikdy mi ale nesvítila kontrolka ECU a ani jsem nikdy nic nedělal z hlavním relé. Po několika těchto situacích jsem radši u přejezdu motor nezhasínal. Nevím čím to bylo. Nikdy jsem na to nepřišel,každopádně po swapu na čtyřbod jsou problémy pryč. Se čtyřbodem to startuje úplně jinak...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2013 , 21:29   Citovat  

dj-bobr: tak jsem to včera udělala... uvidíme, jestli to vymizí nebo ne...
Kmóďa: nestraš!!! kuky kuk

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15B2 problém se startem za tepla
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina