Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Odlehčený setrvák - názory a připomínky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
odos je teď offline  odos
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2008 , 0:12   Citovat  

Tak když jsme u těch setrváků, celkem by mě zajímal váš názor proč odlehčovat a proč zase ne. Mám preludu 3G a mortorem B20A9 (103kw) a u známého jsem si nechal odlehčit jeden setrvák z původních 9,25kg na 6kg.jenže on ho ubral po celé ploše od středu až po kraj za zadní strany, ale zdál se mi zhruba uprostřed tenkej. Tak jsem vzal druhej setrvák, nakreslil jsem si originál v řezu na papír a začal jsem ubírat, kde je kovu potřeba nejmíň. Samozdřejmě vzal jsem to z kraje a u středu sem se snažil neubírat vůbec.(nešel jsem pod 1,5cm tloušťky, hodně udělalo zkosení hran) čekal jsem že bude těžší než předešlý, jenže ejhle váží 5,5kg, což bylo mimo plán. Po zásahu soustruhem jsem ho nechal okamžitě vyvážit v ZPS Zlín u známého za pakatel. Jáký myslíte že to bude mít vliv na jízdní vlastnosti, životnost kliky, spolehlivost celkově? Očekávám mírné zvýšení výkonu(roztáčení menší hmoty) . Když se to tak vezme, motorky nemají setrvačník žádný. Máte s tím někdo zkušenosti? těch 5,5kg je celkem extrém.Navíc na jiném motoru honda jsem nasěl sportovní odlehčenou řemenici, na pohled stejnou, ale váží pouhých 1,4kg. Na pohled to není domácí výroba navíc tam má vyražené kódy od výrobce. je o 0.9kg lehčí než originál, tak jsem si ji tam také namontoval. Motor už jsem zkoušel, dokonce jel i na volnoběh.Volnoběh bych chtěl pro jistotu trochu zvednout, máte někdo návod jak na to? DIKY
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
daviii je teď offline  daviii
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2008 , 0:23   Citovat  

No já akorát vím že ty hliníkový-slitinový sportovní setrváky vážej třeba mezi 3 a 4 kilama takže těch tvých 5,5 asi takovej extrém není, ikdyž jaxe to vezme, pže to je něco uplně jinýho, ty jsi odlehčil sériovej a ty konstrukce jsou uplně jiný...No já do toho moc nevidím, v těch materiálech se nevyznám takže se rád taky něco dozvím...

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2008 , 0:26   Citovat  

o tomhle by ti asi nejvíc řekl PreludeZ

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2008 , 0:40   Citovat  

ja mam setrvak na necelejch 5kg a obrany aji zavazi na klikovce (nevim predeslou ani soucasnou vahu - viz moje honda) zitra respektive odpoledne uz bych mel snad po mensich problemech vyjet tak ti pak za par dni napisu co a jak ..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2008 , 0:53   Citovat  

Tat trochu jste mě uklidnili. Dokonce jsem četl šlánek že nekdo odlehčil na BMW setrvák tak, že jim proletěl z převodovky a zkrz kapotu až ven zhruba při 6000ot. To musela být zábava Úsměv

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2008 , 6:02   Citovat  

na volnoběh nešahej , pokud nemáš ostrý vačky tak to v klidu zkousne serie. Jak ti psali jsou i lehčí setrváky a nikdo volnoběh zvedat nemusel,spíš si budeš muset zvyknout při rozjezdu víc přidat .Pokud jim setrvák uletěl, tak musel být buď nevyváženej nebo extremě zeslabenej (osobně myslím spíš 1 možnost).mimochodem tema kde se probírali pro a proti odlehčených setrváků už tu je. odkaz a odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2008 , 13:02   Citovat  

Diky za odkazy. Po procitani jsem si vsiml, ze porad se polemizuje o kroutaku a vykonu. Cetl jsem kdysi clanek , ktery popisoval vykon a kroutici moment a vztah mezi nimi. podle me zmenou setrvacniku se kroutici moment nezmeni, protoze ten udava síla výbuchu působící od pístu na kliku na určitém rameni, ale zvedne se vykon, protože je setrvacnik lehky, tudiz se rychleji vytaci a vykon je soucinitel krouticiho momentu za nejaky cas. Ten clanek sem klidne prihodim pokud ho najdu. rozhodně kdo používá styl závodního řazení by měl být spokojenější a rozjíždět se budete jak na skůtrovi. A jak bylo psáno v předchozím tématu, tak honda vyvažuje kliku opravdu zvlášť, řemenici a setrvák taky. Jen ho nesmím přehřát, aby neprdl, pač je to litina. kdo chcete ztáčet setrvák z originálu, tak doporučuji soustružit s co nejmenší drsností, protože nás na strojírenství čili, že pevnost součástky se dá zvýšit proti praskání i hladkou plochou( zvýší se povrchová pevnost- rozloží se lépe pnutí). Jinak všem zatím díky

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2008 , 13:12   Citovat  

jo a ještě něco, nechápu proč by se měl setrvačník vyvažovat s přítlačákem, protože to by jste to museli vyvažovat při každé výměně spojky(pokud měníte i přítlačák, což se objedno dělá)

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2008 , 13:43   Citovat  

odos napsal:
Diky za odkazy. Po procitani jsem si vsiml, ze porad se polemizuje o kroutaku a vykonu. Cetl jsem kdysi clanek , ktery popisoval vykon a kroutici moment a vztah mezi nimi. podle me zmenou setrvacniku se kroutici moment nezmeni, protoze ten udava síla výbuchu působící od pístu na kliku na určitém rameni, ale zvedne se vykon, protože je setrvacnik lehky, tudiz se rychleji vytaci a vykon je soucinitel krouticiho momentu za nejaky cas. Ten clanek sem klidne prihodim pokud ho najdu. rozhodně kdo používá styl závodního řazení by měl být spokojenější a rozjíždět se budete jak na skůtrovi. A jak bylo psáno v předchozím tématu, tak honda vyvažuje kliku opravdu zvlášť, řemenici a setrvák taky. Jen ho nesmím přehřát, aby neprdl, pač je to litina. kdo chcete ztáčet setrvák z originálu, tak doporučuji soustružit s co nejmenší drsností, protože nás na strojírenství čili, že pevnost součástky se dá zvýšit proti praskání i hladkou plochou( zvýší se povrchová pevnost- rozloží se lépe pnutí). Jinak všem zatím díky

Nápad je tu! Točivý moment motoru je funkcí výkonu v závislosti na otáčkách Chápeš! Nápad je tu! a ne v závislosti na čase!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2008 , 17:42   Citovat  

PreludeZ napsal:
Nápad je tu! Točivý moment motoru je funkcí výkonu v závislosti na otáčkách Chápeš! Nápad je tu! a ne v závislosti na čase!

no mas pravdu, ja to spatne napsal, ale proste je to tak nejak

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2008 , 17:51   Citovat  

Tady je ta slíbená teorie výkonu, možná už jste ji někdo četli.

teorie výkonu.doc
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  teorie výkonu.doc
 Velikost:  84.5 kB
 Staženo:  147 krát

Obsah fóra Honda-club.cz   
Odlehčený setrvák - názory a připomínky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0