Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Řízení o správním deliktu provozovatele vozidla
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
happy je teď offline  happy
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 20:15   Citovat  

doslo mi lejstro z magistratu. o nejakem zaznamu z kamery v tunelu. pry tam moje auto pred dvemi mesici jelo rychleji nez melo. chteji za to litr. kamaradska cena, ale z principu (vecne hladovy stat) se mi to posilat nechce. pokud je neposlu tak zahaji "viz titulek". je to nejaka od pocatku roku platici humlovina, vice zde: tudy odkaz problematika je docela dobre rozepsana zde tudy odkaz

nejaka osobni zkusenost?? udat nejakeho virtualniho indickeho kamarada ze slumu u mesta dilli? mrtveho ridice? nebo vytrollit urednika podle strany 14 vyse zmineneho dokumentu?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 21:01   Citovat  

Stalo se mi totéž, půjčil jsem shuttla během Hondaye na nějaké tahání krámů a přišla mi tahle výzva. Úžasné je, jak to mají už pěkně nalinkované na platbu. Z toho je vidět, jak moc jde o bezpečnost provozu.
Podle jejich pokynů jsem jim napsal, kdo měl auto půjčené - tvrdit, že vím, kdo to řídil, to bych musel být jasnovidec - a tomu, aspoň podle toho, co říkal, nic nepřišlo.
Řekl bych, že aspoň tady v Praze, pokud čekají, že to nepůjde úplně snadno, že to nechávají být. Ovšem je i možné, že se ozvou za pět let a budou mě chtít rovnou zavřít Úsměv
Pokud jim napíšeš, že auto řídil Kačer Donald, možná to vezmou jako výzvu k boji.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 23:19   Citovat  

Stalo se mi že mě vyfotili zezadu v obci.....tudíž sem zaplatil litr bez ztráty bodů a byl sem rád jak to dopadlo Velmi šťastný Myslím (nejsem si jistej) že je tam maximální pokuta provozovateli vozidla 5t, tak kdyby hrozilo 5t asi by se vyplatilo špekulovat, ale kvůli litru to mi hlava nebere (vzhledem k výši pokut a ztráty bodů) bych to neřešil
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2013 , 10:51   Citovat  

Tohle je uzavrene kolecko a Dfens jako vzdy lze a nabada ke kravinam, ktere ve finale zaplatis ve spravnim rizeni. Dnes to ma stat vymyslene tak, ze posle papir a ty bud zaplatis, nebo nezaplatis. Kdyz nezaplatis, tak musis rict, kdo ridil. Ten to bud zaplati, nebo nezaplati. Kdyz nezaplati, jde to zpet za tebou (sice bez bodu, ale jde a to jeste vetsinou s peknou prirazkou).. Smutný
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2013 , 11:09   Citovat  

Jde to uhrát na osobu mrtvou - úřad přestupek odloží a dále se k němu již nevrací.. ale já bych na tohle asi koule neměl.

potíž je ta, že výchovná složka pokut za přestupky je již dávno v hlubinách minulosti a dneska jde o rejžovačku a nic než rejžovačku, už to je tak nějak oficiální a tenhle boj spojenej s utahováním šroubů začíná nabírat dost hnusný obrátky Smutný

( + často úmyslně nepřehledné dopravní značení tomu nasazuje taky korunu. jako teď když kolegyni začátečnici přišlo 34 pokut ze Strakonické, půl roku staré.. tak nebojujte s tím, žejo.. nechali jsme z toho udělat regulérní přestupky a ne jen "správní delikty", zažádali o sloučení do jednoho a ten budeme projednávat v nezkráceném správním řízení, bude to ve finále daleko levnější..)

Minor: za 5 let to nevytáhnou, "by default" je po jednom roce promlčeno
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 30.10.2013 , 13:28   Citovat  

No já nevím, já jim péťo poslal za 66km/h na legerce a vod té doby tam jezdím 50 ... sice jenom kolem kamery, ale výchovné to jistě bylo Velmi šťastný
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.10.2013 , 13:42   Citovat  

2x 62km/h v jednom měsíci na silnici u Ruzyně a pokaždý s jiným autem, jednou 500 a jednou 600 Velmi šťastný A výchovný to taky bylo, radary 50 za radary 150 pořádnej výtlem
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2013 , 16:10   Citovat  

gizmi napsal:
Dnes to ma stat vymyslene tak, ze posle papir a ty bud zaplatis, nebo nezaplatis. Kdyz nezaplatis, tak musis rict, kdo ridil.

Na to že si býval policista teda nejsi moc informovaný Mrk

Happy poradím ti jednu fintu, kterou jsem dostal jako radu já, když jsem řešil cca před 1/2 rokem předvolání na podání vysvětlení, jak je sakra možný, že jsem na totálně rozsekaný Nádražní ulici na Smíchově dokázal mezi těma dírama a kanálama kličkovat asi 65 km/h HaHaaa Vyfotil mě tam měšťák takovým tím laserovým bazmektem na trojnožce, překvapivě fotka nic moc, ale asi bych se nezapřel, no nicméně místo abych panu policistovi na stanici vysvětloval, že se dá s motokárou zvanou VTI kličkovat ještě daleko rychleji, jsem uposlechl rady od právníka a suše mu sdělil, že využiju mého základního práva, daného ze zákona - a to že nebudu vypovídat.
Pan policista ani nemrkl a sdělil mi, že je fakt, že fotka není moc kvalitní (a hlavně asi věděl, že je to nepřímý důkaz, který by mu každý soud omlátil o hlavu) a že by zjišťování viníka a obesílání všech mých příbuzných a jejich předvolávání aby podali vysvětlení bylo neúměrně drahé a tudíž že případ odkládá, čímž celá hra končí muhehe
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2013 , 16:29   Citovat  

sopťo, blbý na tom je, že tohle už moc nefunguje - pokud se přestupek stal po 19.1.2013, platí pro něj tzv. sprdel, správní delikt provozovatele - v praxi to znamená: a) že je právo nevypovídat zpoplatněno, b) není-li zjistitelný pachatel přestupku, padá to na provozovatele vozidla
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2013 , 16:48   Citovat  

dj-bobr napsal:
sopťo, blbý na tom je, že tohle už moc nefunguje - pokud se přestupek stal po 19.1.2013, platí pro něj tzv. sprdel, správní delikt provozovatele - v praxi to znamená: a) že je právo nevypovídat zpoplatněno, b) není-li zjistitelný pachatel přestupku, padá to na provozovatele vozidla

Psal jsem jak to dopadlo letos v květnu, když jsem to řešil já Mrk
a) nevěřím že je tvé právo, dané ústavou, možno zpoplatnit - to je stopro bullshit - ostatně já taky nic neplatil
b) teorie je asi věc jedna a praxe věc druhá - viz. můj případ. Věřím že těch hříšníků mají tolik, že to prostě zkusí a když narazí a bylo by třeba většího úsilí něco dokazovat, tak to prostě odloží, protože ten čas dokážou zpeněžit (alespoň v Praze) efektivněji - udělat bububu na dalšího z řady hříšníků, který podlehne a zaplatí...
   Návrat  
Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2013 , 16:54   Citovat  

Rozdíl je v tom, že tě vyfotil měšťák a ne automatické zařízení. Ta protiústavní zhovadilost platí jen na automatické měřící zařízení.
   Návrat  
astra-11 je teď offline  astra-11
PříspěvekZaslal: 30.10.2013 , 17:08   Citovat  

známý přišla domu obsílka za rychlost z Lochkovskýho tunelu, chtěli po ní 500,- a taky bez bodů
je to sice pěkný, ale pro spoustu pirátů výsměch
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2013 , 17:54   Citovat  

Jo aha, teď jsem si to teprve pořádně přečetl - ta zhovadilost platí jen na bezobslužné měřicí zařízení, ale za zmínku stojí, že ona zhovadilost nejde použít, pakliže se při konání onoho přestupku stala nehoda (vyložte si to, jak chcete Úsměv )
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.10.2013 , 18:23   Citovat  

sopta napsal:

Happy poradím ti jednu fintu, kterou jsem dostal jako radu já, když jsem řešil cca před 1/2 rokem předvolání na podání vysvětlení, jak je sakra možný, že jsem na totálně rozsekaný Nádražní ulici na Smíchově dokázal mezi těma dírama a kanálama kličkovat asi 65 km/h HaHaaa Vyfotil mě tam měšťák takovým tím laserovým bazmektem na trojnožce, překvapivě fotka nic moc, ale asi bych se nezapřel, no nicméně místo abych panu policistovi na stanici vysvětloval, že se dá s motokárou zvanou VTI kličkovat ještě daleko rychleji, jsem uposlechl rady od právníka a suše mu sdělil, že využiju mého základního práva, daného ze zákona - a to že nebudu vypovídat.
Pan policista ani nemrkl a sdělil mi, že je fakt, že fotka není moc kvalitní (a hlavně asi věděl, že je to nepřímý důkaz, který by mu každý soud omlátil o hlavu) a že by zjišťování viníka a obesílání všech mých příbuzných a jejich předvolávání aby podali vysvětlení bylo neúměrně drahé a tudíž že případ odkládá, čímž celá hra končí muhehe

No jenže ty si ,,vyhrál,, jen pro to, že fotka byla nízké kvality, ne pro to, že si nevypovídal. O tom, že fotka je nepřímý důkaz je možno vést dlouhou debatu. Vesměs se posuzuje fotka pořízená úřední osobou jako důkaz dostatečný pro správní řízení. Vím o čem mluvím viz.moje storka s bouračkou u nákupáku a následně podstrčené fotky do spisu o nehodě.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.10.2013 , 19:35   Citovat  

happy napsal:
... ale z principu (vecne hladovy stat) se mi to posilat nechce.

pořádnej výtlem
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 11:25   Citovat  

vyjdi z baráku koukni na parte a nějakého zesnulého požádej o pomoc, ten si to auto pujčil... kde byl a co dělal-nevíš. Bylo to jedno z jeho posledních přání řídit hondu... přátele a ty jsi mu to jen umožnil. At ho pokutujou..
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 22:31   Citovat  

vetřu se s dotazem:
v ostrave jsem projel jednu krizovatku asi na cervenou (cervena blikla zrovna kdyz jsem byl s autem pod semaforem) a v krizovatce na me cosi bliklo. Vic jak 50 jsem stopro nejel, takze hadam ze to byla prave ta cervena... Cumel jsem na ten semafor az do posledni chvile, sameho me to zajimalo jestli to stihnu na tu oranzovou nebo ne a celou dobu co jsem na semafor videl, nez mi zmizel ze zorneho pole tam byla oranzova.
Kdyz mi prijde fotka za jizdu na cervenou, tak se da taky tak nejak z toho vykecat podobne jako za nedodrzeni rychlosti?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 23:50   Citovat  

Co tak vím, v ČR je u přestupků jízdy na červenou "veřejné tajemství" tolerance 0.4s od naskočení červené..

kde to přesně bylo? podle fotky toho zařízení, co na tebe bliklo, bych ti řekl víc.. stačí i Google Street View.
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 9:33   Citovat  

Po Praze co jezdím s dodávkou tak taky kolikrát nestihnu zastavit na červenou,a myslím či mam za to ze pokud nestihneš bezpečně zastavit před semaforem tak to můžeš i na červenou projet ale nesmis nikoho omezit/ohrozit.
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 9:53   Citovat  

přesně pokud jsi vyhodnotil situaci že bude bezpečnější to projet a nebylo to v pulce červene tak se nic nestalo... jinak žádné tajemstvíé to není za přebliknutí na červenou tě nikdo pokutovat nebude, to same jako za jizdu 53km/h.... radary se nastavijí na 56...
   Návrat  
nEcroCZ je teď offline  nEcroCZ
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.11.2013 , 19:41   Citovat  

uvazuju ze vyzkousel "osobu mrtvou" ale netusim jestli ta osoba mela ridicak a nedari se mi to dohledat (22roku) ale kdyz reknu ze mu ukazal ridicak kdyz sem mu to auto pujcoval tak uz by to nemel byt muj problem jestli byl pravy nebo falesny nebo z jine zeme ne ?
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.11.2013 , 21:01   Citovat  

tak to jsem f klidu
troufam si rict, ze cervena blikla jeste kdyz jsem mel zadni naraznik pred semaforem šuk
   Návrat  
Mikerc je teď offline  Mikerc
PříspěvekZaslal: 4.11.2013 , 21:44   Citovat  

nEcroCZ napsal:
uvazuju ze vyzkousel "osobu mrtvou" ale netusim jestli ta osoba mela ridicak a nedari se mi to dohledat (22roku) ale kdyz reknu ze mu ukazal ridicak kdyz sem mu to auto pujcoval tak uz by to nemel byt muj problem jestli byl pravy nebo falesny nebo z jine zeme ne ?

Když někomu půjčuješ auto tak ti musí ukázat řidičák ? o tom jsem nevěděl, myslel jsem že je to pak na jeho hlavu když ho nemá.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.11.2013 , 22:56   Citovat  

Mikerc napsal:
Když někomu půjčuješ auto tak ti musí ukázat řidičák ? o tom jsem nevěděl, myslel jsem že je to pak na jeho hlavu když ho nemá.

Nesmíš svěřit řízení osobě,která nemá příslušné oprávnění. A jak to zjistit? Úsměv
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.11.2013 , 23:13   Citovat  

sopta napsal:

jenze happy ed stoji pred otazkou zaplatit/nezaplatit. nezaplati a je na spravnim rizeni, kde az uvidi fotku. a pkud bude kvalitni tak je v tm za ranec uz jenom kvuli spravnimu rizeni... v pripade, ze to bude foto naprd, tak vyhral, ale je to trosku risk no
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Řízení o správním deliktu provozovatele vozidla
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina