Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký poklice na auto? S dírama nebo bez?
Fórum: Pro nováčky = pokusy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
CrazyManer je teď offline  CrazyManer
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 11:53   Citovat  

Zdravim,

jelikož jsou ty plecháče na mí hondě asi to nejhorší co jí mohlo potkat uvažuju o poklicích, jsou lepší takový ty poklice kde nejsou díry tudíž není pak moc vidět že jsou to poklice nebo preferujete s dírama pod kterejma čouhá plecháč?

Budu rád za jakýkoliv rady a doporučení Úsměv je to dobrý Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 12:00   Citovat  

Co si představuješ pod tím "s dírama"? Díry v plastu nebo díry na matice?
   Návrat  
Koubelec je teď offline  Koubelec
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 17:47   Citovat  

Já teda preferuju bez poklic.. HaHaaa
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 17:53   Citovat  

kup alucka, pak to nebudes resit:-D
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 17:56   Citovat  

poklice? žádný.. kup alu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.10.2013 , 19:37   Citovat  

No já alu prodal a koupil plechy, protože mně už nebavil ten zimní sajrajt na brzdách.
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 11:46   Citovat  

alu jsou na nic na zimu... jako na daily. Prostě plecháče a nejlepe nějak zakrýt i šrouby protože při defektu povolovat zasrate kolo od fujtajsl z cest... no parada
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 20:36   Citovat  

Já sám za sebe bych doporučil poklice, které nejsou moc "děravé" a už vůbec ne takové co si hrajou na elektrony.
Elektrony na zimu taky nedoporučuju. Trpí pak hodně brzdy, protože nejsou zakryté a lítá na ně veškerý sajrajt, který je v zimě k mání - sníh, voda, slaná břečka, bláto a všechno tohle ve vzájemné kombinaci.
A úplně "nejlepší" je když na zaparkované auto prší nebo sněží z boku a brzdy schytají plnou nálož skrz elektrony.
V létě to problém není protože není takové vlhko a brzdy se po pár zabrzždění stihnout vysušit. V zimě to je ale problém a brzdy pak "hezky" reznou.
Proto dávám na zimu plechotrony a velkoplošné poklice, aby byly brzdy co nejvíc zakryté.
A kolovým matkám taky víc svědčí, když jsou v zimě schované za poklicí.

Resize of Fotografie1252.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Resize of Fotografie1252.jpg, 136.7 kB
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 23:07   Citovat  

Já teda nevím,ale vy všichni co se oháníte plecháčema na zimu,protože chrání brzdy,to jako si myslíte že na brzdy jde bordel zvenku skrz kolo? A co takhle zevnitř?
   Návrat  
Mick je teď offline  Mick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 23:36   Citovat  

Taky nepozoruju žádný zásadní problémy s hliníkama v zimě cože cože ?

Jinak je teda asi jedno který, jestli s dírama nebo bez. Spíš bych se snažil sehnat nějaký lepší nebo originální, protože materiálově jsou neporovnatelný s těma z obchoďáků. Neraskaj a neloupou se tak hrozně jako ty za pár korun.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 23:43   Citovat  

Ole,
tohle je odvěká diskuze: ALUTRONY či PLECHOTRONY???

Já nahodil mé 13" OEM HONDA hodil pozinkované OEM HONDA matice s aquarez ochranou proti korozi a stačí.

1-P1130323.JPG

1-P1130323.JPG, 533.42 kB

2-P1130327.JPG

2-P1130327.JPG, 436.38 kB
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 23:52   Citovat  

onehda tu psal borec z hondy, naky mekanyk, ze fak auca co maj hliniky na zimu, tak ze maj ty brzdy v horsim stavu (rozumej orezlejsi, zaprasenejsi, ne vic ojety Velmi šťastný )
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 23:53   Citovat  

HonDan napsal:
onehda tu psal borec z hondy, naky mekanyk, ze fak auca co maj hliniky na zimu, tak ze maj ty brzdy v horsim stavu (rozumej orezlejsi, zaprasenejsi, ne vic ojety Velmi šťastný )

To je Dane pravda ... přátele je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 23:29   Citovat  

Kmóďa napsal:
Já teda nevím,ale vy všichni co se oháníte plecháčema na zimu,protože chrání brzdy,to jako si myslíte že na brzdy jde bordel zvenku skrz kolo? A co takhle zevnitř?

Kotouče jsou z vnitřní strany chráněné těmy "šusplechy" a u zaparkovaného auta a bočním dešti je vntřní strana kotoučů ušetřena přívalu vody.
Ale to jsem už psal Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 23:31   Citovat  

HonDan napsal:

To byl Mattik.
Taky ví jaká je praxe, ale stejně tady bude spousta lidí tvrdit jak jsou alu kola na zimu to nejlepší Tak to valím bulvy
   Návrat  
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 23:52   Citovat  

Dej si na auto, co se ti libi a neres, jestli ti brzdy zhnijou o dva tydny driv..stejne vymenis.jak prijde cas a ne jestli maji korozi.kterou stejne oklepes a zjistis, ze na podzim ji tam budes mit znovu Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 11:11   Citovat  

Petr 78 napsal:
To byl Mattik.
Taky ví jaká je praxe, ale stejně tady bude spousta lidí tvrdit jak jsou alu kola na zimu to nejlepší Tak to valím bulvy

Tak pozor,nikdo v celém téma nenapsal větu že alu jsou na zimu to nejlepší. Já říkám že je to úplně jedno. Ty kterej natíráš všechno Rodexolem,Alkytonem atd. máš problémy s korozí brzdičů a tak? Kotouče jsou to poslední co potřebuje chránit před korozí. Nikdy jsem neměl rezavé kotouče a jezdím každý den... Vy děláte všichni z aut chudáčky,co by měli nejlépe zimu přečkat v garáži aby jim náhodou neublížíla,zajímavé je že když tu teď Rom nabízel C6g které stálo v té garáži asi 15 let pěkně v suchu tak to bylo taky špatně pořádnej výtlem
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 11:33   Citovat  

Ja trebas davam na vsechny auta v rodine na zimu plechy, protoze vice vydrzi. To bych musel porad rovnat ALucka, porad je osetrovat, omejvat (taky koroduji) a taky pro ty brzdy (skreje se to)...zkratka me prijde skoda davat litaky na zimu. Ale kazdy at si dava co uzna za vhodne. Znam tady souseda (majitel herny), ktery jezdi s Mkem BMW v zime na lestenych 19tkach za silenou dardu Velmi šťastný A myslim, ze je mu to v celku fuk Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 11:39   Citovat  

NA leto mam ALU na zimu plechy Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 12:08   Citovat  

gizmi napsal:
Ja trebas davam na vsechny auta v rodine na zimu plechy, protoze vice vydrzi. To bych musel porad rovnat ALucka, porad je osetrovat, omejvat (taky koroduji) a taky pro ty brzdy (skreje se to)...zkratka me prijde skoda davat litaky na zimu. Ale kazdy at si dava co uzna za vhodne. Znam tady souseda (majitel herny), ktery jezdi s Mkem BMW v zime na lestenych 19tkach za silenou dardu Velmi šťastný A myslim, ze je mu to v celku fuk Velmi šťastný

Taky jezdíme na origo plechách,neříkám že ne,ale že by víc vydrželi taky neříkám. Ty plechy mají orezlý ten vnitřní lem,že je budu muset na jaře až je zuju opískovat a nastříkat. Třeba alu na zimu jsou normálně nastříkaný barvou a je tak většina alu. Na zimu mám vysoký profil pneu takže bych je stejně neohnul,i když jezdím v létě na profilu 195/45 a vzal jsem několik krutých děr tak jsem je noehnul,to už záleží jestli jezdíš alu bláta nebo normální alu. Upozorňuju že ty mé stály 2 tisíce kus...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 13:06   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tak pozor,nikdo v celém téma nenapsal větu že alu jsou na zimu to nejlepší. Já říkám že je to úplně jedno. Ty kterej natíráš všechno Rodexolem,Alkytonem atd. máš problémy s korozí brzdičů a tak? Kotouče jsou to poslední co potřebuje chránit před korozí. Nikdy jsem neměl rezavé kotouče a jezdím každý den... Vy děláte všichni z aut chudáčky,co by měli nejlépe zimu přečkat v garáži aby jim náhodou neublížíla,zajímavé je že když tu teď Rom nabízel C6g které stálo v té garáži asi 15 let pěkně v suchu tak to bylo taky špatně pořádnej výtlem

Zásah, potopená.

Přesně, naše EGčka jezdí celoročně a proto vydrží a nevadí jim to, "protože jezdí". Ono ne každé auto "garážované" na tom nemusí být zrovna lépe, jak negarážované, protože ono "uskladnit" auto do garáže, je, jak jsem studoval, docela věda.

Takže raději pravidelně wapkuji, jak jen to jde a EG5tka po 22letech má minimálně koroze.

Je to tam. přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 17:50   Citovat  

Mick napsal:
Taky nepozoruju žádný zásadní problémy s hliníkama v zimě cože cože ?

Jinak je teda asi jedno který, jestli s dírama nebo bez. Spíš bych se snažil sehnat nějaký lepší nebo originální, protože materiálově jsou neporovnatelný s těma z obchoďáků. Neraskaj a neloupou se tak hrozně jako ty za pár korun.

Ano, poklice musí být z měkkého polypropylenu, aby nepraskaly.
Buď originální (bohužel nechutně předražené) nebo se dají koupit i univerzální z PP za normální cenu.
Ještě taky univerzální poklice z ABS plastu docela vydrží a jsou o něco lepší než ty klasické "skořápky", které prasknou jen se na ně špatně podíváš....
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 18:16   Citovat  

Kmóďa napsal:

Pokud máš vzadu bubny, tak chápu, že jsi nikdy neměl zrezlé kotouče. U zadních kotoučů je ale situace trošku jiná.
Vzadu se brzdy málo hřejou a nestíhají se ve velmi vlhkém počasí vysušit.
Já samozřejmě s korozí brzdičů ani kotoučů problém nemám. Já mám brzdiče natřené Alkytonem a nepracovní plochy kotoučů nastříkané žáruvzdornou barvou Mrk
Třeba takhle vypadaly zadní brzdy na mém C6G Aerodeck VTI. Auto jezdilo v zimě na alu kolech. Že by náhoda....

Resize of Fotografie0491.jpg

Resize of Fotografie0491.jpg, 154.85 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 20:22   Citovat  

Petr 78 napsal:
Pokud máš vzadu bubny, tak chápu, že jsi nikdy neměl zrezlé kotouče. U zadních kotoučů je ale situace trošku jiná.
Já samozřejmě s korozí brzdičů ani kotoučů problém nemám. Já mám brzdiče natřené Alkytonem a nepracovní plochy kotoučů nastříkané žáruvzdornou barvou Mrk
Třeba takhle vypadaly zadní brzdy na mém C6G Aerodeck VTI. Auto jezdilo v zimě na alu kolech. Že by náhoda....

Pěkné, takhle nevypadaly ani moje a to jsem taky jezdil nejdříve s ALU. Ale je pravda, že moje auto prošlo opravou a repasí a přitom i ochranou, aby se toto nedělo ve velké míře.

M.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 21:11   Citovat  

Petr 78 napsal:

Takhle vypadaly brzdy na naší Corse když jsem je před měsícem měnil. Co ji máme těch 5-6 let tak jezdí pořád na plecháčích s poklicema. Náhoda? Tohle vůbec nedávej za vinu alu kolům Velmi šťastný
Na ty brzdy jde bordel a voda od podvozku a ne z vnější strany. Je hezké že tu někdo jak píšete kdo má zkušenost ze servisu že auta co jezdí v zimě na alu kolech mají v horším stavu brzdy,ale jak ten někdo může vědět jak se s konkrétními auty jezdí a kolik se s nimi najezdí v jakém počasí,že to dává za vinu alu kolům??
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 21:20   Citovat  

Petr 78 napsal:

jo tohle se stava hodne pri duchodovske jizde, kdy se hodne brzdi motorem a dojizdi se do krizovatky na neutral. kazdy auto je jednou za cas poradne projet, dat mu poradne napit.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 21:21   Citovat  

Kmóďa napsal:
Takhle vypadaly brzdy na naší Corse když jsem je před měsícem měnil. Co ji máme těch 5-6 let tak jezdí pořád na plecháčích s poklicema. Náhoda? Tohle vůbec nedávej za vinu alu kolům Velmi šťastný
Na ty brzdy jde bordel a voda od podvozku a ne z vnější strany. Je hezké že tu někdo jak píšete kdo má zkušenost ze servisu že auta co jezdí v zimě na alu kolech mají v horším stavu brzdy,ale jak ten někdo může vědět jak se s konkrétními auty jezdí a kolik se s nimi najezdí v jakém počasí,že to dává za vinu alu kolům??

Já má zkušenost s alu i plechama. S oběma autama jsem najezdil +/- stejný km na +/- stejných cestách. Po 4 zimách můžu říct, že na autě s alu jsou brzdy víc orezlý.
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 21:22   Citovat  

Petr 78 napsal:
Auto jezdilo v zimě na alu kolech. Že by náhoda....

Takhle vypadali moje zadní brzdy pod plecháčema na C7 ropa taky před repasí brzd. Největší rozdíl je mezi autama s kterýma se v zimě nejezdí/jezdí. To vidím u CTR který stojí přes zimu v garáži, tam když se pak cokoli povoluje tak pohoda, žádný žíly, kdežto ropák.....i flexa musela pomáhat Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 21:26   Citovat  

Kmóďa napsal:

Tak samozřejmě neříkám, že za to můžou jenom a pouze alu kola.
Když bude auto parkovat v nevětrané vlhké garáži, tak brzdy zreznou i na plecháčích.
Já se vlastně vůbec nechci hádat ani teoretizovat o tom jestli na zimu plecháče nebo alu.
Jenom jsem napsal svoje zkušenosti a důvody, proč už na zimu používám jenom plecháče.
Nikomu nic nenutím, ať si na auto dá každý co chce. Je na každém, jestli se zkušenostmi druhých inspiruje nebo se k nim dopracuje sám. Což je dražší, ale o to cennější. Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 21:34   Citovat  

Becky napsal:
jo tohle se stava hodne pri duchodovske jizde, kdy se hodne brzdi motorem a dojizdi se do krizovatky na neutral. kazdy auto je jednou za cas poradne projet, dat mu poradne napit.

Nechci tě chytat za slovo nebo nějak rejpat, ale na neutrál toho motorem moc nenabrzdíš Mrk
Každopádně v mém případě minulý majitel mého Aerodecka rozhodně jako důchodce nejezdil.
Byl to mladý policajt, který věděl kde měří a kde si může dovolit prasit. A využíval toho.
Ostatně při zkušebním svezení před koupí mi to názorně ukázal Velmi šťastný

Tohle je důvod, proč lakuju kotouče žáruvzdornou barvou na nepracovních plochách. Když totiž nejsou nalakované, tak začnou reznout od okrajů a ta rez se postupně rozleze až na brzdnou plochu, kde svojí hrubostí ohobluje destičky a ty pak brzdí jenom úzkým proužkem uprostřed.

Jinak souhlasím, že auto se musí čas od času protáhnout, vymést pavouky. Řádně ohřát na provozní teplotu a pak mu naložit co se do něj vejde Velmi šťastný
Hlavně v zimě je to potřeba, aby se po krátkých jízdách odpařil benzín z oleje, motor i převodovka se pořádně prohřály a vysušil se výfuk zevnitř.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký poklice na auto? S dírama nebo bez?
Fórum: Pro nováčky = pokusy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina