Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ukradena Honda Jazz Budapešť, poučení pro všechny! - NALEZEN
Fórum: Ukradeno
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 9:05  Naposledy upravil Mapone dne 28.7.2015 , 21:43, celkově upraveno 5 krát. Citovat  

Na víkend z 18-20.10. tohototo roku, jsme si naplánovali s přítelkyní výlet do Budapešti. Pozváni jsme byli už dříve, jelikož kamarádka tam momentálně pracuje, takže ubytování bylo za pár dárku z Čech.
Při rozhodování jak tam pojedeme a návrhu přítelkyně, že přece pojedeme vlakem, že se tam jede jen 4 hodiny jsem razantně odmítnul. Nepojedu žádným vlakem, máme přece auto, a budu tam taky za 4 hodiny a ještě nás to vyjde levněji. A to byla chyba. Nebudu popisovat plán celého víkendu, až na to, že Budapešť je moc pěkné město, které stojí zato vidět.

Šok přišel až v neděli večer, kdy při návratu k autu a to se vší bagáží na sebe s přítelkyní nevěřícně koukáme...kde je auto? Ještě včera tu bylo! Ty jsi přeparkoval?
Prvotní emoce se nedá popsal, ale snažím se uklidnit, třeba ho odtáhla policie.

112...tam se dovídáme že auto s takovou spz, nebylo odtaženo, ale máme zajít na nejbližší policejní stanici, tam nám můžou prozradit více, jelikož to ještě nemusel pobrat systém.
Ok, vracíme se domů, na internetu hledáme policejní stanici. Je o tři ulice dále..
Už při příchodu na stanici mě začíná chytat zlost, jelikož všude pobýhají policisté, ale ani jeden nemluví anglicky, co teď? Voláme další osobě která je z pohraničí se Slovenskem. Po půl hodince přichází na místo a začíná složitá komunikace Maďarským policistou a mou osobou za pomocí překladetele. ¨
Tak nějak nechápu co se děje, a kdo a kdy nám tedy řekne, kde mají zaparkované moje auto. Odvádějí nás do výslechové místnosti, na stole stojí počítač. Asi ho najde v databázi, říkám si.
Otázky typu: barva,spz,vin, na jaké ulici auto stálo? Pořád jsem měl dojem, že vše bude ok. Pak přišly otázky které už mě znepokojily: kolik bylo benzínu v nádrži? Co jste měl v autě za osobní věci??

To už mě dost namíchlo, a poprosil jsem důrazným hlasem překladatele, aby teda policista řekl, jestli moje auto mají a kde? Odpověď zněla: NE, my ho nemáme. Sepisujeme protokol o krádeži. Ta chvíle se znovu nedá popsat, ten pocit beznaděje, když už víte že Vaše auto je pryč.
To co se dělo později už vlastně nestojí za popis, plánování cesty domů, jízda ranním vlakem zpět do ČR....

Je mi jasné že auto už je nenávratně pryč, ale chtěl bych toto dát jako poučení pro všechny ostatní, nezáleží jaké hodnoty je vaše auto, 30,100,300tis. Pokud ho máte rádi, a pojí vás s ním třeba jen spousta práce, dobrých zážitků, bude vás to mrzet stejně, že je najednou pryč! Zainvestujte do dobrého zabezpečení, aď už to je GPS lokátor, různé zámky, vypínače, cokoliv co v dnešní době jde pořídit.

Já se třeba už před rokem chystal k tomu pořídit GPS lokátor, ale pak jsem si řekl: kdo by kradl 10let starého Jazza?? Úsměv A místo toho poté pořídil hudbu za Xtisíc. Pokud máte na to, kupovat autu doplňky, zainvestujte těch 3000-4000kč a pořiďtě si ten GPS lokátor do auta.
Až jednou bude auto pryč, a věřte že se může stratit odkudkoliv, před prací, z garáže, z před domu, nedej bože na zahraniční dovolené...

Tak už budete jen koukat, a nic jiného Vám ani nezbude, protože nebudete ani vědět, kde hledat. Lokátor je alespoň nějaká šance, že vás k autu navede....
toto není příspěvek typu: hledejte kde můžete, mějte oči otevřené. Je jasné že pokud se to stalo v Maďarsku, auto už je nenávratně pryč, nechci si ani představovat kde...
Berte toto jen jako poučení a přeju Všem aby se nikomu nestalo nic podobného..
PS: Zabezpečte si Vaše auta!!!!

8.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
8.JPG, 241.53 kB

9.jpg

9.jpg, 104.97 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 9:12   Citovat  

Smutné čtení.
A dobrá rada.
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 9:13   Citovat  

tolik prace a je fuc, jen nechapu, ze Ti rekli ze auto bylo odtazeno, jak vi, ze bylo odtazeno?
   Návrat  
Speedey je teď offline  Speedey
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 9:59   Citovat  

taková škoda, tolik práce a úsilí tě to stálo a navíc ti dělalo radost a pak je všechno fuč...výborná rada jak před vánocema zapřemýšlet jestli koupit ten nebo onen lip a nebo koupit opravdu důležitou a preventivní věc...mám sice opískované okna pro identifikaci, ale to je člověku k ničemu když už někde leží auto v krabicích..
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 10:16   Citovat  

je to smutne, ale ta rada.. je vzásadě na nic... jako umysl dobrý, ale většina zloděju má s sebou rušičku a to jak na gps tak na gsm... jediná a přitom nejlevnější zabezpečovací věcička je prostě tajný vypínač a např na volnat dát elektrický zámek volantu... naši ho mají a nechtěl bych se toho dotknout, to musí zlodějě ugrilovat. Navíc málokterá čorka tuší že že muže být elektrické takže moment překvapení na jedničku. je to dobrý Naši to mají v oktávce 1... to mi hlava nebere

jinak je mi líto t ztráty, samotneho by mě to asi položilo.. často parkuju ruzně po čr a snažím se auto nechat někde aby to vypadalo že to je od někoho z místních třeba na návštěvě... takže někomu před rodinným barákem ale tak abych nepřekážel atp. Ale prostě někdy nepomuže fakt nic... Ble
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 10:25   Citovat  

Smutny pribeh, clovek venuje svojmu autu max. usilie, je v tom cas, prachy a vytvori si k autu nejaky vztah - a v zapati o to vsetko pride Bueee
Vsetky zabezpecenia su dobre na prilezitostnych zlodejov, taky amater vyuzije toho, ze auto nema ziadne zabezpecenie. Ale ak o auto budu mat zaujem profici - hoci aj najlepsie zabezpecenie auta im neprekaza, ked dane auto chcu, nic ich nezastavi...zoberu si ho bez problemov Smutný

Aby sme Tvoje auto este nahodou nestretli trebars na medzinarodnom H zraze v Kiskunlachaze na peknych madarskych znackach zmatenej
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 10:42   Citovat  

NEBYLO BY ZLE NAPSAT NĚJAKE POZNÁVACÍ ZNAMENÍ CO SE ŠPATNĚ PŘEDĚLÁVÁ... a telefonní číslo kdyby ho někde někde viděl... to se nekrade na poličku ale normálně do provozu.
   Návrat  
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 10:49   Citovat  

Kamo jeste ted to rozdychavam... Muj Jazz prisel o starsiho brasku....................

Ale doufám, že hned jak se opět postavíš na nohy, co nejdřív pořídíš podobného Jazze!! Ať můžeme dělat další "Jazzclub" srazy ..... Smutný

Jagi: Nějaké poznávací znamení? No z venku ho každý pozná podle fotek... docela "hybrid" - předek jazz a spoiler ze sportovního bodykitu (stejně jako mám já) a zadní nárazník je z FITa americké verze s lízátkem... (nárazník je oproti Jazzovému o něco delší...) .... a pokud je nepřelakované celé auto tak jdou vidět rozdíly co se stříkalo... jo a zadní stříška/křídlo je také z Fita, tedy "hranatější" a o trochu větší oproti jazzovskému co jsme tady v ČR zvyklí...

Pak ještě tažné... že je auto na plyn, vidno i z venku, jinak hlavně v interiéru je dost věcí překopáno... středový panel v palubce s kastlíkem a 1DIN radiem a automatů taky moc nejezdí...
Ale pokud by to auto jezdilo tak jak je, tak jde opravdu poznat už z dálky... osobně si myslím, že pokud ještě jezdí, tak někde v Srbsku a Černé Hoře... .

Ale tohle by určitě líp sepsal Petr... ikdyž já to auto měl tu čest poznat a svézt se (parádní svezení) a bral jsem ho skoro jako vlastní Smutný

No nic.. už řeším vylepšení stávajícího zabezpeční jazzíka, protože stát se toto mně, asi tu už nejsem...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 17:28   Citovat  

Jo a vytvořil jsi takové vlákno i na FITfóru???????????

Maďarů tam je dost.... tak třeba ho někdo někde uvidí! Ať už v Maďarsku anebo někdo v okolí země... a taky bych se nedivil, kdyby se s ním někdo někde ukázal na nějakém Honda srazu nebo tuning soutěži.... a ještě bych i sledoval zahraniční bazary... jestli není vykuchaný.... sám víš, že takové věci se shánějí špatně... moc jich není...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 17:42   Citovat  

Tady jedna myslím poslední společná fotka Bueee

album_pic.php.jpeg

album_pic.php.jpeg, 708.8 kB
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2013 , 23:59   Citovat  

no teda.... Bueee
A dík za tip. Hned jsem přhodnotil co bude příští investice a repráky to teda nebudou....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 10:36   Citovat  

Jagi: Díky za snahu, kdyby se to ukradlo u nás, byl bych schopen vypsat papír o formátu A4 s popisem odlišností podle kterých by auto šlo poznat. Ale v Maďarsku? Auto může být prakticky kdekoliv, ale tím myslím třeba Ukrajinu, Rusko, Moldávii... Klidně i v tom Maďarsku může jezdit...Prostě kdekoliv. A šance na nalezení, nebo že by ho někdo odtud potkal se rovná nule. Nejhorší na tom není ani to, že auto může být kdoví kde, ale to, že pak kvůli tomu nemůžete ani spát, a pořád přemýšlíte kde by jen mohlo být? Jak to odvezli? Kam? Proč? Za těch 14 dní už jsem vymyslel nezpočet teorií, co se auto stalo/nestalo, nebo kde jezdí/nejezdí. Ale je to vše naprd, jelikož jedno auto v celé východní Evropě budete hledat těžko. Je to prostě i nápor na psychiku, a proto všem říkám. ZABEZPEČTE HNED! Zítra už může být pozdě, a pak budete zlomení jako já. Jasný jsou rušičky GPS atd, ale vždy je nějaká šance. Pošlete SMS a buď přijde zpráva a nebo ne. Ale pořád aspoń něco....

Zdenda: Klidně bych na fitfóru post založil, ale nemám tam ani registraci, ani nevím jestli je tam taková kategorie..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 11:33   Citovat  

jinak... doporučuju časovač na airbag řidiče s vypínačem, mám to v plánu zapojit na jaře.. no asi si to zkusím sehnat už ted... prostě to gunguje tak že když sedu a nemáčknu tlačítko, tak mi bag šlehne po minutě do obličeje.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 11:41   Citovat  

Jagi napsal:
jinak... doporučuju časovač na airbag řidiče s vypínačem, mám to v plánu zapojit na jaře.. no asi si to zkusím sehnat už ted... prostě to gunguje tak že když sedu a nemáčknu tlačítko, tak mi bag šlehne po minutě do obličeje.

pořádnej výtlem pořádnej výtlem trosku vrazedna zalezitost
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 11:44   Citovat  

Hlavator napsal:
pořádnej výtlem pořádnej výtlem trosku vrazedna zalezitost

Trošku na kriminál... Tak to valím bulvy
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 11:51   Citovat  

no.. na kriminál by mělo být něco uplně jineho a to šáhnout na něčí majetek... ale tady je uplně vše naopak, blbánkov. to mi hlava nebere

ono nejde to nějak jinak zapojit? Aby to nebylo tak pohoršující.
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 12:41   Citovat  

Jagi napsal:

Ty jo, trosku mi to pripomina jeden film, myslim San Babilo 20hodin, nebo Sbohem Brazilie, uz nevim, skusim to vecer najit. Tam byl jeden maniak na zabezpeci auta, nejak se uvnitr zamknul a nemoh otevrit. A ten hlavni hrdina tam kolem nej kazdy den chodil a ten koumak napred mlatil na sklo, dalsi den prosil a kricel a nakonec jen takova kostricka tam byla. .. Úsměv Domyslels co se muze stat, kdyz bys ty nebo nekdo z tech kdo v budoucnu muze chtit s tvym souhlasem s autem odjet, zapomnel na to tlacitko? Ale jako napad dobry OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 12:52   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Ty jo, trosku mi to pripomina jeden film, myslim San Babilo 20hodin, nebo Sbohem Brazilie, uz nevim, skusim to vecer najit. Tam byl jeden maniak na zabezpeci auta, nejak se uvnitr zamknul a nemoh otevrit. A ten hlavni hrdina tam kolem nej kazdy den chodil a ten koumak napred mlatil na sklo, dalsi den prosil a kricel a nakonec jen takova kostricka tam byla. .. Úsměv Domyslels co se muze stat, kdyz bys ty nebo nekdo z tech kdo v budoucnu muze chtit s tvym souhlasem s autem odjet, zapomnel na to tlacitko? Ale jako napad dobry OK

ženské a auta se nepujčujou Velmi šťastný Je to tam. no jako jasne... a nebo že bych třeba ráno zapoměl že..
   Návrat  
s.c.a.r.a.b.e.u.s. je teď offline  s.c.a.r.a.b.e.u.s.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.11.2013 , 14:12   Citovat  

To střílení airbagu je pěkná blbost. Co budeš dělat až auto někomu půjčíš a on na to zapomene? Co když si v autě bude hrát dítě a otočí klíčkem? Co člověk v autoservise? Já ti radím, abys nic takového nedělal. Je spousta lepších způsobů jak zabezpečit auto, než si sám sobě kopat jámu.

Ukradeného Jazze je mi líto, ale rád bych autora poprosil, jestli by nám popsal jak měl auto zabezpečeno.

Díky moc.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 18:59   Citovat  

Dá se říct že nijak, ani blbou páku na volantu..
Auto mělo jen tovární alarm, ale to jen na otevření dveří, žádné otřesy, pohybové čidla.. nic.
A imobilizér v klíčku, taky tovární. Takže se dá říct, že nijak...
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 19:52   Citovat  

Jagi napsal:
no.. na kriminál by mělo být něco uplně jineho a to šáhnout na něčí majetek... ale tady je uplně vše naopak, blbánkov. to mi hlava nebere

ono nejde to nějak jinak zapojit? Aby to nebylo tak pohoršující.

spíš bych řekl že to tady neni Amerika.zaplaťpánbůh
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 22:21   Citovat  

PeteZ napsal:
spíš bych řekl že to tady neni Amerika.zaplaťpánbůh

nejsem čorka a chranit majetek neni nic špatneho.. jen tady v kocourkově je to dobrý
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 22:25   Citovat  

Jagi napsal:
nejsem čorka a chranit majetek neni nic špatneho.. jen tady v kocourkově je to dobrý

Jenže to taky chce neohrozit ostatní. Co kdyby to auto šlohli např. na parkovišti obchodu, rozjeli se a po aktivaci pytle auto sejmulo někoho,kdo si v klidu nakládá nákup? Ale stačilo by naboření aut kolem,abys někoho slušně naštval.

Radši si tam dej klávesnici s číselným kódem.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2013 , 22:30   Citovat  

Hellborn napsal:
Jenže to taky chce neohrozit ostatní. Co kdyby to auto šlohli např. na parkovišti obchodu, rozjeli se a po aktivaci pytle auto sejmulo někoho,kdo si v klidu nakládá nákup? Ale stačilo by naboření aut kolem,abys někoho slušně naštval.

Radši si tam dej klávesnici s číselným kódem.

a na co ji zapojit at to nejde odpojit pouhým urváním drátů...
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 3:09   Citovat  

osobně, když jsem někde parkoval civica 5g odpojil jsem konektory v motorovém prostoru. Trošku je vytáhnul, aby vizuálně zůstaly zapojené a odpojil kostru. Fetka by s tím neodjela, samozřejmě zkušený zloděj ano.

Dva roky zpět nám byla ukradena dodávka Renault Trafic rv 2002 od baráku, koupila se druhá a namontoval tajný odpojovač, zámek ručky a dokonce se pořídila i botička na kolo. Botička po měsíci se přestala používat (lenost)

Vedoucímu dopravní policie v České Lípě ukradli Superba před pár lety. Pod kola vylili olej a vytáhli lanem na odtahovku. Pokud chtějí něco ukrást tak to vždycky dokážou, jen je to dokáže zbrzdit nebo zpomalit, bohužel

Od té doby je dodávka a druhá dodávka pojištěná proti krádeži OK
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 10:28   Citovat  

a co zkusit vyrobit otřesový snímač s piezosirénou? za pár kaček si myslím spousta zábavy, s vlastním napájením OK
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 10:46   Citovat  

MOTyLEK napsal:
a co zkusit vyrobit otřesový snímač s piezosirénou? za pár kaček si myslím spousta zábavy, s vlastním napájením OK

Na trošku rušnějším místě nepoužitelné kvůli planým poplachům..
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2013 , 16:21   Citovat  

Zdendad napsal:
Na trošku rušnějším místě nepoužitelné kvůli planým poplachům..

někde jsem viděl právě podomácky uděláno, trubička a v ní tyčka, nebylo to tak citlivý.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2014 , 10:23   Citovat  

Jen pro představu doplním informace které jsem se dozvěděl průběžně i od Maďarů žijícich v ČR.

V Maďarsku policie vážně neodtahuje auta, nemají s tím absolutně nic společného. Ani státní, ani městská.
Konkrétně Budapešť má asi 20 městkých částí. Každá městká část má smlouvu s jinou odtahovou službou, která má někde za městem svoje odstavné parkoviště. Pokud parkujete třeba například v osmé městké části a odtáhnou Vám auto, první co musíte udělat je najít internetové stránky dané městké části. Každá z nich zveřejňuje seznam odtažených aut. Takový jak přesně TU. Takže můžete buď tiše sledovat jestli se tam Vaše auto objeví, nebo tam rovnou zavolat. Komunikace samozřejmě jen v Maďarštině. Jedna hodná duše mi tam zavolala, ale bylo jí sděleno, že moje auto v systému nemají, ale pokud to bylo zahraniční auto, může trvat i 3 měsíce než se tam objeví Úsměv.
Nejedná se o propojený systém, každá městká část kope vlastní ligu. Pokud Vám někdo auto ukradně v Budapešti 8 a přejede do Budapešti 10, tam ho odtáhnou za špatné parkování, nikdy už ho nenajdete. Leda že by jste projížděli denně 20 internetových stránek se seznamem aut. V seznamech jsou kolikrát uváděny jen RZ, takže pokud by si na Vaše auto někdo dal jine RZ, taktéž ho nenajdete.

Konkrétní případ: při hledání svého vozu v jednom ze seznamů nacházím auto s RZ 3b8xxxx, zelený citroen. Nedalo mi to tak jsem zavolal na 158, a nahlásil že jsem v Maďarsku na odstavném parkovišti našel auto z Jihomoravského kraje.
Za asi týden mi volá paní z konzulátu v Budapešti a ptá se mě, jakým způsobem a kde jsem auto našel, že majitel ho shání už půl roku, prostě přijel do Bud. a nenašel svoje auto tam kde ho nechal. Protože to byl prý starší pán, přišel přímo na konzulát a řešil to přes ně. Bohužel si moc nepamatoval, kde přesně auto zaparkoval, paní prý obvolala všechny odtahové služby z centra a okolí s negativním výsledkem. Pán prý pak dokonce skončil v nemocnici, jelikož chodil po městě a hledal svoje auto, asi to s ním švihlo. Nakonec odjel vlakem domů.
No každopádně po půl roce se mu auto náhodou vrátilo. Ale díky úplné náhodě.

Je tam bordel jako prase, spíše mě přijde, že to jen nahrává zlodějům aut, a ani bych se nedivil, kdyby tam ty odtahovky byly domluvené s nějakým gangem, který to vozí do Ruska.
To už ani nevím, co by se dělo, kdyby někdo ukradl auto, a odjel s ním do jiného města. Nebo to nechal někdy v poli. Pokud to policie neodtahuje, tak už vážně nevím kdo.
Nedoporučuji jezdit tam autem!
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.1.2014 , 12:56   Citovat  

Tak to je vazne sila. Koukam, ze cim dal na jih a na vychod, tim vetsi b... tim mensi smysl pro poradek. Takze autem maximalne na hlidane hotelove parkoviste a nechat ho tam az do odjezdu? zmatenej
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ukradena Honda Jazz Budapešť, poučení pro všechny! - NALEZEN
Fórum: Ukradeno
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina