Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civiv 2013 - brzdy - senzory tlaku penu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
fictionp je teď offline  fictionp
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2013 , 10:19   Citovat  

Zdravim, auto mi po prezuti na zimni pneu zacalo hlasit nizky tlak v pneu. Jedine co se k tomu delalo je cisteni brzdiců. Tak me napadlo ze to spatne vyhodnocuje nejaky sensor. Bude nejspis nekde na brzdicich. Nevite nekdo kde je a jak vypada. Kdyby jste mel nekdo schema slozeni kola a brzd dejte ho sem dik.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2013 , 10:26   Citovat  

Pokud ten systém funguje stejně jako u C8G, což je velice pravděpodobné, tak počítá a srovnává počet otočení jednotlivých kol.
Předpokládám, že máš na zimu 16" a na léto 17", i toto přehození stačí k tomu, aby systém detekoval rozdíl oproti nakalibrovanému stavu a tudíž hlásí chybu.

U C8G je po přezutí obvyklá praxe, že si musíš ještě překalibrovat toto nastavení. Dělá se to přes nastavení palubního počítače, ten máme ale jiný než C9G, takže Ti bohužel víc neporadim Smutný Měl by si to mít popsané v manuálu.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2013 , 10:32   Citovat  

Mrknu se do manualu, mel jsem tam 17 kdyz jsem to koupil a hned jsem tam po mesici dalaval zimaky na lonskou zimu to jsem toho moc nenajel. To bylo v pohode. Prendani na letnaky na jare taky a ted se problem objevil po prendani na zimaky, pravda je ze jsem najel na letnacich asi jen 20 tis.

0
PříspěvekZaslal: 4.11.2013 , 16:34   Citovat  

Tak je to uplne stejny. Muselo se v menu inicializovat. Pneu byly nahusteny stejne, ale asi na to melo vliv ta zmena 17 -16

Petk@ je teď offline  Petk@
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2013 , 21:01   Citovat  

Musí se zmenit v ABS/VSA rozměr kol je tam na výber. 15"16"17"18" a pak zkalibrovat ještě tlak v pneu .

Tlak v pneu udělaš normal přes volant ale rozměr kole nezměníš a musíš do servisu Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2013 , 23:28   Citovat  

to Petk@: Takže s C9G vlastně musíš do servisu po každém přehození kol? to snad ne

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2013 , 0:08   Citovat  

fictionp napsal:
Zdravim, auto mi po prezuti na zimni pneu zacalo hlasit nizky tlak v pneu. Jedine co se k tomu delalo je cisteni brzdiců. Tak me napadlo ze to spatne vyhodnocuje nejaky sensor. Bude nejspis nekde na brzdicich. Nevite nekdo kde je a jak vypada. Kdyby jste mel nekdo schema slozeni kola a brzd dejte ho sem dik.

nevim jestli nepletes nahodou hrusky s jabkama... proc by mely mit brzdy neco spolecneho s tlakama v pneu? Navic na brzdicich je maximalne tak snimac opotrebeni brzdovych desek.
Spis si myslim ze ti neprihlasili ventilky zimnich kol, tudiz ti pocitac odnikud nebere signal o tlaku vzduchu a tim padem pise ze je nizky tlak...
tedy predpokladam ze mas elektronicke ventilky i v tech zimakach?

Petk@ je teď offline  Petk@
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2013 , 8:18   Citovat  

2bep napsal:
to Petk@: Takže s C9G vlastně musíš do servisu po každém přehození kol? to snad ne

jojo správně by jsi měl . ten tlak se uděla normal přes volant ale rozměr kol ne udava to pak prý jiné udaje ABS. mají to i poslední CRV.

Fast civic: mam pocit že mají uplne normalní ventilky,jsou čidla v karoserii . jedina honda co jsem to viděl zatim tak by mam pocit Pilot .a možna legent ale tam si nejsem jistej , jinak čidlo opotřebení brz taky myslim nema jen klasickej plíšek . Úsměv KO

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2013 , 20:11   Citovat  

Petk@ napsal:
jojo správně by jsi měl . ten tlak se uděla normal přes volant ale rozměr kol ne udava to pak prý jiné udaje ABS. mají to i poslední CRV.

Fast civic: mam pocit že mají uplne normalní ventilky,jsou čidla v karoserii . jedina honda co jsem to viděl zatim tak by mam pocit Pilot .a možna legent ale tam si nejsem jistej , jinak čidlo opotřebení brz taky myslim nema jen klasickej plíšek . Úsměv KO
cidla v karoserii? a jak to teda funguje? snimani tlaku pneu skrz normalni ventilky? to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2013 , 20:16   Citovat  

2bep napsal:
Pokud ten systém funguje stejně jako u C8G, což je velice pravděpodobné, tak počítá a srovnává počet otočení jednotlivých kol.
Předpokládám, že máš na zimu 16" a na léto 17", i toto přehození stačí k tomu, aby systém detekoval rozdíl oproti nakalibrovanému stavu a tudíž hlásí chybu.

U C8G je po přezutí obvyklá praxe, že si musíš ještě překalibrovat toto nastavení. Dělá se to přes nastavení palubního počítače, ten máme ale jiný než C9G, takže Ti bohužel víc neporadim Smutný Měl by si to mít popsané v manuálu.

Stačí se podívat o pár příspěvků dřív, kde to popisuju, systém co Honda oužívá vůbec neřeší samotný tlak v pneu. Pouze vychází z principu, že měkčí guma se víc deformuje a má tudíž menší obvod a kolo se tím pádem musí víckrát otočit, než to správně nahuštěné.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2013 , 20:23   Citovat  

ahaaa, ty jo, tak to mi nedocvaklo z te jedne vety... to slysim prvne je to dobrý

piskot je teď offline  piskot
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 15:01   Citovat  

2bep napsal:
Stačí se podívat o pár příspěvků dřív, kde to popisuju, systém co Honda oužívá vůbec neřeší samotný tlak v pneu. Pouze vychází z principu, že měkčí guma se víc deformuje a má tudíž menší obvod a kolo se tím pádem musí víckrát otočit, než to správně nahuštěné.

A které kolo se bere jako etalon...? Tak to koukám!
Jinak co tu píšete o překalibrování, tak nějak mě to minulo. Po přezutí na zimní R16, 205/55, z letních R17, 225/45, palubák nic nehlásí. A kontrolu tlaku mám zapnutou, kdyby napadlo se někoho zeptat... Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 19:44   Citovat  

to piskot:
Postup:
- na palubáku si aktivuješ kontrolu tlaku v pneu.
- pak by si měl x km ujet ustálenou rychlostí, aby se systém správně nastavil, napočítal si otáčky kol a uložil si to jako referenční údaj
- pak už jen jezdíš a systém srovnává počet otočení kol s tím co má uložené Úsměv

Minimálně takto to funguje u C8G

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civiv 2013 - brzdy - senzory tlaku penu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina