Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s TV anténou
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Toubi je teď offline  Toubi
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.11.2013 , 22:04   Citovat  

Zdravím. Sice to není o Hondě, ale vím, že tu jsou lidi z různých oborů a různých znalostí. Nikdo v mém okolí mi neumí poradit a tak se obracím na vás.
Problém. Jednoho dne jsem zapnul TV a zjistil, že nic nehraje. SetTopBox s TV normálně komunikoval, jen u všech programů psal "špatný signál". Začal jsem zjišťovat jak je to všechno zapojené, protože jsem to nedělal. To co jsem objevil je na fotkách. Kabel od antény na střeše přichází do místnosti a k němu se asi připojuje externí napájení - foto 1 (je na tom napsaný - ZOLAN ZS 12V/100mA), dále to pokračuje do rozbočovače (asi s integrovaným zesilovačem) - foto 2 (na tom je napsaný - rozbočovač 12dB). Moje teorie je taková, že se asi odporoučel zesilovač, protože když vypojím to napájení ze zásuvky, tak mi TV jde, ale jen pár programů. Když ho zapojím zpátky, tak zase nic nechytám. Ptám se tedy, jestli je má teorie správná. Je ten rozbočovač i zesilovač? Můžu koupit jakýkoliv jiný rozbočovač/zesilovač, nebo musím sehnat nějaký, který umí 12 dB? Nebo je problém jinde? Děkuji všem za odpovědi.

Foto_2.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Foto_2.JPG, 1.9 MB

Foto_1.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Foto_1.JPG, 1.54 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
dakov je teď offline  dakov
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.11.2013 , 22:29   Citovat  

pravděpodobně odešel zdroj nebo zesliovač v anteně. Není to nějaký Poland? Ja bych vlezl k anteně vymontoval zesik a dal tam Symetrizační člen, pod střechu bych koupil nový zesilovač. ale záleží jak si daleko do vysílače.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.11.2013 , 23:02   Citovat  

dakov napsal:
pravděpodobně odešel zdroj nebo zesliovač v anteně. Není to nějaký Poland? Ja bych vlezl k anteně vymontoval zesik a dal tam Symetrizační člen, pod střechu bych koupil nový zesilovač. ale záleží jak si daleko do vysílače.

Asi nějakej poland to je. Jako to napájení. A ten rozbočovač teda není zároveň zesík? Ten by měl být někde u antény? Je fakt, že na střechu jsem vylezl (kabel jde venkem po fasádě) a na střeše kabel zaleze do krabičky (cca 6/6/3 cm) a z ní pak pokračuje přímo na anténu. Nekoukal jsem se dovnitř, ale přijde mi, že to tam je jen propojený. Co je symertizační člen? A jakej zesilovač je jedno? Fakt se v tom vůbec nevyznám. Díky
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 3:21   Citovat  

Symetrizační člen tam musí být tak jako tak, jinak by si na to skoro nic nechytl...anténa má jinou impedanci než kabel k TV a ten bazmeg(dej si to do googlu, ať víš jak to vypadá - je to v té malé černé krabičce) to napojení přizpůsobuje. Pokud ho tam nemáš, tak ho kup...předpokládám, že máš standardní 75 Ohm kabel.

V těch zesilovačích odchází většinou filtrační kondíky ve zdroji, protože to má namotáno strašně hodin. Začal bych tím, že ho úplně odpojíš z antény. Tím zjistíš, jestli ho potřebuješ, nebo ne. To se dá také usoudit podle toho, jak daleko jseš od vysílače (napiš kde bydlíš a na který vysílač máš naladěno).

Rozbočovač je rozbočovač...podle všeho máš pasivní. Z hlediska ovlivnění signálu to je pouze další ztrátový člen v cestě (stejně tak, jako všechny konektory v cestě).

Co jsem upravoval instalace po přechodu na DTV, tak oproti původnímu řešení se starým kabelem a zesilovačem na ATV někde stačilo instalovat nový kvalitní kabel (např. Belden H125(25Kč/m) s kvalitními konektory, ne ty shity ze supermarketu) a zesilovač vyhodit.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.11.2013 , 10:00   Citovat  

Stepa napsal:
Symetrizační člen tam musí být tak jako tak, jinak by si na to skoro nic nechytl...anténa má jinou impedanci než kabel k TV a ten bazmeg(dej si to do googlu, ať víš jak to vypadá - je to v té malé černé krabičce) to napojení přizpůsobuje. Pokud ho tam nemáš, tak ho kup...předpokládám, že máš standardní 75 Ohm kabel.

V těch zesilovačích odchází většinou filtrační kondíky ve zdroji, protože to má namotáno strašně hodin. Začal bych tím, že ho úplně odpojíš z antény. Tím zjistíš, jestli ho potřebuješ, nebo ne. To se dá také usoudit podle toho, jak daleko jseš od vysílače (napiš kde bydlíš a na který vysílač máš naladěno).

Rozbočovač je rozbočovač...podle všeho máš pasivní. Z hlediska ovlivnění signálu to je pouze další ztrátový člen v cestě (stejně tak, jako všechny konektory v cestě).

Co jsem upravoval instalace po přechodu na DTV, tak oproti původnímu řešení se starým kabelem a zesilovačem na ATV někde stačilo instalovat nový kvalitní kabel (např. Belden H125(25Kč/m) s kvalitními konektory, ne ty shity ze supermarketu) a zesilovač vyhodit.

Tak symertizační člen tam předpokládám bude. Už jsem si ho vygooglil, takže vím jak vypadá, jen jsem nikde nenašel co to dělá. Jestli je rozbočovač pasivní, tak vůbec nevím, kde je ten zesilovač. Protože ten Zolan by mělo být jen napájení viz. odkaz. No každopádně vylezu na střechu a kouknu co je v tý krabičce.
Jinak jde o obec Třebotov a mířím nejpravděpodobněji na Žižkov. Ale co jsem koukal na souseda, tak ten jede asi na Cukrák.
Jo a nerad bych do toho nasypal moc peněz, protože jde vlastně o provizorní řešení asi na rok až dva. Budu určitě muset časem udělat nový el. rozvody a s tím bych udělal i anténní rozvod po baráku nějak kvalitně.
   Návrat  
CINIC je teď offline  CINIC
1 háčko
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.11.2013 , 17:39   Citovat  

Pokud při odpojeném napájení funguje pár programů tak zesilovač v anténě funguje i jako symetrizační člen. Dej rozbočovač pryč napoj přímo na jednu televizi a zkus s napáječem i bez napáječe a uvidíš.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.11.2013 , 19:53   Citovat  

Nějak nechápu, proč to máš na Žižkov, když Cukrák máš 6km...tam Ti musí jít všechno pěkně(podle mapy by terén taky neměl být problém).

Ve Tvém případě bych ten napaječ a zesilovač vyhodil a otočil na Cukrák.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.11.2013 , 21:16   Citovat  

Díky za rady všem. Proč míří anténa kam míří taky netuším, prostě jsem to nedělal a přišel jsem k tomu jak to je. Každopádně už funguju. Rozbočovač i napájení jsem vyhodil, vrazil tam novej zesilovač a už šlapu. Evidentně jsem měl jen zbytečný obavy, abych něco nepokadil, protože jsem si nebyl jistej jak to vlastně fungovalo. Aj tak díky přátele
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s TV anténou
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina