Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rady ohledně rodinného combi ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
WrabCZak_ je teď offline  WrabCZak_
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 23:46  Naposledy upravil WrabCZak_ dne 13.11.2013 , 0:13, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj Úsměv

bohužel je zapotřebí koupit něco většího a tak koukam po vhodném rodinném autě .

většina peněz bude z půjčky a proto je strop okolo 100-130 000.-

představa je : combi , rv. od 2003 , spotřeba do 8l/100km , výbava 2 a víc airbagů , klima , vše v el. , spolehlivost , min. 80kW , minimální výdrž dalších 10let Velmi šťastný + aby se do ceny věšly "detaily" jako zimáky a pod.

najezdíme asi jenom 8000km ročně , často jedíme po městě a jednou až dvakrát do měsíce podniknem delší trasu .

ideál by byl asi Accord 7g a případná konkurence : passat , mondeo 3g , mazda 6 , octavia (pofl.), a pod.

co by ste za tu cenu vybrali vy ?

předem děkuji za rady Úsměv

edit
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 23:52   Citovat  

Pokud to má být rok 2003, tak už těch 10let vydrželo... Velmi šťastný
   Návrat  
renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 3:43   Citovat  

Za mě: honda stream , MPV a kombi v jednom 2,0 115kW nebo 1,7 92kW , radost řídit.

tudy odkaz
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 8:49   Citovat  

ač jsem byl dlouhodobě odpůrce mladoboleslavské automobilky, tak sám jsem teď maximálně spokojený s 81kW TDi v O1 combi, a ve tvém případě bych šel do O1 combi s benzinovou 1,6 pod kapotou ...
sice mě teď tady většina místních závodníků bude chtít zadupat, že ta 1,6 je líná, atd ... ale je nutné se s tím svést, naučit se s tím jezdit a uvidíš sám, že to lenoch nebude (navíc ve městě to stejně neoceníš) a spotřeba bude kolem 7l benálu
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 8:55   Citovat  

Petura napsal:
ač jsem byl dlouhodobě odpůrce mladoboleslavské automobilky, tak sám jsem teď maximálně spokojený s 81kW TDi v O1 combi, a ve tvém případě bych šel do O1 combi s benzinovou 1,6 pod kapotou ...
sice mě teď tady většina místních závodníků bude chtít zadupat, že ta 1,6 je líná, atd ... ale je nutné se s tím svést, naučit se s tím jezdit a uvidíš sám, že to lenoch nebude (navíc ve městě to stejně neoceníš) a spotřeba bude kolem 7l benálu

Já mám jediný důvod proč bych octávii nedoporučil a to je ten, že je to 100% artikl pro odcizení, jinak já jsem se svojí OI spokojenej, akorát jsem si bohužel vybral motorizaci na denní ježdění naprosto nevhodnou a to 1.8T RS Velmi šťastný Jinak díly jsou za hubičku a udělá si na ní člověk téměř všechno sám jako na starý Hondě je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 9:11   Citovat  

Petura napsal:

Jo, takovou 1.6 (100poníků) má jeden můj kolega.. A to auto je jak ze salonu - garážované, aktuálně má najeto asi 40tis.km (jezdí max. na chatu a jeho manželka má k dispozici služební auto). Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 9:13   Citovat  

renda4 napsal:
Za mě: honda stream , MPV a kombi v jednom 2,0 115kW nebo 1,7 92kW , radost řídit.

tudy odkaz

zajímací Úsměv to mě nenapadlo ... dík Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 9:17   Citovat  

pár oktávek sem si zařídil ... a unešenej sem z nich teda nebyl ... a zrovna jednu 1,6 sme měli cca 4 měsíce a už nikdy víc Velmi šťastný nemá to moc výbavu ... třeba sem nikdy neslyšel že by měla octavie víc jak 2 pytlíky

rád bych accorda ... ale za 130t to bude trochu plečka . a pak taky jakej vybrat motor ? Úsměv

edit: na mobile.de sem se dočet že acco 2.0 V-tec má průměrnou spot. 8,2-8,3 a 2,2 i-CDTi jenom asi 5,8l/100km
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 9:45   Citovat  

Osobně bych se koncernu obloukem vyhnul právě kvůli vyššímu riziku krádeže.

S ohledem na nájezd si myslím nemá moc cenu přemýšlet o něčem jiném než o klasickém atmo benzínu, výkonově někde kolem 100kW, ale to záleží i na jízdním stylu.
Váha těch aut se bude pohybovat někde kolem 1,5 tuny v lehkém obsazení. V tomhle je asi nejlepší vzít se sebou pár urostlých kámošů na testovací jízdu, pak se ukáže jak to jede zatížené Úsměv

Strop 100 - 130 je relativně nizký, tam někde A7G začíná, to samé FR-V.
Mazda-6 už se tam dá najít, ale bude mít dost vysokej nájezd. Co jsem slyšel, tak si to auto v benzínu lidi dost chválej. Bohužel ale trpí na korozi, hlavně zadní lemy a na českých cestách dost trpí dobrý podvozek, takže bude nejspíš vymlácený a budeš muset počítat s výměnou spotřebáku (kosti atd...).
Zajímavá je i Mazda-5, zadní posuvné dveře, slušná benzínová motorizace, dobré jízdní vlastnosti. Obdobně je na tom i Premacy, tam je navíc ve Tvém fin. pásmu mnohem větší výběr. Před rokem k ní známej ukecal otce a doteď si ji chválej. 2,0i s tím slušně hýbe i po zapřažení vozíku a uvnitř je místa i pro dost vzrostlou rodinu Úsměv

Mondeo, nevim. Fix Or Repair Daily, a pak Ti to ještě mechanici shoděj ze zvedáku Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 9:53   Citovat  

Mazdu-5 jsem zvažoval taky, ale po vyzkoušení pár kusů jsem jí vyškrtl - koroze a řazení šlo u všech (asi 3ks) děsně ztuha (i v tý naší Oktávce I. šlo řadit snáz).

To už radši Zafiru... Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 9:56   Citovat  

2bep napsal:
Osobně bych se koncernu obloukem vyhnul právě kvůli vyššímu riziku krádeže.

S ohledem na nájezd si myslím nemá moc cenu přemýšlet o něčem jiném než o klasickém atmo benzínu, výkonově někde kolem 100kW, ale to záleží i na jízdním stylu.
Váha těch aut se bude pohybovat někde kolem 1,5 tuny v lehkém obsazení. V tomhle je asi nejlepší vzít se sebou pár urostlých kámošů na testovací jízdu, pak se ukáže jak to jede zatížené Úsměv

Strop 100 - 130 je relativně nizký, tam někde A7G začíná, to samé FR-V.
Mazda-6 už se tam dá najít, ale bude mít dost vysokej nájezd. Co jsem slyšel, tak si to auto v benzínu lidi dost chválej. Bohužel ale trpí na korozi, hlavně zadní lemy a na českých cestách dost trpí dobrý podvozek, takže bude nejspíš vymlácený a budeš muset počítat s výměnou spotřebáku (kosti atd...).
Zajímavá je i Mazda-5, zadní posuvné dveře, slušná benzínová motorizace, dobré jízdní vlastnosti. Obdobně je na tom i Premacy, tam je navíc ve Tvém fin. pásmu mnohem větší výběr. Před rokem k ní známej ukecal otce a doteď si ji chválej. 2,0i s tím slušně hýbe i po zapřažení vozíku a uvnitř je místa i pro dost vzrostlou rodinu Úsměv

Mondeo, nevim. Fix Or Repair Daily, a pak Ti to ještě mechanici shoděj ze zvedáku Se stydím

Velmi šťastný na mondeo mam podobnej názor Úsměv kamarád ho má takže by mi na tom i něco udělal ... ale byl sem si jedno vyzkoušet a čekal sem od toho trochu víc ... a nemam k tomu moc důvěru .
acco začínaj v německu na 100 000 a nemaj ani moc najeto ale těško říct co to je zač .
a myslíš že se s 2,0benzínem dostaneš s průměrnou spotřebou na 7,5-8 l\100km .
jak je na tom mazda 6 se spolehlivostí ? vim že se mazda řadí ve spolehlivosti do top 5ky ale nevim jak je to u 10let starých aut
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 10:18   Citovat  

Spotřeba je a vždy bude hlavně o pravé noze Úsměv
Konkrétně jsem sám měl na týden půjčený A7G sedan 2,0 rok 2003 a na cca 400km a převážně po Praze jsem jezdil za 9L/100km a to jsem to nijak nešetřil a spíše jsem si užíval jiného auta Úsměv
(Ale já sám jezdím s Ufem 1,8i-VTEC za nějakých 8L/100km, když spousta jiných umí za 6,5 Velmi šťastný nejsem eko jezdec)

Takže při troše snahy by neměl být problém se kolem 8 pohybovat Úsměv (na spritmonitoru pro A7G 2,0i-VTEC vychází na 8,8L/100km)

Mazdy, obvzláště z počátku tohoto století, bohužel dost trpí na korozi, to kluci japonský nevychytali Smutný Pak jak jsem psal, ten podvozek. Jako jiná auta s dobrým podvozkem, platí u nás daň za špatné cesty, rychleji se opotřebovává a vyžaduje častější výměny dílů. Takže je to o štěstí na kousek.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 10:27   Citovat  

Za 8l jezdí můj otec s 2.4 (defenzivní jízda do 120km/h), já za 9-9.5l (občasné vytočení do červenýho, dálnice tempomat na 150km/h, když jsem frčel 200 (samozřejmě v Německu, pokud je u Tábora Se stydím HaHaaa ), tak to bylo lehce přes 10l)...
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 10:55   Citovat  

ad 7g - má svoje mouchy (občasná koroze na některých místech a pár věcí co se často řešilo na svolávačce ale žádnej velkej .......,max pár drobností), ale málokterý auto je tak spolehlivý

ad spotřeba - dá se bez problému jezdit za 7l v benálu, když se jezdí normálně, navíc když je o motor dobře postaráno, má tichej sametovej běh, nežere, jede a vůbec Velmi šťastný

ad japonci - občas se najde nějakj model co trpí na koroze (ať už mazda nebo honda)
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 12:40   Citovat  

Co třeba Legacy v plynu ?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 13:29   Citovat  

area07 napsal:
Co třeba Legacy v plynu ?

Shaman mi poslal jedno legaci v plynu za cca 130t ale nevim jak to má subaru se spolehlivostí , zmámí maji jedno legaci a pak forestra a nikdy sem neslyšel že by byl nějakej problém

jinak mam coupe 6g D16Y7 a nejmín sem se dostal na 5,7l/100km jinak jezdim okolo 6,6-7,1l/100km
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 13:40   Citovat  

O1 81kW TDi... OK Poslední slušná škodovka... je to dobrý Ale dnes už většinou vylítané šunky. Většina prvních majitelů nezvládla psychicky rozdíl po přesednutí do TDi co tahne vodspodu z favorita či felcky a prostě všem museli na cestách denně ukazovat co ty jejich TEDÉÍČKA dokážou... škoda že většinou to dokazovali i při cestách do práce čili ihned po nastartování... Auto super a sám jsem byl svědkem 3ks co braly olej jak vti u červenýho po 200tisíc kilometrů... Ale narazit na slusný kousek musí být fajn... ale ta pravděpodobnost ukradení když bude auto v pořádku... :hehe: to za to nestojí prostě tady škodovku a VW nebrat.
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 14:10   Citovat  

Já mu posílal odkaz na Legacy v plynu 2.0, akorát inzerát je už smazaný.
Je to kvalitní a spolehlivý auto
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 18:38   Citovat  

O Subaru jsem se bavil minule s panem Kuhnelem, řikal že žádný anomálie na těch autech nejsou, akorát je zapotřebí počítat trošku s větší spotřebou kvůli tomu stálýmu pohonu. Když mluvil o spotřebě jenom se tak náznakově usmál Velmi šťastný

jinak do tvých parametrů výběru auta by celkem zapadla taková Fóbka v kombajnu, za ty peníze se dají sehnat i slušnější kousky, ale je to otázka osobního výběru a vkusu Úsměv
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 19:13   Citovat  

Ta Skodovka, at Octa nebo Fabie v nejake "neprustrelne" motorizaci je sice lakadlo na zlodeje, ale je fakt, ze auto vymenis behem let po dilech komplet a nic to nestoji.
Spotreba Acco 7G Tourer s dvoulitrem je bohuzel dokonce lehounce vyssi nez s 2,4, musi se vic tocit. Podle spritmonitor.de vychazi obe motorizace (Tourer!) zhruba mezi 9,4 az 9,8l./100. Jisteze se da jezdit za min, ale i za vic Velmi šťastný
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 19:20   Citovat  

Bully napsal:
Ta Skodovka, at Octa nebo Fabie v nejake "neprustrelne" motorizaci je sice lakadlo na zlodeje, ale je fakt, ze auto vymenis behem let po dilech komplet a nic to nestoji.
Spotreba Acco 7G Tourer s dvoulitrem je bohuzel dokonce lehounce vyssi nez s 2,4, musi se vic tocit. Podle spritmonitor.de vychazi obe motorizace (Tourer!) zhruba mezi 9,4 az 9,8l./100. Jisteze se da jezdit za min, ale i za vic Velmi šťastný

promiň, ale tohle bude platit možná na dálnici nad 150 km/h ... v celkovém průměru je to mýtus přátele
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 19:24   Citovat  

Rom. napsal:
promiň, ale tohle bude platit možná na dálnici nad 150 km/h ... v celkovém průměru je to mýtus přátele

Je to prumer, ne nejaka chvilkova spotreba. Ale beru tu pripominku, vetsina lidi zaevidovanych na spritmonitoru byvaji Nemci a tam se proste jezdi svizneji, nejenom na te dalnici.

Edit- co jezdi s nasim A7G Tourer 2,2 i-CTDi skoro porad moje zena a ja obcas jenom vymetam pavouky z vyfuku, jsme treba dlouhodobe na 7,5 litrech. Pritom jenom 1 l. nad prumerem pro Tourer v dieselu, podle stejneho serveru HaHaaa Nechtel bych videt spotrebu, kdyby to byl benzin. Proste je to o te prave noze a podminkach jezdeni.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2013 , 20:38   Citovat  

no tak pravá noha je celkem v klidu (hlavně kvuli přítelkyni a prckovy Úsměv ale občas si noha chvilkově zazlobí Úsměv
samozřejmě bych upřednostnil Hondu ale neni to podmínka
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 0:24   Citovat  

subaru a plyn jsem zaslechl vcelku vyšší náklady na údržbu kvůli vydávání motoru, protože to je boxer. mrknul bych po accu 7g ve 2.4 obsahu. nebo i třeba opel insignie či zafira. mám vectru b v 1.6 74kW a nemůžu si stěžovat, 240tis km a měním jen spotřební věci.
   Návrat  
renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 0:27   Citovat  

WrabCZak_ napsal:
zajímací Úsměv to mě nenapadlo ... dík Úsměv

není zač

mrkni sem : tudy odkaz
a nebo tady : tudy odkaz
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 0:29   Citovat  

MOTyLEK:
v dane cenove kategorii bude docela tezke sehnat v co nejlepsim stavu A7G uz ve dvoulitru. Kdo vi, jak na tom bude 2,4ka.
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 0:39   Citovat  

pokavad je rozpocet 100-130 tis. tak bych asi vynechal acco a podobne, ktere zacina na 130, udela zakladni udrzbu (olej, rozvody, nake cepy), koupi gumy a 20 000 jen to hvizdlo. takze strop spis tech 100-110 Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 0:41   Citovat  

HonDan napsal:
pokavad je rozpocet 100-130 tis. tak bych asi vynechal acco a podobne, ktere zacina na 130, udela zakladni udrzbu (olej, rozvody, nake cepy), koupi gumy a 20 000 jen to hvizdlo. takze strop spis tech 100-110 Úsměv

Rozvody řetězem... Se stydím Ale kontrola neškodí...
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 0:53   Citovat  

WrabCZak_ napsal:
no tak pravá noha je celkem v klidu (hlavně kvuli přítelkyni a prckovy Úsměv ale občas si noha chvilkově zazlobí Úsměv
samozřejmě bych upřednostnil Hondu ale neni to podmínka

tak radsi pockej a priplat si trochu vic za hezkej kousek, treba neco takovyho...to Te nebude pak stat skoro nic, nez usetrit par tisic a pak zjistit buhvi co
priklad: tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 17:30   Citovat  

čas bohužel neni , na moje auto čeká brácha a mi se ve třech + věci do coupe vejdem čim dál tim hůř
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rady ohledně rodinného combi ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina