Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pokuta za již prodané auto:VYRESENO
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 15:50  Naposledy upravil Marfi dne 14.11.2013 , 15:02, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj potřebuju radu.Před rokem jsem prodal auto do Auto Esa a ted po roce mi přišla pokuta za špatné parkování cc před 14 dny.S Auto Esa mám kupní smlouvu a zřejmě plnou moc ,že auto odhlásí na nového majitele ale asi se tak nestalo co stim?

Tady je odpověd od MHMP

Vážený pane Bartoši,
Bohužel jakožto uvedený provozovatel v registru vozidel jste objektivně odpovědný za vozidlo. Když jste vozidlo prodal, nepostačila vám jen kupní smlouva ale měl by jste vozidlo odhlásit z evidence vozidel na svojí osobu (pak bude vozidlo vedeno jako "v převodu")
Nově nabytý provozovatel má také povinnost vozidlo na sebe přihlásit. Takže můžete pokutu vymáhat na autobazaru. Dokud budete ale vedený stále jako provozovatel vozidla v registru vozidel, jste odpovedny za vozidlo na vyjimky podle § 125f odst. 5

§ 125f
Správní delikt provozovatele vozidla
(1) Právnická nebo fyzická osoba se dopustí správního deliktu tím, že jako provozovatel
vozidla v rozporu s § 10 nezajistí, aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány
povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem.
(2) Právnická nebo fyzická osoba za správní delikt odpovídá, pokud
a) porušení pravidel bylo zjištěno prostřednictvím automatizovaného technického prostředku
používaného bez obsluhy při dohledu na bezpečnost provozu na pozemních komunikacích nebo
se jedná o neoprávněné zastavení nebo stání,
b) porušení povinností řidiče nebo pravidel provozu na pozemních komunikacích vykazuje znaky
přestupku podle tohoto zákona a
c) porušení pravidel nemá za následek dopravní nehodu.
(3) Za správní delikt podle odstavce 1 se uloží pokuta. Pro určení výše pokuty se použije
rozmezí pokuty pro přestupek, jehož znaky porušení pravidel provozu na pozemních
komunikacích vykazuje; pokuta však nepřevýší 10 000 Kč.
(4) Obecní úřad obce s rozšířenou působností správní delikt podle odstavce 1 projedná,
pouze pokud učinil nezbytné kroky ke zjištění pachatele přestupku a
a) nezahájil řízení o přestupku a věc odložil, protože nezjistil skutečnosti odůvodňující zahájení
řízení proti určité osobě,
b) řízení o přestupku zastavil, protože obviněnému z přestupku nebylo spáchání skutku
prokázáno.

(5) Provozovatel vozidla za správní delikt neodpovídá, jestliže prokáže, že v době před
porušením povinnosti řidiče nebo pravidel provozu na pozemních komunikacích
a) bylo vozidlo, jehož je provozovatelem, odcizeno nebo byla odcizena jeho tabulka s přidělenou
státní poznávací značkou, nebo
b) podal žádost o zápis změny provozovatele vozidla v registru silničních vozidel.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 15:53   Citovat  

Co by - najmi si právníka... Úsměv

Byl jsi veden jako majitel i provozovatel?
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 16:03   Citovat  

Já měl před 8 lety podobný problém.Někdo v civicu,který jsem nechal na bazaru spáchal přestupek a auto bylo zřejmě pořád vedeno na mě.Vzal jsem papír,který mě došel,vzal jsem papír,kde jsem měl potvrzeno,že vozidlo bylo vzáno do komise a šel na DI v našem okrese.
Tam jsem jim to ukázal,udělali si kopii toho protokolu s bazarem a asi to odeslali někde zpátky,odkud to přišlo.Bylo to vyřízeno během 5minut.Měl jsem z toho tenkrát stresy.Neplatil jsem nic.
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 16:13   Citovat  

Potíž je, že dřív celkem slušně fungovalo "oddělení" skutečného majitele (podle kupní smlouvy) a institutu vlastníka/provozovatele vozidla (podle registru vozidel). Dnes po zavedení humloviny s názvem "objektivní odpovědnost provozovatele vozidla" to je horší..

Bohužel mě nenapadá jednoduché řešení situace s úřadem. Obsahovala smlouva s bazarem frázi o povinnosti nového majitele na sebe přepsat vozidlo v evidenci registru vozidel?
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 18:29   Citovat  

To je docela blbý ne?
To jako Marfi musí tu pokutu zaplatit a pak se má soudit s Auto ESA o náhradu škody?
To se s nima taky může soudit několik let, může ho to stát spoustu času, nervů a asi i peněz a klidně se může stát, že soud nevyhraje, peníze zpátky nedostane a ještě zaplatí prohranej soud.
Chápu, že úředník postupuje přesně podle zákona, ale mohl by to řešit i jiným způsobem, kde by šel víc po bazaru než po Marfim?
Nebo je Marfi v zadeli a musí pokutu zaplatit?
Kolik vůbec ta pokuta dělá?

Fakt, co si člověk neudělá sám, na to se nemůže spolehnout..... Smutný
A to si Auto ESA určitě za to odhlášení bralo i nemalý administrativní poplatek, že?
Když jsem tenkrát viděl, kolik si brali poplatek za uzavření povinného pojištění tak se mi chtělo to snad ne
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 20:37   Citovat  

Pokuta je 600kc spis jde o to co mam udelat aby se to uz nestalo muzu to auto nak dodatecne odhlasit z me odoby?
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 20:38   Citovat  

hlavně se to může stát komukoli z nás KO
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 20:42   Citovat  

Byl jsem majitel auta tudiz i provozovatel.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 20:47   Citovat  

Pise tam ze bych mel auto odhlasit z registru ale na to jsem dal plnou moc Auto Esa Tak to valím bulvy Pochybuju ze kdyz ted pujdu na evidenci vozidel ze tam neco vyresim.

Takze kdyz frajer pojede zejtra 200 a nekde ho to vyfoti tak to je na me asi.Nechapu pric nemuze Magistrat podlat ten dopis Auto Esa a oni jim reknou kdo to koupil ne.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 20:53   Citovat  

Marfi, neprodleně mazej s občankou na magisrát vyřídit duplikát techničáků a odhlaš auto na bazar..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 21:17   Citovat  

I kdyz uz to auto je prodane dal?

Podle me je na vine Auto Esa meli auto odhlasit na noveho majitele ne?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 21:33   Citovat  

Taky bych navrhoval jít se zeptat na registr vozidel, jak to máš vyřešit.
Nebo ještě lépe se na to nejdřív zeptat někoho známého kdo tam dělá.
Třeba ti poradí nějaký fígl jak to po česku elegantně vyřešit.

Možná to jak radí dj-bobr není úplná blbost.
Pokud jsi v registru stále vedený jako majitel/provozovatel auta, tak máš právo odhlásit to auto i bez techničáku v podstatě na kohokoliv.
A jestli si to ten "kdokoliv" na sebe přihlásí nebo ne je už jeho boj.

Každopádně tu pokutu za parkování zaplať raději co nejdřív ať máš o jeden problém méně a snaž se urychleně to auto odhlásit.
Teď mě napadlo - jak je to s povinným ručením? To se rušilo hned po prodeji? Pokud ano, tak na základě čeho?
Aby tě ve finále ještě nepopotahovala Česká kancelář pojistitelů......
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 21:39   Citovat  

Marfi napsal:
I kdyz uz to auto je prodane dal?

Podle me je na vine Auto Esa meli auto odhlasit na noveho majitele ne?

Samozřejmě že jsou na vině oni a měli auto odhlásit. Obzvlášť když to mají napsané ve smlouvě.
Takže sice oni porušili smlouvu, ale jak je z reakce úředníka vidět, tak se problémy potáhnou za tebou Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 21:41   Citovat  

Lukas28 napsal:
hlavně se to může stát komukoli z nás KO

Komukoliv, kdo důvěřuje šejdířům z autobazarů a riskuje nemalé problémy jenom aby ušetřil trochu toho času (no někdy trochu více...) na registru vozidel.
Dneska se opravdu nemůže člověk spoléhat na nikoho kromě sám na sebe.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 21:44   Citovat  

No a když ja zítra odhlasim auto třeba na moji mámu a auto ma uplne někdo jinej tak uz ho v zivote neprihlasej:-)))

To je fakt klauniáda.Zítra volám na registr co stim a taky volám na Esa at mi poslou 600kč jinak televize Nova:-)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2013 , 21:45   Citovat  

No povinne ruceni se rusi na zaklade kupni smlouvy to sem rušil hned..Podle me to za par let ale muzou zkusit poslat mě.
   Návrat  
MaxxEK3 je teď offline  MaxxEK3
Nový příspěvekZaslal: 12.11.2013 , 22:17   Citovat  

To je dost možný, když je auto psaný na tebe. Kámoš prodal lagunu před sedmi lety a teď mu přišlo z kanceláře pojistitelů několik desítek tisíc za pokuty a roky nepojištěný auto. Když teď nahlásíš ztrátu techničáku, vystavíš si novej, tak se vlastně přiznáš, že jsi auto do teď měl a můžou z tebe za tu dobu vymáhat pojistku, pokud to nový vlastník nemá pojištěné. I známej od fíků říkal, že by nechtěl být v téhle situaci.. to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 12.11.2013 , 22:32   Citovat  

ČKP je trošku průšvih no to mi hlava nebere existuje písemná kupní smlouva? ta (+prohlášení, že auto jsi prodal a fyzicky nestojí na komunikaci, ale na soukromém pozemku bazaru) by je mohla obměkčit - jen se s nima musí trošku hádat ..

Pokutu (těch 600) určitě zaplať, z toho se v tuto chvíli už moc vyvlíknout nejde, leda ze správního deliktu udělat regulérní přestupek a projednat ho v nezkráceném správním řízení - protože však neznáš podrobnosti přestupku, nemáš čím argumentovat - ale mohl bys pak nahlédnout do spisu, který je o přestupku vedený, a tam by se něco vyšťourat dalo .. každopádně nejistý podnik.
Další otázka je, kolik ti takových pokut ještě přijde wc

Auto můžeš odhlásit na kohokoliv, přihlásit ho může stejně kdokoliv (musí mít akorát na sebe platnou evidenční kontrolu, myslím že jako evidenčka platí i čerstvá technická do 30 dní, ale nejsem si na 100% jistý). Každopádně odhlášením (třeba na ten bazar) se zbavuješ další odpovědnosti za přestupky, co se s tím autem udělá ..

Asi by nebylo špatné na magistrátě zjistit (na základě dokladu totožnosti to udělají - v Jungmannce vyzkoušeno), jestli to auto je napsané ještě pořád na tebe - pokud ano, máš plné právo s ním činit veškeré úkony související s evidencí vozidel. První co by bylo asi nezbytné je žádost o duplikát velkého techničáku, pak jde přepisovat a odhlašovat; pochybuju, že by umožnili odhlášku bez velkého techničáku.
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2013 , 15:51   Citovat  

MaxxEK3 napsal:
.... Když teď nahlásíš ztrátu techničáku, vystavíš si novej, tak se vlastně přiznáš, že jsi auto do teď měl a můžou z tebe za tu dobu vymáhat pojistku, pokud to nový vlastník nemá pojištěné. ... to mi hlava nebere

Tohoto by jsem se obával nejvíc.
Nevíš co se za tu dobu může ještě objevit. Akorát by jsi se do toho ještě víc zamotal.
Došel by jsem na DI, tam ti vyjedou aktuální stav přihlášeným vozidel na tebe. Pokud by bylo stále na Tebe, tak by jsem jim ukázal smlouvu s bazarem a oni by měli vědět jak dál postupovat.
Kontaktoval by jsem i bazar. Stává se že i když mají ve smlouvě, že auto sami odhlásí, tak při prodeji dají jen plnou moc na přepis kupujícímu a již je to na kupci, zda to přihlásí na sebe (+poplatky,eko...) nebo bude jezdit na tvůj účet.
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2013 , 17:08   Citovat  

Ajsik napsal:
Pokud by bylo stále na Tebe, tak by jsem jim ukázal smlouvu s bazarem a oni by měli vědět jak dál postupovat.

Hodně štěstí - zpravidla to bývá tak, že při jakékoliv nestandardní situaci pokrčí ramenama a neví Tak to valím bulvy
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 13.11.2013 , 18:13   Citovat  

Jestli máš nějaké ty papíry od předání auta do bazaru.Seber to a mazej na registr vozidel.Kdybys byl z okresu UH,tak bych to zařídil.Ono každý úředník může postupovat jinak a záleží na koho narazíš.
A samozřejmě občanku
   Návrat  
1978 je teď offline  1978
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 14.11.2013 , 8:17   Citovat  

Treba by stacilo mit ve smlouve ze od data prodeje vozu za vsechny ujmy a skody zpusobene vozidlem odpovida novy majitel. Zase by se to mlatilo s tim zakonem, ze za to odpovida provozovatel a musel by to rozhodnout soud Úsměv. Teoreticky, kdyz prodam auto, tak nez stihnu dojit na magistrat, tak novy majitel prekroci rychlost nekde treba za 2.5 tisice a zaplati to provozovatel HaHaaa tj ale paskvil tech nasich expertu
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 14.11.2013 , 8:23   Citovat  

1978 napsal:
Treba by stacilo mit ve smlouve ze od data prodeje vozu za vsechny ujmy a skody zpusobene vozidlem odpovida novy majitel. Zase by se to mlatilo s tim zakonem, ze za to odpovida provozovatel a musel by to rozhodnout soud Úsměv. Teoreticky, kdyz prodam auto, tak nez stihnu dojit na magistrat, tak novy majitel prekroci rychlost nekde treba za 2.5 tisice a zaplati to provozovatel HaHaaa tj ale paskvil tech nasich expertu

Jako že by sis smlouvou upravil zákon,jo? To asi těžko. Žádný soud by to nerozhodoval. Máš možnost sdělit, kdo řídil a po tom pak jdou. Problém je, že Marfi neví, komu bazar auto prodal a co se s ním dělo dál.
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 14.11.2013 , 14:35   Citovat  

Ted jedu z auto esa kde tvrdi ze auto je odhlasene na ne ale kopii technicaku maji jen na me.Jedu na registr vizidel overit na koho to auto je ..
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 14.11.2013 , 15:18   Citovat  

Prijedu na magistrat do kancelare registru kde vam vyjedou jaka auta jsou na vas napsana ale je to na pisemnou zadost ale jelikoz sem hezkej kluk vzala me pani hned a ze se mi na to koukne
V registru uveden jako provozovatel Auto Esa i kdyz mi pani urednice do mailu napsala ze ja.No a tuhle pani na magistratu zrovna moc nemusej tak pani zavolala sefovou ta me vzala jeste k vetsimu sefovi a ten me vzal primo k pani ktera mi to poslala z..je..bal ji me se omluvil a tim je to vyresene.

Takze bordel na magistrate kdy to dela automat a pani to jen odklikava a bxla lina se kouknout na vypis registru tak me to stalo celodenni cestovani.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Nový příspěvekZaslal: 14.11.2013 , 15:32   Citovat  

Marfi napsal:
Prijedu na magistrat do kancelare registru kde vam vyjedou jaka auta jsou na vas napsana ale je to na pisemnou zadost ale jelikoz sem hezkej kluk vzala me pani hned a ze se mi na to koukne
V registru uveden jako provozovatel Auto Esa i kdyz mi pani urednice do mailu napsala ze ja.No a tuhle pani na magistratu zrovna moc nemusej tak pani zavolala sefovou ta me vzala jeste k vetsimu sefovi a ten me vzal primo k pani ktera mi to poslala z..je..bal ji me se omluvil a tim je to vyresene.

Takze bordel na magistrate kdy to dela automat a pani to jen odklikava a bxla lina se kouknout na vypis registru tak me to stalo celodenni cestovani.

Tak tak Matine ... tywe to mi vyhulte dvorec. Ještěže mám prostě to nutkání vždy na úřad zavolat nebo zajít, spoléhat se evidentně nejde na nic ani nikoho, jen na sebe sama.

je to dobrý přátele
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 14.11.2013 , 16:07   Citovat  

Marfi napsal:

Ty na ten ksiocht taky uhraješ kdeco pořádnej výtlem OK
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 14.11.2013 , 16:22   Citovat  

Marfi napsal:

1. Máš to vyřešení písemně? Aby Ti za pár měsíců nepřišla exekuce...

2. Kolik obchodnich schůzek jsi musel kvůli tomu zrušit?
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Nový příspěvekZaslal: 14.11.2013 , 17:03   Citovat  

Hellborn napsal:
1. Máš to vyřešení písemně? Aby Ti za pár měsíců nepřišla exekuce...
2. Kolik obchodnich schůzek jsi musel kvůli tomu zrušit?

marfi,
na to si fakt tyvole dej bacha, víš jak jsi dopadl v minulosti, důvěřuj, ale ověřuj. Fakt, že to máš na papíře s razítkem, tě kryje!!!

je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 14.11.2013 , 22:34   Citovat  

Jak sem dopad v minulosti?
Mam to na papire i od vseho kopie kdyz by se izvala jeste treba kancelar pojistitelu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pokuta za již prodané auto:VYRESENO
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina