Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nákup ojetého Civica i-VTEC 1,8
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Kamiil je teď offline  Kamiil
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 15:21   Citovat  

Dobrý den,
jsem novým členem, protože vlastně ještě Hondu nemám - pouze už asi 3 měsíce obcházím autobazary Úsměv

Nebude vám vadit, když se vás zeptám na názor? Sháním Hondu Civic i-VTEC 1,8 ve verzi SPORT. Chtěl bych v bazaru sehnat v ceně okolo 160.000,- Kč, myslíte, že to je reálné?

Co si myslíte o dovozu aut z Itálie? Protože jsem našel např. tenhle inzerát, ale mám strach:

tudy odkaz

Za každý názor předem děkuji:)
Kamil
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
gear je teď offline  gear
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 17:04   Citovat  

Je tam uveden VIN kód, nechal bych o prověřit např zde: tudy odkaz
budeš mít aspoň trochu jistotu jestli je stočený nebo ne. co se týká ceny neumím posoudit, v c8g se nevyznám přátele

Edit: beru zpět, tohle auto v žádných databázích není....... to mi hlava nebere (možná berou jen český záznamy v potaz)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
bigy je teď offline  bigy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 17:18   Citovat  

gear napsal:
Je tam uveden VIN kód, nechal bych o prověřit např zde: tudy odkaz
budeš mít aspoň trochu jistotu jestli je stočený nebo ne. co se týká ceny neumím posoudit, v c8g se nevyznám přátele

Edit: beru zpět, tohle auto v žádných databázích není....... to mi hlava nebere (možná berou jen český záznamy v potaz)

ano.berou se jen zaznamy u nas v CR popripade kdyby byla plna servisni historie.tak by se to teoreticky dalo vyzjistit v honde
   Návrat  
jayy je teď offline  jayy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 17:37   Citovat  

lepší bude možná ještě vyčkávat než se něco dobrého najde. Přece jenom je lepší auto od soukromé osoby než od autobazarů (né vždy sice, ale obecně se to dá říci).
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 18:13   Citovat  

Servisni historii ti vyjede autorizovany servis jenom tehdy, pokud byly prohlidky delane prave u Hondy a jen v CR. Muzes to zjistit i v zahranici, ale to uz zalezi na tvych vyjednavacich schopnostech a dobre nalade majitele servisu.
Auto ze zahranici proc ne, ale musis pocitat se vsemi poplatky spojenymi s prihlasenim a hlavne s dovozem auta, coz se prodrazi. Navic je fajn mit nekoho v te Italii, co se ti na auto mrkne, jinak to muze byt docela drahy a zbytecny vylet. Daleko pravdepodobneji bude auto v horsim stavu, nez je vylicene v inzeratu.
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 19:01   Citovat  

pokud tě netlačí daň z příjmů tak počkej do jara. Auta budou papírově o rok starší a budeš moci cenu posunout níže.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 19:57   Citovat  

master88 napsal:
pokud tě netlačí daň z příjmů tak počkej do jara. Auta budou papírově o rok starší a budeš moci cenu posunout níže.

Jako ze auto, co jezdi po svete o rok delsi dobu, ma cenu auta o rok starsiho? To je pravda Velmi šťastný
Tohle ma vyznam u novych aut, u ojetin se z techhle duvodu skokove nezlevnuje.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 20:17   Citovat  

Já bych doporučoval kupovat Civica 8G koupeného nového v ČR už jenom kvůli dohledatelné servisní historii.
Auta z Itálie mají jenom jednu výhodu - nejsou ani trošku zrezlá. Jinak ale bývají všelijak oťukaná a odřená a i po technické stránce nebývají v top stavu. Italové se s autama zkrátka nemažou. Holt horký hlavy.....
Samozřejmě že se dá narazit i na vyjímku, ale to už musí mít člověk fakt kliku anebo si pěkně připlatí.

Tím samozřejmě nechci říct, že všechna auta prodávaná u nás jsou voňavky. Často se prodávají pěkné slepovačky za cenu nebouraného auta.
Servisní historie tohle ale většinou odhalí.
Já když loni scháněl C8G, tak mě právě prověřování servisní historie několikrát zachránilo před koupí předraženého "puzzle".

Cena 160 000,-Kč za první kousky z roku 2006 v dobrém stavu je reálná, ale musíš se smířit s tím, že právě tyto kusy trpěly poměrně dost "dětskýma nemocema" a měl by jsi v servisní historii hledat výměnu dílů, které se kazily.
Např. řídící jednotka posilovače řízení, zadní tlumiče, pomocný spojkový válec, a jiné díly o kterých se dočteš více tady
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 20:26   Citovat  

na slušnou 1.8ku z Německa je 160t Kč málo ... zvlášť s aktuálním kurzem Eura KO
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 21:52   Citovat  

Všem moc díky za rady a názory, všechno to zvážím....

Každopádně ještě mám jeden problém s tím Civicem - hodně lidí mi to rozmlouvá kvůli drahým náhradním dílům a doporučují mi Golfa, Mazdu 3 nebo Focuse... mají pravdu??

Já chci Hondu protože všude čtu že je to spolehlivé a kvalitní auto a Civica proto že se mi neskutečně už několik let líbí!!!
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 21:56   Citovat  

Kamiil napsal:

Každopádně ještě mám jeden problém s tím Civicem - hodně lidí mi to rozmlouvá kvůli drahým náhradním dílům a doporučují mi Golfa, Mazdu 3 nebo Focuse... mají pravdu??

Já chci Hondu protože všude čtu že je to spolehlivé a kvalitní auto a Civica proto že se mi neskutečně už několik let líbí!!!

No v autorizovaném servise budou drahý, ale do těch servisů se na servis mc nejezdí a dá se nakupvat i jinde. Spotřební díly nejsou cenově moc odlišné.

Ale těch 160tis. Kč je fakt málo... Hondy si drží cenu..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 22:02   Citovat  

Kamiil napsal:

Klasické předsudky a fámy lidí, kteří nikdy Japonce nevlastnili.
Já měl před Hondou VW a už bych se nevrátil.
I Civic 8G má nějaké mouchy, ale není to nic co by tě nechalo někde na cestě ve štychu a nedojel jsi kvůli tomu.
Což u výše jmenovaných konkurenčníh vozů nebývá nemožné....
Teda samozřejmě kromě Mazdy.
Ale přecijenom s celkovou kvalitou a spolehlivostí je na tom Honda o něco lépe. A taky má víc sportovní projev a nabízí větší zábavu za volantem.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 22:07   Citovat  

Hellborn napsal:
No v autorizovaném servise budou drahý, ale do těch servisů se na servis mc nejezdí a dá se nakupvat i jinde. Spotřební díly nejsou cenově moc odlišné.

Ale těch 160tis. Kč je fakt málo... Hondy si drží cenu..

Jentak namátkou v rychlosti: odkaz
V případě čisté servisní historie asi ne úplně špatný kup.
Ale jenom odhaduju, auto jsem neviděl.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 22:48   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jentak namátkou v rychlosti: odkaz
V případě čisté servisní historie asi ne úplně špatný kup.
Ale jenom odhaduju, auto jsem neviděl.

Díky za odkaz, o tomhle Civicu vím a zítra se na něj jedu taky mrknout Úsměv Z té Itálie mám teď trošku strach Smutný

Snad můj mechanik všechno pozná a neudělám špatný kup Smutný Je to moje první auto a nemám zkušenosti...
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.11.2013 , 23:32   Citovat  

Třeba Ti pomůžou tyto diskuse, kde již dříve jiní řešili stejný problém Úsměv
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz

Každopádně doporučuju si nechat fin. rezervu na případné opravy/výměnu spotřebního materiálu, jako jsou brzdy, olej a filtry, gumy atd. Obvzláště pokud budeš vybírat mezi 8-let starými kousky a nájezdem většinou kolem 100.000km nejméně.
Bohužel bych ale reálnější cenu za slušný kousek viděl spíš někde kolem 200.000,-

Aktuálně se toho na klubu moc neprodává, našel jsem jen toto: tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 10:07   Citovat  

Díky 2bep, z těch diskuzí jsem se hodně dozvěděl.
Dneska odpoledne se jedu podívat na tohle:
tudy odkaz

Ale má hoodně najeto Smutný 166tis, to mě troškku odrazuje Smutný Asi risknu to Italské auto, to má o 50tis méně najeto - ale původ asi tak snadno nedohledám Smutný

Snad už brzo budu platným členem Honda Klubu s autem Honda Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 10:11   Citovat  

Mimochodem - koupili byste auto s celkovým polepem? Nevím jak se tomu jinak říká, prostě něco jako je tohle:

tudy odkaz

nebo dali byste si to takhle polepit? Asi je to blbost, že...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 10:29   Citovat  

To už si musíš rozhodnout sám.
To, že ten Ufoun z Ostravy z má nalítáno 166tkm jen odpovídá nájezdu cca 22tkm ročně a rozhodně to nemusí znamenat, že ten motor bude mrtvej. Pokud majitel nezanedbal pravidelný servis, tak musí v pohodě natočit ještě dalších min 100tkm. Na autě se spíš než samotný nájezd projeví to, jak se k tomu autu majitel choval. Ten italský kousek s menším nájezdem může být v daleko horším stavu než ten v Ostravě.
Samozřejmě otázkou je i stav dalších částí auta, brzdy, podvozkové díly atd. Ale to si u ojetiny nevybereš, prostě musíš být připravený na vstupní investice hned po koupi.

p.s. Ten Ostravský Ufoun má navíc ještě vyhřívaná přední sedadla, což ten druhý nemá. Tento prvek výbavy se objevoval spíš podle geografického určení vozu. Takže kousku z jihu Evropy to moc nemají.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 10:52   Citovat  

Kamiil napsal:
Díky 2bep, z těch diskuzí jsem se hodně dozvěděl.
Dneska odpoledne se jedu podívat na tohle:
tudy odkaz

Ale má hoodně najeto Smutný 166tis, to mě troškku odrazuje Smutný Asi risknu to Italské auto, to má o 50tis méně najeto - ale původ asi tak snadno nedohledám Smutný

Snad už brzo budu platným členem Honda Klubu s autem Honda Úsměv

166tis.km a hodně najeto? pořádnej výtlem Až to bude mít 300tis.km, tak to bude víc najeto. Tohle je Honda - pokud se bude měnit včas olej, tak se motor bude točit do 7.000ot. ještě až kastle shnije.

Ale zkus zavolat prodejci - třeba Ti z toho udělá 66tis.km a NIC bys nepoznal. Nekoukej na km,ale na STAV.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 10:56   Citovat  

Helbi teď si mě rozesmál Velmi šťastný To je R18 i-VTEC ne B18 VTi, tam to omezovač zarazí v 6.950ot/min pořádnej výtlem
Pokud teda původní majitel netunil, neměnil ECU a neposunul omezovač.

Ale jinak plně souhlasim, stav auta, "vybydlenost" interieru je mnohem důležitější než nájezd.
Ten konkrétní kousek z Ostravy vypadá dost hezky a zachovale je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 11:00   Citovat  

2bep napsal:
Helbi teď si mě rozesmál Velmi šťastný To je R18 i-VTEC ne B18 VTi, tam to omezovač zarazí v 6.950ot/min pořádnej výtlem
Pokud teda původní majitel netunil, neměnil ECU a neposunul omezovač.

Béčka mají přes 7000ot. (B16A2 asi 8100ot). Úsměv Beru to podle čísla na otáčkoměru. Že je R18 tak nízkootáčkový jsem teda nevěděl... Hihi HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 11:04   Citovat  

To víš, honba za EuroIV/V a sbírání kytiček udělalo své... Bueee
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 11:34   Citovat  

to Kamiil: Tak celopolep je holt varianta celolaku a jak se říká, dle gusta každého soudruha Úsměv

K Ufu jako takovému. Věci které by sis měl pohlídat, při prohlídce, projížďce (ať už sám nebo s nějakým známým mechanikem).

- celkové opotřebení interieru, čalounění předfaceliftové verze (06-09) dost trpělo na ošoupání, obvzláště loketní opěrka a opěrky ve dveřích. Ten semiš či co to je nebyl zrovna nejideálnějším materiálem.
- celkovou funkčnost vše co fungovat má, obvzláště třeba el. sklápění zrcátek (to rádo odchází), klima, rádio, tempomat, vyhřívané sedačky atd. atd. minimálně by se Ti otevřel prostor k uhádání slevy Úsměv
- samotnou zkušební jízdu bych si klindě domluvil delší, aby si ohřál pořádně auto, mohl vytočit motor klidně někam k 6.500ot, odzkoušel zda neprokluzuje spojka, řazení všech rychl. stupňů atd.

Nejlépe kdyby si se sebou měl někoho, kdo to auto zná, ví jak se chovat má a nemá.

p.s. Mrkni se případně i na gumy, jestli nejsou moc satré atd. Opět cesta ke slevě Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 12:20   Citovat  

Tak jsem si vyjel výpis z Cebie a to auto bylo pořád v servise - tak 40x - pořád výměna oleje, výměna oleje, a při 160tis tam měl zase něco s kontrolkou oleje, tak jeslti to proto neprodává...
Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 12:27   Citovat  

Kamiil napsal:
Tak jsem si vyjel výpis z Cebie a to auto bylo pořád v servise - tak 40x - pořád výměna oleje, výměna oleje, a při 160tis tam měl zase něco s kontrolkou oleje, tak jeslti to proto neprodává...
Smutný

To bude mít můj Swift taky... Velmi šťastný Měním olej (vzhledem k tomu,že ještě v záruce, tak v servisu) po 5-6tis.km = 2x-3x za rok... U Acco to samé,ale u něj si olej mením sám... Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 12:40   Citovat  

Hellborn napsal:
To bude mít můj Swift taky... Velmi šťastný Měním olej (vzhledem k tomu,že ještě v záruce, tak v servisu) po 5-6tis.km = 2x-3x za rok... U Acco to samé,ale u něj si olej mením sám... Velmi šťastný

Aha, takže je to spíš plus, že ten olej měnil Velmi šťastný Jak říkám - kupuju první auto, jsem amatér Úsměv
   Návrat  
Keak je teď offline  Keak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 12:40   Citovat  

Nestálo by za úvahu to červené co odkazoval 2bep

tudy odkaz

Vím že je o 15tis dražší než je tvůj rozpočet,ale vypadá slušně a s jasnou historii
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 12:47   Citovat  

Na to červené jsem volal, nikdo mi to nezvedal, až teď, nejraději bych se na něj taky zajel podívat - jenže jsem z Ostravy a je to v Praze Smutný Asi si udělám výlet Úsměv

Akorát do Prahy se mnou žádný známý mechanik nepojede Smutný a já sám amatér si moc netroufám posoudit stav ojetého auta Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 13:46   Citovat  

Teď jsem mluvil s prodávajícím červeného Ufouna, auto je V Roztokách u Prahy. Pokud se domluvíme na vhodné termínu, tak bych se na auto zajel o víkendu mrknout.
Nejsem mechanik, takže s nějakým podstatným posouzením z mé strany moc nepočítej, ale aspoň budeš mít nějaké první informace o stavu a vzhledu.

Pokud se pro něj následně rozhodneš, tak věřím, že nebude problém se domluvit s nějakým Pražským technicky zdatnější klubákem, kdo by to auto pak s Tebou pořádně omrknul případně s ním sjet do některého ze spřátelených servisů v okolí Prahy...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.11.2013 , 14:09   Citovat  

Kamiil napsal:
Na to červené jsem volal, nikdo mi to nezvedal, až teď, nejraději bych se na něj taky zajel podívat - jenže jsem z Ostravy a je to v Praze Smutný Asi si udělám výlet Úsměv

Akorát do Prahy se mnou žádný známý mechanik nepojede Smutný a já sám amatér si moc netroufám posoudit stav ojetého auta Smutný

Jestli je auto v Roztokách, tak bych s tím zajel k Aldovi do Jesenice... Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nákup ojetého Civica i-VTEC 1,8
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina