Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Podivné chování a nejde nablikat
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
otakarmatejcek je teď offline  otakarmatejcek
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2013 , 18:15   Citovat  

Ahoj kolegové. Srdečně vás zdravím. Mám podivný problém. Mám Civica r. 98, 1.4 - D14A4.
kontrolka motoru se mi rozsvítila nyní v tom hnusném a mokrém počasí. Auto nejde nastartovat - určitě poměr vzduchu a paliva (smrdí benál). Neudrží volnoběh za studena a i za tepla se houpe mírně,pokud se rozjede, nejde vytočit. Otáčky jsou omezeny na 3 tisíce pouze a po jejich dosažení začne motor kuckat. Asi nějaký nouzový režim možná. Postupuji podle všech možných návodů. Po zkratu onoho konektoru by se měl ECU přepnout do diagnostiky, bohužel se tak neděje. Jen to svítí a svítí..Ani žádná jiná kontrolka nebliká(ABS apod..). ECU nejde ani resetovat pojistkou, baterií....stále svítí kontrolka. Je možné, aby celé ECU bylo v trapu? Díky za odpovědi.

Dnes jsempřišel na to, že by měla blikat kontrolka SRS zřejmě. Ta se ale po vyzkratování dlouze rozsvítí, pak zhasne asi na 1 sec a pak rozsvítí se natrvalo, dokud neodpojm zkrat. Kontrolka motoru stále csvítí, motor nedá více jak 3000 otáček. Poraďte prosím. Bueee
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2013 , 18:31   Citovat  

otakarmatejcek napsal:
Ahoj kolegové. Srdečně vás zdravím. Mám podivný problém. Mám Civica r. 98, 1.4 - D14A4.
kontrolka motoru se mi rozsvítila nyní v tom hnusném a mokrém počasí. Auto nejde nastartovat - určitě poměr vzduchu a paliva (smrdí benál). Neudrží volnoběh za studena a i za tepla se houpe mírně,pokud se rozjede, nejde vytočit. Otáčky jsou omezeny na 3 tisíce pouze a po jejich dosažení začne motor kuckat. Asi nějaký nouzový režim možná. Postupuji podle všech možných návodů. Po zkratu onoho konektoru by se měl ECU přepnout do diagnostiky, bohužel se tak neděje. Jen to svítí a svítí..Ani žádná jiná kontrolka nebliká(ABS apod..). ECU nejde ani resetovat pojistkou, baterií....stále svítí kontrolka. Je možné, aby celé ECU bylo v trapu? Díky za odpovědi.

Dnes jsempřišel na to, že by měla blikat kontrolka SRS zřejmě. Ta se ale po vyzkratování dlouze rozsvítí, pak zhasne asi na 1 sec a pak rozsvítí se natrvalo, dokud neodpojm zkrat. Kontrolka motoru stále csvítí, motor nedá více jak 3000 otáček. Poraďte prosím. Bueee

ECU být v tahu může. Ale zeptám se na základní věc. Rozvody si kontroloval?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2013 , 19:18   Citovat  

Zkontroloval bych rozdělovač jestli se nerozpadla cívka.
Na crx se nám jednou stalo že se uplně rozlétla, auto jelo jen do 3000rpm.

0
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 6:33   Citovat  

Takže je v tahu ECU. Nyní mi nastal jiný problém. Mé ECU není v tabulkce tipu, která je umístěna na tomto foru, vůbec umístěno. Takže ani nevím, jaké OBD to je. Koupil jsem tedy na vrakáči jednotku identickou s tou moji. Nedala se sehnat. Obě nesou označení: 37820 - P3Y - G01. Nyní nastal problém s imobilizerem. Myslíte, že by stačilo přepájet jednotku imobilizeru z jednoho ECU do druhého, nebo bude fungovat bypass podle : tudy odkaz ?

Klíček a ani nic jiného na vrakáči k tomu nemáý. Je to vrakáč od Brna, zaslal mi to dobírkou, měl jich hromadu, takže z jakého vozu atd je nedohledatelné.

mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 8:41   Citovat  

Napiš uživateli Fish, jestli by uměl poradit, opravit původní ECU, případně odstranit v té jednotce z vrakáče immo tudy odkaz Pak ještě by ti mohl pomoci uživatel Monty je to dobrý Jinak je určitě jednotka v háji? Kontroloval jsi ty rozvody a rozdělovač?

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 17:12   Citovat  

otakarmatejcek napsal:

Ahojda,
ECU a IMMO je problém, musí se přeprogramovat nová, protože je spřažená s IMMO

Po letech renovace našeho Civic 5G, bych už velice doporučil VYNECHAT VEŠKERÉ POKUSY A ZAJEL ZA NĚKÝM, KDO TO BUDE OVLÁDAT!!! UŠETŘÍŠ TÍM SPOUSTU NERVŮ, ČASU A HLAVNĚ V NEPOSLEDNÍ ŘADĚ PENĚZ!!!

Takže, prosím Tě, základní otázka je: odkud jsi, pak Tě nasměruji na "ty správné lidi" po repbulice jich známe hodně.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2014 , 15:55   Citovat  

Ahoj,
tak nějaké novinky???

0
PříspěvekZaslal: 24.1.2014 , 16:17   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,
tak nějaké novinky???

JJ. Ozval se mi odsud kolega, jenže je z daleka a bude to trvat, než to bude. Nějak se s ním domluvím a pošlu mu to. A co toto ? tudy odkaz Toto by nefungovalo ? To zručný amater zvládne. jinak jsem z Hradce Králové.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2014 , 17:00   Citovat  

otakarmatejcek napsal:
JJ. Ozval se mi odsud kolega, jenže je z daleka a bude to trvat, než to bude. Nějak se s ním domluvím a pošlu mu to. A co toto ? tudy odkaz Toto by nefungovalo ? To zručný amater zvládne. jinak jsem z Hradce Králové.

Ahoj pane,
tak není co řešit.

Doraž zítra do Černožic, viz tento odkaz, podívám se Ti na to. Přijedeme tam velmi šikovný člověk, možná bude mít čas a ochotu se Ti na to kouknout.

Tento odkaz - tudy odkaz

Telefon tam na mne je.

přátele přátele přátele

0
PříspěvekZaslal: 2.2.2014 , 12:14   Citovat  

Dílky šikovnosti a zlatým ručičkám našeho kolegy Fishe autíčko opět jezdí. Úprava rychlá a levná.
Ale problém s kontrolkou zůstává. reaguje ale jinak již. Popíšu :
Po nastartování se kontrolka motoru rozsvítí trvale. Po vyzkratování konektoru diagnostiky pak ale žádnou závadu nevybliká - asi žádná není. Rozsvítí se SRS, což je ale v naprostém pořádku dle servisního manualu. Pokud nastartuji se zkratovaným konektorem a poté zkrat odstasrním, kontrolky pohasnou. Takže nesvítí ani ta závada motoru. Do dalšího nastartování. Co by s tím mohlo být? Prolezl jsem už i díru ve výfuku, relátka jsem sjel a vše možné, ale prostě ne a ne tu kontrolku poruchy motoru zhasnout v normálním stavu.

Petr Vošický je teď offline  Petr Vošický
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2014 , 12:27   Citovat  

a není chyba jen v Main relé? Mrk

0
PříspěvekZaslal: 2.2.2014 , 13:25   Citovat  

Petr Vošický napsal:
a není chyba jen v Main relé? Mrk

Tím myslíš co. To hlavní nad ecu ? Ne tedy nějaké MAIN, ale PGM ? To jsem měl venku. Diody procinknuty a i relatka v pohodě. Nebo myslíš jinde relé jiné ?

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2014 , 12:54   Citovat  

otakarmatejcek napsal:
Dílky šikovnosti a zlatým ručičkám našeho kolegy Fishe autíčko opět jezdí. Úprava rychlá a levná.
Ale problém s kontrolkou zůstává. reaguje ale jinak již. Popíšu :
Po nastartování se kontrolka motoru rozsvítí trvale. Po vyzkratování konektoru diagnostiky pak ale žádnou závadu nevybliká - asi žádná není. Rozsvítí se SRS, což je ale v naprostém pořádku dle servisního manualu. Pokud nastartuji se zkratovaným konektorem a poté zkrat odstasrním, kontrolky pohasnou. Takže nesvítí ani ta závada motoru. Do dalšího nastartování. Co by s tím mohlo být? Prolezl jsem už i díru ve výfuku, relátka jsem sjel a vše možné, ale prostě ne a ne tu kontrolku poruchy motoru zhasnout v normálním stavu.

A jak to vypadá s autem? Kromě svítící kontrolky se dá normálně jezdit? Žádné jiné problémy už nejsou?

0
PříspěvekZaslal: 6.2.2014 , 7:11   Citovat  

Už jezdí, není v nouzáku, jen se mi zdá, že začíná opět špatně startovat. Tedy chytne nepřirozeně déle. Když jsem tam ecu dal, chytlo to po otočení klíčku ihned, nyní již starter musí běžet déle. Odhadem 5-10 vteřin. Hůře chytá za tepla, šel jsem po čidlech podle servisního, ale vše OK. Stav se tedy pomalu zhoršuje. Za jízdy se vozidlo chová normálně, jde za plynem, motor je klidný, volnoběh také.
Zapalování je v pořádku, kontrolováno.

Nyní chci jít po paliviovém vedení a startéru samotném a jeho kabelu k relé.
Snazší by bylo, kdyby bylo v servisním uvedené provozní napětí na všech pinech konektorů ecu za chodu motoru i za klidu. Případný nedostatek by byl rychle opravitelný.

Když poruchu nebliká, přestože je signalizována, je těžké ji odstarnit. Zlatý žigul, či škodovka. Kladivo a šroubovák stačil. Úsměv

Po zkratování diagnostiky se chová opačně, než minulé ecu. Nesignalizuje nic, kontrolka motoru ani neblikne Jen SRS signalizuje, že je v pohodě.

PGM - tedy MAIN relé jsem pro jistotu propájel pro případ studeňáku, žádná změna. Možná ještě rozeberu relátka pro případné oprskání kontaktů.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.2.2014 , 12:04   Citovat  

Tak to je opravdu záhada. Nezkoušel jsi ecu bez immo v jiném civicu,jak se to bude chovat? Ještě bych prošel ukostření,nijak mě nic nenapadá

0
PříspěvekZaslal: 6.2.2014 , 17:20   Citovat  

Právě. Když já mám v garáži Forda. Škoda, že ne druhou Hondu. To mne mělo napadnout dřív mít stejné auto jako moje baba. Jenže nemám a najít dobrovcolníka a se stejným autem je problém. Možná vrakáč, ale asi ani tam se nenajde auto, na kterém to vyzkoušet.

0
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 14:20   Citovat  

Nevím, čím to bude. Jen tak jsem to opět zkusil, a ECU najednou závady bliká. Hlásí chybu 6 a 7. podívám se na to a snad zhasne i kontrolka. Až dorostu, koupím si také Hondu.

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 18:36   Citovat  

6
ECT Sensor (Engine Coolant Temperature)
= čidlo teploty vody, umístěné na bloku motoru tuším vlevo pod rozdělovačem

7
TP Sensor (Throttle Position) (TPS)
= čidlo polohy škrticí klapky, nahoře na sacím manifoldu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 21:47   Citovat  

dj-bobr napsal:
6
ECT Sensor (Engine Coolant Temperature)
= čidlo teploty vody, umístěné na bloku motoru tuším vlevo pod rozdělovačem

7
TP Sensor (Throttle Position) (TPS)
= čidlo polohy škrticí klapky, nahoře na sacím manifoldu

No vida,čidlo teploty by mohlo dělat bordel se startováním a se spotřebou.

0
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 6:57   Citovat  

Fish napsal:
A jak to vypadá s autem? Kromě svítící kontrolky se dá normálně jezdit? Žádné jiné problémy už nejsou?

Tak to nebylo ono. Bylo to tím, že jsem si s tím ještě hrál po výměně ECU. Po vymazání poruch kontrolka motoru svítí dále. A poruchu nesignalizuje žádnou.
Aspoň ale vím, že ECU funguje, když signalizuje poruchy.
Ale co s tou kontrolkou je, ví bůh, že svítí stále a bez poruchy.

Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2014 , 11:51   Citovat  

Podle prvního popisu že nechce chytit jsem to tipoval na čidlo teploty vody...
Teď k druhé závadě-do 3000RPM mi to dělala lambda sonda a kontrolka motoru se také rozsvítila a nevyblikala nic...
Po vymazání a projetí si teprve ECU rozmyslela že to je ta lambáda...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Podivné chování a nejde nablikat
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina