Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
klimatizace-fouká vám dobře?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2008 , 18:34   Citovat  

Ja jsem koupil filtr valeo za 350 kc, chtel jsem nejdriv do kelly ale tam ho mely pres 500. sehnal jsem ho levnej v jinem obchode s dily. jinak s kvalitou nevim. Co vim tak pry nejsou spatne filtry od firmi purflux a zastupce je myslim auti benex. ale nepatral jsem po nem.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2008 , 18:54   Citovat  

tak pylovy filtr vymeneny:-)a muzu rict ze rozdil minimalne o 50% lepsi ted to fouka podle moji predstavy.ten stary filtr byl pekne :mravenec: cely cerny hnus.diky doktore za info ohledne vymeny a za navod slo to jednodusse az na ten jeden sroub ale racna to vyresila v pohode.filtr sem koupil v kelly nejlevnejsi filtron nic jineho nebylo skladem tak staci ucel to splni:-)chtel sem zmerit teplotu te klimy ale nemel sem cim:-(

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2008 , 19:01   Citovat  

jj. ten jeden sroubek byl zadrbany. skoda mohli jsme to porvnat. jinak neni zac Honda

Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2008 , 19:12   Citovat  

doktorshondou napsal:
Ja jsem koupil filtr valeo za 350 kc, chtel jsem nejdriv do kelly ale tam ho mely pres 500. sehnal jsem ho levnej v jinem obchode s dily. jinak s kvalitou nevim. Co vim tak pry nejsou spatne filtry od firmi purflux a zastupce je myslim auti benex. ale nepatral jsem po nem.

Předpokládám, že za těch 500,- to byl Nipparts a to je originál co montuje Honda. Taky jsem ho tam kupoval. je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2008 , 19:16   Citovat  

Joystick napsal:
Předpokládám, že za těch 500,- to byl Nipparts a to je originál co montuje Honda. Taky jsem ho tam kupoval. je to dobrý

kelly: nippats 543,- valeo 540,- filtron 340

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2008 , 19:30   Citovat  

filron me stal 240kc.ten za 340 to je bez klimy se mii zda na klimu je za tech 240kc v kely

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2008 , 19:41   Citovat  

kamol napsal:
filron me stal 240kc.ten za 340 to je bez klimy se mii zda na klimu je za tech 240kc v kely

jj asi to tak bude, ja myslel ze ten drasi je i stim plastovym rameckem. Se stydím

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2008 , 19:52   Citovat  

doktorshondou napsal:
jj asi to tak bude, ja myslel ze ten drasi je i stim plastovym rameckem. Se stydím

jj melo by to byt tak jak sem sem rikal dneska sem to koupil ten kus papiru pořádnej výtlem pořádnej výtlem

kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2008 , 20:37   Citovat  

tak klima vydesinfikována a doplněno 100 gramů r 134 a . Tatovi na vectře doplněn celý obsah 900 gramů-opel.. pořádnej výtlem měřili jsme teplotu u deflektoru- 7,5 stupně,chlaďař říkal,že ok. Nechali jsme 10 minut běžet klimu na vnitřní okruh,aby desinfekce prošla celým okruhem,tzn i autem Mrk a málem jsem si oblíkal svetr Velmi šťastný Jinak kabiný filtr nipparts,tuším že kolem 600 na levnedily.cz,,zatím jsem nenašel lepší ceny.. PS: škoda toho hokeje Bueee

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2008 , 20:40   Citovat  

HOKEJ Bueee Bueee Bueee Bueee

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2008 , 20:42   Citovat  

Jeste jak vedel ze 100 gramu? to je cela napln nebo jen doplnil 100g? Mne lednickar rikal ze jak se tam toho da moc ,ze to muze i poskodit okruh klimi. Proto je lepsi cele vypustit a dat tam presne kolik ma byt.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2008 , 21:21   Citovat  

doktorshondou napsal:
Jeste jak vedel ze 100 gramu? to je cela napln nebo jen doplnil 100g? Mne lednickar rikal ze jak se tam toho da moc ,ze to muze i poskodit okruh klimi. Proto je lepsi cele vypustit a dat tam presne kolik ma byt.
odsaje se to , vyčistí a naplní zpátky , takže předpokládám že při tom zjistil že musí doplnit o tohle víc.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 18:42   Citovat  

Nevím,ale ptal se mě jak to chladí, a po mé odpovědi že dobře, tam doplnil 100 gramů. Má plničku na které jsou dva budíky,jak došel ke 100 gramům,fakt nevím, mi šlo hlavně o tu desinfekci. Tatovi to vakuově odsál a podle štítku u chladiče klimy doplnil 900 gramů. Jinak dnes jsem se za ním stavil a plnil kámošovi na astře klimu,bo měnili chladič klimy a dolil mu tam i deci oleje,že prý v tom starém tak zhruba deci zůstane rozptýlená. Jinak jemu naměřil 4,5 stupně u deflektoru. Ale je to tím,že té astře jede kompresor nonstop a na accordu pulzuje asi deset vteřin jede a pak 5 ne,neměřil jsem to jen odhaduji,tak proto. Vždy u 7,5 vypl a až dosáhl 10 tak sepl a tak pořád dokola,nevím jestli to je automatickou klimou,nebo je to v rámci úspory paliva..??

Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 20:23   Citovat  

Nechal jsem si přeplnit klimu cca před měsícem u tygříka a docela jsem čučel co všechno ta mašinka dělá. Aktuální hodnoty z C6G5D 1,6

1. Komplet odsátí staré náplně - odsáto 430g
2.Vakuování systému - 20 minut.
3. Nalitý nový olej, ted si už nepamatuju kolik ml.
4. Nové chladivo - podle tabulky pro tento model 530g, skutečně dáno 540g Úsměv

No a hurá jedemee VTEC

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 20:46   Citovat  

kaccerr napsal:
Nevím,ale ptal se mě jak to chladí, a po mé odpovědi že dobře, tam doplnil 100 gramů. Má plničku na které jsou dva budíky,jak došel ke 100 gramům,fakt nevím, mi šlo hlavně o tu desinfekci. Tatovi to vakuově odsál a podle štítku u chladiče klimy doplnil 900 gramů. Jinak dnes jsem se za ním stavil a plnil kámošovi na astře klimu,bo měnili chladič klimy a dolil mu tam i deci oleje,že prý v tom starém tak zhruba deci zůstane rozptýlená. Jinak jemu naměřil 4,5 stupně u deflektoru. Ale je to tím,že té astře jede kompresor nonstop a na accordu pulzuje asi deset vteřin jede a pak 5 ne,neměřil jsem to jen odhaduji,tak proto. Vždy u 7,5 vypl a až dosáhl 10 tak sepl a tak pořád dokola,nevím jestli to je automatickou klimou,nebo je to v rámci úspory paliva..??

mne taky klima na civicu pulzuje, pry je tam cidlo proti premrznuti bo tak nejak, ale ja jsem vysledoval ze kdyz stojis a sepne ventilator na chladicu klimi tak se kopresor odpojuje. asi japonci vedi proc? a pozor pri 5000 tisicih otackach se kopresor odpoji uplne, zduvodu aby nebyl ubytek vykonu treba pri predjizdeni VTEC

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 20:48   Citovat  

stejne je zajimave proc ten kopresor porad spina? zajimalo by mne kdyby jel porad,proste ho sepnout na tvrdo, ale asi by hrozilo nejake poskozeni.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2008 , 20:56   Citovat  

a kde jste merily presne tu teplotu klimy kolik vam to dava stupnu?ja sem to zkousel dneska jak sem jel z prace tak auto vyprazene ze slunka hnus mastne dusno.tak sem pustil klimu no a behem malicke chvilicky studeny vzduch ale nebyla mi zima a asi po km jizdy porad nic moc vzduch.studeny vanul ale nejak ze by mi byla zima se rict neda.

Kuna2 je teď offline  Kuna2
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 5:26   Citovat  

doktorshondou napsal:
a pozor pri 5000 tisicih otackach se kopresor odpoji uplne, zduvodu aby nebyl ubytek vykonu treba pri predjizdeni

Odpojuje se proto, že maximální otáčky kompresoru jsou 10000 ot/min a řemenice tam jsou na poměr 2:1. Na předjíždění bys měl lepší, kdyby se odpojovala např. při sešlápnutí plynu nad 90%...
Jinak periodický zapínání a vypínání je normální - vždyť je to jako obyč. lednička která spíná podle termostatu. Tady je akorát pár senzorů a vazeb na ECU navíc (pokud se nepletu tak se sleduje tlak v systému, nějaká další teplota a ECU obohatí směs motoru před sepnutím spojky kompresoru)

Luky je teď offline  Luky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 7:51   Citovat  

spoon napsal:
No,já jí včera poprvé po zimě pustil a nic se nedělo Bueee Pokud si pamatuju,spadly po sepnutí otáčky a ted nic Ble Co teď?zvládnu pokoumat samo-domo nebo pádit k "profíkům" ?

ja byl dneska v servisu a rekli mi ze se bezne z klimatizace ztrati az 10% naplne rocne , a kdyz je malo naplne tak nesepne vubec kompresor, takze to bude asi stacit jen doplnit jako u me Mrk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2008 , 15:36   Citovat  

Na teploměru měl asi deset cm dlouhou jehlu,kterou zasunul do středového deflektoru a nechali jsme ho tam po dobu desinfekce asi 10minut no a tam jsme vyčetli,že při 7,5 vypne a při 10 zapne. Nevím jak to mají japonci,ale na oplech to sepne natvrdo a jede pořád,teda aspoň na těch co mají ruční regulaci,né automatickou.

Obsah fóra Honda-club.cz   
klimatizace-fouká vám dobře?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina