Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Potřeba výměny zadních bubnů?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Ch.Mary je teď offline  Ch.Mary
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2013 , 0:40   Citovat  

Ahoj, mám problém se zadními brzdami. Je to civic coupe 6g. Měnili se zadní pakny, a dlouho byl klid. Ale pak mi to v Hondě v rámci jiných oprav seřizovali, a čistili. Už od té doby, stačilo prvně po rozjezdu šlápnout na brzdy, a vzadu se to ozývalo, jako by to dřelo plech na plech, jakoby bylo obložení pryč. Ale jen při prvním brždění, pak už nic. X měsíců byl klid. Pak stačilo dát na auto na zimu plechy, a bylo to zpátky. Stačil průjezd levotočivou zatáčkou, a broušení se ozývalo znova, ale tohle bylo spíš jakoby se dotýkal buben toho krycího plechu, nemusel jsem ani brzdit. (A to kola dotahuju křížem). Po pár jízdách byl klid. No a teď pro změnu, jak je venku to sychravé počasí, tak pokaždé, když auto stojí x hodin, a pak vyjedu, tak při prvním brždění zase ten šílený zvuk, jako by tam úplně chybělo obložení. A pak už to nic nedělá. Nechápu to. Je pravda, že pakny jsem asi rok zpátky kupoval Herth-Burths, nebo jak se to píše, a bubny tam jsou snad pořád originál. A to má auto už najeto 263000 km.
Nutno dodat, že ten pravidelný zvuk to dělalo i na litých kolech, jakmile klesla venkovní teplota. Ale, jestli to spolu souvisí, nebo proč to udělá jen při tom prvním zabrždění mi vůbec hlava nebere. Dost mě to rozčiluje. A to se to nedávno čistilo znova. V bubnech žádný bordel není.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2013 , 0:45   Citovat  

drážka mezi bubnem a krycím plechem, jakmile se do ní dostane nečistota hrozně to píská. Zkus jí vyčistit šmirglem a krycí plech také.

A nebo možnost swapnou na 240mm kotoučovou nápravu z civica 4g,5g,6g

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2013 , 1:55   Citovat  

A nejsou ty bubny hodně rezatý zejména v drážce, která dosedá na brzdový štít a na boích jejich třecí plochy?
Ta rez "nabobtná" a pak dělá takovýto bordel.
Jakmile se ošoupe, tak je zase klid.
Dopručuju buď nové bubny a natřít nepracovní plochy třeba Alkytonem nebo ty stávající bubny pořádně očistit dráťákem a taky je natřít.
Brzdové obložení lehce obrousit jemným smirkem a odmastit lihem. To samé udělat s třecí plochou uvnitř bubnu.
Po těchto úpravách už musí být ticho.
A když už to budeš mít rozdělaný, tak namaž místa kde se pakny dotýkají brzdového štítu. Používá se na to speciální bílá pasta co bývá v pytlíčku u nových paken.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2013 , 8:58   Citovat  

Je fakt, ze ty bubny jsem uz pred dvema lety musel cistit, a obrusovat, protoze ta rez se uz i sama odlupovala. Uz tenkrat jsem uvazoval, jestli je nemam koupit nove. Vevnitr uz je trochu drazka. Takze nejlepsi asi bude koupit nove, ty rovnou zvenci nastrikat, nebo natrit, a mam klid. Ono taky mistama uz z toho okraje bubnu, ktery doseda do te drazky na oplechovani moc nezbylo. O.k. koupim nove. Diky

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.12.2013 , 20:21   Citovat  

Ještě mě napadlo, jestli parkuješ se zataženou ručný brzdou?
Je možný, že se špatně vracejí pakny a šoupou o buben.
Proto se musí mazat styčná místa mezi paknou a štítem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.12.2013 , 10:15   Citovat  

Kdyz jsme tam minuly rok davali ty pakny, tak jsme ta mista, kde se dotykaji pakny toho oplechovani namazali. Jinak, rucni brzdu pouzivam jen v teplych mesicich. Ted pres zimu vubec nesouhlas . To jen pokud nekde na nekoho cekam v aute v kopci, a mam nahozenej motor. muhehe

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.12.2013 , 14:55   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ještě mě napadlo, jestli parkuješ se zataženou ručný brzdou?
Je možný, že se špatně vracejí pakny a šoupou o buben.
Proto se musí mazat styčná místa mezi paknou a štítem.

ty pruzinky jsou tak silne ze i kdyz neni dosedacka namazana, pakna se vrati
dosedacky se mazou, aby brzdy nepiskaly, to piskani je zpusobene chvenim prave pakny a pohybem po suche dosedaci plose
pokud se pakny nevraceji, je vetsinou problem bud v prirezlem a zadrenem cepu, na kterem se houpe paka prave rucni brzdy (ta paka na pakně v bubnu) a nebo ze je prituhly bovden...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.12.2013 , 16:17   Citovat  

FastCivic napsal:
ty pruzinky jsou tak silne ze i kdyz neni dosedacka namazana, pakna se vrati
dosedacky se mazou, aby brzdy nepiskaly, to piskani je zpusobene chvenim prave pakny a pohybem po suche dosedaci plose
pokud se pakny nevraceji, je vetsinou problem bud v prirezlem a zadrenem cepu, na kterem se houpe paka prave rucni brzdy (ta paka na pakně v bubnu) a nebo ze je prituhly bovden...

Jj a taky, když jsou nenamazané dosedací plošky paken, tak to při každém sešlápnutí brzdy udělá typické "kvik" Úsměv
Zatuhlé lanko v bowdenu jsem měl na stařičkém VW POLO a tam když jsem odbrzdil ručku, tak to pár otáček kol (než pakny odskočily) kvílelo jako když přijíždí vlak na nádraží. Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.12.2013 , 7:38   Citovat  

jo, jo, to s tim kvilenim pri vyslapnuti brzdy, nebo zatazeni rucky, jsem uz taky kdysi zazil. To mi bylo jasny, ze musime namazat ty dosedaci plochy, kde se to dotyka toho oplechovani, a byl klid. Horsi bylo, ze kamos mel Forda Pumu, a jakmile rekl, ze mu to zase neco dela, zacal jsem si toho vsimat i u sveho auta. A platilo to i obracene. Takze jsem mu rekl, at mi uz radsi nic ohledne auta nerika, ze to moje pak nemuzu ani pobliz toho jeho zaparkovat, protoze se hned nakazi... Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Potřeba výměny zadních bubnů?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina