Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Propadajicí Brzdový pedal.
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 17:58   Citovat  

Zdravim. Tak lidi kdo mi poradí a da nejaký rady tipy? Jedna se o C7g když auto stojí v klidu (vypnutý motor) šlapnu na pedal tak pekně tvrdý vubec se nepropadne stojim na nem klidně 10min, nic se nemeni. Auto v klidu (motor nastartuju) vicemene to samý. Jak se rozjedu a chci brzdit pedal se pomalu propada až škubne a auto zastavý ( nejspiš škočí ABS ) pokaždý když nekam dobržduji. Musim brzdit s přestavkama aby se mi kapalina zpatky natlačila, aby mi to zase neškublo a nezastavilo se. zmatenej Auto se už 2x ovzdušnovalo, beze zmeny. Brzdovej válec? nekde uniká brzdovka? kapalina špatna?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 19:26   Citovat  

Neměnil jsi náhodou brzdovou kapalinu?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 19:41   Citovat  

Jj menila se. Ale nevim jak to před tim fungvalo. Jestli to bylo to same nebo ne.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 20:45   Citovat  

Jo, to se celkem často stává, když se vymění brzdová kapalina, která tam byla hodně dlouho a nepoužije se originální Honda brzdovka (to ale nemusí být hlavní příčina).
Gumičky v hlavním brzdovém válci takovou výměnu většinou nepřežijou a brzdový pedál se začne propadat.
Takže scháněj buď opravnou sadu gumiček nebo nový hlavní brzdový válec.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 21:01   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jo, to se celkem často stává, když se vymění brzdová kapalina, která tam byla hodně dlouho a nepoužije se originální Honda brzdovka (to ale nemusí být hlavní příčina).
Gumičky v hlavním brzdovém válci takovou výměnu většinou nepřežijou a brzdový pedál se začne propadat.
Takže scháněj buď opravnou sadu gumiček nebo nový hlavní brzdový válec.

Nepřipadá ti to už trapné u všeho za každou cenu prosazovat originální náplně a díly?? To jsem asi šťastnej člověk že mi u Civika po 20 letech a 380 tisících km gumičky těsní a nic neteče...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 21:30   Citovat  

Aha... jedna z možností říkaš jo? to by ale delela porad ne ? I když auto bude stat s vypnutým motorem a šlapneš na pedal.

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 21:43   Citovat  

Aliin napsal:
Aha... jedna z možností říkaš jo? to by ale delela porad ne ? I když auto bude stat s vypnutým motorem a šlapneš na pedal.

Když je vyplej motor a vyfouklej posilovač brzd, tak pedál nepůsobí na hl. brzdový válec takovou silou abys případnou netěsnot přetlačil.
Ale když běží motor a posilovač tak díky větší síle tu netěsnot přetlačíš snadno a pedál se propadne.

Je to opravdu jedna z možností.
Může být klidně jenom zavzdušněný hlavní brzdový válec.
Nepodařilo se ti náhodou zásobní nádržku vyšlapat až do sucha?

5 háček
-1
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 21:45  Naposledy upravil Petr 78 dne 30.12.2013 , 21:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kmóďa napsal:
Nepřipadá ti to už trapné u všeho za každou cenu prosazovat originální náplně a díly?? To jsem asi šťastnej člověk že mi u Civika po 20 letech a 380 tisících km gumičky těsní a nic neteče...

Jo určitě jsi šťastný člověk je to dobrý
Ale myslím si, že Aliin by raději ocenil nějakou radu při řešení jeho problému Mrk

Jinak originální náplně a díly neprosazuju za každou cenu. Jenom je doporučuju, když chce mít člověk 100% jistotu funkčnosti a kompatibility.
Kdoví co tam Aliin nalil za brzdovku, jestli nebyla moc agresivní a nerozeřrala mu těsnění. To nemůže nikdo spolehlivě tvrdit. O originální brzdovky si může být člověk jistý že mu těsnění nerozežere.

Ale jak říkám, to byla jenom jedna z možností co mě napadla.
Snažím se pomoci a nechci se hádat přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 21:46   Citovat  

Petr 78 napsal:
Když je vyplej motor a vyfouklej posilovač brzd, tak pedál nepůsobí na hl. brzdový válec takovou silou abys případnou netěsnot přetlačil.
Ale když běží motor a posilovač tak díky větší síle tu netěsnot přetlačíš snadno a pedál se propadne.

Je to opravdu jedna z možností.
Může být klidně jenom zavzdušněný hlavní brzdový válec.
Nepodařilo se ti náhodou zásobní nádržku vyšlapat až do sucha?

Aha aha. Ne ne pořad se kontrolovalo a ovzdušnovalo podle FAQ. Ale porad nic, vždy bez jedine zmeny.

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 21:54   Citovat  

Aliin napsal:
Aha aha. Ne ne pořad se kontrolovalo a ovzdušnovalo podle FAQ. Ale porad nic, vždy bez jedine zmeny.

No tak pokud tam opravdu není žádný vzduch, tak nejspíš bude opravdu v háji těsnění hl. brzd. válce. Smutný
Jak vůbec vypadala stará brzdovka? Jakou měla barvu? Nevíš jak dlouho tam byla?

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 22:01   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jo určitě jsi šťastný člověk je to dobrý
Ale myslím si, že Aliin by raději ocenil nějakou radu při řešení jeho problému Mrk

Jinak originální náplně a díly neprosazuju za každou cenu. Jenom je doporučuju, když chce mít člověk 100% jistotu funkčnosti a kompatibility.
Kdoví co tam Aliin nalil za brzdovku, jestli nebyla moc agresivní a nerozeřrala mu těsnění. To nemůže nikdo spolehlivě tvrdit. O originální brzdovky si může být člověk jistý že mu těsnění nerozežere.

Ale jak říkám, to byla jenom jedna z možností co mě napadla.
Snažím se pomoci a nechci se hádat přátele

Originál náplně tady prosazuješ pořád. Ne že ne. Teď si vlastně opět napsal že ta závada je proto,že tam nalil brzdovku z jiné lahve než z té,na které je nápis Honda. A ta mu agresivně sežrala gumičky. Chceš říct že ostatní kapaliny na trhu určené do brzdových systémů jsou špatné,jen ta která se prodává v láhvi s nápisem Honda je správná? Nebo dává Honda špatné těsnění? Chlape už se v tomhle směru nad sebou zamysli...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 22:10   Citovat  

Kmóďa napsal:
Originál náplně tady prosazuješ pořád. Ne že ne. Teď si vlastně opět napsal že ta závada je proto,že tam nalil brzdovku z jiné lahve než z té,na které je nápis Honda. A ta mu agresivně sežrala gumičky. Chceš říct že ostatní kapaliny na trhu určené do brzdových systémů jsou špatné,jen ta která se prodává v láhvi s nápisem Honda je správná? Nebo dává Honda špatné těsnění? Chlape už se v tomhle směru nad sebou zamysli...

A furt se bude hádat a furt ho to bude bavit..... Tak to valím bulvy

Nikdo nenapsal že mu ta brzdovka 100% sežrala těsnění a není průšvih jinde.
Napsal jsem že to může být jedna z možných příčin.

Tímto končím nesmyslnou hádku a pokud nemáš žádnou radu k tématu, tak si šetři písmenka Mrk
Hádat se tady koukám umí spousta lidí, ale aby někdo poradil to už ne.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 22:14   Citovat  

Petr 78 napsal:
A furt se bude hádat a furt ho to bude bavit..... Tak to valím bulvy

Nikdo nenapsal že mu ta brzdovka 100% sežrala těsnění a není průšvih jinde.
Napsal jsem že to může být jedna z možných příčin.

Tímto končím nesmyslnou hádku a pokud nemáš žádnou radu k tématu, tak si šetři písmenka Mrk

Poradím když ze své osobní zkušenosti vím,a nepíšu tu nesmyslné kecy Mrk
Bohužel s tímhle jsem se za deset let a 240 tisíc km s moji Hondou nesetkal...

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 22:15   Citovat  

Rekl bych zavzdusnene ABS. Odvzdusnovat a odvzdusnovat, nejlepe s nastartovanym motorem

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 22:18   Citovat  

rotker napsal:
Rekl bych zavzdusnene ABS. Odvzdusnovat a odvzdusnovat, nejlepe s nastartovanym motorem

Jenže jestli si Aliin hlídal aby zásobní nádržka nebyla suchá, tak se ABS přeci nemohlo zavzdušnit, ne?

drahoskrivinka je teď offline  drahoskrivinka
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 23:43   Citovat  

Něco podobnyho sem resil nedavno sice na KIA CEED,ale taky se pedal propadal a brzdeni bylo takovy nejisty. A zavada byla zarezly vodici cep na prednim brzdovym trmenu.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 0:17   Citovat  

drahoskrivinka napsal:
Něco podobnyho sem resil nedavno sice na KIA CEED,ale taky se pedal propadal a brzdeni bylo takovy nejisty. A zavada byla zarezly vodici cep na prednim brzdovym trmenu.

Jo, to by taky mohlo být. Je to podobný princip jako když se zatlačí brzdový pístek úplně dovnitř (třeba při výměně destiček) a při prvním sešlápnutí se pedál propadne, díky dlouhému chodu pístku.
Určitě dobrej tip na zkontrolování. je to dobrý
Akorát mi moc nepasuje, aby se zatuhlý vodící čep projevil až po výměně brzdovky.

Aaa, koukám že už mi zase nějaký "hrdina" nasypal pár mínusů. Tohle fórum mě fakt baví Je to tam.
Milý hrdino, jestli máš koule na to sdělit mi důvod proč mi dáváš mínusy, tak to můžeš udělat do SZ.
Ale klidně se vsadím, že se nikdo nepřihlásí, protože právě pro takové "hrdiny" je tahle nesmyslná a nic neříkající funkce jako stvořená.

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 9:18   Citovat  

Hele Petře, ani se nedivím, že tvoje vtloukání nesmyslných a dost často i naprosto omylných klínů někomu dost vadí a nějak ti to dává najevo Mrk

Sám se přiznám, že jsem ti mínus dal někdy v nedávné minulosti, protože přínosy tvých rádoby odborných a absolutně teoretických příspěvků jsou často naprosto nulové, vlastně jsou dost zavádějící pro neznalé lidi, kterých je tu na fóru docela dost.

Jsem přesvědčený, že to spousta lidí potvrdí, jestli mají i oni koule Cool

EDIT: jinak peace, vše nejlepší do Nového roku přátele

Honda.men je teď offline  Honda.men
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 10:10   Citovat  

Aliin napsal:
Zdravim. Tak lidi kdo mi poradí a da nejaký rady tipy? Jedna se o C7g když auto stojí v klidu (vypnutý motor) šlapnu na pedal tak pekně tvrdý vubec se nepropadne stojim na nem klidně 10min, nic se nemeni. Auto v klidu (motor nastartuju) vicemene to samý. Jak se rozjedu a chci brzdit pedal se pomalu propada až škubne a auto zastavý ( nejspiš škočí ABS ) pokaždý když nekam dobržduji. Musim brzdit s přestavkama aby se mi kapalina zpatky natlačila, aby mi to zase neškublo a nezastavilo se. zmatenej Auto se už 2x ovzdušnovalo, beze zmeny. Brzdovej válec? nekde uniká brzdovka? kapalina špatna?

Kolik to má najeto?
Osobně si myslím, že ti propouští hlavní brzdový válec... Buď zrepasovat a nebo nový...
Ale upřímně, vše je to jen teorie, takže to nedokážu odhalit takhle na dálku Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 14:03   Citovat  

Auto ma neco přes 180 najeto. Další z faktu zjištěn. Když je auto nastartovane a stojí na místě tak se brzdovej pedál nepropada. Pedal se zacně propadat jakmile se auto rozjede a začne se s rychlosti brzdit. to mi hlava nebere

Marphy je teď offline  Marphy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 14:13   Citovat  

A nedela to teda jen brzdovka, kdyz to dela jen pri zatizeni a zacalo to delat po jeji vymene? Trocha teorie: Brzdovka se zahreje, uvari a pedal zacne meknout? Co si tam vubec nalil?

/edit: Napada me brzdovka, protoze spatnej brzdovej valec sem mel a meknul pedal i kdyz sem stal treba na semaforech a kdyby byla nekde vylozene netesnost, tak by to taky delalo i na miste..

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 14:26   Citovat  

budeš mít křivej kotouč si myslím, nečetl sem to celý ale viděl bych to tak, tím jak hází se ti zalačí pístek hodně dovnitř a proto se ti "propadá" pedál i to zaseknutí by odpovídalo

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 14:43   Citovat  

Marphy napsal:
A nedela to teda jen brzdovka, kdyz to dela jen pri zatizeni a zacalo to delat po jeji vymene? Trocha teorie: Brzdovka se zahreje, uvari a pedal zacne meknout? Co si tam vubec nalil?

/edit: Napada me brzdovka, protoze spatnej brzdovej valec sem mel a meknul pedal i kdyz sem stal treba na semaforech a kdyby byla nekde vylozene netesnost, tak by to taky delalo i na miste..

Ja brzdovku nemenil. Takže nevim jak to před tim vypadalo. Ja si taky myslim že brzdovej valec to nebude. To by delalo porad a myslim že i s vypnutým motorem.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 14:46   Citovat  

posero napsal:
budeš mít křivej kotouč si myslím, nečetl sem to celý ale viděl bych to tak, tím jak hází se ti zalačí pístek hodně dovnitř a proto se ti "propadá" pedál i to zaseknutí by odpovídalo

To bych krivej kotouč mel cejtit i ve volantu ne? By me to kopalo. Zkusit je líznout na soustruhu mužu.

drahoskrivinka je teď offline  drahoskrivinka
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 15:13   Citovat  

Krivej kotouc je nesmysl nesouhlas ,to by mu poradne trepal volant při brzdeni

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 15:30   Citovat  

drahoskrivinka napsal:

Jak to bylo stim vodicim čepem? byl zarezlej a pak skočil najednou a zabrzdilo to nebo to brzdilo stuha?

Dark_CZE je teď offline  Dark_CZE
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 16:25   Citovat  

Nevím jestli to pomůže ale mě se stalo něco podobného nebo stejného, už si nepamatuju jestli padal pedál i když auto stalo ale za jízdy změknul a byl problém zabrzdit, tak jsem rozebral brzdy (vodící čepy nechodil) a opravil, myslel jsme že je po problému ale změna vpodstatě nenastala, bylo to lepší ale pedál pořád padal. Abych to zkrátil, byl ucpaný jeden okruh v nádobce na kapalinu a jak se auto rozjelo (vodící čepy už vodili ale pístek moc ne) tak se kapalina zahrála. No brzdovej valec se vyšrouboval, kompresorem se profoukl, vymenilo tesnění a rázem bylo po problému. Tak snad to pomůže.

Vamp je teď offline  Vamp
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 16:43   Citovat  

Petr 78 napsal:

OK OK

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 20:19   Citovat  

posero napsal:

To by ten kotouč musel hodně házet aby zatlačil pístek tak, že by se pak propadal pedál.
A to už by při brždění ani neudržel volant jak by to kopalo.

Já bych spíš zkontroloval vodící čepy a brzdový pístek, jestli chodí volně a nezadrhávají se, pokud se pedál propadá jenom za jízdy.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 20:44   Citovat  

Dark_CZE napsal:
Nevím jestli to pomůže ale mě se stalo něco podobného nebo stejného, už si nepamatuju jestli padal pedál i když auto stalo ale za jízdy změknul a byl problém zabrzdit, tak jsem rozebral brzdy (vodící čepy nechodil) a opravil, myslel jsme že je po problému ale změna vpodstatě nenastala, bylo to lepší ale pedál pořád padal. Abych to zkrátil, byl ucpaný jeden okruh v nádobce na kapalinu a jak se auto rozjelo (vodící čepy už vodili ale pístek moc ne) tak se kapalina zahrála. No brzdovej valec se vyšrouboval, kompresorem se profoukl, vymenilo tesnění a rázem bylo po problému. Tak snad to pomůže.

JA nevim určitě díky za typ.... Podivam se na hlavni brzdovej valec tam je to asi nejpravdepodobnejší a pak na pístky a vodici čepy. Kapalina nikde neunika.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Propadajicí Brzdový pedal.
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina