Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím fotíte, aneb poraďte, co koupit za foťák
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 16, 17, 18  Další 
Zaslat odpověď

Strana 13 z 18
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 1:07   Citovat  

Díky za odpovědi... přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.11.2013 , 12:35   Citovat  

Neviem, či to patrí sem, alebo priamo pod predaj, ale tak hádam to môžem uverejniť tu Se stydím ak nie tak príspevok môžete v pohode zmazať Úsměv

Mám na predaj nejaké staršie objektívy s čipovými redukciami na Canon EOS systém, tak ak mi mal niekto záujem o jedny z najlepších (jupiter a pentacon sú vyslovene legendy) starších kvalitných objektívov za slušné ceny, tak sa ozvite a verím, že sa na cene dohodneme přátele

Canon FD 50mm f1.4
Jupiter 9-85mm f2
Hanimex MC 135mm f2.8
Pentacon GDR 200mm f4
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.12.2013 , 12:44   Citovat  

Koukám teď na web Nikon servisu a nejde přehlédnout výrazné varování pro majitele baterií EL15...sice jde o varování staršího data, přesto mi to nedá na něj neupozornit své přátelé - vás pro případ, že ho někdo z vás ještě nezaznamenal: VAROVÁNÍ ZDE
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.12.2013 , 13:18   Citovat  

Když jsme u Nikonu, tak ve čtvrtek byl zveřejněný upravený firmware pro D5100, který umožňuje manuální nastavení času a isa při natáčení videa (což předtím nešlo a tak z toho mám docela radost) Úsměv
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.12.2013 , 20:47   Citovat  

Já budu kupovat v lednu a už jsem delší dobu rozhodnutý pro N5100 18-105 a teď mi ještě nějak přišel do merku Sony alpha A58. Má někdo zkušenosti se soňákem, nebo nejlépe z oběma a může porovnat? Danke přátele
   Návrat  
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2013 , 22:41   Citovat  

Čaute furt rozjímám co pořídit Úsměv 600d jsem už zavrhnul a začal jsem chtít d5300 ale teď mě docela oslovil PENTAX viz odkaz tudy odkaz
Zatím o něm moc nevím, ale velký hledáček, utěsněné tělo, roller-y na ovládání a stabilizace v těle mi zní docela dobře Úsměv máte nějaký zkušenosti rady či typy ? jaké objektivy od jiných výrobců pasujou či jen pentaxový ? Když už sem se rozkoukal ve verzích canonů a jejich objektivů, tak mě zaujal nikon a když už sem se rozkoukal v nikonech tak mě zaujal Pentax Velmi šťastný tak teď babo raď pořádnej výtlem Honda VTEC

Návrat  
Taurusek je teď offline  Taurusek
PříspěvekZaslal: 10.12.2013 , 23:38   Citovat  

Zdravím,

Pentax K-50ku mám doma. Nevím jaké máš zkušenosti se zrcadlovkami a vůbec s focením. Ale ve výsledku neuděláš chybu se žádným systémem (Pentax, Nikon, Sony, Olympus nebo Canon).

Zjednodušeně se dá říct, že každý systém má své klady a zápory. Pentax používám 4 roky, myslím, že výhody a nevýhody poměrně dobře znám. Výhodou je poměrně solidní poměr cena / výkon. Utěsněné tělo, dva rolery na těle v této kategorii, poměrně kvalitní zpracování a milion funkcí, které ve většině případů nevyužiješ, ale když na ně přijde řada, jsi rád, že je máš. Co se optické stabilizace týče, tak ta se slušně vyvinula, vyvíjí a stále zlepšuje.

Pokud bys chtěl K-50, než vzít set s 18-55 a 55-200 vzal bych set s 18-135. Je to kvalitnější kus skla než obě dohromady, sice nepokrývá takový rozsah, ale myslím, že od 135 dál do 200 tolik fotek nepořídíš (a pokud an - o, tak to můžeš vzít na 135 a s 16 MPix si udělat výřez). Navíc co se týče ostření, tak to je o dvě generace lepší v 18 - 135 a taky má lepší hvězdu a bokeh).

Nevýhodou Pentaxu je ostření nevhodné na pohybující se objektivy a slabší video.

Co je fajn, pokud Tě focení opravdu baví, tak se dají koupit levně manuální objektivy, s kterými se dají za pár korun udělat hodně zajímavé fotky, zejména i díky Focus peakingu, který zvýrazňuje na displeji, kde máš zrovna zaostřeno.

Závěrem snad lze jen říct, běž to kamenného obchodu, všechny kandidáty si osahej, nechcej si vysvětlit jak se ty fotoaparáty ovládají v manuálu a nevěř prodavači ani slovo, ve výsledku s tím budeš fotit ty, ne on.

MalTake napsal:
Čaute furt rozjímám co pořídit Úsměv 600d jsem už zavrhnul a začal jsem chtít d5300 ale teď mě docela oslovil PENTAX viz odkaz tudy odkaz
Zatím o něm moc nevím, ale velký hledáček, utěsněné tělo, roller-y na ovládání a stabilizace v těle mi zní docela dobře Úsměv máte nějaký zkušenosti rady či typy ? jaké objektivy od jiných výrobců pasujou či jen pentaxový ? Když už sem se rozkoukal ve verzích canonů a jejich objektivů, tak mě zaujal nikon a když už sem se rozkoukal v nikonech tak mě zaujal Pentax Velmi šťastný tak teď babo raď pořádnej výtlem Honda VTEC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2013 , 10:28   Citovat  

Pentax mi vždy přišel, že nabízí za dobrý peníze slušný železo. Problém ale nastává s příslušenstvím. Vidím to u Kinga (co píše Hondaclub.cz), jak fňuká, že tam kde si Nikoňáci nebo Canoňáci můžou koupit za super peníze slušnej objektiv nebo cokoliv z výbavy, tam je u Pentaxu taková nabídka mizivá a vše pak kupuje za výrazně vyšší peníze nový. Takže ve výsledku to, co člověk na začátku ušetří při nákupu těla se setovým objektivem, o to výrazněji se mu prodraží vše ostatní a ve výsledku je to nákup nevýhodný. Tedy pakliže člověk plánuje vždy vše kupovat nové, tak pak ty rozdíly nebudou tak velký, ale třeba u objektivů je možnost koupit je použitý dost výraznej bonus, protože se na tom dá ušetřit nemalý peníz a přitom není důvod se bát nakupovat použité objektivy (samozřejmě i zde je co se rozbít...to ať se nechytáme za slovo). Navíc obecně je asi každému jasné, že na nejrozšířenější značky Nikon + Canon toho vybavení bude vždycky víc a kde je konkurence, tam jsou i nižší ceny.
Jak říkám, nic proti Pentaxu, taky jsem o něm kdysi přemýšlel, ale málokdo zůstane u těla a jednoho objektivu, dřív nebo později bude chtít člověk svojí hračku dovybavit. A když už vše za draho dovybaví, tak pak chce při upgradu těla zůstat věrný značce, protože může využít svou draze nakoupenou výbavu.

PS: co tě odradilo od Canona 600D?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2013 , 10:56   Citovat  

sopta napsal:

PS: co tě odradilo od Canona 600D?

je to takový hnusně "nekvalitně" plastový a celkově zastaralý ani to prostředí v menu se mi nelíbilo, celkově mě ten přístroj prostě nezaujal, když sem ho měl v ruce Úsměv Nic proti majitelům, fotky z něj lezou pěkný když je na tom dobrý sklo, to vím ! Úsměv a odradily mě i ty setový objektivy, který mi každý hanil, tak já nevim...

Zas taky přemýšlim jesi nekoupit spíš jen tělo + nějakou pevnou světelnou 35mm
:hehe:
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2013 , 11:22   Citovat  

Já mám Pentax K7 a jsem s ním maximálně spokojený, vše co jsem k němu chtěl jsem si dokoupil ( mám 5 objektivů, 2x baterie, blesk a další příslušenství).

Maltake: Já to udělal úplně stejně koupil tělo + objektiv který mi nejvíc vyhovoval
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2013 , 14:51   Citovat  

Také už nějaký čas vlastním Pentax a byl jsem s ním dlouhou dobu maximálně spokojen. Není téměř nic z běžného příslušenství, co by se dnes nedalo dokoupit i pro Pentax. Je pravda, že v bazarech toho moc není, ale když už si člověk koupí tělo za 15-20 tisíc, tak už zase tolik neřeší, jestli ušetří tu tisícovku nebo dvě za použitelné bazarové sklo, které musí stejně většinou nechat vyčistit. U nových objektivů je výběr už velmi slušný, až na tele objektivy s ohniskem 300+. Do základu bych dnes po zkušenostech vzal Pentax 17-70/4 nebo Sigma 17-70/2,8-4, ale jsou to jedny z těch dražších. Pentax 18-135 není žádný zázrak, ale za tu krásnou cenu v setu (cca 8000) bych ho také bral. Hodit se bude i jeho utěsněnost proti prachu a vodě. Pro mě je to takový univerzální objektiv na dovolené a outdoor. Jako tele bych doporučil pouze Pentax 55-300, které je o třídu lepší než konkurenční 70-300 od Tamronu a Sigmy. Určitě nebrat takové paskvily jako jsou 18-200 nebo 18-250. Dostat z toho něco kvalitního je umění nebo náhoda.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 21:30  Naposledy upravil MalTake dne 30.12.2013 , 21:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Čaute, tak jsem se nad tím zase zamyslel Velmi šťastný a u toho Pentaxu se bojím dostupnosti příslušenství. Pak jsem se rozhodl že do toho nechci dát víc jak 20 tisíc a tak mi padl do oka Nikon D5100 který dle testů dpreview má menší šum než d3200,d5200,d5300 i než d7100 ... Našel jsem ho na netu za 14000 s 18-105 objektivem + bych si přikoupil pevnou 35mm 1,8f za 4,6 + Nikon brašnu a kartičku...
Myslíte že je to dobrá volba? Chci začít fotit jen doPohody a nahradit Lumix TZ5 - 10mpix
PS: ještě mám u tý 5100 strach z toho malýho hledáčku Úsměv Je to vůbec použitelný ? HaHaaa

Poraďte ještě jednou prosím...
Díky, přečetl jsem tísíce článků a recenzí a už mi z toho jde hlava kolem Velmi šťastný

EDIT: ještě mě napadl d7000+18-105 ten má stejný snímač takže stejně výsledky, ale lepší ergonomie, ale musel bych oželit zatim tu 35tku
   Návrat  
Sporťák je teď offline  Sporťák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2013 , 21:41   Citovat  

MalTake napsal:
Čaute, tak jsem se nad tím zase zamyslel Velmi šťastný a u toho Pentaxu se bojím dostupnosti příslušenství. Pak jsem se rozhodl že do toho nechci dát víc jak 20 tisíc a tak mi padl do oka Nikon D5100 který dle testů dpreview má menší šum než d3200,d5200,d5300,d7000 i než d7100 ... Našel jsem ho na netu za 14000 s 18-105 objektivem + bych si přikoupil pevnou 35mm 1,8f za 4,6 + Nikon brašnu a kartičku...
Myslíte že je to dobrá volba? Chci začít fotit jen doPohody a nahradit Lumix TZ5 - 10mpix

Díky, přečetl jsem tísíce článků a recenzí a už mi z toho jde hlava kolem Velmi šťastný

To určitě není špatná volba. Moje manželka začala fotit a pořídila Nikona D5100 s objektivem 18-55mm, přikoupili jsme ještě 55-200mm, blesk od Metze (50 AF-1), stativ a teď k ježíšku chtěla portrétovej objektiv 50mm 1.8G. Fotky upravuje v Zoneru 16 a je spokojená.
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 0:53   Citovat  

MalTake napsal:
Čaute, tak jsem se nad tím zase zamyslel Velmi šťastný a u toho Pentaxu se bojím dostupnosti příslušenství. Pak jsem se rozhodl že do toho nechci dát víc jak 20 tisíc a tak mi padl do oka Nikon D5100 který dle testů dpreview má menší šum než d3200,d5200,d5300 i než d7100 ... Našel jsem ho na netu za 14000 s 18-105 objektivem + bych si přikoupil pevnou 35mm 1,8f za 4,6 + Nikon brašnu a kartičku...
PS: ještě mám u tý 5100 strach z toho malýho hledáčku Úsměv Je to vůbec použitelný ? HaHaaa

EDIT: ještě mě napadl d7000+18-105 ten má stejný snímač takže stejně výsledky, ale lepší ergonomie, ale musel bych oželit zatim tu 35tku

maly hledacek u 5100 byl duvod proc jsem pred par lety koupil radsi canon 600d, a ani ten ho nema o moc vetsi. problem bude s manualnim ostrenim a kontrolou hloubky ostrosti.

ohledne sumu, zalezi co budes fotit. kdyz budes fotit neco kde je problem se svetlem stejne se svetelnemu objektivu nevyhnes.
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 16:31   Citovat  

raději bych zbolil tu d7000... je to vychytanej foťák
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2013 , 17:17   Citovat  

83427 napsal:
raději bych zvolil tu d7000... je to vychytanej foťák
To rád slyšim Velmi šťastný protože jsem Jí dnes koupil Velmi šťastný

a tak se tímto Snímkem slavnostně loučím s Lumixem TZ5 je to dobrý

Děkuji všem zúčastněným za rady...
přátele Honda
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.1.2014 , 0:15   Citovat  

Zdá se mi to nebo Canon dělá něco špatně? to mi hlava nebere
   Návrat  
Bubaak je teď offline  Bubaak
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2014 , 13:07   Citovat  

krom toho že za pět, možná sedum let, krom eFeFek, nepřišel s ničím novým a zlepšuje jen videa? to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2014 , 14:39   Citovat  

MalTake napsal:
To rád slyšim Velmi šťastný protože jsem Jí dnes koupil Velmi šťastný

tak ať dobře slouží. jinak kniha dobrá, můžu doporučit všem začínajícím fotografům Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2014 , 15:34   Citovat  

83427 napsal:
tak ať dobře slouží. jinak kniha dobrá, můžu doporučit všem začínajícím fotografům Mrk
Velmi šťastný bohužel asi moc sloužit nebude Velmi šťastný koukni na co jsem přišel :

tudy odkaz

trochu poradím : zvětšit a pak koukni uprostřed dolu a vpravo cca taky v polovině
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.1.2014 , 15:42   Citovat  

Pokud si s tím časem foťák neporadí sám, tak by to nemělo být složité opravit přes servisní program dostupný na netu... ale pokud to máš v záruce, tak to raději reklamuj Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2014 , 17:35   Citovat  

máš na mysli tu jednu červenou a jednu modrou tečku?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2014 , 17:43   Citovat  

83427 napsal:
máš na mysli tu jednu červenou a jednu modrou tečku?
JJ na fotkách je to dost vidět a když to vyfotim s bleskem tak to tam dělá bílý křížek z 5ti pixelů
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2014 , 20:38   Citovat  

Našel jsem postup jak ty pixely eliminovat(přemapovat) tak zkouším Úsměv snad to vyjde je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2014 , 0:27   Citovat  

MalTake napsal:
Našel jsem postup jak ty pixely eliminovat(přemapovat) tak zkouším Úsměv snad to vyjde je to dobrý

myslíš že jsou to vadný body na senzoru?
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2014 , 13:58   Citovat  

83427 napsal:
myslíš že jsou to vadný body na senzoru?

přemapováni senzoru

já jsem si jeden našel, byl vidět jen při 100% zvětšení a to jenom v jpg, jakmile jsem otevřel raw, editor si s tím poradil hned sám

všimnul jsem si toho náhodou při náhledu na lcd v max přiblížení - v černým místě byla bílá tečka a jak jsem roloval kolečkem pro listování fotek, byla na stejném místě na každým obrázku (na lcd jsem jí viděl i u rawu)

jentak pro srandu jsem zkusil ten postup a ono to vážně zabralo Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2014 , 14:00   Citovat  

xenon04 napsal:
přemapováni senzoru

já jsem si jeden našel, byl vidět jen při 100% zvětšení a to jenom v jpg, jakmile jsem otevřel raw, editor si s tím poradil hned sám

všimnul jsem si toho náhodou při náhledu na lcd v max přiblížení - v černým místě byla bílá tečka a jak jsem roloval kolečkem pro listování fotek, byla na stejném místě na každým obrázku (na lcd jsem jí viděl i u rawu)

jentak pro srandu jsem zkusil ten postup a ono to vážně zabralo Úsměv
JJ to je ono je to dobrý Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2014 , 21:05   Citovat  

tak jsem zase o něco chytřejší, díky. Ale zkoušet jak je na tom muj senzor raději nebudu. co oko nevidí...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2014 , 21:08   Citovat  

83427 napsal:
tak jsem zase o něco chytřejší, díky. Ale zkoušet jak je na tom muj senzor raději nebudu. co oko nevidí...
Jen to zkus ať víš na čem jsi Úsměv střel si jednu do tmy a je to Úsměv
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 6:24   Citovat  

LK7R napsal:
Tam už jsem skoro na cenovce Sony RX100 ... kua už to vidím jak v tom jsem zas za 20 pořádnej výtlem

Co Olympus Stylus XZ-2? tudy odkaz

Jen dávám vědět, že ve finále jsem skončil u FujiFilm X20. Je to P.E.C.K.A.!
FujiFilm X20 - DPreview
FujiFilm X20 Official
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím fotíte, aneb poraďte, co koupit za foťák
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 16, 17, 18  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina