Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kolik dává voltů altík na Hondě civic 1.5?66kw?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
kramar04 je teď offline  kramar04
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 21:46   Citovat  

Nazdar Úsměv nevíte někdo kolik dává altík?když je motor vyplý je na měřáku i na kapacitoru 12.34 + -,a když nastartuju tak tam skočí 14.39 někdy 13.26v?je to normální?při jízdě všechno co se týče elektriky v cajku,ale zesák se stím nemůže nějak poprat,při jízdě vynechává a když je motor vyplý tak to hraje normálně...Máte nějakou radu?díky Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 21:56   Citovat  

Napětí 12,34 V v klidu je docela málo. U zdravé baterky by mělo být alespoň 12,5 V.
Při jaké teplotě to měříš a po jaké době od chcípnutí motoru?
Napětí při běžícím motoru ti nějak moc kolísá.
Asi se budeš muset podívat na alternátor.
Nejsem elektrikář, ale kouknul bych na opotřebení uhlíků a pokud budou v pořádku, tak bych šel po regulátoru napětí na altíku.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 22:03  Naposledy upravil VlastaFR dne 6.1.2014 , 22:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

jak mas starou baterku?

při behu bys mel na baterce zmerit 13.8 - 14,2V ("cca") volba meraku je dulezita Úsměv

jakakoli odchylka at nahoru, nebo dolu není dobra.
Zkus zapnout spotrebice a zmer znova - musí se to pohybovat kolem uvedenych hodnot, pokud ne, tak viz příspěvek vyse OK

Edit: aha tobe jde o zesik Velmi šťastný , me to onehda dělalo taky, vyresil sem to odmontovanim zesiku a woofra a nahradil je kocarek Velmi šťastný Velmi šťastný -

(sice jsem elektrikou prolezl, ale stim bohužel neporadim..)

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 22:05   Citovat  

měřil jsem to ráno (auto bylo celou noc v klidu) a bylo tam 12.3 jinak jsem dělal na autě a celou dobu bylo zaplé radio i se zesilovačem+woofer,a hrálo to cca 2-3hod v kuse,pak tam bylo 11.6 tak jsem nastartoval bylo tak nějakých 14.02 pak to vypnu a a ne tam 12.02-05 jak kdy..jinak baterka drží krásně a točí jak blázen...spíš mě nejde do hlavy že tak hapruje ten zesilovač když to mám přes kapacitor a když je motor vyplý tak to hraje normálně a jak nastartuju tak vynechává... zmatenej

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 22:06   Citovat  

vartu 55 cca 2 roky

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 22:12  Naposledy upravil Petr 78 dne 6.1.2014 , 22:13, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

kramar04 napsal:
měřil jsem to ráno (auto bylo celou noc v klidu) a bylo tam 12.3 jinak jsem dělal na autě a celou dobu bylo zaplé radio i se zesilovačem+woofer,a hrálo to cca 2-3hod v kuse,pak tam bylo 11.6 tak jsem nastartoval bylo tak nějakých 14.02 pak to vypnu a a ne tam 12.02-05 jak kdy..jinak baterka drží krásně a točí jak blázen...spíš mě nejde do hlavy že tak hapruje ten zesilovač když to mám přes kapacitor a když je motor vyplý tak to hraje normálně a jak nastartuju tak vynechává... zmatenej

Pokud ti napětí při běžícím motoru kolísá ve větším rozmezí než 1 Volt tak se nediv, že se to zesíku nelíbí.
Ale vždyť tam máš kapacitor, který by ty výkyvy napětí měl vyrovnávat.... to mi hlava nebere
Kolísá takto to napětí i mezi kapacitorem a zesilovačem?

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 22:13   Citovat  

myslím že než kapacitor namontuješ musíš ho přednabít, více by ti o tom řekl asi hifil

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 22:20   Citovat  

hudbu mám snad ve 20tém autě...a vždycky v pohodě..na kapacitoru je pořád stejně při vyplém motoru např..12.5 a při nastarovaným 14.2...

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 22:24   Citovat  

jo a mám 6 kanál a mám tam woofer a ovály a když to zahapruje tak woofer vynechá a ovály hrají pořád i zesilovač svítí pořád zeleně (většinou když je tam něco na pytel tak svítí oranžově nebo červeně) tak to nechápu,woofer hraje v druhém autě i zesák...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 22:51   Citovat  

kramar04 napsal:
jo a mám 6 kanál a mám tam woofer a ovály a když to zahapruje tak woofer vynechá a ovály hrají pořád i zesilovač svítí pořád zeleně (většinou když je tam něco na pytel tak svítí oranžově nebo červeně) tak to nechápu,woofer hraje v druhém autě i zesák...

Sice nejsem odborník na muziku v autě, ale jestli se napětí kapacitoru nemění ani když subwoofer basuje, tak je asi něco špatně v kapacitoru.
To napětí na kapacitoru svítí na jeho displeji, že jo?
Doporučuju změřit napětí přímo na napajecích svorkách zesilovače, jestli kolísá nebo ne.

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 22:56   Citovat  

no právě že mění..montuju hudbu každý měsíc,ale s tímhle jsem se ještě nesetkal..až ted co jsem dovezl civica...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 23:06   Citovat  

kramar04 napsal:
no právě že mění..montuju hudbu každý měsíc,ale s tímhle jsem se ještě nesetkal..až ted co jsem dovezl civica...

Sakra, to je zapeklitý problém.
Ještě se zeptám, jestli při běžícím motoru to napětí kolísá (v tom rozsahu co jsi psal) bez ohledu na to jestli hudba hraje nebo ne?
A naměříš stejné napětí při běžícím motoru přímo na baterce i na zesíku?

Sice by to s tím nemělo souviset, ale jinou baterku jsi zkoušel?

0
PříspěvekZaslal: 6.1.2014 , 23:28   Citovat  

stejné napětí jak na zesíku tak na kapacitoru i na baterce...a ještě když se rozjíždím tak slyším pískání v reprákách,taky nechápu kde je problém..zítra vyškubu káble co se týče rádia repra natahám všechno znovu (prodávající byl antitalent Velmi šťastný)a doufám že pískání se vyřeší...ale pořád nechápu co to vynechávání wooferu.. Bueee

lhator2 je teď offline  lhator2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2014 , 8:36   Citovat  

Prvom rade odpoj ten kapacitor a aj hudbu komplet od napájania a naštartuj motor a zmeraj napätie na baterke. Zistíš či je niečo zle v elektrike auta alebo je problém v hudbe. Mal som už skúsenosť že kapacitor bol od výroby vadný a robil niečo podobne "cucal" šťavu zo siete auta ale mal niečo z elektronikou a tak sa ako keby stále nabíjal a vybíjal a to boli tie napäťové skoky. Skus to takto a pohneš sa ďalej možno to je kapacitor a možno alternátor potrebuješ sa niečoho chytiť tak treba isť na to postupne.

VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2014 , 18:51   Citovat  

i ten zesik musí radne fungovat na 12V. Co je to za zesik a o jakym prumeru k nemu vedou draty + ke kapacitoru?

Ja musel na 300w zesik dat draty o prumeru 2,5mm2 když tam byly 1,5mm2 tak me vynechaval a draty se pekne hrali Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 7.1.2014 , 23:19   Citovat  

já mám káble jak palec Velmi šťastný dneska jsem vyřešil to pískání byl K.o kábl na zvuk a natáhl jsem dálší kábl na mínus a už se to zlepšilo ale pořád to není ono..kapacitor by měl byt ok protože při nastartovaným motoru je tam 14.21 a když to mám na plno tak to klesne max na 14.09 a tak to skáče..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2014 , 8:08   Citovat  

Stále riešiš káble vravím musíš isť na to postupne takže to odpoj od štavi naštartuj pozapínaj nejaké spotrebiče (svetla, vyhrievanie skla a podobne) a zmeraj napätie na baterke pri voľnobehu a aj pri zvyšovaní otáčok. Pokiaľ ti to bu skákať aj v tedy rieš alternátor pokiaľ nie chyba je niekde bud v kábloch alebo v zosiku alebo kapacitor. Musíš isť od základu darmo tam budeš riešiť kostry a podobne keď nevieš či ti elektrika funguje ok Mrk

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2014 , 9:10   Citovat  

lhator2 napsal:
Stále riešiš káble vravím musíš isť na to postupne takže to odpoj od štavi naštartuj pozapínaj nejaké spotrebiče (svetla, vyhrievanie skla a podobne) a zmeraj napätie na baterke pri voľnobehu a aj pri zvyšovaní otáčok. Pokiaľ ti to bu skákať aj v tedy rieš alternátor pokiaľ nie chyba je niekde bud v kábloch alebo v zosiku alebo kapacitor. Musíš isť od základu darmo tam budeš riešiť kostry a podobne keď nevieš či ti elektrika funguje ok Mrk

pod to se podepíšu je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2014 , 12:03   Citovat  

Dikes Jagi Mrk čo to ohľadne elektriky v autách mam už za sebou tak mu predsa nechcem zle...

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2014 , 12:49   Citovat  

Příjde mi to, že občas tu je nějaká závada, dotyčný ji chce opravit, ale ještě stále ta zavada neni tak zlá aby se něco muselo vytáhnout a zkusit... Se stydím pak to končí vytažením z auta, mezitím umře opravdu baterka, protože altík ji nedobjel nbo přebíjel nebo něco, od te se načne to a pak ono pak to a pak něco a pak se tu auto prodává... a nový majitel se pak z toho muže zbláznit.

to není na nikoho osobní narážka.. ale prostě když něco nefunguje nebo nefunguje občas, tak je asi něco špatně a pokud se s tím nic nedělá tak je pak o to víc zle... to je asi jako si v zubě nechat malý kaz a za chvíli je to na zubní náhradu komplet.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2014 , 17:52   Citovat  

Jo presne ako sa vraví problém treba riešiť v zárodku poznám to mal som na opravu BMW 318d kde majitel pri prebliknuti palubky a prístrojov nič neriešil a nakoniec to dopadlo tak že auto zhaslo nešlo už nakopnúť chodili okolo toho z diagnostikou nič neukazala (ani sa nepripojila) tak bezradný už že auto na náhradne diely po hodine bádania som došiel na to že odišiel regler v altiku všade bolo prepätie čo spôsobilo odrovnanie poistiek a aj citlivejších akčných členov ako je komfortná jednotka jednotka klímy a podobne a z regléra ktorý sa dal spraviť alebo vymeniť v zárodku za radovo do 50e bol problém ktorý keď sa vyčíslil bol v hodnote cez 2000e auto síce jazdí ale jedne čo prežilo bola ECU motora aj to nie komplet lebo hádže chyby v ESP podobne elektrické okna sú úplne mrtvé aj speťaky to nehovorim že kufor ktorý sa v tomto modeli otvára tiež cez servo je hluchý a otvára sa ako v škodovke ručkou od motyky Úsměv takže chlopi riešte problémy hneď ako sa začnú prejavovať predídete ešte väčšiemu problému ja osobne som si spravil jednoduchý indikátor napätia do autozapaľovača (obvod LM3914) pekne mi to ukáže ako na tom je palubná sieť a aj či su špičky vybavené Úsměv nieje to nič komplikované

0
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 15:48   Citovat  

Závada vyřešena Úsměv vadné napájení na radio..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2014 , 16:36   Citovat  

Výborne palec hore Mrk len je zaujímavé prečo vypínalo alebo obmedzovalo aj zosik alebo wofer Mrk písalo sa tu že kolíše napájanie ako také tak to uveď do roviny možno to niekomu pomôže Úsměv

Madvad je teď offline  Madvad
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2014 , 11:45   Citovat  

Caute hondari .....chcem sa vas znalych autoelektrikarov co ste tu opytat na problem mam zrepasovany alternator a pri merani mam stale nieco malo cez 12.3 - 12.6 ....a ked som si ho vyzdvihoval U pana co mi ho zrepasoval jemu hadzal 14.4 a ako som ho namontoval tak mam taky maly prud co ma uz poriadne serie....diky za rady a tipy....a poistky som skontroloval a vsetky v poriadu

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2014 , 12:15   Citovat  

Zkus od altíku odpojit drát, co do něj vede z ECU (pin ALT) - na zapojení vývodů alternátoru je to něco jako ALTFR, FR či tak něco.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2014 , 12:32   Citovat  

Fuuuha to je ktory drot?.....ako ja som laik do ewlektriky diky staci popis pripadne schcema kde je ten drot?....dik

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2014 , 15:44   Citovat  

No meral som to od toho hrbeho drotu co je am take ocko meral som to multimetrom a nameral som od altika 13.03 V na baterku to prichadza 12.90 az 12.80.......aj tak sa mi to niejako nezda lebo ako som bral zrepasovany altik tak mi ukazoval ze dobijal 14.4 a mne v aute ani bohovi.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2014 , 11:45   Citovat  

tak zahada vyriesena ...altik dobija tak ako ma na vine bolo ukostrenie uzemnenie vsetky medene kable na kostru boli zoxidovane vzenmil som vsetky 3 aj ku baterke celkovo to nie je ani take financne ani fyzicky narocne a uy dobijame 14,48 Je to tam. Je to tam. přátele

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kolik dává voltů altík na Hondě civic 1.5?66kw?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina