Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G ochrana
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Nusy je teď offline  Nusy
0
PříspěvekZaslal: 9.1.2014 , 11:36   Citovat  

Dobry den vsem Úsměv

mam cerstveho noveho perletove bileho Civica 9G (prvni nove auto a po predchozich exemplarich velice prijemna zmena).

1) Doporucili byste necim vystrikat dutiny, natrit podvozek atd.? Pokud ano, cim? Neznate nekoho dobreho okolo Brna, kdo by to udelal?

2) U prace parkuji na parkovisti nakupniho centra, mimo Brno, cely den se tam sjizdeji vselijaci tlusti strejcove ze sirokeho okoli, kteri potom do siroka rozkopnou dvere svych aut, hrabou se ven jako hrosi drzic se u toho za madlo, takze dverma triskaji do okolo stojicich vozu. Nejradsi bych auto obalila bublinkovou folii (nelze) nebo parkovala jinde (lze jak kdy), takze co byste doporucovali jako ochranu? Pro zacatek jsem objednala listy kolem dveri, premyslim nad folii. Nejake nazory popr. tip na nekoho dobreho?

3) Co delat s lakem, aby dlouho vydrzel? Pravdepodobne dukladne navoskovat (???). Nevite, jestli je z vyroby uz necim takovym natrene?

Diky moc a hodne stesti do roku 2014 Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 9.1.2014 , 11:44   Citovat  

1) uživatel mot Úsměv servisuje auta snad všem z okolí

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
master88 je teď offline  master88
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.1.2014 , 12:14   Citovat  

Nusy napsal:
Dobry den vsem Úsměv

mam cerstveho noveho perletove bileho Civica 9G (prvni nove auto a po predchozich exemplarich velice prijemna zmena).

1) Doporucili byste necim vystrikat dutiny, natrit podvozek atd.? Pokud ano, cim? Neznate nekoho dobreho okolo Brna, kdo by to udelal?

2) U prace parkuji na parkovisti nakupniho centra, mimo Brno, cely den se tam sjizdeji vselijaci tlusti strejcove ze sirokeho okoli, kteri potom do siroka rozkopnou dvere svych aut, hrabou se ven jako hrosi drzic se u toho za madlo, takze dverma triskaji do okolo stojicich vozu. Nejradsi bych auto obalila bublinkovou folii (nelze) nebo parkovala jinde (lze jak kdy), takze co byste doporucovali jako ochranu? Pro zacatek jsem objednala listy kolem dveri, premyslim nad folii. Nejake nazory popr. tip na nekoho dobreho?

3) Co delat s lakem, aby dlouho vydrzel? Pravdepodobne dukladne navoskovat (???). Nevite, jestli je z vyroby uz necim takovym natrene?

Diky moc a hodne stesti do roku 2014 Úsměv

2) parkování na 2 parkovacích místech, klasika která funguje. Samozřejmě pod kamerou a pro jistotu mít havarijku, kdyby přeci jen někoho napadlo si hrát s klíčem.

3) docela prej funguje ceramic pro, který dělají třeba v art garage v Praze. Cena je ovšem poměrně vysoká na to, že by měla jít na Civica. Jinak samozřejmě z výroby je auto navoskované. Doporučuji voskovat minimálně po a před zimou, buď svépomocí a nebo nechat někde u odborníků, kteří to udělají pořádně a pořádným voskem.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.1.2014 , 13:13   Citovat  

Parkovani na 2 parkovacich mistech je s prominutim prasarna. V civilizovane Evrope za to na placenych parkovistich rozdavaji pokuty, protoze dotycny zaplatil jenom 1x a pritom zabira mista 2. Nehlede na to, ze to vandaly spis pritahuje.
Polovicni ochrana je parkovat bokem u nejake pevne prekazky Velmi šťastný , pokud je ta moznost. Jinak souhlasim, ze laku i plechum na parkovisti prospeje pouze dobra pojistka.

Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.1.2014 , 17:16   Citovat  

Presne tak, za parkovani na dvou mistech bych vesel za kule do pruvanu a kdyz je plno tak i objeti auta klicem.
BTW taky bych volil na servisovani MOTa, ale tohle asi resit nemusis jelikoz mas zaruku, co se tce toho ostatniho tak bocni ochranny listy jsou super a pomahaji hodne, na vse ostatni pojistka.

4 háčka
-2
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 10:17   Citovat  

Bully napsal:
Parkovani na 2 parkovacich mistech je s prominutim prasarna. V civilizovane Evrope za to na placenych parkovistich rozdavaji pokuty, protoze dotycny zaplatil jenom 1x a pritom zabira mista 2. Nehlede na to, ze to vandaly spis pritahuje.
Polovicni ochrana je parkovat bokem u nejake pevne prekazky Velmi šťastný , pokud je ta moznost. Jinak souhlasim, ze laku i plechum na parkovisti prospeje pouze dobra pojistka.

Bully v civilizované evropě mají parkovací místa slušnou šíři tak, aby se dalo normálně vystoupit... bohužel v ČR většinou ne... jsou dimenzovaný tak možná pro strejdy co parkujou vedle sebe favoritama, jelikož to je poměrně úzký auto.. pro nový široký tohle už dávno neni.

Na placených parkovištích mám 2 lístky a všichni mi můžou políbit víš co Mrk Vandaly to přitahovat může když stojíš pod kamerou tak si to většinou rozmyslej.

Jinak pak pomáhá v autech vyšší třídy mít hozený na spolujezdci noviny z východních zemí... ovšem to v civicu moc nefunguje.

Moc mě bavěj řeči toho, že by mi to hned někdo objel klíčem. Zajímavý je že se mi to ještě nikdy nestalo. A až se to stane. PČR. Kamerový záznam z obchoďáku a auta a havarijka... a na havarijku mi tohle opraví, oproti tomu lišej od toho, že de*ilní lidi neumějí otevírat dveře mi nikdo opravovat nebude...

HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 10:30   Citovat  

ja teda nevim, ale pokud nekdo parkuje jako vagin (master), tak neresim cary na parkovisti a parkuju pekne hnedle vedle nej, a muze mit v aute klidne prukazku reditele zemekoule, do auta necumim

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 11:23   Citovat  

master88:
no flame, ale mam pocit, ze v CR se na rozdil od zapadni Evropy maluji ty parkovaci pruhy naopak sirsi. Nemuzes to hodnotit podle par vyjimek, co jsou koneckoncu na obou stranach. Maximalne je to 50:50, ale proste me pri kazde navsteve CR naopak mile prekvapuje ta jejich sirka. Co me uz prekvapuje min je, jak lidi triskaji dvermi do druhych aut. To i pri te vetsi sirce parkovacich mist ziskam nejaky dulek behem tech par tydnu v Cesku nez za cely zbytek roku jinde. Bohuzel. Nastesti to resi moje pojistka, jak je tech dulku vic, nechavam si je vytahnout, prip. neco zalakovat. Bez ztraty bonusu.
Ad kamera- uz se to parkrat probiralo jinde, neni to zadny prukazni material. Ve smyslu, ze nejde o zadny hlavni dukaz, navic pravne napadnutelny a zpochybnitelny. Mozna takova kamera poslouzi jako psychologicky cinitel, ale tezko na male deti, co rozrazi dvere metr do stran, hned jak maminka zaparkuje svoje SUV.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 11:45   Citovat  

Hondan: tj stejný jako ty řeči o poškrábání klíčema... ještě se mi tohle nestalo Úsměv

Bully: tak primárně není samozřejmě problém v šíři míst, ale jak říkáš v tom, že lidi většinou maj plečku a je jim to jedno jestli si obouchaj dveře no a nebo dětičky nehlídaj :-/ proto ale alespoň v civilizovaných částech světa jsou oddělení parkoviště pro ženy s dětmi a pro postižené, kde to místo má 1,4x násobek normální šíře... bohužel tam kde to není to odnáší sousední vozy :-/

neumím si zatím představit, že bych si nechal na havarijku zadělat "provozní lišej" ale je pravda, že od tohohle jara přecházím na 0% akontaci tak uvidíme... cenovej rozdíl je totiž oproti 5% asi 200kč. kouř

každopádně ty škrábance od parkování a vystupování sousedů by měl umět vyřešit právě Ceramic Pro.

Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 12:24   Citovat  

mastra nereste kdyz jsem videl video jak jezdi master na dalnici a blika jako nerv pri predjizdeni tak se nema cenu bavit o jeho parkovani.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 14:36   Citovat  

master88 napsal:
2) parkování na 2 parkovacích místech, klasika která funguje. Samozřejmě pod kamerou a pro jistotu mít havarijku, kdyby přeci jen někoho napadlo si hrát s klíčem.

Máš Honda Civic ne Ferrari Enzo Nápad je tu! Parkovat na dvou místech a hledat kamery ,to už je opravdu na Chocholouška.

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 15:46   Citovat  

Vokys napsal:
mastra nereste kdyz jsem videl video jak jezdi master na dalnici a blika jako nerv pri predjizdeni tak se nema cenu bavit o jeho parkovani.

tak když jedu 130 v levym a někoho dojedu a 5 minut za nim jedu když má volnej pravej tak ho probliknu, jelikož si třeba nevšiml... imho lepší než podjíždět přátele nicméně v tom videu šlo o to ukázat funkci tekutých stěračů na oknech se sklonem jako má C9G a C8G a podobná auta. A skvěle to fungovalo při jízdě nad 100kmh a proto když už se natáčelo jsem chtěl abych nemusel v levym jet za nějakym strejdou 90 Mrk tak mi promiň že jsem někoho probliknul když v levym stejně neměl co dělat...

hopit: no furt je to nový auto za půl míče a ne C5G za 20 nebo C6G za 40 je to dobrý nevím proč bych si neměl vážit svých vydělaných peněz a nechat si auto obouchávat od favoritářů... nebo ty bys mi to doporučil, že je to super?

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 16:45   Citovat  

master88 napsal:

hopit: no furt je to nový auto za půl míče a ne C5G za 20 nebo C6G za 40 je to dobrý nevím proč bych si neměl vážit svých vydělaných peněz a nechat si auto obouchávat od favoritářů... nebo ty bys mi to doporučil, že je to super?

Bylo než odjelo ze salonu , za 2 roky z toho bude auto za čtvrt míče a nějaké škrábance to nezmění.

SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 17:07   Citovat  

Já být Nusy, dát sem svůj první příspěvek a pak číst tyto odpovědi, tak sem už snad ani nelezu.
Na její tři otázky jste tady schopný se akorát hádát o tom jak kdo umí parkovat a kdo ne... to mi hlava nebere

to Nusy:

ad 1) Vystříkáním dutin - minimálně dveří určitě nic nezkazíš. Když né Ty, tak další budoucí majitel (až to třeba za 10 let prodáš Úsměv ), Ti třeba poděkuje. Když se podívám na dveře svého Accorda (a nejen mého), tak bych brečel. Třeba se už kluci japonský (nebo anglický nebo kde se to vůbec dělá) poučili a nic reznout nebude, ale já bych to tam klidně napral... S tím podvozkem asi taky, i když tady by to snad mohlo něco vydržet. Na druhou stranu - co je nový, tak se tak nějak lépe natírá, tak by to taky nemuselo bejt nic proti ničemu a poděkuje Ti ten, kdo to bude natírat, že nemusí drápat žádnou rez Úsměv ...

ad 2) Ochranné lišty určitě schvaluju, poberou toho hodně, ale taky né všechno. Já taky radši parkuju někde vzadu, ale vždycky to nejde, no. Ideálně pak vybírat auta bez dětských sedaček, protože ty děti prostě člověk neuhlídá...

ad 3) Jak psali kolegové - 2x ročně vosk. Jaro a podzim - taky se snažim, a je to znát...

Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 17:27   Citovat  

SaKaL napsal:
Já být Nusy, dát sem svůj první příspěvek a pak číst tyto odpovědi, tak sem už snad ani nelezu.
Na její tři otázky jste tady schopný se akorát hádát o tom jak kdo umí parkovat a kdo ne... to mi hlava nebere

to Nusy:

ad 1) Vystříkáním dutin - minimálně dveří určitě nic nezkazíš. Když né Ty, tak další budoucí majitel (až to třeba za 10 let prodáš Úsměv ), Ti třeba poděkuje. Když se podívám na dveře svého Accorda (a nejen mého), tak bych brečel. Třeba se už kluci japonský (nebo anglický nebo kde se to vůbec dělá) poučili a nic reznout nebude, ale já bych to tam klidně napral... S tím podvozkem asi taky, i když tady by to snad mohlo něco vydržet. Na druhou stranu - co je nový, tak se tak nějak lépe natírá, tak by to taky nemuselo bejt nic proti ničemu a poděkuje Ti ten, kdo to bude natírat, že nemusí drápat žádnou rez Úsměv ...

ad 2) Ochranné lišty určitě schvaluju, poberou toho hodně, ale taky né všechno. Já taky radši parkuju někde vzadu, ale vždycky to nejde, no. Ideálně pak vybírat auta bez dětských sedaček, protože ty děti prostě člověk neuhlídá...

ad 3) Jak psali kolegové - 2x ročně vosk. Jaro a podzim - taky se snažim, a je to znát...

ad predehra:
dekujeme za pouceni, je k tematu dost podobne.

ad 2)
veskera parkovaci lisej, co jsem kdy mel, byla v ruznych vyskach, i zepredu a zezadu, vc. pohnuteho narazniku a svetlometu. Listy pomuzou nejvic na to, kdyz temi dvermi praskne vlastni dite ve vlastnim aute, ze si neposkodim svoje dvere. Neco pochytaji taky, je to cast prevence. Ale nenalakovane jsou hnus a nalakovane se otriskaji stejne, jako samotne dvere bez nich.

SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2014 , 19:28   Citovat  

Bully napsal:
ad predehra:
dekujeme za pouceni, je k tematu dost podobne.

ad 2)
veskera parkovaci lisej, co jsem kdy mel, byla v ruznych vyskach, i zepredu a zezadu, vc. pohnuteho narazniku a svetlometu. Listy pomuzou nejvic na to, kdyz temi dvermi praskne vlastni dite ve vlastnim aute, ze si neposkodim svoje dvere. Neco pochytaji taky, je to cast prevence. Ale nenalakovane jsou hnus a nalakovane se otriskaji stejne, jako samotne dvere bez nich.

Neni zač přátele
Nalakované lišty se sice otřískají taky, ale pořád lepší chybějící kus laku na liště, než důlek ve dveřích... Ale samozřejmě, on se vždycky najde někdo nebo se spíš najdou nějaké dveře, které budou výš/níž než ta lišta...

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 9:58   Citovat  

Nemá náhodou C9g celý podvozek zakrytovaný? Tam asi není co kde vystříkávat...
Lišty jsou asi opravdu spíš sám pro sebe, něco málo to pochytá, ale jak tu už padlo, stejně má každé auto hranu dveří jinak vysoko, hlavně vyšší auta jako SUV...taky mám ďůlky všude možně, dokonce jeden na vystouplé bočnici pod hranou zadního bočního oka...jak se tohle komu povedlo? A půl roku po celolaku...lidi jsou u nás hovada Smutný

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 10:02   Citovat  

HonDan napsal:
ja teda nevim, ale pokud nekdo parkuje jako vagin (master), tak neresim cary na parkovisti a parkuju pekne hnedle vedle nej, a muze mit v aute klidne prukazku reditele zemekoule, do auta necumim

Přesně jak píšeš. Postavím se vedle jeho dveří na těsno a lez si třeba kufrem mamlase když neumíš parkovat jako člověk. A nejlepší vagíny jsou ti co zaparkují přímo před vchod. To jsou panečku správné vagíny, už jsem viděl týpka jak s plným nákupním vozíkem napakoval jednomu chudáčkovi do dveří BMW. Sice to byla stará naleštěná hujda, ale ten 20 letý metrosexuál brečel jak želva a neslyšeli jste reakci těch kolemjdoucích. Ti mu panečku dávali sodu. Věřím, že si takhle postavil auto naposled.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 10:39   Citovat  

sopta: ano má... taky si myslím že vystříkání dutin tady asi moc nepůjde.

lišty jak říkáš... pomůžou hlavně uživateli toho auta ale když přijede nějaký vyšší nebo nižší auto s jinejma tvarama dveří (a hlavně u zadních je to znát) tak to obouchá tak jako tak...

optimas: já jsem na vás 2 kluci zvědavej... doufám že mi to někdy předvedete... pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

chápu že se starou plečkou to lidem nevadí když jim to někdo obouchává, ale zřejmě pak chtěj i oni zažít sen supr pocit když někomu můžou kazit den... proč bych si ho měl nechat kazit zrovna já... neparkuju tak vždycky, občas to hodím někam jinam, a pokud to beru přes 2 tak až někde u konce parkoviště a ne hned u vchodu na prasáka

LadyImagine je teď offline  LadyImagine
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 12:52   Citovat  

Taky to občas beru přes dvě čáry a taky někde u konce parkoviště, kde neni takovej mumraj... A nechápu inteligenci těch, kteří by úmyslně ničili takhle zaparkovaný auto... Mrk když to někdo udělá, je to větší <> než ten, co zaparkuje přes dvě místa... Úsměv

The Joker je teď offline  The Joker
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 21:49   Citovat  

vcera sem stal taky v kauflandu pres 2 mista a nikdo si me nezavolal ze stojim jako blbec kouř a budu dal parkovat jak se mi chce protoze sem arogantni a sebestredny meetallll G4G

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 21:56   Citovat  

LadyImagine napsal:
Taky to občas beru přes dvě čáry a taky někde u konce parkoviště, kde neni takovej mumraj... A nechápu inteligenci těch, kteří by úmyslně ničili takhle zaparkovaný auto... Mrk když to někdo udělá, je to větší <> než ten, co zaparkuje přes dvě místa... Úsměv

Jo, třeba ***** **** ********** z ****** **** Úsměv

CAM00007.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
CAM00007.jpg, 1.62 MB

CAM00005.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
CAM00005.jpg, 1.12 MB

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 22:04   Citovat  

Přikláním se k systému parkování ala master88. Mám Legenda který má šířku přes 180 cm a je to kupé - problém otevřít dveře na parkovišti mezi auty. Parkuji přes dvě místa, abych se z auta i do auta dostal, když někdo parkuje, zaparkuje vedle mě. Na venkovním parkovišti i přes čtyři místa, pěkně středem auta na kříž čtyř míst. Aspoň mě žádná <-> neorve nárazníky, nebo světla na pětimetrovým kupé, kterýmu nestačí moderní parkoviště na auta typu Citigosrajda a podobná zvěrstva wokurka

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2014 , 22:44   Citovat  

ExEricss napsal:
Jo, třeba ***** **** ********** z ****** **** Úsměv

co bys chtěl... jemu s touhle plečkou která už 4tej rok neměla projít technickou je to jedno KO

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 3:03   Citovat  

master88 napsal:
sopta: ano má... taky si myslím že vystříkání dutin tady asi moc nepůjde.

lišty jak říkáš... pomůžou hlavně uživateli toho auta ale když přijede nějaký vyšší nebo nižší auto s jinejma tvarama dveří (a hlavně u zadních je to znát) tak to obouchá tak jako tak...

optimas: já jsem na vás 2 kluci zvědavej... doufám že mi to někdy předvedete... pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

chápu že se starou plečkou to lidem nevadí když jim to někdo obouchává, ale zřejmě pak chtěj i oni zažít sen supr pocit když někomu můžou kazit den... proč bych si ho měl nechat kazit zrovna já... neparkuju tak vždycky, občas to hodím někam jinam, a pokud to beru přes 2 tak až někde u konce parkoviště a ne hned u vchodu na prasáka

ja jsem si to myslel, ze to jsou jenom takovy teoreticky reci Velmi šťastný takze jestli si ten tvuj skvost schovavas na konci parkoviste, tak tam si parkuj klidne pres 10 stani.... na to, parkovat takhle daleko, jsem moc linej Úsměv

4 háčka
-2
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 3:07   Citovat  

master88 napsal:
co bys chtěl... jemu s touhle plečkou která už 4tej rok neměla projít technickou je to jedno KO

myslel jsi tu bilou, nebo stribrnou? Velmi šťastný
ty musis byt hrozny cyp, co te tu tak ctu pořádnej výtlem

The Joker je teď offline  The Joker
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 4:27   Citovat  

obe prece Je to tam.

kdo jezdi po praze zjisti ze na nejaky vychovani na silnici neni cas ... cim sporadanejc jedes tim vetsi hrozba si pro provoz ... (znam to i od sebe ... vse dodrzuju a kdejakej wokurka se na me lepi ,blika, troubi ,nedej boze myska a vrchol je chtit po nem dodrzet zmenu dopravni znaciho aby si nepripadal jako uplnej bl**** - clovek ktery ridicak uplatil nikoliv poctive udelal , dalsi prosim .... )

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 13:07   Citovat  

HonDan napsal:
myslel jsi tu bilou, nebo stribrnou?

bílou

HonDan napsal:
ja jsem si to myslel, ze to jsou jenom takovy teoreticky reci