Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Teplota a tlak oleje
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 13:22   Citovat  

Caues,

rad bych meril na svem motoru teplotu a tlak oleje (tlak asi neni az tak potreba... ale pro jistotu)

a premyslim kde a jak

na predchozim aute jsem mel takovej adapter pod olejovej filtr, ale nevim jestli je to dobre reseni, urcite je nejlehci... ale otazkou zustava, jak moc jsou tyto hodnoty smerodatne?? viz: tudy odkaz

dalsi otazka je, jestli timhle adapterem nebude dochazet k restrikci oleje proudiciho do olejoveho filtru?Úsměv

no a soucasne bych chtel poprosit o radu, jake budiky pro mereni pouzivate? Úsměv diky ahoj.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 14:13   Citovat  

ono s tim tlakem to neni až tak pravda..např. podle tlaku se dá odvodit teplota oleje OK
teplota je dobrá, ale tlak je dle mého důležitější

tlak i teplotu měřim přes adaptét, nevidim v tom problém
s tím, že čidlo tlaku mám na sacim manifoldu na silentu a přes tlakovou hadici do toho adapteru

pokud chceš kvalitu a nevadí vyšší cena, šel bych do klasiky VDO

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 14:45   Citovat  

RASTA napsal:
ono s tim tlakem to neni až tak pravda..např. podle tlaku se dá odvodit teplota oleje OK
teplota je dobrá, ale tlak je dle mého důležitější

tlak i teplotu měřim přes adaptét, nevidim v tom problém
s tím, že čidlo tlaku mám na sacim manifoldu na silentu a přes tlakovou hadici do toho adapteru

pokud chceš kvalitu a nevadí vyšší cena, šel bych do klasiky VDO
3

az budes mit cestu do garaze nebo k autu, mohl bys mi vyfotit kde to cidlo mas ?Úsměv z popisu jsem to asi uplne nepochopil a taky diky za radu.

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 15:27   Citovat  

Tlak oleje bych určitě měřil taky. Je to dobrá kontrola stavu čerpadla a taky se z toho dá poznat v jakým stavu je olej.

Na svým motoru měřím teplotu oleje ve vaně a tlak z rozbočovacího adaptéru, který sem si vyrobil a je připojený přes opletenou hadici do bloku v místě kde je port pro tlakový snímač. Adaptér pod olejový filtr můžeš taky použít. Pro větší jistotu bych ho možná ještě zajistil vůči bloku proti pootočení, aby se ti náhodou nepovolil vlivem vibrací. Stejně je to řešený i na sériovým tepelným výměníku voda/olej, který je mezi blokem a olejovým filtrem. Způsob jaký má Rasta připojený tlakový snímač k adaptéru vypadá zhruba takhle: tudy odkaz jen ta propojovací hadice není zapojená do bloku, ale do adaptéru a na druhý straně není téčko ale rovnou snímač tlaku.

Kdyby si měl zájem, tak vyrábím duální digitální budík DG-02, který měří jak tlak tak teplotu oleje: tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2014 , 15:28   Citovat  

Newer napsal:
3

az budes mit cestu do garaze nebo k autu, mohl bys mi vyfotit kde to cidlo mas ?Úsměv z popisu jsem to asi uplne nepochopil a taky diky za radu.

na čidlu tlaku mám objímku a přes malý silent přišroubovaný k držáku sacího manifoldu za zadní strany motoru
od čidla pak vede hadice do adapteru

k autu se nedostanu dřív jak o víkendu Smutný

EDIT: to LJay: díky za upřesňující link - aspoň nemusim fotit Velmi šťastný

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2014 , 12:48  Naposledy upravil PreludeZ dne 15.1.2014 , 0:46, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

ja to mam v podstate presne jako je to nakreslene na tom schema z odkazu co sem daval Ljay odkaz takze hadice primo v bloku, pak t kus a na nem dve cidla,jedno na budik a druhe na kontrolku. chycene to mam na kastli u leveho podbehu v takovem duralovem drzaku / objimce co jsem si vyrobil. Budiku jsem vyzkousel nekolik znacek ale vsechny tuningove po relativne kratkem case odesly takze ted mam VDO a je klid. Jeste stoji za zminku ze oproti tem tuningovym maji ty VDO lehce brzdenou rucicku, pozna se to hlavne na tlaku oleje kde ten budik tak silene nelita s otackama OK
fotka budiku odkaz

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2014 , 20:10   Citovat  

PreludeZ napsal:
ja to mam v podstate presne jako je to nakreslene na tom schema z odkazu co sem daval Ljay odkaz takze hadice primo v bloku, pak t kus a na nem dve cidla,jedno na budik a druhe na kontrolku. chycene to mam na kastli u leveho podbehu v takovem duralovem drzaku / objimce co jsem si vyrobil. Budiku jsem vyzkousel nekolik znacek ale vsechny tuningove po relativne kratkem case odesly takze ted mam VDO a je klid. Jeste stoji za zminku ze oproti tem tuningovym maji ty VDO lehce brzdenou rucicku, pozna se to hlavne na tlaku oleje kde ten budik tak silene nelita s otackama OK
fotka budiku odkaz

Diky za info Edo, kazdopadne.... ten vyvod v tom bloku je? takze staci koupit tecko a pripojit to na nej? nebo se do bloku dela dira a zavit? Úsměv (v tomhle moc zkusenej nejsem, .... nerad bych tam neco pos** Úsměv ) ....

ty tvoje budiky jsou super, takove bych si dokazal taky predstavit, vytahl bych kastlik co byl pod radiem, hodil bych tam karbonovou desticku, do nej tyhle dva budicky.... a pak uz jen napojit to cidlo na tlak a teplotu.

Ted prosim pro vsechny, dokazal by mi nekdo rici co presne a kde to mam koupit?Úsměv Vim ze chci asi trosku moc ale moc by mi to pomohlo, budiky si dokazu najit sam, cidla asi taky... ale ty soucatky co se sroubuji do motoru, to asi sam nezvladnu.

Ubastlit naky hlinikovy ramecek co to bude drzet u kastle taky zvladnu Úsměv

Děkuji Vám všem moc!

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2014 , 0:45   Citovat  

dava se to na misto puvodniho cidla tlaku, takze v bloku je dira a zavit (1/8 NPT). Tam das hadici a az na hadici T kus a tam senzory, nebo se da koupit rovnou senzor na budik ktery ma i vyvod na kontrolku takze nemusis mit to puvodni cidlo a tim padem ani T kus, staci ti pak jen hadice a ten novy senzor.
Kupoval jsem to tady odkaz

Heki je teď offline  Heki
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2020 , 11:38   Citovat  

Taky zvažuju budíky na tlak a teplotu oleje. Ty tlakové dělá VDO buď 0-5 bar nebo 0-10 bar. Který rozsah doporučujete?

Dle manuálu má céro tlak nějakých 1,37 bar na volnoběh a 4,7 bar při 3000 ot. Kolik Vám to ukazuje v realitě?

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 1.12.2020 , 12:04   Citovat  

Heki napsal:
Taky zvažuju budíky na tlak a teplotu oleje. Ty tlakové dělá VDO buď 0-5 bar nebo 0-10 bar. Který rozsah doporučujete?

Dle manuálu má céro tlak nějakých 1,37 bar na volnoběh a 4,7 bar při 3000 ot. Kolik Vám to ukazuje v realitě?

Já mám na novou závodničku koupený 0-10 bar.
Vzhledem k tomu, že mám na volnoběh kolem 2,8 bar a při vysokých skoro 7 bar (za studena na sytič též 7 bar)
Hodnoty v manuálu jsou při teplotě oleje 80°C a volnoběh je udáván jako minimální tlak 1,4 bar, takže může být i vyšší.
Za mě rozhodně rozsah 0-10 bar je to dobrý

Heki je teď offline  Heki
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2020 , 18:45   Citovat  

RASTA napsal:
Já mám na novou závodničku koupený 0-10 bar.
Vzhledem k tomu, že mám na volnoběh kolem 2,8 bar a při vysokých skoro 7 bar (za studena na sytič též 7 bar)
Hodnoty v manuálu jsou při teplotě oleje 80°C a volnoběh je udáván jako minimální tlak 1,4 bar, takže může být i vyšší.
Za mě rozhodně rozsah 0-10 bar je to dobrý

díky moc je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Teplota a tlak oleje
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď