Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
student a auta
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 18:40   Citovat  

Zdravíčko, jen by mě zajímal váš názor. Student - žijící na koleji, 100km od domova. Auto si pořizoval ze srdce - Civic Anglán. Úsměv Má cenu si kupovat v cenové relaci tak do, kolem 70k,- jiné, naftové auto, za předpokladu, že bude mít neomezený přístup k naftě zdarma? Úsměv Díky moc!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 18:43   Citovat  

Ne! Palivo je podle mně až na spodních příčkách hodnot. Za 70tis. dostaneš na 99% (to 1% je možná tak na C1) vylítanej křáp, kterej se podělá...
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 18:54   Citovat  

Přesně jak píše Helly.
Nafta za 70 bude vylítaná vrána, z toho co ušetříš na naftě budeš horko těžko dávat dohromady kovky na opravy který tě určitě čekaj.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 19:13   Citovat  

Já položím jinou otázku...na co potřebuje student, který bydlí na koleji auto? Dojížděl jsem 80km a auto jsem taky neměl a světe div se...přežil jsem to Velmi šťastný.
   Návrat  
Paja HTB je teď offline  Paja HTB
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 19:24   Citovat  

no co si budem povidat, ja studuju tam kde bydlim a auto mam jen na leto a v lete jen na vikendy Velmi šťastný a stoji me to samy, jak kdybych s tim jezdila denne pomalu to mi hlava nebere jinak myslim, ze anglan je zlaty auto, bracha ma 1.8vti a no problems a ta 1.4 co mas ty toho benzinu asi moc nesezere, takze pohoda... OK
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 19:31   Citovat  

Stepa napsal:
Já položím jinou otázku...na co potřebuje student, který bydlí na koleji auto? Dojížděl jsem 80km a auto jsem taky neměl a světe div se...přežil jsem to Velmi šťastný.

já ho měl už od prváku a taky jsem to přežil. Vozil jsem vždycky kolegy s sebou a přispěli mi na benál. Stěhovali jsme s tím a tak. A byl jsem doma za 1,5 hodiny, kdežto kolegové busem a mhd po městě za 3,5... není čas ztrácet čas.

Jinak otázkou je jaká ta nafta zdarma bude, myslíš takovou tu co se vymejvá z prázdnejch cisteren? Nafta za 70 nebude žádný úžo (hádám klasika O1 za 1,9tdi). U aut starších a ojetějších platí, nech si to co máš pokud to funguje. Cokoliv ojetýho je vždy sázka do loterie.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Aidiantes je teď offline  Aidiantes
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 20:11   Citovat  

Jasně, ojetý auto je vždycky sázka do loterie. Ale nemyslíte, že to skutečně s tou naftafobií přeháníte? Slušné auta nedělá pouze Honda, i když ji budu mít vždycky u srdce. Za 70 tisíc nemusí být auto vůbec křáp. To stejné může člověk říct o Hondě, chce to být trochu střízlivý. To že Honda ve starších ročnících diesely neměla nic moc, neznamená, že jinde jsou taky nepoužitelný. Ale to všichni víme.

Pokud koupíš auto s motorem, který má předpoklad na to vydržet a nebude chtít za každou cenu auto s 150tkm na budíkách, nemusíš se bát. A jestli máš přístup k naftě zdarma, tak si to sám spočítej, kolik km ročně najezdíš a proti benzinu je to rozdíl třeba 2,5 Kč/km. Takže bych určitě neváhal.
   Návrat  
enzim je teď offline  enzim
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 20:22   Citovat  

master88 napsal:
já ho měl už od prváku a taky jsem to přežil. Vozil jsem vždycky kolegy s sebou a přispěli mi na benál. Stěhovali jsme s tím a tak. A byl jsem doma za 1,5 hodiny, kdežto kolegové busem a mhd po městě za 3,5... není čas ztrácet čas.

Jinak otázkou je jaká ta nafta zdarma bude, myslíš takovou tu co se vymejvá z prázdnejch cisteren? Nafta za 70 nebude žádný úžo (hádám klasika O1 za 1,9tdi). U aut starších a ojetějších platí, nech si to co máš pokud to funguje. Cokoliv ojetýho je vždy sázka do loterie.

Tak to mas/si mel dobry spoluzaky:-) .Ja kdyz jedu z prace a ptaj se me,jestli je vezmu domu.Tak po moji odpovedi,ze za 20ku (minimalni prispevek podle me na cca 5km)neni problem, jedou radsi busem/na kole/pesky Úsměv)

A to mame v praci jedny z nejvetsich platu z okresu..
   Návrat  
Uragan je teď offline  Uragan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 20:31   Citovat  

také nechápu averzi většiny zdejších lidí... v práci máme suberba v naftě co má najeto 400tis. a furt to krásně uhání Hihi
nejde o to co koupíš zda naftu nebo benzín ale o to jak o auto bylo pečováno a ve finále tě diesel odmění nízkou spotřebou a benzín vyšším faktorem zábavy teď otázka chceš se jen dostat z bodu A do B co nejlevněji nebo si chceš jízdu užít VTEC

a poruchy...? máme v práci ještě citroen v benzínu co má najeto asi 150tis. a servis už stál monohem více jak u zmíněného suberba a to je nájezd kilometrů úplně odlišný mno ale naftu bych určitě nekupoval protože jsme na Honda klubu Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 21:28   Citovat  

Aidiantes napsal:
Jasně, ojetý auto je vždycky sázka do loterie. Ale nemyslíte, že to skutečně s tou naftafobií přeháníte? Slušné auta nedělá pouze Honda, i když ji budu mít vždycky u srdce. Za 70 tisíc nemusí být auto vůbec křáp. To stejné může člověk říct o Hondě, chce to být trochu střízlivý. To že Honda ve starších ročnících diesely neměla nic moc, neznamená, že jinde jsou taky nepoužitelný. Ale to všichni víme.

To není fobie. Jen trochu počtů. Na TDi je mnohem víc věcí oproti atmosferické 1.4 co se může podělat. Za 70tis. to bude auto staré kolem 10let. O stáčení nemluvě ( tudy odkaz ). Úsměv

Honda dřív neměla žádný diesly. Úsměv 2.0 byl Rover a 1.7 Isuzu (modifikovaná Hondou).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 21:34   Citovat  

enzim napsal:
Tak to mas/si mel dobry spoluzaky:-) .Ja kdyz jedu z prace a ptaj se me,jestli je vezmu domu.Tak po moji odpovedi,ze za 20ku (minimalni prispevek podle me na cca 5km)neni problem, jedou radsi busem/na kole/pesky Úsměv)

tak ať jedou... dneska už nikoho nevozím ani za peníze... jelikož tolik aby mi zaplatili čištění interiéru, který zaprasí a čas, kdy na ně někde člověk čeká nebo je někam dováží k domu je pro mne drahej... to dělám jen pro přátele a ty nevozím za peníze
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 21:35   Citovat  

Aidiantes napsal:

Pokud koupíš auto s motorem, který má předpoklad na to vydržet a nebude chtít za každou cenu auto s 150tkm na budíkách, nemusíš se bát. A jestli máš přístup k naftě zdarma, tak si to sám spočítej, kolik km ročně najezdíš a proti benzinu je to rozdíl třeba 2,5 Kč/km. Takže bych určitě neváhal.

já nemám nic proti naftám.... mám hodně ale proti starejm stočenejm věcem z bazarů... a 4 válcovejm chrochtajícím nesmyslům který třesou celym autem... ale to není důvod proč bych někomu nedoporučoval si koupit starou naftu s předpokladem že do toho bude lejt naftu co je z vyčištění cisteren. Nejen že u nás stojí nafta za prd, ale ta z čištění ještě víc... a sorry ale za 70t do nebude zázrak kterej nebude potřebovat finančně zajímavý servis. Proto říkám pokud funguje to co je (aŤ je to honda nebo kia, hyunday, skoda...) tak bych si to nechal a nevymejšlel.
   Návrat  
Ch.Mary je teď offline  Ch.Mary
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 21:44   Citovat  

Brácha si za 70.000,- kupoval civica 7g. v naftě. Najeto to mělo 155000km tuším. Jestli opravdu, netuším. Ale je spokojený. Žádné větší problémy neměl, ani nemá. Teď už má o 30000km víc. I když to jede vesměs hezky, tak do nafty se mi moc nechce. Spotřebou se to zase tolik od benzínové 1,6 neliší, a pořád bych se bál, co budou stát opravy, pokud se něco vysype. Kord, když to nekupuješ nové, a nevíš, kdo se k tomu jak choval. Ty diesely jsou určitě na zacházení a palivo určitě citlivější, jak benzín. Benzíny si toho nechají hodně líbit, a zatím se mi nestalo, že bych za těch 11 let, co mám Hondy nedojel domů. Ale je to jen věc názoru. Musíš vědět ty sám, jestli ta nafta, co bys měl za hubičku, bude opravdu v pohodě, a najezdíš toho tolik, a dlouhé trasy, aby se to aspoň ohřálo, a mělo to smysl s tím, že když se něco náhodou podělá, tak ti to ta cena paliva za hubičku bohatě vynahradí. Nebo benzín, s relativně vyšší spotřebou, o ceně paliva netřeba debatovat, ale co mám zkušenosti, tak jen měním olej, leju benzín, a měním spotřební věci. A to už mám najeto 265000 km. Jak říkám, to musíš zvážit ty.
   Návrat  
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 21:53   Citovat  

Sethox napsal:
Zdravíčko, jen by mě zajímal váš názor. Student - žijící na koleji, 100km od domova. Auto si pořizoval ze srdce - Civic Anglán. Úsměv Má cenu si kupovat v cenové relaci tak do, kolem 70k,- jiné, naftové auto, za předpokladu, že bude mít neomezený přístup k naftě zdarma? Úsměv Díky moc!

Koukni co má Gear - student...
Civica sedana 1,5 ekoVTEC a jezdí s tím asi za 00prd už několik let.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 21:55   Citovat  

master88 napsal:
tak ať jedou... dneska už nikoho nevozím ani za peníze... jelikož tolik aby mi zaplatili čištění interiéru, který zaprasí a čas, kdy na ně někde člověk čeká nebo je někam dováží k domu je pro mne drahej... to dělám jen pro přátele a ty nevozím za peníze

Mas pravdu, nejak me to i neva. Naopak,radsi jedu domu sam. Úsměv
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 21:58   Citovat  

Aidiantes napsal:

Určitě souhlas s tím, že je třeba přemýšlet směrem Kč/km...ale rozdíl 2,50,- na km znamená spotřebu u stejného auta vyšší o necelých 7L =nesmysl.Jakákoliv úspora nad 1,-/km by byla velký úspěch...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 22:45   Citovat  

1) Ehm ta nafta, no není to žádný výplach. Mrk Nechci tu říkat, kde bych jí bral, ale byla by kvalitní. Úsměv

2) Jezdím ještě s přítelkyní, bydlíme spolu. Mrk

3) No asi zůstanu u toho mého angličáka. Úsměv Občas si jedu na pohodu, ale občas si rád jízdu ještě užiju (ikdyž s 1.4no... Velmi šťastný) Úsměv
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 22:50   Citovat  

když by se sehnal rozumný C7g Diesel 3dv, tak by to nemusela být špatná volba
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2014 , 22:56   Citovat  

Rom. napsal:
když by se sehnal rozumný C7g Diesel 3dv, tak by to nemusela být špatná volba

Ten se mi i líbi. je to dobrý
   Návrat  
Ch.Mary je teď offline  Ch.Mary
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 0:07   Citovat  

Ještě mě napadla jedna možnost Úsměv. Pokud máš toho anglána v pohodě, tak si ho nech. Nekupuj nic jiného, ušetříš 70.000,-. A tu naftu, co bys měl zadarmo prodávej dál. A máš i na palivo. Tomu říkám úspora... Velmi šťastný

Ale popravdě, kdyby vám někdo nabízel jakékoliv oficiální palivo zadarmo, nekoupili byste si zrovna tu motorizaci, na kterou to jezdí? Teda pokud je to palivo zadarmo výhledově na dlouho. Pokud má člověk aspoň nějaký, byť malý příjem, tak se z toho dá slušně ušetřit, kdyby něco. Nebo se pletu...?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 1:10   Citovat  

S tím prodejem to nepujde. :-/

EDIT: Ještě dotaz, když je auto na Natural 95, stane se mu něco, když do něj natankuju benzín s vyšším oktanovým číslem? 98, 100? Zřejmě se snad nepoškodí, ale mohl by se třeba trochu pročistit (na meření emisi) nebo prostě stačí ho cestou domu držet v otáčkách? Nebo to nefunguje jako u nafty?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 8:16   Citovat  

Sethox napsal:
S tím prodejem to nepujde. :-/

EDIT: Ještě dotaz, když je auto na Natural 95, stane se mu něco, když do něj natankuju benzín s vyšším oktanovým číslem? 98, 100? Zřejmě se snad nepoškodí, ale mohl by se třeba trochu pročistit (na meření emisi) nebo prostě stačí ho cestou domu držet v otáčkách? Nebo to nefunguje jako u nafty?

Nestane se nic. Já tankuju podle nálady 95-100. Čistící přísady míval Shell V-power 95, ale muselo na něj najet pár nádrží. A pokud budeš mít bordel v násrži,tak je možný, že se rozpustí a zanese palivový filtr (stalo se Foxovi).
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 11:13   Citovat  

Hellborn napsal:
Nestane se nic. Já tankuju podle nálady 95-100. Čistící přísady míval Shell V-power 95, ale muselo na něj najet pár nádrží. A pokud budeš mít bordel v násrži,tak je možný, že se rozpustí a zanese palivový filtr (stalo se Foxovi).
na čištění jet dobry E85 který tady taky moc neletí Velmi šťastný
   Návrat  
Mikerc je teď offline  Mikerc
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 11:59   Citovat  

enzim napsal:

To já vozim 25km za 30kč Velmi šťastný a spotřebu okolo 10/100
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 13:51   Citovat  

kolik rocne najedes? a kolik bys najel, kdybys neresil benzin? Mrk
vubec tady neposlouchej zapskly reci zavodniku hondaru, kterym smrdi nafta.
pokud najedes 10 000 km ročne, mas usporu 25 000 korun rocne a to je sakra rezerva na pripadny vylytany strep. dokonce v pripade 01 ti ji muzou jednou za 3 roky ukradnout a jeste si porad usetril Velmi šťastný
nemluve o tom, ze to nemusi byt 01, protoze ti je jedno jestli pojedes za 4 litry nafty, nebo za 6 nafty a pak se nabizi treba i to 7g Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 13:53   Citovat  

Mikerc napsal:

Asi jsem dobrák od kosti Úsměv)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 14:20   Citovat  

No upřímně, když bych měl tu naftu zadarmo, tak bych se mi nejvíc líbilo nějaké silné TDI, nejlíp se 6 válci. :DAle mám radši benzín no, navíc z nafty se mi i dělá zle (smrdí mi). Kdybych měl naftáka, tak nájezd bude samozřejmě mnohem vyšší.
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 15:19   Citovat  

pokud je nafta zdarma, tak hurá do ní OK
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 18:15   Citovat  

Mikerc napsal:

vozil jsem jednoho kolegu a řekl jsem mu že za den mi dá 20Kč.je to 15+15 km tedy 30 a jedna cesta mastnou tyčí stojí 24Kč tedy 48Kč což znamená že jsem byl hodně lidovej povoz(a to od domu k domu-to alespoň bylo při cestě)
vydržel se mnou jezdit asi 14 dní možna tři tejdny a přišel za mnou že jsem drahej,že ho okrádám a že "támhleten" ho bude vozit za míň nebo zadara.tak jsem mu řek ať si jezdí s nim jestli jsem zloděj a hotovo(ten onen ho vozil asi dva tejdny a vysr.. se na něj)
z celého tohoto jsem si udělal závěr že jezdim sám a na ostatní kašlu a hodně zvysoka i kdybych měl náklady bůhvíjaký
občas vozím jednoho člověka ale ten mi platí po staru-tedy hmotnejma darama(kuřivo,víno,....)což sice škodí zdraví ale co jsem bez nervů na nikoho nečekám,nikdo mě nenahání a jak tu psal master88 ani mi nikdo nezahnojí auto-to si udělám sám ale pak můžu bejt naštvanej jen na sebe a kamarády vozím tak jak se to mezi kamarády dělá Velmi šťastný

joo na spotřebu jsem zapomněl ta je mezi 8-11 l/100 a to je to poslední co by mě na tom celym štvalo.jen lidská blbost

abych se vyjádřil k tématu-měl jsem naftovou felcku(máme doma dodnes a jezdí bez zásahů)kde se platilo jen za spotřební věci jako u každýho auta a jezdila na vše co zavánělo naftou..... Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
student a auta
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina