Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Podsvícení budíků
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5
blejzin je teď offline  blejzin
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2008 , 14:17   Citovat  

čau nevíte jak si nechat takhle modře podsvítit budíky? Koupit modrý žárovky asi nestačí co? tudy odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2008 , 14:44   Citovat  

staci, ale nebude to sviti rovnomerne, bude ti to svitit tak jako jemu, v jednom bode ma toho svetla moc a na krajich uz mu ty cisla nesviti skoro vubec

0
PříspěvekZaslal: 18.5.2008 , 15:28   Citovat  

No ono mě to nesvítí rovnoměrně ani tak. Měl jsem to rozdělaný, protože mi to celkem vadilo a zjistil jsem, že je to rozložením těch žárovek. Vyměnil jsem je a bylo to pořád stejný. Na některý místa to prostě nedosvítí tak dobře. Sice to není nic hroznýho, ale perfektní to fakt není Smutný

Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2008 , 15:39   Citovat  

doporucuju normalne koupit indigo podsviceni .. mas i uplne jinej dysajn a sviti to paradne ... mam je na aute asi 3 tydny a super OK

indigo

kdyz tam das normalni modry led diody tak to neni nic moc....

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2008 , 15:55   Citovat  

ja tam dal LED diody modry, prootze sou mensi nez origo zarovky tak sem je uchytil do takovejch plastovejch podlozek co jsem si vyrobil a prisrouboval tam, a kontakty LEDek sem napajel primo na ten tistenej spoj.... a aby to nesvitilo bodove staci jen hodne emnym smirglem ty LED diody obrousit, tim padem budou matny a nebudou uz svitit bodove,

vecer sem hodim foto jak to vypada az se vratim z prace, ale je to parada a vyslo me to tech 8 ledek s odporoama asi na 50 kč

MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2008 , 16:11   Citovat  

hometuner napsal:
ja tam dal LED diody modry, prootze sou mensi nez origo zarovky tak sem je uchytil do takovejch plastovejch podlozek co jsem si vyrobil a prisrouboval tam, a kontakty LEDek sem napajel primo na ten tistenej spoj.... a aby to nesvitilo bodove staci jen hodne emnym smirglem ty LED diody obrousit, tim padem budou matny a nebudou uz svitit bodove,

vecer sem hodim foto jak to vypada az se vratim z prace, ale je to parada a vyslo me to tech 8 ledek s odporoama asi na 50 kč

to je velice zajímavé,já bych chtěl mít červeně podsvícené budíky...už se těšim na foto VTEC

Gavly je teď offline  Gavly
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2008 , 16:57   Citovat  

taky mě to zajímá, ale někde psali že je potřeba zezadu těch budíků setřít nějaký film....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2008 , 17:08   Citovat  

asi vim co tim filmem myslí - prootze zezadu je po cely plose takoiva foli ve ktery je zataveny cely to zapojeni vsech pristroju a kontorlek, tzn. je na ni pruhlednej film aby nedoslo ke zkratu kdyz se tam napr. dostane vlhkost, ale ty medeny kontakty v ty folii jsou videt, musel sem chvili premejslet kde najit + a - kontakty od zarovek pac sem vsech 8 LEDek zapojil do tri seriovych obvodu a v kazdym jeden odpor (jedna modra LED ma max. napeti 3,3 V sem pocital tudiz do palubniho napeti 12,6-14,4V jsem dal jen 3 LED s odporem aby svitili co nejvic to jde - pozor na cerveny LED ty sviti pri mensim napeti okolo 1,6 V) . ty tri obvody jsem napajel pajkou primo na tu folii na kontakty kde byly origo zarovky.......taky docela slabsi bylo vymyslet jak budou ty maly (pouzil sem 0,5 cm LED) ledky drzet v tech velkejch otvorech pro zarovku, ja vzal elektrikarskou listu a navrtal do ni otovry pro LED aby tam presne sedeli pevne, a pak ty kousky list uchytil pod nejaky orig srouby co byly nejbliz.

jo a cerveny budiky bych nedelal - ciry cerveny led maji o dost mensi svitivost nez modry ciry obyc ledky, leda ze bys koupil nejaky drazsi, ale i tak uz sem zkousel u motorky dat cerveny LED a nebylo to nic moc videt...

rumy je teď offline  rumy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2008 , 21:26   Citovat  

takze tu mate navod.ja toto bezne robim je toto sice anglan ale aj japonec to ma
budiky
ak nieco pytajte sa
a este nieco ja v mojcih budikoch mam 4 led diody ale to su tie rozptylove takze mne krasne vsetko rovnomerne svieti

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2008 , 22:35   Citovat  

nj ale promin sviti ti to hrozne bodove a nevapda to zrovna dobre, je to tim ze si umistil ty diody moc hluboko do tech budiku, jako ze jsou skoro az u ty stupnice s cislama a nesviti to na pocet ujetych km a ani na rucicky a kolem rovnomerne....lepsi je ledky umistit co nejdal a jste je zdrsnit tim smirglem aby svitily do stran a i na kilometry a rucicky jako me, pak to sviti jako zarovka. ale chvalim ti ty neony pod autem....to je parada

ja ot taky nemam dokonaly ale sviti to vic rovnomerne ale slo by to jeste lip , dela se to i tak ze jak je tavna pistole na ty silikonovy tycinky tak se tim pomatla ta ledka a pak sviti taky matne a jeste lip do strany prej

tady moje budiky z c5g

budiky.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
budiky.jpg, 54.83 kB

budiky2.jpg

budiky2.jpg, 59.26 kB

budiky3.jpg

budiky3.jpg, 55.01 kB

0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 6:45   Citovat  

hometuner napsal:
nj ale promin sviti ti to hrozne bodove a nevapda to zrovna dobre, je to tim ze si umistil ty diody moc hluboko do tech budiku, jako ze jsou skoro az u ty stupnice s cislama a nesviti to na pocet ujetych km a ani na rucicky a kolem rovnomerne....lepsi je ledky umistit co nejdal a jste je zdrsnit tim smirglem aby svitily do stran a i na kilometry a rucicky jako me, pak to sviti jako zarovka. ale chvalim ti ty neony pod autem....to je parada

ja ot taky nemam dokonaly ale sviti to vic rovnomerne ale slo by to jeste lip , dela se to i tak ze jak je tavna pistole na ty silikonovy tycinky tak se tim pomatla ta ledka a pak sviti taky matne a jeste lip do strany prej

tady moje budiky z c5g

Máš to hodně pěkný OK takhle bych si to představoval. Ty malý ledky jsi koupil kde prosim tě? A jaký maj parametry? Jinak tím zabroušením to myslíš tak, aby byl povrch rovnější a ne tak zaoblený?

0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 6:47   Citovat  

Ossi napsal:
doporucuju normalne koupit indigo podsviceni .. mas i uplne jinej dysajn a sviti to paradne ... mam je na aute asi 3 tydny a super OK

indigo

kdyz tam das normalni modry led diody tak to neni nic moc....

Jo ty indiga mě taky napadli, ale mě víc šmakujou origo budíky. Ještě by to chtělo v bílé jako je na tomto videu tudy odkaz

rumy je teď offline  rumy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 10:30   Citovat  

hometuner napsal:

tady moje budiky z c5g

pozor ale mne viac slo oto aby mi to silno neboli do oci... inac foto je blba kazdemu co som to robil povedal ze toto je proste brutal..vsetky cisla dobre svietia a mne zase nema ako rucicka sivetit.. ako tebe ..veis.. cize len tolko..ako kazdy mame svoje skusenosit a napady... ty si tam zase dal ocisi viac led diod.. viem presne ako si to robil lebo ty mas taku hondu ako kamos a tomu som to podobny sposobom robil..
kurni kteraz som si vsimol moje foto umusim ich zmenit..ja to mam este po starom dneska vecer ti odfotim ako mi to svieti a poslem je to rozdiel a dost velky

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 10:37   Citovat  

blejzin napsal:
Jo ty indiga mě taky napadli, ale mě víc šmakujou origo budíky. Ještě by to chtělo v bílé jako je na tomto videu tudy odkaz

Něco takového? Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 11:48   Citovat  

Hellborn napsal:
Něco takového? Úsměv

Ty na tom videu jsou fakt luxus. Tyhle jsou taky pěkný, kde jsi to sehnal?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 11:53   Citovat  

blejzin napsal:
Ty na tom videu jsou fakt luxus. Tyhle jsou taky pěkný, kde jsi to sehnal?

Asi před 3 lety na af-tuning.de,ale shop už neexistuje (bohužel - měl tam vždy několik druhů - černo/červený, bílo/červený, tyhle, celopodsvícený...) Leda něco nabízejí na e-bayi...

Takhle mi svítily.

Lenny je teď offline  Lenny
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 12:21   Citovat  

newmantuning

tady se dá taky pořídit...

maryo je teď offline  maryo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 12:29   Citovat  

ja bych taky chtel takovyhle, ale ty indiglo se delaji na p3g jen s milema, km/h tam sice jsou taky, ale jen tak jako... A od ceho jinyho je tachometr nez od toho abych rychle a co nejpresneji zjistil kolik momentalne jedu Se stydím

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 12:39   Citovat  

maryo napsal:
ja bych taky chtel takovyhle, ale ty indiglo se delaji na p3g jen s milema, km/h tam sice jsou taky, ale jen tak jako... A od ceho jinyho je tachometr nez od toho abych rychle a co nejpresneji zjistil kolik momentalne jedu Se stydím

Jo, z US není zas takový problém,ale ty míle tam mi taky vadí...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 14:00   Citovat  

rumy napsal:
pozor ale mne viac slo oto aby mi to silno neboli do oci... inac foto je blba kazdemu co som to robil povedal ze toto je proste brutal..vsetky cisla dobre svietia a mne zase nema ako rucicka sivetit.. ako tebe ..veis.. cize len tolko..ako kazdy mame svoje skusenosit a napady... ty si tam zase dal ocisi viac led diod.. viem presne ako si to robil lebo ty mas taku hondu ako kamos a tomu som to podobny sposobom robil..
kurni kteraz som si vsimol moje foto umusim ich zmenit..ja to mam este po starom dneska vecer ti odfotim ako mi to svieti a poslem je to rozdiel a dost velky

ne promin, mas to pekny, vono to sviti stejne akorat ja to fotil bez blesku tak to bodovy sviceni neni tolik videt, taky mi to sviti bodove, hol indigo sou indigo ale tak za tech par korun mi to staci a do oci to nesviti, muzu rict ze to sviti min nez ty origo zarovky

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 14:10   Citovat  

blejzin napsal:
Máš to hodně pěkný OK takhle bych si to představoval. Ty malý ledky jsi koupil kde prosim tě? A jaký maj parametry? Jinak tím zabroušením to myslíš tak, aby byl povrch rovnější a ne tak zaoblený?

koupil sme je v GM electronics tudy odkaz je to na Praze 8, jedna ledka vysla na cca 5kč, normalni cira modra led staci rict, a odpor si pak musis vypocitat

vozrec je

R (odpor) = Up (palubni napeti autombilu max.) - Ud (napeti diody nebo vice diod dohromady) / proudem prochazejicim diodou

tzn R= 14.4 V - (napr 4 Led zapojeni do serie za sebou - tzn 3,3 V x 4 = 13,2 V) 13,2 / 0,02A (proud pres diodu de 20mA ale udava se v zakladnich jednotkach Amperech)

R=14,4-13,2 lomeno 0,02
R= 60 ohmu (tzn koupit rezistor neboli odpor co nejbliz hodnote 60 radsi o neco vetsi)

jo a s tim brousenim - jen obrouset treba 800 smirglem tu hlavicku celou ty diody, to co je plastovy proste, ten cirej plast, a pak to sviti jako mlecna zarovka..

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 15:01   Citovat  

jo pánové svítí vám to pěkně, ale co ty Indigo?? z fotek mě to přijde že to ve tmě musí hrozně svítit do očí... vim že třeba opely mají podsvícení přístrojovky podle rozsvícených a zapnutých světel (dřív to bylo poznat, teď s povinym svícením to není taková sláva už - den - znasnuto, větší intenzita světla, noc - rozsvíceno, menší intenzita) má to i tuhle funkci? to by snad neměl být problém popř dodělat ne? nebo se to jen zdá a ve tmě to tolik neruší??

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 15:06   Citovat  

gear napsal:
jo pánové svítí vám to pěkně, ale co ty Indigo?? z fotek mě to přijde že to ve tmě musí hrozně svítit do očí... vim že třeba opely mají podsvícení přístrojovky podle rozsvícených a zapnutých světel (dřív to bylo poznat, teď s povinym svícením to není taková sláva už - den - znasnuto, větší intenzita světla, noc - rozsvíceno, menší intenzita) má to i tuhle funkci? to by snad neměl být problém popř dodělat ne? nebo se to jen zdá a ve tmě to tolik neruší??

Ty indigo,co jsem měl z Německa, měly ovladač intenzity (k polským se musí dokoupit) - po městě nebyl problém (díky osvětlení ulic) mít je naplno, na okreskách potmě to bylo na oči nepříjemné (modrá, zelená/akvamarýn byla příjemnější),tak jsem je dával cca na polovinu....

kefa je teď offline  kefa
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 15:21   Citovat  

Hellborn napsal:
Asi před 3 lety na af-tuning.de,ale shop už neexistuje (bohužel - měl tam vždy několik druhů - černo/červený, bílo/červený, tyhle, celopodsvícený...) Leda něco nabízejí na e-bayi...

Takhle mi svítily.

tak přesně tak nějak bych si představoval mé, jen možná v červeném podsvícení. škoda že už nejsou:(

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 15:58   Citovat  

kefa napsal:
tak přesně tak nějak bych si představoval mé, jen možná v červeném podsvícení. škoda že už nejsou:(

Občas na e-bayi,ale červené jsem viděl jen s černým nebo bílým podkladem a červeně svítily pouze čísla...

0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 16:12   Citovat  

hometuner napsal:
koupil sme je v GM electronics tudy odkaz je to na Praze 8, jedna ledka vysla na cca 5kč, normalni cira modra led staci rict, a odpor si pak musis vypocitat

vozrec je

R (odpor) = Up (palubni napeti autombilu max.) - Ud (napeti diody nebo vice diod dohromady) / proudem prochazejicim diodou

tzn R= 14.4 V - (napr 4 Led zapojeni do serie za sebou - tzn 3,3 V x 4 = 13,2 V) 13,2 / 0,02A (proud pres diodu de 20mA ale udava se v zakladnich jednotkach Amperech)

R=14,4-13,2 lomeno 0,02
R= 60 ohmu (tzn koupit rezistor neboli odpor co nejbliz hodnote 60 radsi o neco vetsi)

jo a s tim brousenim - jen obrouset treba 800 smirglem tu hlavicku celou ty diody, to co je plastovy proste, ten cirej plast, a pak to sviti jako mlecna zarovka..

Díky je to dobrý

kefa je teď offline  kefa
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2008 , 16:55   Citovat  

Hellborn napsal:
Občas na e-bayi,ale červené jsem viděl jen s černým nebo bílým podkladem a červeně svítily pouze čísla...

bílé podlepení se mi líbí, tak s tím bych problém neměl, náhodou fotku asi nemáš co?. Jak by to ve zkutečnosti vlastně vypadalo

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2008 , 17:42   Citovat  

ted jsem nasel toto takze pokud to jeste hledas myslim ze by to mohlo byt nejlepsi reseni ...

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2008 , 19:41   Citovat  

Ossi napsal:
ted jsem nasel toto takze pokud to jeste hledas myslim ze by to mohlo byt nejlepsi reseni ...

pokud muzu doporucit tak se autodoplnkum vyhnout zdaleka, velice spatna zkusenost

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2008 , 19:47   Citovat  

Becky napsal:
pokud muzu doporucit tak se autodoplnkum vyhnout zdaleka, velice spatna zkusenost

no ja to mam zatim tak 50:50 ... objednaval jsem si u nich napred cire bocni blinkry a ty v poradku prisly, dokonce me dali i vedet na mobil a sel jsem si pro ne do prodejny ale naposled jsem si objednaval zrcatka a ihned pote me napsali ze adapter neni na sklade ale ze maximalne do 2 tydnu je budou mit a daji me jeste vedet ... vysledek -- je to 2 mesice a jeste ani mail ani telefon ... a to sem jim i psal co se deje .. bez odpovedi ...

ale pokud jde o ty LED zarovky tak myslim ze takovou drobnost by mohli zvladnout , i proto , ze je to na prvnim miste v top10 neprodavanejsich veci od nich ...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Podsvícení budíků
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina