Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Je tu nějaký ochotný odborník na Word?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 16:18   Citovat  

Hledám někoho, kdo by mi pomohl s Wordem.
V jednom studiu požadují text, psaný v jejich složité šabloně. Mně se v ní špatně dělá a chtěl bych pracovat tak, jak jsem zvyklý, s jednoduchým textem a finální text pak dostat do jejich šablony, ale je to na mě příliš složité.
V podstatě potřebuju vytvořit makro, které by hotový text "nalilo" do předepsané šablony.
Pochopitelně to poněkud spěchá.
Díky.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
xps je teď offline  xps
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 17:40   Citovat  

Minor napsal:
Hledám někoho, kdo by mi pomohl s Wordem.
V jednom studiu požadují text, psaný v jejich složité šabloně. Mně se v ní špatně dělá a chtěl bych pracovat tak, jak jsem zvyklý, s jednoduchým textem a finální text pak dostat do jejich šablony, ale je to na mě příliš složité.
V podstatě potřebuju vytvořit makro, které by hotový text "nalilo" do předepsané šablony.
Pochopitelně to poněkud spěchá.
Díky.

Zdarec ... skriptovat nevím jestli je nejlepší, to zabere víc času napsat (pořádně a bez chyb) než si pohrát s formátem. Jestli jde jen o psaný text mimo záhlaví a zápatí, dělám to tak, že si to napíšu bokem, pak Ctrl+C a pak dám Úpravy -> Vložit jinak -> Neformátovaný text.

To vloží celý text bez formátu (resp. ve stylu "normální"). Pak si rozkliknu seznam dostupných stylů v záložce Formát -> Styly a formátování ...

Celé odstavce, nadpisy, titulky obrázků a tak dál formátuju podle stylu v šabloně ručně, blok po bloku tak že ho označím a vpravo v seznamu stylů kliknu na styl který to má mít ...

xps
   Návrat  
mikexf je teď offline  mikexf
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 22:24   Citovat  

S dovolením bych potřeboval taky radu. Mám asi 160-ti stránkovej dokument a je napsanej stylem, že každý odstavec je v rámečku. Celej dokument překládám a dost blbě se s tím pracuje. Rámečky se překrývají, neřádkuje to normálně apod. Jsem uživatel, ne expert na Word. Potřeboval bych z toho udělat běžný dokument bez těch rámečků, tj. od-entruju řádek a posune se celej text pod tím. Zkoušel jsem Nástroje tabulky -> rozloženi -> a buď odstranit tabulky nebo převést na text, ale Word začně pracovat a jede a jede a jede. 20 minut a píše "Program neodpovídá" a pád. Dokážete někdo prosím poradit? Tak to koukám!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 22:29   Citovat  

Já taky nejsem expert a měl jsem právě podobný problém a řešil jsem to Tabulky - převést na text. Zkus v tom převodu použít třeba zatržítko tabulátory. Případně si vytvoř nový dokument, do něj zkopíruj malou část dokumentu a zkoušej to na malém vzorku.
Případně si zobraz formátovací znaky, jestli ti něco nenapoví.
Případně vyjmi celý text a vlož ho tlačítkem Úpravy - vložit jinak, kde zatrhneš neformátovaný text, který pak převedeš na nějaký pracovně příjemnější tvar.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 22:38   Citovat  

Díky za bleskovou odpověď. Převést na text tabulku už jsem zkoušel i tabulátory, vždy se kousne. Možná je to moc dlouhý dokument. Zbytek zkouším teď, dám vědět. Zatím to vypadá bledě.... Ble
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 22:44   Citovat  

Možná je to úplně mimo mísu, ale když si zkusíš vytvořit nový soubor - jen .txt nebo poznámkový blok nebo tak něco, dáš kopírovat a pak to vložíš do toho obyč texťáku a pak zase zpět do nového dokumentu ve wordu...?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 22:53   Citovat  

Ono to nejde ani celý označit v kuse a to co tady psal Minor, sem teď vše zkoušel, ale bez výsledku. Je pravda, že v textu jsou obrázky a i sem tam nějaká tabulka, ale ten čistej text bych potřeboval bez těch debi.... rámečků. Vypadá to potom asi viz foto, překrývají se a hlavně strašně se s tím pracuje! Nebo pokud to někdo umíte a byl byste ochoten to udělat (pokud to teda není nic náročného pro znalého-pro mě je to porod). Pomohl bych na oplátku, pokud budu moci.

text.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
text.jpg, 146.11 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 23:07   Citovat  

Tak na tohle bohužel nemám.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 23:16   Citovat  

To jsem dva, ale teď jsem to našel na disku ještě v PDF, tak už to jen nějak rozumně převést do editovatelnýho textu a možná vyhráno. Pokud to půjde, díky za rady, pokud ne, asi se zas ozvu. Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 23:19   Citovat  

Na pdf na word mám program, ale nevím, co by to s tím udělalo.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 23:41   Citovat  

Kterej-poraď prosím, teď jsem to zloušel z pdf to doc ai třema, a vždy to ten text trochu rozbije. Není to prostě ono.
   Návrat  
cembry je teď offline  cembry
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 23:55   Citovat  

Mam tu Adobe Acrobat (ne Acrobat Reader), kterym u pdf provadim OCR a docela to funguje. Zkousim to na naskenovanych casopisech a pokud se nejedna o nic na tmavym pozadi nebo prapodivne prekryty obrazkama, tak to je schopny v tom pdf detekovat text a ten se pak muze nasledne vybrat a kopirovat dal.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 23:58   Citovat  

Ještě zkusím Abby Fine Reader jak ho sosnu, je tam trial na pár dní a už du na kutě dneska. Už se stím drbu 3 hodiny a výsledek nevalnej... Ble
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.2.2014 , 0:10   Citovat  

Zkusil jsem tvuj obrazek projet skrz OCR a udelal jsem z toho PDF. Mrkni na to, zkus si ten text v pdf readeru oznacit a nekam zkopirovat, treba ti to pomuze takhle.

text_780.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  text_780.pdf
 Velikost:  86.37 kB
 Staženo:  190 krát

Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.2.2014 , 0:16   Citovat  

Děkuji, ale to mi moc nepomůže-zkopíroval do Wordu a je z toho guláš. Dokázal bys .pdf do .doc hodit v IDENTICKÉ kvalitě-prostě to samo? Zkouším psí kusy a pořád mi to rozhazuje odstavce, ale eště jsem nesosnul ten Abby fine Reader. Prej to umí 100%.... Sosám.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.2.2014 , 0:21   Citovat  

treba takhle? trosicku gulas, ale neni to nahodou to co potrebujes?
je to udelany z tvyho obrazku, takze jpeg > pdf > doc Velmi šťastný

text_780.doc
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  text_780.doc
 Velikost:  54.03 kB
 Staženo:  157 krát

Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.2.2014 , 0:34   Citovat  

JJ, třeba takhle.... je to dobrý Jaks to udělal ? Pokud mi nezabere ten Abby(ted instaluju), převedl by mi pls tp PFD-ko to identickýho word dokumentu ?
EDIT: Abby to převedl, ale pořád to neni 100%. Bohužel tak možná 80% - a to nestačí. Smutný Každopádně díky za rady.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.2.2014 , 8:11   Citovat  

Pouzil jsem na to Adobe Acrobat a jeho funkci ulozeni do formatu Word. Nejakym svym spusobem to pochopil a udelal z toho pdf word, kterej je tomu puvodnimu souboru velice podobnej. Klidne mi posli do SZ ten tvuj puvodni dokument (abychom nedavali nejaky citlivy materialy nekam verejne Mrk ) a ja ti to prevedu timhle zpusobem.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.2.2014 , 9:40   Citovat  

To jsem zloušel teďkom ráno z Adobe readeru konvert do wordu a bylo to skoro OK. Problém je, že v textu jsou různé obrázky z poznámkama a ty to rozhodilo uplně na mraky. Ale abych to uzavřel, řešení už mám: stáhl jsem si zkušební 30-ti denní Adobe Acrobat 11 PRO a ten umí editovat PDF, takže to udělám v něm. To původní PDF je totiž 100% OK. Tímto taky všem moc je to dobrý děkuji za pomoc... Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Je tu nějaký ochotný odborník na Word?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina