Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Renovace karoserie Honda civic G6, hatchback
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
roza je teď offline  roza
PříspěvekZaslal: 14.9.2013 , 0:12   Citovat  

Dnešním dne jsem započal kompletní renovaci karoserie u mého Civica. Poté co jsem rozebral interiér, tak jsem z hrůzou zjistil, že podlaha na dosti místech rezatá, naštěstí se jedná o povrchovou rez a tak jsem jí komplet obrousil až na čistý plech a na postižená místa jsem nanesl odrezovač na bázi kyseliny fosforečné.
V pondělí budu vyřezávat oba prahy a lemy. Následně postupně Hondu rozeberu až zbude pouze karoserie s přístrojovou deskou a skly. Poté bude podvozek a místa kde byla koroze natřena Alkytonem. Přes zimu si prozatím budu hrát s motorem a dalšími díly. Jako poslední bude na řadě namontování el. oken a zrcátek, hudba. Hodlám renovovat kompletně celé auto aby byla Honda jak s fabriky. Postupně sem budu dodávat fotografie. Do příštího léta snad budu mít Hondu hotovou H+.
Předpokládaná investice prozatím je kolem 25.000,-Kč.

Fotografie0256.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fotografie0256.jpg, 851.64 kB

Fotografie0255.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fotografie0255.jpg, 880.67 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.9.2013 , 6:45   Citovat  

Koroze je na mnohem vic mistech, jen je ukryta pod tovarnim plastihnusem. Podivej se ke me do topicu jak jsem obrousil, zavaril petku hb Úsměv
   Návrat  
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.9.2013 , 10:12   Citovat  

Vypadá to nadějně. Když už to budeš rozebírat tak do podrobna, co vyřezat i skla- pod lepidlem je to často už prorezlé, obzvlášť, pokud již bylio sklo měněno. A nechat celou kastli opískovat. Tak se zbavíš rzi kompletně všude
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.9.2013 , 10:35   Citovat  

přemýšlel jsem co dam na podvozek. díky tobě už mám jasno OK žlutej alkyton na ramena, k tomu modrý pružiny a červenou barvu na brzdiče. skittles rulez
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Fincz je teď offline  Fincz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.9.2013 , 14:48   Citovat  

Fandím ti je to dobrý tak snad další zachráněná Honda Jen se trochu rozchází tvoje představa a rozpočet, sám tím teď procházím a nepobírám kolik už tam zahučelo peněz a pořád bych věděl kam ještě narvat to mi hlava nebere . Ale výsledek pak stojí za to. kouř
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.2.2014 , 11:49   Citovat  

Tak já si vše dělám sám, tak tolik financí nepotřebuji. Jinak co se týče barvy alkytonu, tak nic moc, po pár směsicích se začala barva odlupovat. Nakonec jsem našel řešení a to v podobě starého antikorozního nátěru s velkým obsahem zinku, ten už rez zastaví. V létě celé auto rozeberu do šroubku a možná nechám karoserii opískovat, zatím nevím kde. Jinak pokud by někde chtěl, tak nejlepší antikorozní barva je s obsahem suříku, suřík lze i dnes u nás zakoupit v prášku. Suříkové nátěry mají jednu dobrou vlastnost a to tu, že nepotřebují tak moc kvalitní odstranění rzi. Bohužel je Suříkové barva jedovatá a to jsem od ní odstoupil. Zinková barva je v hodnější.
   Návrat  
Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2014 , 11:58   Citovat  

každopádně vyklepni kladivem i zátky děr pro odtok přebytečné barvy a zavař ty díry ..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.2.2014 , 11:59   Citovat  

Jinak renovace se musela posunout do tohoto jara. Jinak co se týče Hondy, tak jsem již na ni sehnal, sání i s klapkou a lištou z D16Z6, i se sání z VTI. Dále jsem sehnal komplet el. stahování a el. zrcátka. Dále jsem nakoupil komponentní reproduktory Rainbow Sax 265.20 NG a 8 " subwoofer Hertz HS200, toto bude pohánět 4 kanálový zesilovač ze staré školy a to RockFordFostage Punch 4a600 W. Celý interiér vozu bude v červeno černé kůži. Jinak celý vůz bude v červené metalíze a blok motoru a převodovka, bude v barvě zlaté a to samé i všechny držáky motoru, které chci vyrobit z hliníku, víko ventilů bude červené. Jinak ramena budou také v červené barvě a třmeny asi ve zlaté barvě. Až vše bude hotové, tak jsem dám fotografie. Jinak vše již mám nakoupené a připravené na jaro Velmi šťastný Už se těším až bude holka hotová Je to tam.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.2.2014 , 12:22   Citovat  

Děkuji za radu, udělám to , jelikož přes zátky se dostává do auta vlhkost.
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.2.2014 , 19:45   Citovat  

oddělej plasty co máš dookola Úsměv a koukni jak to rezne... jako i ta podlaha je rezavá, zajed do servisu kde mají kamerku na takovém tom husím krku s diodou... a zespod ji strč do nějakého otvoru a koukej... každé auto rezaví zevnitř dutin... o to víc mě dojíma že když někom na laku se dělají boule, tak napíše že to není durch že jo... ale jinak je to super činnost Úsměv ale věř že za 3-5let to musíš zase udělat Úsměv je to dobrý a alkyton... nevím.. vypadá to hezky, ale hnije to pod ním...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 2:04   Citovat  

No já mam docela štěstí v tom, že původní majitel dělal zřejmě často dutiny, takže jsou krásně čisté Velmi šťastný Proto se do renovace auta pouštím. Jinak pod plastovými prahy je auto bez jakéhokoliv náznaku koroze, také jsem měl z tohoto radost, když jsem sundal ty prahy a vykoukly na mě zdravé plechy Velmi šťastný Jinak já mam jen povrchovou korozi podlahy v pravém zadním rohu a oba lemy, přední čelo je zrezlé, v kufru byla povrchová koroze. Jinak je auto zdravé. Většinu koroze vyřežu ven a zbytek očistím na čistý plech a ošetřím odrezovačem, pak to natřu zinkovým starým nátěrem, který mám již vyzkoušený že funguje.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 2:14   Citovat  

Jako já jsem také auto koupil z puchýřky na lemech, samozřejmě mi majitel, sdělil, že to je dobrý že to jem zakytuji a jinak tam díry nejsou, já jsem ho ale vyvedl z omylu Velmi šťastný Také jsem to hned propíchla šroubovákem skrz Velmi šťastný Jak se někde udělá puchýřek a nebo po očištění koroze jsou na plechu černé tečky, tak se to musí vyříznout pryč, to už se nedá zachránit.
   Návrat  
Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 12:16   Citovat  

roza napsal:
Jako já jsem také auto koupil z puchýřky na lemech, samozřejmě mi majitel, sdělil, že to je dobrý že to jem zakytuji a jinak tam díry nejsou, já jsem ho ale vyvedl z omylu Velmi šťastný Také jsem to hned propíchla šroubovákem skrz Velmi šťastný Jak se někde udělá puchýřek a nebo po očištění koroze jsou na plechu černé tečky, tak se to musí vyříznout pryč, to už se nedá zachránit.

jojom vyřezat, zachránit to jinak nejde Úsměv ale nevím jak víš že to máš zdravé.. za podlaha je dutá, bez té kamerky se do toho nepodíváš a prahy jsem na slušně udržované C6G japonec ještě neviděl zrezlé Úsměv je to dobrý
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 12:23   Citovat  

za řidičem i spolujezdcem v rohu podlahy rezne civic snad vždycky. Vlnitý plech podlahy je napojen na rovný od nosníku, spára je vyplněná továrním plastihnusem, který se občas vyklepe a je zaděláno na problém.

a v rohu je vždycky mezera mezi plechy o velikosti několika milimetrů zaplněná plastihnusem to mi hlava nebere

Jde o tuhle hranu uprostřed fotky
   Návrat  
Strober je teď offline  Strober
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 12:48   Citovat  

Divím se, že tu nepadlo slovo Rodexol viz.odkaz úspěšně ho testoval Petr 78 viz.odkaz na takovou renovaci myslím užitečná finta. H+
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 19:40   Citovat  

Tak jako nejlepší barva proti korozi by s obsahem suříku, poté už rez nevyleze. Bohužel je jedovatá a u nás se neprodává. Suřík lze koupit v prášku. Jinak do jara mám ještě čas se rozmyslet, co na povrchovou korozi podlahy použiji. Jinak co jsem se do dutin koukal, tak je v ní pořád vosk, až to znovu rozeberu, tak vyfotím důkladně jak to vypadá, jinak co půjde vyřezat, tak vše vyřežu Velmi šťastný než zkoušet co funguje a co ne Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Renovace karoserie Honda civic G6, hatchback
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina