Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Krácení pojistného???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Manasek je teď offline  Manasek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.2.2014 , 23:35   Citovat  

Ahoj, tento týden mě štouchl jeden týpek na parkovišti do boku auta a mám ho slušně promáčklý a trochu odřený Problém je v tom, že to tedka pujde na pojistovnu a já tam měl šťouchance i před tím Otázka zní, zda-li mi budou krátit pojistné, na opravu boku (hlavně lakování celého dílu) z toho důvodu, že byl částečně již poškozený před nehodou? Nebo na to nebudou brát ohled a bude výchozím stavem zdravé auto a spočítají prostě náklady na opravu poškozených míst od nehody do puvodního stavu? Jde hlavně o ten lak, rád bych si nechal vytáhnout i ty předchozí tukace, ale jde o to, aby spláchli komplet lak Velmi šťastný Je tu někdo likvidátor? Se stydím
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.2.2014 , 23:43   Citovat  

Opravu do pár Kč by snad krátit neměli, to dělali snad jen u výměn.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.2.2014 , 23:48   Citovat  

Samozřejmě že se to bude krátit za předchozí poškození. A v případě, že by jsi trval na tom, že to souvisí, tak by se to taky mohlo brát jako pokus o pojistný podvod a nemusel by jsi dostat vůbec nic Mrk Taky samozřejmě záleží na tom jak moc to je poškozený teď a jak to bylo předtím. Ale spíš počítej s tím, že ti to krátit budou, ale zpravidla to nejsou žádný velký částky Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 7:39   Citovat  

DanTe napsal:
Samozřejmě že se to bude krátit za předchozí poškození. A v případě, že by jsi trval na tom, že to souvisí, tak by se to taky mohlo brát jako pokus o pojistný podvod a nemusel by jsi dostat vůbec nic Mrk

Ale jo,jo, třeba podmínku by mohl dostat... Velmi šťastný A nebyl by to pokus, páč už uvedením nepravdivé info (rozsah poškození tím ťukancem) při likvidaci pojitné události je pojistný podvod dokonán. Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 8:14   Citovat  

Hellborn napsal:
Ale jo,jo, třeba podmínku by mohl dostat... Velmi šťastný A nebyl by to pokus, páč už uvedením nepravdivé info (rozsah poškození tím ťukancem) při likvidaci pojitné události je pojistný podvod dokonán. Se stydím

Tak já to samozřejmě myslel tak, že nedostane žádný prachy, nechci mu tady vyhrožovat krimem Velmi šťastný Ale jinak máš samozřejmě jako člověk fundovaný ve svém oboru pravdu, může dostat podmínku, nebo v případě opakovaného pokusu i nějakou slušnou dovolenou Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 12:30   Citovat  

Abych to uvedl na pravou míru. Já nechci uplatnit nárok na věci nesouvisející s touto nehodou, chci je to, abych si mohl nechat opravit auto do stavu, který byl před tím, aniž bych musel doplácet nehorázný prachy. Jedná se o bok transportera T5, takže ten jeden díl lakování vyjde kolem 7K určitě. A nerad bych, aby mi dali dvojku na vytahnutí a dvojku za část laku a já musel doplatit jednou tolik pus oprvu před tím způsobené škody. Takže 1třetinu oni a dvě já, abych měl auto uplně v cajku. Moje představa je taková. že by měli cvaknout celýlak a vtáhnutí a já to co tam bylo před tímÚsměv svatoušek
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 12:42   Citovat  

Hlavne nahlas pojistovne pri prohledavani likvidatorem, co tam jiz bylo. Me v Praze obtahl nekdo kolem dokola auto (chtel s nim odjet, ale nepodarilo se, tak alespon poskodil lak), ja to nahlasil, pan to nafotil a pohodicka. Za 14 dni dopis, ze jsem se dopustil pojistovaciho podvodu a ze plnit nebudou. Nakonec jsem nedostal ani korunu!! Tento zazitek mam s Ceskou Pojistovnou a bylo me receno, ze jsem mel nahlasit, co jiz bylo poskozene (nad jednim nadkolim byl sram v laku uz drive a plnilo se). Me to v ten den nenapadlo, byl jsem na prasky z poskozeni celeho auta a nikdo me na to neupozornil. Pan jen nacvakal auto kolem dokola, ja podepsal papir a nazdar. Kdyz jsem jim rekl, at zaplati vse krome toho dilu, tak pry to uz nejde. Nehorazni smejdi Ble Od te doby nemam havarku a ani nikdy mit nebudu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 13:02   Citovat  

Manasek napsal:
Abych to uvedl na pravou míru. Já nechci uplatnit nárok na věci nesouvisející s touto nehodou, chci je to, abych si mohl nechat opravit auto do stavu, který byl před tím, aniž bych musel doplácet nehorázný prachy. Jedná se o bok transportera T5, takže ten jeden díl lakování vyjde kolem 7K určitě. A nerad bych, aby mi dali dvojku na vytahnutí a dvojku za část laku a já musel doplatit jednou tolik pus oprvu před tím způsobené škody. Takže 1třetinu oni a dvě já, abych měl auto uplně v cajku. Moje představa je taková. že by měli cvaknout celýlak a vtáhnutí a já to co tam bylo před tímÚsměv svatoušek

Jo tahle představa je správná, zrovna teď jsem likvidoval fabii, která se nabourala LZ bokem s tramvají, nárazník na výměnu a lakování, oprava bočnice, nárazník byl na pravý straně odřený, takže se snížilo asi 1900,- z lakování nárazníku za předchozí poškození P strany, ale jinak se proplatilo všechno Mrk

Jinak jak píše gizmi tak to už je vážně síla Ble Správně by s tebou měl při prohlídce komunikovat a už by rovnou měl zjistit co souvisí a co ne a to nesouvisející napsat do zápisu, s tím že ti ho dá podepsat, že s tím souhlasíš. Jako obvinit někoho z pojistného podvodu za toto je fakt drzost, to bych po nich šel tvrdě!
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 13:16   Citovat  

DanTe napsal:
Jo tahle představa je správná, zrovna teď jsem likvidoval fabii, která se nabourala LZ bokem s tramvají, nárazník na výměnu a lakování, oprava bočnice, nárazník byl na pravý straně odřený, takže se snížilo asi 1900,- z lakování nárazníku za předchozí poškození P strany, ale jinak se proplatilo všechno Mrk

Jinak jak píše gizmi tak to už je vážně síla Ble Správně by s tebou měl při prohlídce komunikovat a už by rovnou měl zjistit co souvisí a co ne a to nesouvisející napsat do zápisu, s tím že ti ho dá podepsat, že s tím souhlasíš. Jako obvinit někoho z pojistného podvodu za toto je fakt drzost, to bych po nich šel tvrdě!

Dane,
1) ad fabie - takhle by to mělo správně fungovat.
2) ad golf (gizmi) - tak to je fakt masakr.

to snad ne
   Návrat  
Petr Vošický je teď offline  Petr Vošický
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 13:18   Citovat  

Manasek napsal:

Jen tak naokraj....u nás v práci se řešil na T5 taky bok - zadní část za bočními dveřmi,lehce promáčklá - oprava v VW Šumperk a cena opravy byla cca 50k, neboť prý není možno vyrovnat a lakovat kvůli nějakým vzpěrám, takže výměna celého bočního dílu Smutný to snad ne
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 13:34   Citovat  

Gizmi: Že mně to u České nepřekvapuje... to mi hlava nebere Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 14:03   Citovat  

Petr Vošický napsal:
Jen tak naokraj....u nás v práci se řešil na T5 taky bok - zadní část za bočními dveřmi,lehce promáčklá - oprava v VW Šumperk a cena opravy byla cca 50k, neboť prý není možno vyrovnat a lakovat kvůli nějakým vzpěrám, takže výměna celého bočního dílu Smutný to snad ne

Tomu bych i věřil, tedka přemýšlím, jestli nemám nechat před nahlášením ty staré rány zahojit aby se v tom zbytečně nepatlali..???
   Návrat  
Matjbc je teď offline  Matjbc
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 21:15   Citovat  

přifařím se se svým dotazem. Byl jsem prcnutej na zadek, plnění OK, auto už mám spravené, mám to njk hlásit pojišťovně? Jako aby si zaznamenali, že mám auto v cajku a kdyžby náhodou přišel další tukanec na zadek, abych mohl beze strachu krácení vesele hlásit pojišťovně? Díky
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 21:54   Citovat  

Matjbc napsal:
přifařím se se svým dotazem. Byl jsem prcnutej na zadek, plnění OK, auto už mám spravené, mám to njk hlásit pojišťovně? Jako aby si zaznamenali, že mám auto v cajku a kdyžby náhodou přišel další tukanec na zadek, abych mohl beze strachu krácení vesele hlásit pojišťovně? Díky

Pokud to máš z havarijka, tak je to jedině plus pro tebe, ale z POV to nemá smysl ukazovat, protože to tu pojišťovnu zajímat nebude a příště to může likvidovat pojišťovna jiná Mrk spíš si to nafoť pro sebe, kdyby něco zkoušeli, tak máš důkaz, že to bylo opravený Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 22:50   Citovat  

DanTe napsal:
Pokud to máš z havarijka, tak je to jedině plus pro tebe, ale z POV to nemá smysl ukazovat, protože to tu pojišťovnu zajímat nebude a příště to může likvidovat pojišťovna jiná Mrk spíš si to nafoť pro sebe, kdyby něco zkoušeli, tak máš důkaz, že to bylo opravený Mrk

omluva, zapoměl jsem dodat, ano bylo to z havarijka. No bojím se, že kdybych si třeba udělal fotky jako že jsem to velmistrovsky spravil, tak oni mi můžou vesele říct "ale mi přeci nemůžeme poznat jestli tato fotografie nepochází z doby ještě před tou první havaríí" papa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 22:56   Citovat  

Matjbc napsal:
omluva, zapoměl jsem dodat, ano bylo to z havarijka. No bojím se, že kdybych si třeba udělal fotky jako že jsem to velmistrovsky spravil, tak oni mi můžou vesele říct "ale mi přeci nemůžeme poznat jestli tato fotografie nepochází z doby ještě před tou první havaríí" papa

No a proto je lepší si nechat od nich auto prohlídnout po opravě Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.2.2014 , 23:12   Citovat  

DanTe napsal:
No a proto je lepší si nechat od nich auto prohlídnout po opravě Úsměv

No to je to co jsem potřeboval slyšet, díky
   Návrat