Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dekarbonizace motoru - moje zkušenosti
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
TommyVTEC je teď offline  TommyVTEC
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2007 , 22:05   Citovat  

Na HD 07 jsem vyhrál jako pozornost sadu na dekarbonizaci motoru, tušim, že od firmy PK Motorsport a nedávno jsem se rozhodl, že to vyzkouším. Při té příležitosti jsem také rovnou vyměnil olejovou vanu, páč ta moje byla naražená (skoro proražená) a celkem jsem se divil, co za nečistoty se ve vaně nacházely.
Od té doby jsem najel cca 1200km a tady jsou moje dojmy a postřehy:

ad 1)

Ihned po dekarbonizaci palivové soustavy jsem měl venku vstřiky a musím říct, že tak čisté asi dlouho nebyly. Naposledy jsem je měl vyndané cca před 2tis. km a byly černé jak uhel.

ad 2)
Motor se ztišil, teď už jsou slyšet opravdu jen ty zdvihátka na vačkách (což mě pěkně s..e, ale nedá se nic dělat)

ad 3)
MOTOR PŘESTAL ŽRÁT OLEJ!!! Asi nejdůležitější věc. Po najetí cca 1200km jsem nemusel dolít ani kapku oleje, po výměně oleje byla hladina na horní rysce měrky a teď asi 1mm pod horní ryskou. Dříve si motor bez problémů vzal na sprintech i 1l/1000km, ale i tak mi to nevadilo vzhledem k tomu, že motor jezdí pouze sprinty a udávaná spotřeba oleje je cca 0,7-1,0l/1000km.

ad 4)
Auto přestalo kouřit z výfuku. To asi souvisí se spotřebou oleje. I při sprintech motor už tolik nehulí, jen při přeřazení jde z výfuku takový malý obláček dýmu a to si myslím, je celkem zdravý...

ad 5)
Při kontrole oleje jsem si všiml, že je olej i po 1000km stále čistý, skoro čirý a to dříve po pár stovkách km už byl vždy olej černý jako před výměnou.

Takže si myslím, že dekarbonizace mému motůrku opravdu prospěla a určitě ji budu všem doporučovat.
Tímto děkuju firmě PK MOTORSPORT, že dekarbonizační sadu dala do soutěže a já ji mohl vyhrát. A hlavně děkuju Honda-clubu, protože bych si takovouto věc asi nikdy nekoupil, páč jsem tomu nikdy moc nevěřil. Ale když už jsem to vyhrál, řekl jsem si, že to zkusím udělat a uvidíme. A teď už to budu dělat asi každou výměnu oleje, takže jednou do roka muhehe
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2007 , 22:30   Citovat  

teda, tak to asi zkusim i ja. Nechtel bys mi vyfotit obal tech dekarbonizacnich sad? Abych vedel co presne koupit:)

norsi je teď offline  norsi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2007 , 22:36   Citovat  

Z ceho sestava ta sada?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Zuz@ je teď offline  Zuz@
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2007 , 9:10   Citovat  

Teda rozhodně zajímavé a zjistil si nějaké zlepšení ? Co se týče výkonu, zrychlení a tak muhehe

muhehe muhehe muhehe

S přirozeným úbytkem oleje se musím smířit a taky stím tak trochu kouřem. Motor má najeto 15km HaHaaa HaHaaa Ještě to chce poštelovat :fnuk: wokurka

Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2007 , 9:18   Citovat  

zajímavé, co taková sada obsahuje, co stojí a jak se aplikuje? To jsi "neměl" psát, třetina Hondawebu teď bude dekarbonovat muhehe

Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2007 , 9:25   Citovat  

to že to přidalo 10ps a zrychlení z 0-100 za 5,5 je snad samozřejmostí to vám psát nebude ne pořádnej výtlem

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2007 , 9:26   Citovat  

Tahle sada od PK je od firmy TEC2000 (www.tec2000.eu)
Osobne jsem delal vyplach motoru, cisteni palivove soustavy a nasledovny pripravek do oleje od Liqui Moly (www.liqui-moly.cz) a taky naprosto paradne zafungoval. Delal jsem to teda hlavne kvuli spatnym tlakum na valcich a po vyplachu mam vsechny kolem 12 baru (max je 12,75)
Chápeš! Vyvaroval bych se ale pochybnym pripravkum. (nevyzkousenym) Chápeš!

Frik je teď offline  Frik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2007 , 9:38   Citovat  

Kdyz uz TEC2000 tak co ty ostatni jejich produkty...
TEC2000
Co treba ten Oil Booster ?
Zkousel nekdo neco s tech dalsich pripravku treba i od jine firmy?

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2007 , 9:46   Citovat  

Pražáci a okolní si mohou zajet na dekarbonizaci k PK - tudy odkaz - a budou to mít asi tak nejsnadnější, nejrychlejší a možná i nejlevnější, protože tam máme v rámci klubu slevy:)

Anonymní
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2007 , 9:46   Citovat  

A rychlonavod k pouziti?
Po vymene oleje dolit? Ci pred vymenou...
   Návrat  

H+ body: 1  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2007 , 11:16   Citovat  

TommyVTEC napsal:
Na HD 07 jsem vyhrál jako pozornost sadu na dekarbonizaci motoru, tušim, že od firmy PK Motorsport a nedávno jsem se rozhodl, že to vyzkouším. Při té příležitosti jsem také rovnou vyměnil olejovou vanu, páč ta moje byla naražená (skoro proražená) a celkem jsem se divil, co za nečistoty se ve vaně nacházely.
Od té doby jsem najel cca 1200km a tady jsou moje dojmy a postřehy:

ad 1)

Ihned po dekarbonizaci palivové soustavy jsem měl venku vstřiky a musím říct, že tak čisté asi dlouho nebyly. Naposledy jsem je měl vyndané cca před 2tis. km a byly černé jak uhel.

ad 2)
Motor se ztišil, teď už jsou slyšet opravdu jen ty zdvihátka na vačkách (což mě pěkně s..e, ale nedá se nic dělat)

ad 3)
MOTOR PŘESTAL ŽRÁT OLEJ!!! Asi nejdůležitější věc. Po najetí cca 1200km jsem nemusel dolít ani kapku oleje, po výměně oleje byla hladina na horní rysce měrky a teď asi 1mm pod horní ryskou. Dříve si motor bez problémů vzal na sprintech i 1l/1000km, ale i tak mi to nevadilo vzhledem k tomu, že motor jezdí pouze sprinty a udávaná spotřeba oleje je cca 0,7-1,0l/1000km.

ad 4)
Auto přestalo kouřit z výfuku. To asi souvisí se spotřebou oleje. I při sprintech motor už tolik nehulí, jen při přeřazení jde z výfuku takový malý obláček dýmu a to si myslím, je celkem zdravý...

ad 5)
Při kontrole oleje jsem si všiml, že je olej i po 1000km stále čistý, skoro čirý a to dříve po pár stovkách km už byl vždy olej černý jako před výměnou.

Takže si myslím, že dekarbonizace mému motůrku opravdu prospěla a určitě ji budu všem doporučovat.
Tímto děkuju firmě PK MOTORSPORT, že dekarbonizační sadu dala do soutěže a já ji mohl vyhrát. A hlavně děkuju Honda-clubu, protože bych si takovouto věc asi nikdy nekoupil, páč jsem tomu nikdy moc nevěřil. Ale když už jsem to vyhrál, řekl jsem si, že to zkusím udělat a uvidíme. A teď už to budu dělat asi každou výměnu oleje, takže jednou do roka muhehe
A to si použil konkrétně které přípravky?

TommyVTEC je teď offline  TommyVTEC
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2007 , 17:14   Citovat  

Jsou to tři plechovky:

Fuel Injector Cleaner:

leje se do benzínové nádrže s minimem benzínu a chce to vyjet až na doraz...

Engine Flush:

leje se do starého oleje před vypuštěním a motor se nechá 10 minut běžet na vonoběh, pak se ihned vypustí

Oil Booster:

naleje se do nového oleje a normálně se na to jezdí...

Jak píše Minor, pro lidi z okolí Prahy je nejlepší nechat si to udělat u PK Motorsport. A máte to bez starostí... OK

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2007 , 17:51   Citovat  

Tommy: A nezačla Ti svítit trošku déle kontrolka mazání? ¨Já mám pocit,že na mém VTi jo a Mimnor je na tom stejně...

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 9:24   Citovat  

nesouhlas pořád nemůžu uvěřit tomu že si něco takového nalijete do motoru... Smutný

Anonymní
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 9:28   Citovat  

PreludeZ napsal:
nesouhlas pořád nemůžu uvěřit tomu že si něco takového nalijete do motoru... Smutný

souhlasim s tebou.nejake chemicke sracky nepatri do motoru Úsměv
   Návrat  

H+ body: 1  
Loky666 je teď offline  Loky666
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 10:02   Citovat  

Nechal jsem si to udelat u PK ..auti prestalo kourit,olej to papa stejne jako pred vyplachem,jizdni vlastnosti taktez..,po ujeti cca.6tis.km..opet kouri!! KO

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 10:12   Citovat  

Btw. Zkouseli ste nekdo na honde delat dekarbonizaci vstrikem vody do sani? V US to pouzivaj bezne a co jsem slysel od lidi tady, tak to pry funguje vyborne (vpodstate klasicky parni cistic).

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 10:12   Citovat  

Hellborn napsal:
Tommy: A nezačla Ti svítit trošku déle kontrolka mazání? ¨Já mám pocit,že na mém VTi jo a Mimnor je na tom stejně...

Pri pouziti vyrobku od konkurence se mi zhasinani kontrolky zkratilo na naprosto normalni cas.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 10:18   Citovat  

norsi napsal:
Btw. Zkouseli ste nekdo na honde delat dekarbonizaci vstrikem vody do sani? V US to pouzivaj bezne a co jsem slysel od lidi tady, tak to pry funguje vyborne (vpodstate klasicky parni cistic).

Takhle to dělá whelman myslím

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 10:35   Citovat  

no tak helbyho zkusenosti + minorovi mi rikajij, ze bych si tam mozna tak nalil ten cistic vstriku, co se dava do benalu a pak jeste mozna to do staryho oleje, ale do novyho oleje bych nic nelil.
A parou bych motor necistil, nerad bych aby mi to odmastilo nebo vycistilo i to co nema. Para pusobi proste na secko, narozdil od chemie, ktera muze reagovat selektivne.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 10:52   Citovat  

Teď tu mixujete víc věcí dohromady, když si naleješ vodu do sání, tak možná odstraníš karbonové úsady ve spalovacím prostoru a možná i trochu na ventilech ale rozhodně se to nedotkne karbonových úsad v mazací a olejové části motoru kterou "údajně" odstranují ty (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se) co si lijete do oleje.
Krom toho úsady ve spalovacím prostoru (v normální míře) ničemu nevadí a během pár km se tam udělají znova úplně stejné. Daleko horší jsou úsady třeba dříku sacího ventilu které snižují plnící účinnost motoru a ty žádnou vodou neodstraníte.
Stejně tak úsady v olejovém prostoru žádným takovýmhle sajrajtem nevypláchnete. Kdyby jste správně dodržovali výměnné intervaly oleje tak tam ani žádné úsady mít nebudete...

tygr je teď offline  tygr
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 11:21   Citovat  

PreludeZ napsal:
Teď tu mixujete víc věcí dohromady, když si naleješ vodu do sání, tak možná odstraníš karbonové úsady ve spalovacím prostoru a možná i trochu na ventilech ale rozhodně se to nedotkne karbonových úsad v mazací a olejové části motoru kterou "údajně" odstranují ty (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se) co si lijete do oleje.
Krom toho úsady ve spalovacím prostoru (v normální míře) ničemu nevadí a během pár km se tam udělají znova úplně stejné. Daleko horší jsou úsady třeba dříku sacího ventilu které snižují plnící účinnost motoru a ty žádnou vodou neodstraníte.
Stejně tak úsady v olejovém prostoru žádným takovýmhle sajrajtem nevypláchnete. Kdyby jste správně dodržovali výměnné intervaly oleje tak tam ani žádné úsady mít nebudete...

nezbýva než dodat: AMEN naprosto s tebou souhlasím.dodržovat intervali a dávat kvalitní aditivovaný olej,který už sám osobně bráni usazovaní karbonu.

Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 11:22   Citovat  

Bitkar napsal:
...A parou bych motor necistil, nerad bych aby mi to odmastilo nebo vycistilo i to co nema...

Bavíme se o vstřiku vody do sání, tedy parním čištění - Ono má v sání, spalovacích komorách a výfuku být něco mastného? To je mi novina. Poku se voda / pára při této operaci dostane jinam je to chyba motoru, ne principu čištění.

A obecně - jak už tu padlo: do palivová nádrže patří kvalitní palivo a do motoru kvalitní pravidelně měněný olej. Zázračné čistící (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se) jsou naprosto k ničemu a jedná se o marný pokus napravit minulé chyby.

Peet je teď offline  Peet
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 11:33   Citovat  

ad 3) udavana tolerance spotreby oleje je 1l/10 000km, ne na 1000km... cože cože ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 11:41   Citovat  

nene udávana spotřeba je opravdu 1l na 1000km

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 11:42   Citovat  

Peet napsal:
ad 3) udavana tolerance spotreby oleje je 1l/10 000km, ne na 1000km... cože cože ?

No, nevím, jakým výrobcem podle tebe, ale 90% výrobců bez rozdílu světadílu původu se jistí a píše fakt 1 l / 1.000 km

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 11:46   Citovat  

tyjo, tak 1l/1000 bych dosahl kdybych furt motor tocil jak vzteklej :) pri normalni jizde klidanko 1/10 000

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 11:46   Citovat  

PreludeZ napsal:

To PreludeZ: Mas pravdu, me nejak nedoslo, ze se tady bavej o cisteni mazacicho systemu. Jsem myslel, ze jde o spalovaci cast.

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 11:47   Citovat  

PreludeZ napsal:

To je sice všechno pravda, ale ne každej si ten motor zajíždí sám od nova a původního majitele (zvláště, pokud je to němčour :twisted: ) si člověk moc vybírat nemůže. Vlastnosti nového motoru (nebo motoru ve 100% stavu) člověk stejně (jenom) dekarbonizací nedosáhne, ale na 2. stranu škodu si tím, že před výměnou naleju tu rozpouštěcí část do starého oleje, taky nenadělam.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2007 , 11:49   Citovat  

Bitkar napsal:
tyjo, tak 1l/1000 bych dosahl kdybych furt motor tocil jak vzteklej Úsměv pri normalni jizde klidanko 1/10 000

woe dit ty chcípáš motor z kopce ještě aby ti to žralo a do kopce jedeš na lano pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dekarbonizace motoru - moje zkušenosti
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina