Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 88, 89, 90 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 89 z 158
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2014 , 20:42   Citovat  

chalejkum napsal:
...hopit ja mam taky nastaveno tusim 35° vody a v zime pri chude zmesi pri prepnuti 1. auti cuka /i kdyz je to sekvencni/ a spotreba plynu za studena je nehorazni...ted delam tak ze kdyz vyjedu vypnu lpg a dam tomu nech se to ohreje vic a pak prepnu a spotreba plynu sla dolu tak o 1,5...samo ze benalu se spotrebuje o neco vic oproti tomu kdyz se to prepne hned ale aspon si rikam ze to pro motor je lepsi kdyz si cucne toho benzinu vic na promazani Úsměv...

AFY

Já mám přepnutí nastaveno na 20°C a nepoznám jestli se to přeplo nebo ne.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 11.2.2014 , 19:29   Citovat  

Knedlik napsal:
Tak sem se taky rozhodl pro lpg v honde, konkretne v accordu 2006 2,4 s AT, prestavbu sem nechal udelat v prostejove u auto fedor, jedna se o sadu landi renzo evo + primazavani jvl, + vetsi reduktor, cena 30t kc, po ujeti 1000km nepozoruju zadne rozdily oproti jizde na benzin a spotreba cca 10-11l lpg, presne sem zatim nepocital... Jedina vec co me stve, je ta ze pri jizde na plyn mi porad klesa rucicka palivomeru, az se rozne rezerva tak vemu za 300 a najednou pulka nadrze, ma stim nekdo zkusenosti? Dik za info

Ja skúsenosti mám Úsměv Robí mi to od začiatku prerábky, už som si na to zvykol. V MPGAS tvrdili, že sa to stane jednej Honde zo 100, takže my sme tí šťastlivci Velmi šťastný
Keď natankujem plnú benzínu, ručička postupne jazdením padá až k polovici a tam sa akoby uvedomila a vyletí naspäť tam, kde má byť. Ak však reálne benzínu v nádrži je menej, ako polovica, tak ručička padá až do rezervy, kde zostane dosť dlhú chvíľu (teraz akurát "len" 700km bola na rezerve), ale ja viem, že v nádrži je ešte asi štvrtina, čiže asi 16 litrov. Dotankoval som 7 litrov, prepol na benzín, prejazdil 10km a ručička sa vrátila tam, kde má byť. No bude padať znova. Ja každých cca 200-300km prejdem 10km čisto na benzín, doporučil mi to mechanik.

Knedlik je teď offline  Knedlik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2014 , 19:41   Citovat  

Gabo: tak pri dnesni jizde do prace se rucicka blizila k rezerve, odpoledne po praci nastartuju a ejhle v nadrzi skoro pulka:-D takze fakt nechapu podle ceho se to ridi, protoze predchozi 2 nadrze na lpg, mi to spadlo az na rezervu, tak sem vzal za 300 benzin a vzpamatovalo se to a dnes sem stim vubec nic nedelal ani sem neparkoval v kopci a taky se to samo od sebe vzpamatovalo... Takze vubec nevim co tomu dalo impulz...

Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2014 , 19:47   Citovat  

Knedlik: mne sa vždy ručička spamätá, keď prepnem na benzín. Tých 700km som na benzín neprepol ani raz, lebo som si nebol istý, koľko je v nádrži Velmi šťastný Keď ti to však spadne na rezervu, nemaj obavu, ešte najazdíš tisíce Úsměv Len je to blbý pocit, keď to svieti...

schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2014 , 19:38   Citovat  

pata.vfr napsal:
schweiger> Podruhé, poprvé jsem s tím byl v HL propanu.. Teď se to rozsvítilo po cca 330km

Máš ještě problém s katem a chybou P420?? Já už ně Je to tam. doufám.....
Tak a hned poradím.Dost jsem bádal a někde na fóru jsem se dočetl,že na amerických forech se to také řeší a tam psali že buď teplotní čidlo,nebo MAF snímač.A já jsem začal bádat u toho MAF snímači.Jedno bylo jasné,auto dávalo špatnou směs,to mi říkal autoelektrikář.Já se dočetl,že pokud ten snímač dává špatné hodnoty,tak ecu dává špatnou směs a tím pádem může vyskočit ten kat.Vydedukoval jsem,že asi kat nestíhá šistit splodiny a kontrolní lambda pak vyhodnotí,že je kat na konci životnosti.
Snímač je namontován za vzduchovým filtrem a hodně se psalo na netu nárory,že přeci když je tam vzduchový filtr,tak nemůže být zašpiněný ,protoře se také radilo,že stačí ten snímač vyčistit a je klid.No a tak jsem ho vymontoval a snečištěný fakt byl a to docela dost.Vzhledem tomu,že u mně nový stojí cca 3000.- tak jsem ho vyčistil a namontoval.Okamžitě po montáži a nastartování okamžitě vyskočila chyba.Tu jsem smazal a od té doby už nevyskočila.Chyba mi vyskakovala jednou za týden.Nyní už asi měsíc jezdím,krátké i delší cesty a nic,sice jsem chtěl ještě vyčkat ale už jsem to nevydržel a už to píši,třeba to také někomu i tobě pomůže.Hlavní je ale dát pozor při tom čištění,jsou to tenoulinké drátky a kuličkou.Já jsem vzal vatu a namočil ji do lihobenzínu a lehounce vyčistil.Tady je odkaz o tom snímači:

tudy odkaz

Ještě musím dodat,že po tom všem se mi zvedl zarantně výkon a to jsem si myslel,jak to pěkně jede.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2014 , 21:17   Citovat  

schweiger: Návod dobrý ale na A7G nic takového u filtru není .

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2014 , 21:27   Citovat  

hopit napsal:
schweiger: Návod dobrý ale na A7G nic takového u filtru není .

No ja jsem nevedel,jestli mam ten snimac.tak jsem najel na autokelly a kouknul jestli ho prodavaji a hlavne pak jak vypada.myslim ze ho mas jen nevis kde hledat.koukni na kelly jestli prodavaji neco takoveho na to tvoje auto.pak poznas jak vypada a pak uz je hledani jednoduche.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2014 , 22:31   Citovat  

schweiger napsal:
No ja jsem nevedel,jestli mam ten snimac.tak jsem najel na autokelly a kouknul jestli ho prodavaji a hlavne pak jak vypada.myslim ze ho mas jen nevis kde hledat.koukni na kelly jestli prodavaji neco takoveho na to tvoje auto.pak poznas jak vypada a pak uz je hledani jednoduche.

A7G 2,0 nic takového nemá . Úsměv

filtr.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
filtr.JPG, 134.92 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2014 , 23:17   Citovat  

To nechapu.jestli je to strikacka,tak preci musi mit vahu vzduchu.co ten dil pod cislem 15?nevede k nemu kabel?

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 15.2.2014 , 23:44   Citovat  

schweiger napsal:
To nechapu.jestli je to strikacka,tak preci musi mit vahu vzduchu.co ten dil pod cislem 15?nevede k nemu kabel?

benzínové Honda nepoužívají váhu vzduchu, ale snímač otočení klapky spolu s MAP senzorem

díl č. 15 je čidlo teploty nasávaného vzduchu Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2014 , 0:11   Citovat  

Rom. napsal:
benzínové Honda nepoužívají váhu vzduchu, ale snímač otočení klapky spolu s MAP senzorem

díl č. 15 je čidlo teploty nasávaného vzduchu Úsměv

tak to je asi ono,koukni na ten odkaz co jsem dal o tom snimaci je to vaha vzduchu a myslim ze to i meri teplotu nasavaneho vzuchu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2014 , 0:23   Citovat  

schweiger napsal:
tak to je asi ono,koukni na ten odkaz co jsem dal o tom snimaci je to vaha vzduchu a myslim ze to i meri teplotu nasavaneho vzuchu.

Je to pouze čidlo teploty nasávaného vzduchu. Přesně jak píše Rom. , žádná váha vzduchu tam není. Váhu vzduchu mají patrně až novější Honda např. C8G

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2014 , 8:00   Citovat  

MAF:Jde o elektronickou součástku, která na základě ochlazování drátku (nyní plošky) vyhřívaného el. proudem dává informace ECU (řídící jednotce) o množství a někdy i teplotě nasávaného vzduchu.

Podle toho co jsem vyčetl na netu jsem myslel,že by to mohlo být ono,no ale zase se v tom moc nevyznám Úsměv

Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 17.2.2014 , 14:59   Citovat  

Benzínový Accord místo váhy vzduchu využívá MAP (tlak vzduchu v sání) a IAT (teplota nasávaného vzduchu). Z těchto dvou údajů je jednotka schopná "dopočítat" kolik vzduchu do motoru jde. Nezdá se mě, že by to čidlo bylo tak špinavé, aby špatně měřilo teplotu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2014 , 16:28   Citovat  

Hondza napsal:
Benzínový Accord místo váhy vzduchu využívá MAP (tlak vzduchu v sání) a IAT (teplota nasávaného vzduchu). Z těchto dvou údajů je jednotka schopná "dopočítat" kolik vzduchu do motoru jde. Nezdá se mě, že by to čidlo bylo tak špinavé, aby špatně měřilo teplotu.

Stačí trocha mastnoty s prachem a už jsou jiné hodnoty (můj případ).Já osobně,pokud ti vyhazuje hláška P420 tak jedině zkoumat pokus/omyl.No a za vyčištění nic nedáš jen trochu práce a třeba pomůže a třeba ne.Je třeba zkoušet,jako já.

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2014 , 20:55   Citovat  

Zásadní dotaz...to čidlo teploty (IAT) je dvoudrátové?

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2014 , 2:30   Citovat  

tak jsem u tourera 2.4 naměřil 10l plynu na 100km.. to je asi normal že? ale trápí mě dvě věci:

- přijde mi, že výkon na plyn je o dost nižší (možná placebo) Velmi šťastný
- mám nádrž na 56l a podle papíru je plnitelná na 80% tj. 44l.. ale plnou jsem teď bral 38l.. to už mi přijde celkem málo, je to normální?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2014 , 6:53   Citovat  

jakubM napsal:
tak jsem u tourera 2.4 naměřil 10l plynu na 100km.. to je asi normal že? ale trápí mě dvě věci:

- mám nádrž na 56l a podle papíru je plnitelná na 80% tj. 44l.. ale plnou jsem teď bral 38l.. to už mi přijde celkem málo, je to normální?

Na obsahu 2.4 nemůžeš poznat znatelný nižší výkon,buď jak píšeš placebo,nebo špatně seřízený plyn.Mám dvoulitra a pokud se nekouknu na kontrolku,že jedu na LPG tak bych ani nepoznal,na co jedu.Už se mi stalo,že mi došel plyn a jel jsem par km na penál.
Jinak já jsem před pul rokem namontoval zase plyn do nového auta a na 60l jsem načepoval cca40l tak to mě naštvalo a udělal jsem to co u předešlého a to po vyjetí nádrže jsem demontoval ventil z bomby a vykřivil jsem plovák.Mimochodem mi to chtěl udělat v servise kde mi montoval plyn,ale měl jsem skoro plnou,tak jsem si to udělal sám doma.Jo a někdo ten plovák rovnou demontuje,ale to jsem nechtěl.Nyní po úpravě plováku načepuji 52l

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2014 , 8:43   Citovat  

jakubM napsal:

a jak tankuješ??mam taky 56 litrovou nádrž,a tankuju před rezervou a vejde se mi tam 45-46l,nechavam stanici az do úplného vypnuti,sama se zastaví,tak kolem 40l zacne cukat hadice tak to jeste nechám a ona si to nanda az do plna.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2014 , 8:53   Citovat  

jakubM napsal:

10/100km LPG samozřejmě normální není , ale protože to všichni nastavují pouze na spotřebu , tak se pak nikdo nemůže divit , že to jede na LPG špatně. Dobře nastavená 2,4 má na plyn průměrnou spotřebu tak o 2L/100 větší než na benzín.

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 27.2.2014 , 8:57   Citovat  

Tohle závisí i na tom jak na danný pumpě tlačí čerpadlo. Někde hned jak mi zaprdí hadice takse to vypne a víc to nejde. A v ÚL na EuroOilu kde tankuju nejradši a nejvíc, když to začne rdět takse tam vejde ještě přes 5 litrů. Možná je to tím, že maj ten tank hned u stojanu. Běžně se mi stává, že tam při prázdný nádri natlačím 37 litrů. A to mám 40 litrů nádrž.

turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
1
Nový příspěvekZaslal: 27.2.2014 , 9:25   Citovat  

hopit napsal:
10/100km LPG samozřejmě normální není , ale protože to všichni nastavují pouze na spotřebu , tak se pak nikdo nemůže divit , že to jede na LPG špatně. Dobře nastavená 2,4 má na plyn průměrnou spotřebu tak o 2L/100 větší než na benzín.

Moja dobre nastavená Acc7g 2.0 ma spotrebu o 1l väčšiu ..priemer do 9.5 L/100km... Na diaľnici samozrejme väčšiu..pri priemere 140km/h z Bratislavy do OV ..11,5l/100km. Bežne natlakujem 42l plynu a ujdem 450km(rekord 480km/nádrž.

Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
1
Nový příspěvekZaslal: 27.2.2014 , 10:06   Citovat  

jakubM napsal:

Já u 2,4 výkonový rozdíl na plyn nepoznám, ale ke spotřebě 10 l se dostanu pouze když pojedu jak s Fóbií HTP a to mě nebaví. Reálně mam spotřebu 12-14.
Nádrž mam taky na 56 l, když jí vyjedu úplně natankuji 50 l. Je třeba ohnout plovák, jak je zmíněno výše.

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 27.2.2014 , 10:27   Citovat  

hopit napsal:

tak podobnym stylem jízdy jsem měl na benzín spotřebu 8,8l, takže to skoro ty dva litry jsou Velmi šťastný máte někoho, kdo umí dobře naladit Lovato? Praha/ Střední čechy

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 27.2.2014 , 19:23   Citovat  

10L/100km samozřejmě normální je, ale jako vždy to závisí na stylu a trase. Ale o tom už se tu popsalo hodně papíru...A větší smysl má udávat navýšení spotřeby v procentech (minimum je změna o nižší výhřevnost LPG), pak se nemusí řešit při kolika L/100km benzínu to bylo.

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 27.2.2014 , 19:24   Citovat  

já ať dělám co dělám, furt jezdím tak za 11 litrů LPG. Mně to normální neepřijde , ale prej to nornální je. C5G sedan, esi , tedy 1,6 Vtec , automat.

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 27.2.2014 , 19:41   Citovat  

Dopis napsal:
10L/100km samozřejmě normální je, ale jako vždy to závisí na stylu a trase. Ale o tom už se tu popsalo hodně papíru...A větší smysl má udávat navýšení spotřeby v procentech (minimum je změna o nižší výhřevnost LPG), pak se nemusí řešit při kolika L/100km benzínu to bylo.

Největší smysl by mělo ukázat fotku nastavení LPG mapy a pak se bavit o normální spotřebě a dobrém nastavení. Úsměv

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 27.2.2014 , 20:16   Citovat  

hopit napsal:
Největší smysl by mělo ukázat fotku nastavení LPG mapy a pak se bavit o normální spotřebě a dobrém nastavení. Úsměv

Souhlas, bohužel moc lidí tu (asi) nemá možnost fotku udělat/vystavit. Nějaká srovnávací "databáze" by byla fajn, alespoň by bylo vidět jak kdo a jaký systém nastavuje...

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 27.2.2014 , 20:54   Citovat  

Fotku fakt neumim... Ale pokud nekdo pobliz ano, nemam problem se zastavit Velmi šťastný

3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 2.3.2014 , 0:54   Citovat  

ještě takovej blbej dotaz... jak zapsat LPG do TP a kolik to cca. stojí? Velmi šťastný udělaj mi to na přepážce, nebo je potřeba nějakej technik?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 88, 89, 90 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina