Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rok stara, ale uplne vybita baterie - da se opet nabit?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 9:43   Citovat  

Pratele,

pred rokem jsem kupoval do S2000 uplne novou baterii, ale na podzim jsem ji v garazi neodpojil a ted je uplne v prd... Smutný Netusite, zda kdyz to nakopnu pres kabely, projedu a necham nejakou dobu bezet motor, ze se baterka zpatky nabije a bude schopna normalniho provozu? Nebo ji to uplne vybiti dorazilo a musim koupit novou?

Predem dik za info!

DaM
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 9:53   Citovat  

Máš možnost změřit napětí na baterii?
Jestli ne - po otočení klíčkem se rozsvítí aspoň kontrolky?

Obecně podvybité baterie nechané v tomto stavu delší dobu jdou zachránit, ale kapacita a startovací proud jde do háje během roku až dvou Smutný

Pener je teď offline  Pener
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 9:55   Citovat  

Ahoj, mel sem uplne stejny problem, minuly rok koupena baterka (Varta, bezudrzbovka). Zazimoval sem auto a na baterku taky zapomel, blbec Ble . Taky byla uplne ko, nakopli sme to pres kabely. Pak sem popojel z garaze domu a myslel, ze se automaticky dobije, no zprva to tak vypadalo. Ten den sem jeste pak nekam jel, start v pohode. A druhy den rano uz kaput, ani trocha neskitla, proste uplne vystavena. Tak na nabijecku pres pul dna a noc, rano ukazala, ze je plna, tak sem ji dal do auta a zase nic. Zpatky na nabijecku a ukazala, ze je uplne vybita. Tak sem ji zkusil jeste pres noc nabit a druhy den se dojdu podivat a nabijecka ukazovala porad minimum, jakoby uz nesla nabit. Takze asi KO. Hold sem nato nemel uz nervy a objednal novou, dneska mi dojde. Verim, ze se te to nebude tykat, jen pisu moji zkusenost. Nekde sem cetl, ze ty nove bezudrzbovky, kdyz se nechaji uplne vybit, tak pak muzou proste umrit.. H+

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 10:04   Citovat  

Taky záleží, jestli to je bezúdržbovka nebo dolejvací.. bezúdržbovky a gelovky se moc zachránit nedají, dolejvací (se špuntama) mají teoreticky naději na zlepšení stavu odstraněním sulfatace - do článků se naleje desulfátor, podle návodu se dobije, pak kompletní výměna elektrolytu, nabití, změření kapacity a startovacího proudu .. a potom se uvidí, jestli celá akce měla smysl..

edit: dá se desulfatovat i pomocí proudových impulzů opačné polarity při nabíjení, zkoušel jsem, moc se nedařilo Ble

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 10:16   Citovat  

Diky za tipy a postrehy, bohuzel to je bezudrzbova Varta, takze jdu objednat novou Smutný Ale stejne mi nejde do hlavy, proc se za cca. 3 mesice ta baterka uplne vybije, kdyz je auto v teple v garazi...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 10:21   Citovat  

1) změř napětí (nemáš-li čím, stačí multimetr za stovku, nebo si od někoho můžeš měřák půjčit..)

2) vyreklamovat by to nešlo? (kámoš měl jednu Vartu Blue s vadným článkem po hlubokém vybití, prodejce ji po vysvětlení problému vzal zpátky na reklamaci a vyměnil nakonec s doplatkem za jinou..)

Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 10:22   Citovat  

DaM napsal:
Diky za tipy a postrehy, bohuzel to je bezudrzbova Varta, takze jdu objednat novou Smutný Ale stejne mi nejde do hlavy, proc se za cca. 3 mesice ta baterka uplne vybije, kdyz je auto v teple v garazi...

na tuhle otázku mám odpověď, za každý den neužívání ztrácí 1% svojí kapacity, takže po třech měsících bez nastartování, s nějakým minimálním palubním napětím máš baterku KO bez větších problémů.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 10:37   Citovat  

Destak napsal:
na tuhle otázku mám odpověď, za každý den neužívání ztrácí 1% svojí kapacity, takže po třech měsících bez nastartování, s nějakým minimálním palubním napětím máš baterku KO bez větších problémů.

Tak pak je to jasny Úsměv A nevis nahodou taky po jaky dobe a na jak dlouho bych mel treba nastartovat a nechat bezet motor, aby se ta baterka donabila? A jeste jeden dotaz - kdyz ji odpojim, tak vydrzi 4 mesice a po pripojeni bude opet v pohode? Dik!

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 10:39   Citovat  

dj-bobr napsal:
1) změř napětí (nemáš-li čím, stačí multimetr za stovku, nebo si od někoho můžeš měřák půjčit..)

2) vyreklamovat by to nešlo? (kámoš měl jednu Vartu Blue s vadným článkem po hlubokém vybití, prodejce ji po vysvětlení problému vzal zpátky na reklamaci a vyměnil nakonec s doplatkem za jinou..)

Zmerit to nemam cim, a uprimne, asi radeji investuji 1.200 Kc do nove baterky, nez schanet merak a pak se stejne desit, kde me necha stat Smutný Ale i tak dik za napady, mozna zkusim tu reklamaci, i kdyz v to moc neverim...

TargaMan je teď offline  TargaMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 10:53   Citovat  

Tak koukám, že VARTA zůstává VARTOU a to co popisuješ mě udělali celkem tři baterky a vždy VARTA!
Dvě jsem vyreklamoval, i když se pánům moc nechtělo, ale přiměřený nátlak je přesvědčil.

NIKDY si už VARTU nekupuju. TAková STARLINE je o 50% levnější a drží několik let bez údržby.
V CRX, která vyjede tak 3x za rok mám taky nějakou NO NAME a drží tam 5 let, bez zimního odpojvání.
Auto jen stojí v garáži! Takže REKLAMOVAT a koupit něco jinýho!

DaM napsal:
Zmerit to nemam cim, a uprimne, asi radeji investuji 1.200 Kc do nove baterky, nez schanet merak a pak se stejne desit, kde me necha stat Smutný Ale i tak dik za napady, mozna zkusim tu reklamaci, i kdyz v to moc neverim...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 11:01   Citovat  

Úplně ideální je při delším nepoužívání olověnou autobaterku připojit na trvalé udržovací dobíjení (já řeším průmyslovým zdrojem 13.8V/10A), většina nabíječek na autobaterie tohle umí..

ale že se baterie vybije za tři měsíce nepoužívání do KO stavu je už teda drsný.. měl jsem pár baterek uskladněnejch a za půl roku nepouživání jsem do každé z nich natlačil zpravidla něco okolo 20-25Ah a funguje vesele dál.

DaMe, zkus ji vyreklamovat, za pokus to stojí, držím palce OK

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 11:19   Citovat  

dj-bobr napsal:
Úplně ideální je při delším nepoužívání olověnou autobaterku připojit na trvalé udržovací dobíjení (já řeším průmyslovým zdrojem 13.8V/10A), většina nabíječek na autobaterie tohle umí..

ale že se baterie vybije za tři měsíce nepoužívání do KO stavu je už teda drsný.. měl jsem pár baterek uskladněnejch a za půl roku nepouživání jsem do každé z nich natlačil zpravidla něco okolo 20-25Ah a funguje vesele dál.

DaMe, zkus ji vyreklamovat, za pokus to stojí, držím palce OK

Diky, zkusim. Blby je, ze ten obchod prodava jen Varty, Akumy, Fiamm, Combatt a fgForte, takze pokud mi tubreklamaci uznaji, stejne mimto za nic jineho, nez je tenhle seznam, nevymeni Smutný A ucet uz od ni nemam, abych chtel zpatky penize Smutný

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 11:21   Citovat  

TargaMan napsal:
Tak koukám, že VARTA zůstává VARTOU a to co popisuješ mě udělali celkem tři baterky a vždy VARTA!
Dvě jsem vyreklamoval, i když se pánům moc nechtělo, ale přiměřený nátlak je přesvědčil.

NIKDY si už VARTU nekupuju. TAková STARLINE je o 50% levnější a drží několik let bez údržby.
V CRX, která vyjede tak 3x za rok mám taky nějakou NO NAME a drží tam 5 let, bez zimního odpojvání.
Auto jen stojí v garáži! Takže REKLAMOVAT a koupit něco jinýho!

Cau Targousi!

Takze doporucujes se na Vartu vykaslat a koupit treba Starline? Je fakt, se S2000 pres zimu stoji a nechci kazdy rok kupovat novou baterku...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 11:22   Citovat  

Tak bez účtu je to blbý....

Moje reklamace probíhala tak, že baterku dobily a pak mě měřákem ukazovali, že je v pohodě.
Zelené pole, žluté pole a červené. Měřák byl na kraji žlutého pole směrem k červenému a podle
technika je půl roku stará baterka takto OK! Tak jsem trochu vypěnil a řekl, že neodejdu než
mě vrátí peníze. Asi pán neměl moc času....

Uvidíš, ale tohle je na jasnou výměnu přátele

DaM napsal:
Diky, zkusim. Blby je, ze ten obchod prodava jen Varty, Akumy, Fiamm, Combatt a fgForte, takze pokud mi tubreklamaci uznaji, stejne mimto za nic jineho, nez je tenhle seznam, nevymeni Smutný A ucet uz od ni nemam, abych chtel zpatky penize Smutný

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 11:25   Citovat  

TargaMan napsal:
Tak bez účtu je to blbý....

Moje reklamace probíhala tak, že baterku dobily a pak mě měřákem ukazovali, že je v pohodě.
Zelené pole, žluté pole a červené. Měřák byl na kraji žlutého pole směrem k červenému a podle
technika je půl roku stará baterka takto OK! Tak jsem trochu vypěnil a řekl, že neodejdu než
mě vrátí peníze. Asi pán neměl moc času....

Uvidíš, ale tohle je na jasnou výměnu přátele

OK, diky za info, jdu to nakopnout pres kabely a vyrazim k nim na vymenu. Jsem zvedavej, jak to dopadne Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 11:52   Citovat  

K reklamaci teoreticky (podle zákona.. ale víme jak to chodí) netřeba účtu, mělo by stačit prokázat, že jsi baterii koupil právě u nich. Akorát že jakmile před prodejcem zazní slovo "zákon", většinou to přestává v tu chvíli fungovat a snaží se tě co nejrychleji zbavit (nejlépe aniž by ho to něco stálo)

marab je teď offline  marab
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 11:54   Citovat  

DaM napsal:
Pratele,

pred rokem jsem kupoval do S2000 uplne novou baterii, ale na podzim jsem ji v garazi neodpojil a ted je uplne v prd... Smutný Netusite, zda kdyz to nakopnu pres kabely, projedu a necham nejakou dobu bezet motor, ze se baterka zpatky nabije a bude schopna normalniho provozu? Nebo ji to uplne vybiti dorazilo a musim koupit novou?

Predem dik za info!

DaM

Zanedbané zazimování papa

Baterku to chce odpojit, protože auto má nějaký odběr i v klidu. Sice je to v řádech desítek miliampér, ale je to tam. Pak je tu proces samovybíjení, jak tady už někdo psal...takže 3 měsíce připojená baterka, byť v garáži...může být totálně vybitá a není potřeba se rozčilovat, že je to špatná Varta Úsměv
Sama se ti běžnou jízdou z tohohle stavu moc nenabije. Chtělo by to nějakou lepší nabíječku, která by uměla nějaký ten proces obnovení a znovunabití totálně vybité baterky.

rady a tipy

Edit: taky se může stát, že když je baterka dlouhou dobu vybitá, tak se články prostě zničí. Dá se to částečně vrátit zpět, ale zaručený to není. V každým případě bych jí zkusil nechat odborně nabít po takovýmhle šoku.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 12:13   Citovat  

Je celkem zajímavý, že mě tohle udělala jenom VARTA. U jiných baterek nebyl nikdy problém... to mi hlava nebere

y
marab napsal:
Zanedbané zazimování papa

Baterku to chce odpojit, protože auto má nějaký odběr i v klidu. Sice je to v řádech desítek miliampér, ale je to tam. Pak je tu proces samovybíjení, jak tady už někdo psal...takže 3 měsíce připojená baterka, byť v garáži...může být totálně vybitá a není potřeba se rozčilovat, že je to špatná Varta Úsměv
Sama se ti běžnou jízdou z tohohle stavu moc nenabije. Chtělo by to nějakou lepší nabíječku, která by uměla nějaký ten proces obnovení a znovunabití totálně vybité baterky.

rady a tipy

Edit: taky se může stát, že když je baterka dlouhou dobu vybitá, tak se články prostě zničí. Dá se to částečně vrátit zpět, ale zaručený to není. V každým případě bych jí zkusil nechat odborně nabít po takovýmhle šoku.

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 12:46   Citovat  

UPDATE: Takze baterka je opravdu total vybita a uz vim i proc - ted mi v servisu zmerili, ze odber me S2000 v klidu je neskutecnych 0,34 Ah, coz je desetinasobek normalni hodnoty! Evientne mam tedy problem s nejakym elektrickym obvodem, ktery to vybiji Smutný

Takze ted hledam zkuseneho Honda elektrikare, idealne z Prahy, ktery by mel cas a chut to cele promerit a dat do kupy. Najdu nekoho zde v klubu? Úsměv

Diky!!!

DaM

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 13:23   Citovat  

Hledam spolehliveho a zkuseneho autoelektrikare z Prahy na zjiseni (a opravu) uplne sileneho odberu auta z baterie (0,34 Ah). Asi ten majitel prede mnou nejak podelal pripojovani radia a repro, nebo nevim... Diky za tipy!!!

DaM

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 13:26   Citovat  

Pokud nebudou vadit večerní hodiny, klidně se ti na to podívám.. (proměření odběru auta a vytahování jednotlivých pojistek = cca 10min)

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2014 , 13:51   Citovat  

dj-bobr napsal:
Pokud nebudou vadit večerní hodiny, klidně se ti na to podívám.. (proměření odběru auta a vytahování jednotlivých pojistek = cca 10min)

To by bylo super! Napis mi SZ kdy a kam muzu prijet, udelam si cas!

DaM

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 9:30   Citovat  

jinak já doporučuju bannerky... jsou to držáky jak blázen a nestojej ranec je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rok stara, ale uplne vybita baterie - da se opet nabit?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina