Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Značení fixou na rozvodech
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Jimmy je teď offline  Jimmy
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 19:06   Citovat  

Ahoj,

mám menší dotaz k rozvodům.
Proč se na řemenu dělají bílou fixou čáry ? Bohužel, rozvody jsem ještě nikdy nedělal, tak by jsem se rád chtěl zeptat Úsměv

Děkuji,

Jimmy. Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 19:42   Citovat  

Pro jistotu (rozhodně NE pro nový řemen-nastavení)

Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 19:47   Citovat  

Někdo se tak sychruje, aby dobře nastavil rozvody....napočítá si zuby mezi čárkami a má jasno, zda je dobře nastaveno.
Nicméně, u Hondy se dělají rozvody dobře, takže značení není třeba.
Ale pokud si je nikdy nedělal, tak to nech raději zkušenějším. Potkaný motor neudělá moc radosti.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 20:03   Citovat  

Je to jen pro kontrolu, aby neposunuli řemen o zub vedle. Dělá se to často pro kontrolu před uvolněním pružiny u samonapínací kladky.

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 20:40   Citovat  

tak vas vyvedu z omylu třeba na francouzkejch autech (a ne jen na nich) se rozvody nastavuji diky bílým carkam na rozvodovem remenu. A proto ma spousta rozvodaku jiz z výroby prave ty bile carky protože pasuji i na auta která se tak nastavuji.

Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 20:50   Citovat  

skritek napsal:
tak vas vyvedu z omylu třeba na francouzkejch autech (a ne jen na nich) se rozvody nastavuji diky bílým carkam na rozvodovem remenu. A proto ma spousta rozvodaku jiz z výroby prave ty bile carky protože pasuji i na auta která se tak nastavuji.

Klid..ne všechny ,ale nebudu sem psát všechny varianty rozvodů...bezklínkové,královský rozvod atp...
Navíc francouzi jsou žabožrouti...stačila mi dnes Avie naštvanej

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 21:24   Citovat  

skritek napsal:

Rozvody se nastavují natočením řemenic a ne podle rozvodového řemenu. Nastavují se do základních poloh podle rysek na řemenicích nebo upevňovacího přípravku a klínový řemen tam pak můžeš nasadit jakkoliv posunutý. Značky jsou tam jen jako pomocné pro snažší montáž.
Každopádně u Hondy je to úplně jedno, protože máš značky natočení přímo na řemenicích. Stačí je srovnat a nahodit řemen.

Jimmy je teď offline  Jimmy
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 21:36   Citovat  

Děkuju za pomoc Úsměv

Lukas 18 je teď offline  Lukas 18
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 21:47   Citovat  

Nektere motory se opravdu nastavuji podle tech znacek na rozvodaku.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 22:20   Citovat  

Lukas 18 napsal:
Nektere motory se opravdu nastavuji podle tech znacek na rozvodaku.

A co uděláš, když tu značku na řemenu nebudeš mít? HaHaaa Nikdy se nemíš spoléhat na správné označení na řemenu, ale důležité je, jak jsou nastavené řemenice vůči motoru.

To je stejné, jako když máš na olejovém filtru nakresleno o kolik se musí utáhnout. Je to jen pro usnadnění práce.

0
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 22:46   Citovat  

Jak jsem napsal,neni to o nejakem usnadneni prace,ale podle nich se to proste nastavuje.
Zadne jine znacky nebo dirky pro koliky uz nejsou!
Samozrejme jsou,ale i motory ktere se daji nanstavit jak podle rozvodaku tak na jine znacky.

2 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 5.3.2014 , 23:51   Citovat  

Tak mi dej příklad motoru, který se dá nastavit jen podle řemenu a rád tě vyvedu z omylu. Všechny motory musí jít nastavit podle značek na řemenicích a bloku motoru a to že je nevidíš neznamená, že tam nejsou. Značka může být třeba jen nějaká hrana, výstupek nebo se nasadí přípravek na řemenice tak, aby se vůči sobě nemohly pohybovat. Za léta praxe jsem neviděl motor, u kterého by se nastavovaly rozvody jen podle řemenu. Dodnes pamatuju našeho legendárního učitele, který po nás házel klíče, když jsme mu řekli, že nastavíme rozvody podle řemenu. Vždy je primární nastavení stroje podle výrobních informací, což jsou třeba i ty značky nebo přípravky.

Co když ti přijde řemen s posunutou značkou? Půjdeš pak brečet výrobci řemenu, že to špatně nakreslili? Budeš se s ním soudit? HaHaaa
Tomu, co je nakresleno na náhradních dílech, navíc z druhovýroby, nesmíš nikdy věřit!

0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 0:22   Citovat  

Jednou jsem to delal,ale dnes to uz nedam,musel bych to hledat.
Kazdopadne jestli si myslis,ze muzes dostat rozvodak na spravnej motor s posunutou znackou
tak to nejspis nedelas jeste zas az tak dlouho.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 3:22   Citovat  

Je vidět, že si to dělal asi jen jednou. Máš se ještě, co učit. To je ta dnešní generace měničů dílů. Tak to valím bulvy

Nasadím ti rozvodový řemen úplně mimo značky a přesto to bude dobře, protože se nebudu řídit značkami na řemenu, ale nastavením řemenic vůči motoru. Člověka, který by nastavoval rozvody jen podle značek na novém řemenu, bych na místě vyrazil. Nasadíš řemen, který má chybné pokreslení z výroby a bum, je z toho průšvih u zákazníka a oprava za dalších třeba 20 až 50tisíc, jen protože jsem hloupý a nezkontroluju si to. Pochop, že i výrobci můžou udělat chybu a posunou označení na řemenu nebo ti do servisu přijde řemen bez značek. Auto nemůže stát na dílně další dva dny, než přijde ten "pokreslený pro trouby". Když ti třeba zákazník přiveze auto s přetrženým rozvoďákem, ať mu to zkontroluješ, uděláš rozvody a nasadíš řemen, který si sám dovezl a nemá označení, tak ho nemůžeš poslat do háje a objednávat kvůli tomu nový je hloupost.

Tahle debata ale byla o označování řemenu fixem, což se dělá pro snažší a rychlejší výměnu řemenu nebo pro kontrolu. Uděláš si značku na řemenu i řemenici než sundáš starý řemen. Odměříš si značku na novém řemenu a nasadíš tak, aby se shodovaly značky s řemenicí a nemusíš nastavovat řemenice do základních poloh. Na tomhle principu fungují i ty značky od výroby. Prostě jen pro rychlejší a snažší výměnu.

Dělám to už více než 8 let, když nepočítám školu, je to dost dlouho? Jestli mi najdeš motor, který se nedá nastavit jinak než podle označení na řemenu, tak sem s ním, rád se něčemu novému přiučím. Úsměv Jinak je to pro mě už uzavřené.

2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 6:39   Citovat  

Lukas 18 ma pravdu tez si nepamatuju na jakem to bylo motoru byl to nejaky francouz a motor se nastavoval na rysky na remenu.Proste jednu rysku na remenu das zaroven na rysku na kole vacky druhou rysku remenu na rysku druhé vacky a treti rysku remenu na rysku na klice nic vic tam není. Rorvodovy remen se vyrabi jiz s těmito ryskamy a pokud je tam po case mit nebudes mas smulu bud si je před rozebranim udelas nove nebo si koupis novy rozvodak. A pokud mas pocit ze jsem menic dilu vyvracet ti to nebudu ja auta OPRAVUJU ne ze jen vymenuju dily vice nez 20let. To ze něco neznáš neznamena ze to neexistuje. Tez jsem si donedavna myslel ze kazde auto musí mit na KLICE ma Rozvodech klinek a ono ne ford me presvecil o opaku a remenice i kolo rozvodu drzi pohromadě jen treci sila staci aby se povolil sroub a potka se ti motor.

Honda.men je teď offline  Honda.men
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 7:09   Citovat  

Nipper napsal:
Je vidět, že si to dělal asi jen jednou. Máš se ještě, co učit. To je ta dnešní generace měničů dílů. Tak to valím bulvy

Nasadím ti rozvodový řemen úplně mimo značky a přesto to bude dobře, protože se nebudu řídit značkami na řemenu, ale nastavením řemenic vůči motoru. Člověka, který by nastavoval rozvody jen podle značek na novém řemenu, bych na místě vyrazil. Nasadíš řemen, který má chybné pokreslení z výroby a bum, je z toho průšvih u zákazníka a oprava za dalších třeba 20 až 50tisíc, jen protože jsem hloupý a nezkontroluju si to. Pochop, že i výrobci můžou udělat chybu a posunou označení na řemenu nebo ti do servisu přijde řemen bez značek. Auto nemůže stát na dílně další dva dny, než přijde ten "pokreslený pro trouby". Když ti třeba zákazník přiveze auto s přetrženým rozvoďákem, ať mu to zkontroluješ, uděláš rozvody a nasadíš řemen, který si sám dovezl a nemá označení, tak ho nemůžeš poslat do háje a objednávat kvůli tomu nový je hloupost.

Tahle debata ale byla o označování řemenu fixem, což se dělá pro snažší a rychlejší výměnu řemenu nebo pro kontrolu. Uděláš si značku na řemenu i řemenici než sundáš starý řemen. Odměříš si značku na novém řemenu a nasadíš tak, aby se shodovaly značky s řemenicí a nemusíš nastavovat řemenice do základních poloh. Na tomhle principu fungují i ty značky od výroby. Prostě jen pro rychlejší a snažší výměnu.

Dělám to už více než 8 let, když nepočítám školu, je to dost dlouho? Jestli mi najdeš motor, který se nedá nastavit jinak než podle označení na řemenu, tak sem s ním, rád se něčemu novému přiučím. Úsměv Jinak je to pro mě už uzavřené.

Nechci se nikoho zastávat, ale dělal jsi někdy rozvody např. na Nissanu Patrol 2,8Td ? Případně na jiném starém Nissanu? Tam jsou na řemenu a řemenicích značky Úsměv A taky v manuálu se to podle toho nastavuje. Nic víc nic míň.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 16:36   Citovat  

skritek: Tak to si po dvaceti letech vážně dobrý opravář, když kvůli tomu, že není označený, kupuješ nový rozvodový řemen. pořádnej výtlem Říká ti něco počítání zubů? A věř nebo ne, každý motor jde nastavit do základních poloh bez řemenu, ať už značkami, úhloměrem, kolíky, šrouby nebo přípravky. Je to základní součást konstrukce motoru.
To že řemenice drží jen třením je úplně normální, jen se to běžně nepoužívá u rozvodů motoru. V rozvodech "moderních" motorů už to nenajdeš, ale u veteránů na to ještě občas narazíš.

Honda.men: Nissan Patrol 2.8 jsem opravdu nedělal, servisuje si ho kolega sám a ano jsou tam značky na novém! řemenu. Bylo vtipné koukat na něj, jak se snaží hledat značky, které smazal čas. Jestli máš manuál, tak také určitě víš, co znamenají ty čísla na obrázku kolem řemenu. Mrk

Odjakživa se počítaly zuby na řemenu a až časem napadlo výrobce přidat značky, protože to ušetří čas. Doporučil bych vám přečíst knihu, kterou jsem kdysi četl. Bohužel už si nepamatuji název, ale krásně vystihovala problémy dnešního světa, kde si vše zjednodušujem, zapomínáme základní principy a nejsme schopni si poradit s banálními problémy, protože nepoužíváme svůj vlastní rozum.

Jde mi pouze o to, že mi někdo tvrdí, že to jinak nejde nebo mi přijde nový řemen se značkami, já ho podle toho nasadím a jedu. Takovou blbost by dobrý servisák nikdy neudělal! Vždy si musí aspoň přepočítat zuby a nemyslím tím ty o které přijde, když to udělá blbě. Už se chápeme? Nápad je tu!

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
2
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 17:23   Citovat  

Musím souhlasit a dodám ješte jednu věc, co vždy vtloukám u mne na dílně do hlavy : Nikdy nedávám řemen podle značek doedlávaných ručně, ikdybych si je tam delal sám, dokud si rozvod předem nenastavím do správné polohy a neoveřím, že to na čem si delám značky je skutečne dobře. Divili byste s ejak často ( hlavne u starších motoru ) jezdí lidi s rozvody o zub vpřed nebo vzad a ani o tom neví a pak říkají jak ty nové rozvody jejich autu prospely, že ted jezdí uplně jinak Velmi šťastný

Jinak také jsem zastáncem názoru, že všechny motory musí jít nastavit první válec do TDC a vačky vuči nemu bez rozvodového řemenu a zatím jsem se s jediným japoncem co by značky neměl nesetkal. Kolikrát se stačí podívat domanuálu a človek zjistí že značka na klice je aretační kolík který má smeřovat kolmo nahoru vuči rovine bloku a stejen tak aretační kolíky vačkových kol - i když je to skutečne málokdy, spíše jsem ty značky vždy našel na kolech.. ale jak píšu - Zkušenosti mám jen za 12let, delám jen "jabka" a ješte ne všechny .)

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 17:27   Citovat  

moc sem toho kolem motorů neudělal, ale řemen neřemen, zuby nezuby,
nastavim motor dle značení blok vs. řemenice
fláknu na to řemen a nazdar OK

stavit to dle řemenu? na to nemám asi koule HaHaaa

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 17:32  Naposledy upravil skritek dne 6.3.2014 , 18:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

No tak samozrejmne Ford Fusin rok 2010 je celkem veteran. To ze ze se da ci neda motor nastavit podle pripravku ci jinich systemu jsem nic nerekl to však nemeni nic na tom ze co pises je kravina. Uz to ze na rozvodaku nejsou videt napisy ci znacky nastaveni svedci o jeho žalostnem stavu a vymenim ho ale to ty jako super mechanik samozrejmne sezenes pripravky a vratis ho tam a pokud bude preskocenej nebo pretrzenej tak logicky koupim taky novej. A když chces pocitat musíš mit z ceho a nebo jak jsem psal si tam ty carky udelat. Když uz tedy delam auto u kterého nevim kde ma rysky udelam si znacky na kolech a BLOKU rozhodne jsem si nikdy nedelal znacky na rozvodak natoz abych je pak nekam prekresloval. A pokud výrobce uvadi ze při vymene se rozvody stavy na rysky na rozvodaku tak nechapu tvou paranoju abych něco prepocitaval. A nevim jak ty,ale ja vždy když nandam rozvody si s motoren zatocim jestli se nepotka. No nic

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 17:46   Citovat  

Idaho napsal:
Musím souhlasit a dodám ješte jednu věc, co vždy vtloukám u mne na dílně do hlavy : Nikdy nedávám řemen podle značek doedlávaných ručně, ikdybych si je tam delal sám, dokud si rozvod předem nenastavím do správné polohy a neoveřím, že to na čem si delám značky je skutečne dobře. Divili byste s ejak často ( hlavne u starších motoru ) jezdí lidi s rozvody o zub vpřed nebo vzad a ani o tom neví a pak říkají jak ty nové rozvody jejich autu prospely, že ted jezdí uplně jinak Velmi šťastný

Jinak také jsem zastáncem názoru, že všechny motory musí jít nastavit první válec do TDC a vačky vuči nemu bez rozvodového řemenu a zatím jsem se s jediným japoncem co by značky neměl nesetkal. Kolikrát se stačí podívat domanuálu a človek zjistí že značka na klice je aretační kolík který má smeřovat kolmo nahoru vuči rovine bloku a stejen tak aretační kolíky vačkových kol - i když je to skutečne málokdy, spíše jsem ty značky vždy našel na kolech.. ale jak píšu - Zkušenosti mám jen za 12let, delám jen "jabka" a ješte ne všechny .)

jenze proste na nekterejch motorech výrobce uvadi vymenu na rysky na rozvodaku takze proc tam budu něco hledat a atavet když to výrobce uvadi jako spravny postup. Je pravda ze všechny japonci které jsem delal ty rysky měli ale francouzy VW ci jiné je proste občas nemaji. Třeba prave zminovany Ford Fusion bez pripravku neudelas fiaty taky ne a nebo si udelas sve rysky protože fiat ma na vackach sice klinek ale siroky 4mm a dira v kole je 10mm (takze rysky tam nejsou aby lidi jezdili k nim) Podle fiata se musí z druhé strany vacek vlozit pripravky,do kliky dat kolik a pote nandat rozvodak. Ale v pripade ze delam vymenu preventivne s tim nepojedu do Fiata ani si nebudu kupovat pripravky když ten motor jsem delal 2x za život takze si udelam sve rysky a je. Bohuzel nejsem super mechanik ale dokazu si poradit.

Nakonec me je to jedno jen jsem na zacatku uvedl ze i origo automobilky nektere motory nastavuji podle rysek na rozvodaku

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 19:39   Citovat  

skritek napsal:
jenze proste na nekterejch motorech výrobce uvadi vymenu na rysky na rozvodaku takze proc tam budu něco hledat a atavet když to výrobce uvadi jako spravny postup. Je pravda ze všechny japonci které jsem delal ty rysky měli ale francouzy VW ci jiné je proste občas nemaji. Třeba prave zminovany Ford Fusion bez pripravku neudelas fiaty taky ne a nebo si udelas sve rysky protože fiat ma na vackach sice klinek ale siroky 4mm a dira v kole je 10mm (takze rysky tam nejsou aby lidi jezdili k nim) Podle fiata se musí z druhé strany vacek vlozit pripravky,do kliky dat kolik a pote nandat rozvodak. Ale v pripade ze delam vymenu preventivne s tim nepojedu do Fiata ani si nebudu kupovat pripravky když ten motor jsem delal 2x za život takze si udelam sve rysky a je. Bohuzel nejsem super mechanik ale dokazu si poradit.

Nakonec me je to jedno jen jsem na zacatku uvedl ze i origo automobilky nektere motory nastavuji podle rysek na rozvodaku

To ano, souhlasím. Tohle platí u originálního řemenu.
Ale když tam budeš dávat nějakou druhovýrobu, můžeš se spolehnout, že tam nějakej Číňan, Polák nebo Turek ty značky udělal správně?
Možná je to paranoja, ale špatně nastavené rozvody bych raději nebral na lehkou váhu....

2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 19:50   Citovat  

Petr 78 napsal:
To ano, souhlasím. Tohle platí u originálního řemenu.
Ale když tam budeš dávat nějakou druhovýrobu, můžeš se spolehnout, že tam nějakej Číňan, Polák nebo Turek ty značky udělal správně?
Možná je to paranoja, ale špatně nastavené rozvody bych raději nebral na lehkou váhu....
jeeee nesmis si kupovat rozvodak od cinana z autokelly, protože pokud nejsou schopny udelat sparvne rysky (které tam samozrejmne dela stroj ne nejakej pepa co se včera ozral) tak jak chcete verit rozvodaku samotnému? Resite rysky ze tam budou spatne ale pokud si koupis kvalitni rozvodak tak tam se bat nemusíš, rozhodne bych se bal vic udelat rozvody na pripravky s rozvodakem z ciny za 3stovky.

A když tam ten rozvodak nandas tak si s nim snad zatocis

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 20:03   Citovat  

Skřítek : podobne to má mazda ( s temi přípravky ) ale to je jen o zmeření a výrobe. Přípravek na aretaci kliky byl za 30min na soustruhu hotovej a na aretaci vačkových kol ( z druhé strany vacek přípravek na fixaci obou vaček je jen oyč plocháč se zářezama kterej zasuneš do zářezu na vačkách... vyroba 20minut..
ale je pravda že tenhle postup uvádí i výrobce v manuálu.. nechteli jsme se trápit s výrobou volám do magdy a není problém zapujčit za zálohu 500,- za kus.. takže jsem si pujcili vyrobili kopie do budoucna protož jen tak si areták na kliku z prstu nevycucáš, ale buhví zda nekdy ješte tohe auto budu chtít na dílně videt ( M6 - 2,3i US EUspec )

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 20:06   Citovat  

skritek napsal:
jeeee nesmis si kupovat rozvodak od cinana z autokelly, protože pokud nejsou schopny udelat sparvne rysky (které tam samozrejmne dela stroj ne nejakej pepa co se včera ozral) tak jak chcete verit rozvodaku samotnému? Resite rysky ze tam budou spatne ale pokud si koupis kvalitni rozvodak tak tam se bat nemusíš, rozhodne bych se bal vic udelat rozvody na pripravky s rozvodakem z ciny za 3stovky.

A když tam ten rozvodak nandas tak si s nim snad zatocis

Jo, to je jasný, že po nasazení rozvoďáku opatrně ručně protočím motor, jestli je všechno v cajku a jestli i po protočení jsou rysky ve správné poloze.
Já bych si pro jistotu před sundáním starého řemenu ještě udělal značky na rozvodových kolech a bloku motoru za nima.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 20:15   Citovat  

Petr 78 napsal:

Já bych si pro jistotu před sundáním starého řemenu ještě udělal značky na rozvodových kolech a bloku motoru za nima.

a to je práve to proč říkám že jepotřeba před sundáním rozvody skontorlovat ( pokud to jde ) protože v mnoha případech jsem zažil že lidé jezdili s poskočeným řemenem a nevedeli o tom. když si potom udeláš risky na blok a vačky podle nastavení před sundáním, máš rozvody spatně a ani o tom nevíš..

AccoJDM je teď offline  AccoJDM
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 20:22   Citovat  

A ono jde jezdit s autem o zub preskoceny dopredu nebo dozadu? Na nicem se to neprojevi? to mi hlava nebere

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 20:30   Citovat  

AccoJDM napsal:
A ono jde jezdit s autem o zub preskoceny dopredu nebo dozadu? Na nicem se to neprojevi? to mi hlava nebere

u benzinu jo u nafty ne tam je tak malo mista ze zacne pist narazet do ventilu ale mozna existujou i naftaky kde to jde. U benzinu to ale poznáš auto nejede většinou hlasi chybu ECU protože ji nesedi hodnoty z cidel (u novějších motoru u CRXa ne) to jen blbe jede

AccoJDM je teď offline  AccoJDM
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 20:37   Citovat  

Delal jsem rozvody na Prelude s motorem F20A4 a zadne rysky tam nebyly...jen smer otaceni. Takze jsem to jen srovnal remenici,nahodil a bylo..... Zadne chyby mi to nehlasi...tak mne to ted trochu dostalo

Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2014 , 21:33   Citovat  

Hodně lidí tu mluví jak encyklopedie a přitom jejich nápady jsou v praxi neproveditelné.
Počítat zuby je dobré, ale musí být nějaká značka od které.
Je vidět že nevíte jak probíhá komerenční výroba nových dílů.

A pokud neznáte Skřítka, tak se do něj prosím nenavážejte s nějakou praxí atd.
Dovolil bych si ho nazvat automobilovým guru (stačí jen projít jeho projekty)

Obsah fóra Honda-club.cz   
Značení fixou na rozvodech
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina