Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přizpůsobení D16Z5 elektriky pro vstřikování palivaA9
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 1 z 1
Marphy je teď offline  Marphy
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 13:26   Citovat  

Kdysi jsem slíbil, že sepíšu článeček na téma vyřešení problému vstřikování paliva pro motor D16A9 spojený elektrikou z motoru D16Z5 s ECU pro motor D16A9 (jižiš, to je věta pořádnej výtlem ).

Pokud se tímto někdo v minulosti zabýval, jistě si všiml, že konkrétně v tomto případě je stěžejní problém je v rozdílných konektorech a počtu kabelů.Dlouho mě tahle otázka trápila, páč jsem měl před sebou úkol zkloubit motor D16A9, k němu dodávanou ECU a svazek elektriky pro motor D16Z5.Dlouho jsem měl v hlavě otázku, jestli nebude lepší vyměnit celej svazek elektriky za originální svazek pro motor D16A9, nastalá situace, kdy jsem tento svazek za boha nemohl sehnat a jistá podpora našeho taťky Minora, kterej mi dodal sebedůvěru pár větami typu:"Sakra, vždyť je to jen elektrika a skoro stejnej motor, to musí jít",mě donutily zacít jednat...Ok, řekl jsem si a vybaven noťasem a příslušným manuálem jsem se vydal směr garáž....

Po chvilce, kdy proběhlo malé pomodlení k H-bohu-H, následovalo upadnutí do hluboké deprese že to nikdy nemůže fungovat, panák Vodky a prohledání manuálu, jsem se vybaven dávkou sníženého sebevědomí statečně vrhnul na tento, pro mě v tu chvíli ještě téměř neřešitelný, problém.

Ale dost řečí, jde se na věc...

Po odstřihnutí konektoru z originální kabeláže z D16Z5 a následném přepočítání kabelů vedoucích ke konektoru vsřikování jsem upadl do ještě hlubší deprese...Počet kabelů nesedí s počtem kabelů na vtřikování u motoru D16A9 a to konkrétně o dva, tak a je vymalováno řekl sem si...Inu jedem dál, koukám na barvy kabeláže vedoucí do vstřikování u motoru, porovnávám je s barvami kabeláže vedoucí ke konektru u kabeláže pro motor D16Z5 a ejhle...Barvicky jsou naprosto stejné, neshodují se jen barvy u dvou kabelů, které mám vlastně, zatím jen teoreticky, navíc...První dobrá zpráva... :)Inu poučen z předchozích zásahů (např IMA senzor při nahrazení ECU D16Z5 za D16A9), kde by se návod mohl smrsknout do jedné věty typu najdi stejnou barvu a nabastli to na ni, jsem vzal konektor z kabeláže pro motor D16A9 a připojil jej jednoduše barvu na barvu pomocí (promiňte všichni) čokolády Se stydím (já fakt nic jinýho po ruce neměl Ble ).Zbývající dva kabely jsem pro zatím odizoloval a nechal stranou....Nacvakl jsem oba kusy konektoru do sebe a šel s myšleknou, že buď v autě uhořim, nebo nastartuju, směr kokpit...

Ok, takže klíčky...sakra, kam sem dal ty klíčky..po chvilce hledání jsem konečně našel klíčky...Zastrkávám klíček do zapalování, otáčím do první polohy, bzzz, čerpadlo si natáhlo....ok, tak teď nebo nikdy....dodododovrrrrrn....dududududududu....Paráda, ono to startuje.... Je to tam. Mno uvidime, první šlápnutí na pedál znělo asi jako když se pokouším v koupelně zpívat, druhé už o něco lépe....pomalu vyjíždím z garáže....objíždím pár koleček kolem Souše (měl sem v tu dobu na autě jen svody, takže si nepřejte slyšet ten rachot HaHaaa ), přijíždím zpět a s obavami, zda chytne znova, motor zhasínám...Otáčím klíčkem zpět a ejhle...motor krásně chytá, vypadá, že v pohodě jezdí....good job přátele

Teď s odstupem času můžu říct, že s tímto zásahem jede motor v pořádku, v pořádku startuje, v klidu běží....Celej zásah mi trval cca 20minut (pokud nepocítám týdení předzásahovou depresi, kdy sem neměl ani odvahu se na to jít podívat)

Takže, abych to nějak shrnul:

Potřebujete:

Panáka vodky
Štípací kleště menších rozměrů
Originální konektor pro zapojení vstřikování ze svazku elektriky pro motor D16A9
Čokoládu (v nej případě cín, pájku, nebo trubičky na spojení kabelů)
El. izolačku
Nebejt barvoslepej

Postup:

Odstřihnout konektor pro zapojení vstřiků na STRANĚ KABELÁŽE, NE ABYTE TO NĚKDO STŘIH NA MOTORU!
Vzít konektror z kabeláže pro motor D16A9 a zapojit na místo odstřiženého konektoru barvu na barvu
Zbývající dva (pokud nezapomenu, doplnim barvy, z hlavy už nevim) odizolovat
Zapojit protikusy konektrou
Poplácat se po rameni a jezdit

GOOD LUCK přátele
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přizpůsobení D16Z5 elektriky pro vstřikování palivaA9
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina