Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Silentblok spodního ramene tzv. PUK
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2014 , 13:03   Citovat  

Chtěl bych podiskutovat o spodním silenbloku ramene (velký tzv "PUK")neboli Front Control Arm Bushings pro novější modely hond.
Budu toto řešit na Accu 7.g 2,4 což už jsem, tak nějak rozhodlí pro origo, ale pohrával jsem si s myšlenkou, že bych to udělal z PU a kontaktoval ODOSE s tím, že jsem si nebyl jistý jestli tvrdí silentblok bude fungovat, jelikož po nalisování do ramene a uložení do kastle zůstane rameno na místě a nebude v tom silentbloku pohyblivé jako v origu uložení, tím myslím nahoru a dolů. Odos mi řekl, že to nebude fungovat tak jak má. Koukal jsem na net a našel jsem pár obrázku jak tam PU někdo dal (většinou na Civic TypeR) např, zde. Koukal jsem že např. Blox dělá toto, ale to dle mého je pro použití napč do accordů, frv nesmysl

Proč to řeším, protože když zvednete auto tak pohyb ramene nahoru a dolu mi nevadí ale pohyb ramene do stran mi docela není přijemné a proto jsem myslel dát ty PU ale logicky to nebude fungovat nahoru a dolu ptotože to rameno nebude pohyblivé a bude to dost tvrdé (možná i nefunkční) pro acca atd.

nějaké nápady? přátele
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2014 , 20:31   Citovat  

Dutch napsal:
Chtěl bych podiskutovat o spodním silenbloku ramene (velký tzv "PUK")neboli Front Control Arm Bushings pro novější modely hond.
Budu toto řešit na Accu 7.g 2,4 což už jsem, tak nějak rozhodlí pro origo, ale pohrával jsem si s myšlenkou, že bych to udělal z PU a kontaktoval ODOSE s tím, že jsem si nebyl jistý jestli tvrdí silentblok bude fungovat, jelikož po nalisování do ramene a uložení do kastle zůstane rameno na místě a nebude v tom silentbloku pohyblivé jako v origu uložení, tím myslím nahoru a dolů. Odos mi řekl, že to nebude fungovat tak jak má. Koukal jsem na net a našel jsem pár obrázku jak tam PU někdo dal (většinou na Civic TypeR) např, zde. Koukal jsem že např. Blox dělá toto, ale to dle mého je pro použití napč do accordů, frv nesmysl

Proč to řeším, protože když zvednete auto tak pohyb ramene nahoru a dolu mi nevadí ale pohyb ramene do stran mi docela není přijemné a proto jsem myslel dát ty PU ale logicky to nebude fungovat nahoru a dolu ptotože to rameno nebude pohyblivé a bude to dost tvrdé (možná i nefunkční) pro acca atd.

nějaké nápady? přátele

a co koupit origo a mezery vyplnit tmelem na okna pro zpevneni?aby celkove byl silent tuzsi?

Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2014 , 20:44   Citovat  

Stejné jako na octáviích....stále se trhají a nebo dát plné a přenáší to vibrace a je to tvrdší....
Podle mě se smířit s tím ,že pravidelně měnit nebo dát plné......
Navíc ten výkyv s kolem na zemi není tak velký...nebál bych se vylít PU ale něco měkčího a mít plný....
Na ty octávky se dává plný z TTčka

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2014 , 21:15   Citovat  

Marty: v tomhle ti ten tmel nepomůže ten siláč je dost pohyblivý proto vidíš na obrázku (odkazu) na ten bloc že to uložení dělají na kloub... ZÍTRA MI PROSÍM ZAVOLEJ

Hanzax2: Tak zase on to není takový problém na accordu mi origo vydržel cca 170 tis a to byl pouze takový lehoučce popraskaný ale problém byl v tom, že se mi oddělila ta guma od vnějšího prstenu a tím kleslo rameno o cca 0,5cm dolů a bylo opřené o nápravnici a já jsem koupil neorigo a samozřejmě navydrželo ani 5000km, takže to budu řešit zase origem,

spíš mě zajímá to, že origo je pohyblivý a že se to dává tvrdý z PU tak jak to může takhle fungovat, čekám, že někdo napíše že to zkusil a bylo to k něčemu nebo k ničemu .... Velmi šťastný

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 6.4.2014 , 21:31   Citovat  

Dutch napsal:
Marty: v tomhle ti ten tmel nepomůže ten siláč je dost pohyblivý proto vidíš na obrázku (odkazu) na ten bloc že to uložení dělají na kloub... ZÍTRA MI PROSÍM ZAVOLEJ

Hanzax2: Tak zase on to není takový problém na accordu mi origo vydržel cca 170 tis a to byl pouze takový lehoučce popraskaný ale problém byl v tom, že se mi oddělila ta guma od vnějšího prstenu a tím kleslo rameno o cca 0,5cm dolů a bylo opřené o nápravnici a já jsem koupil neorigo a samozřejmě navydrželo ani 5000km, takže to budu řešit zase origem,

spíš mě zajímá to, že origo je pohyblivý a že se to dává tvrdý z PU tak jak to může takhle fungovat, čekám, že někdo napíše že to zkusil a bylo to k něčemu nebo k ničemu .... Velmi šťastný

Ahojda Slávku,
zkus zavolat Odosovi, možná pro Tebe bude mít rozumné řešení - je profík.

Silponix!!!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2014 , 21:36   Citovat  

M@jk napsal:
Ahojda Slávku,
zkus zavolat Odosovi, možná pro Tebe bude mít rozumné řešení - je profík.

Silponix!!!
díky ale mrkni do uvodního příspěvku, psal jsem že jsem to s Odosem konzultoval je to dobrý

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2014 , 6:57   Citovat  

Dutch napsal:
díky ale mrkni do uvodního příspěvku, psal jsem že jsem to s Odosem konzultoval je to dobrý

Mea culpa, pardon ... debil jsem to přehlédl.

přátele

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2014 , 7:28   Citovat  

Jak jsem ti říkal už o víkendu, dal bych to do měkkého PUR, případně zkus, jestli ti třeba odos nevyrobí na zkoušku jen vložky, jako se dávají do siláčů motoru u CTR, ty můžeš kdykoli vyhodit, kdyby to nedělalo dobrotu... Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2014 , 7:43   Citovat  

rotker napsal:
Jak jsem ti říkal už o víkendu, dal bych to do měkkého PUR, případně zkus, jestli ti třeba odos nevyrobí na zkoušku jen vložky, jako se dávají do siláčů motoru u CTR, ty můžeš kdykoli vyhodit, kdyby to nedělalo dobrotu... Úsměv
ano ano to vím,že jsme se bavili o tom, ale právě že jsem to konzultoval s odosem a dokonce i včera večer, a říkal že plný puk nebude fungovat tak jak má, je to i logický když např ten blox ělá jako průchozí kloub z "kovu", říkal mi že něco podobného bylo místo sílače i na toyotě celice... vložky nedělá... co jsem se dohodli v budoucnu se na to podívá a bude je vyrábět tak aby to fungovalo tak jak má. Ono je vidět že odos tomu rozumí a nad tou prací přemýšlí, protože např u starých hond ten zadní velký siláč v podélném rameni RTA koupíš plný PU a dáš ho tam to odos říkal že je špatně že to nepracuje tak jak má je vyrabí celé jinak což jsem sám viděl protože je mám od něj ted doma .... budu to nejspíš řešit tak jak jsem chtěl a to origo což nějakou dobu vydrží a až odos vymyslí svoje uložení budu testovací jezdec přátele

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2014 , 10:09   Citovat  

hele ještě mě napadlo, že jsem na nějakým anglickým fóru viděl, že tam dávají siláč z CTR, měl by být víc vyplněn a odolnější je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2014 , 20:33   Citovat  

rotker napsal:
hele ještě mě napadlo, že jsem na nějakým anglickým fóru viděl, že tam dávají siláč z CTR, měl by být víc vyplněn a odolnější je to dobrý
ano siláč z ctr je trošku jiný (tvrdší) ale siláče na Civici jsou menší v průmeru než na Accorda... je to dobrý musel by se vysoustružit nějaký prsten, ale to už je jedno už tam mám origo siláče a hotovou geošku je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Silentblok spodního ramene tzv. PUK
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina