Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Auto plave po vyměně pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mira721 je teď offline  mira721
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2014 , 20:37   Citovat  

Zdravím, teďkom jsem přezul na letní gumy dal jsem tam 185/65 r15(Barum) kvůli technické. auto začalo divně plavat na rovné silnici od 60km/h vejš,když zatočím rychlo s volantem tam a zpátky tak se to začne celkem zajímavě vlnit. Zimní gumy jsem měl 195/65 r15 (Barum) a tohle jsem teda nezaznamenal. Tlaky jsem tam měl 2,5 z pneuservisu upustil jsem to podle toho jak je to na autě přímo na 185/65 r15 předek 2,2 zadek 2,1 je to o něco lepší ale pořád to není ono. Někdo nějakej tip?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2014 , 20:45   Citovat  

Jsou nové? Novým chvíli trvá, než se ojedou a začnou správně fungovat.

Pener je teď offline  Pener
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2014 , 20:47   Citovat  

Jestli ne, tak vyvazovals?

mira721 je teď offline  mira721
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2014 , 20:48   Citovat  

jojo funglovky mam na nich kolem 70km. Ani dřive to u novejch takhle nedělalo spíš to vypadá, že tam velkou roli hraje ten rozměr, ale zase ty gumy nejsou užší o tolik.

EDIT: Vyváženy jsou, ale to by spíš vibrovalo než plavalo ne ?

kefa je teď offline  kefa
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2014 , 21:11   Citovat  

mira721 napsal:
jojo funglovky mam na nich kolem 70km. Ani dřive to u novejch takhle nedělalo spíš to vypadá, že tam velkou roli hraje ten rozměr, ale zase ty gumy nejsou užší o tolik.

EDIT: Vyváženy jsou, ale to by spíš vibrovalo než plavalo ne ?

může plavat. když jsem měl špatně vyváženo, plavalo.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2014 , 21:17   Citovat  

Pri tak vysokem profilu plastu moc mekka bocnice?

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2014 , 21:20   Citovat  

geometrii bych taky zkontroloval je to dobrý

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2014 , 21:42  Naposledy upravil Kendik dne 10.4.2014 , 6:48, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Taky mi auto jednou pri novych gumach plavalo natolik, ze jsem se bal s tim jezdit.Asi po 200-250km se to sklidnilo.U dalsich novych to bylo bez problemu od zacatku.Zalezi dost na pneu.Nektere klouzou, nektere ne.
Me to spis ale klouzalo, jako kdybych jel na snehu.

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2014 , 23:16   Citovat  

zajel bych do toho pneuservisu kde to obouvali a svez bych je.... Jednou mi v Mostě tak suprově vyvážili při přezouvání kola, že jsem se cestou domů málem zabil. Druhej den, když jsem to byl reklamovat, tak mi rovnou řekli že je to možný, že měli nějakou chybu na vyvažovačce a celý mi to převážili. Ani jedno kolo nebylo dobře. Nicméně do toho pneuservisu už nepojedu ani kdyby přezouvali zdarma.

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.4.2014 , 7:09   Citovat  

100% makka bocnica, neviem cim to je, ale v poslednej dobe sa s tymto "problemom" stretavam stale castejsie… pripisujem to mojej "rozmaznanosti", ze som si zvykol na lepsie pneu a kazdy krok spat citim.. par prikladov (vzdy rovnake rozmery pneu na tych istych diskoch):

accord coupe, letne pneu potenza re050 xl (zosilnena bocnica) - auto ide jak elektricka, prezute na matador sibir snow, pri pohybe volantom tam a spat sa auto rozvlni a mam dost zly pocit, auto strasne plava… podvozok komplet novy, ziadne vole, pneu vyvazene 100%… jednoznacne je to gumami, nezmenilo sa to ani po par tisic. km

bejvalka miata turbo, mal som sadu dunlop sport 01, a sadu semislickov toyo r888, polyurethanovy podvozok, auto bola cista motokara…po zjazdeni dvoch dunlopiek som na zaklade rerferencii aj ceny kupil 2x regal racer, pneu som obul dozadu, prva zakruta a skoro som sa prizabil (samozrejme po zabehnuti pneu)… auto sa totalne rozplavalo a mal som pocit ze musim kontrovat a ze sa to neda… prehodil som kolesa predok - zadok a problem bol prec. novy majitel, aj ked som mu to hovoril, mi na jar vola ze sa boji na aute jazdit, ze plave jak svna, tak sa ho pytam ze ci dal tie pneu dozadu… samozrejme po prehodeni pneu je auto zasa ok… zhodou okolnosti v tom case kupil kamarat celu sadu tych regalov na svojho upraveneho turbo saaba, objednal si ale zamerne XL a dodnes si tie pneu nemoze vynachvalit…

jedno z firemnych aut do mesta - peugeot 107, povodne obute z vyroby na nejakych continentaloch letnych a barumoch zimnych.. na obidvoch sadach uplne pohodka…presne reakcie, odozva, stabilita.. na jar sa obula nova sada letnych nejakych barum, pokial som jazdil po meste do 50-60 tak pohoda.. raz som vybehol na obchvat a pri cca 110km/h som prudkejsie strhol do druheho pruhu (pri tom aute som nemal nidky problem ani pri 130-140)… chlapci skoro som sa po wc .. presne ten isty pocit co pri miate, auto sa rozvlnilo tak, ze som podvedome zacal kontrovat… kazdy jeden aj najmensi pohyb volantom mi tie pneu vratili na druhu stranu, vtedy som sa fakt zlakol… tento zazitok maju uz 3ja kolegovia a vsetci sme sa svorne zhodli na makkych bocnicach.

jedna vec je este zaujimava, pri vsetkych tychto "plavajucich" pneu bol sprievodnym javom komfortnejsi, maksi a tichsi podvozok.. prejazd cez cestne dilatacie a mensie hrboly boli ovela lepsie filtrovane.. co opat pripisujem maksej bocnici

Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2014 , 14:58   Citovat  

185/65 R15 mám na autě já... Původně jsem měl 195/55 r15 ale chtěl jsem vyšší bočnici. Okamžitě jak jsem to dal na auto, začalo to plavat a celkem víc se to naklánělo. Chtěl to dát okamžitě pryč, jelikož se s tím auto stalo dost neovladatelné (oproti tomu jak to bylo předtím). Neměl jsem ale čas shánět narychlo další pneu. Nakonec jsem to vyřešil tak, že gumy foukám 2.8-3.0!
Já vím, je to hodně, ale jinak se to asi kvůli výšce bočnice strašně vlnilo. Mám na nich odjetých zhruba rok a půl, a stejně je sundám, tento rozměr už nikdy. Myslím že rozumný kompromis je 195/60 R15, nebo ten původní 195/55 r15.
Ale jinak tento rozměr už nee nesouhlas

Obsah fóra Honda-club.cz   
Auto plave po vyměně pneu
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina