Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
fuel mapy do ECU
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
určin je teď offline  určin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 17:59   Citovat  

Nezna nekdo stranku, kde bych nasel seriove mapy jednotlivych ECU??
Nebo spis me zajima jen D16Y8 Úsměv
nasel jsem jen tuto ale to jsou uz upravene
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 18:08   Citovat  

no na obd 2 ?spíš na z6 a ty jsou ke stažení u jardybara na hc (P28)odkaz

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 18:09   Citovat  

bohužel,stránka,kde byli snad všechny sériovky od Hondy už neběhá.... Tak to valím bulvy

dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 18:32   Citovat  

muzu ti to poslat na email nebo icq

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 18:36   Citovat  

monty napsal:
no na obd 2 ?spíš na z6 a ty jsou ke stažení u jardybara na hc (P28)odkaz

tam jsem koukal,ale nenasel jsem D16Y8
a nevim, jesli jsou s Z6 uplne stejne nebo ne

Frik je teď offline  Frik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 20:11   Citovat  

Nikde nenajdes vic informaci o Hondackych ECU nez na PGMFI - forum

Nasel bys tam i odkaz na mirror wiki od PGMFI, kde jsou vsechny seriove mapy, ktere tam kdo dal.

Wiki Mirror

Pokud tam svoji mapu nenajdes, je dost velka sance ji najit na tom foru pgmfi - ja tam dokonce nasel i upravenou mapu pro Preludu 4G F20A4.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2008 , 21:50   Citovat  

určin napsal:
tam jsem koukal,ale nenasel jsem D16Y8
a nevim, jesli jsou s Z6 uplne stejne nebo ne

jak říkám myslím že 16Y8 už je obd 2 a tu asi nikdo needituje -všichni přestavujou na obd1 -takže těžko bude někdo mít origo mapu ,pokud bude pro tenhle motor tak podle mě upravená z6 , ale je to jen můj názor,projdi pgmfi. jo spíš to hledej podle jednotky jak podle motoru
tak jsem se kouk na ten odkaz a jak říkám obd2 , jediný co tam bylo mapa na ten motor do P30

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 15:51   Citovat  

monty napsal:
jak říkám myslím že 16Y8 už je obd 2 a tu asi nikdo needituje -všichni přestavujou na obd1 -takže těžko bude někdo mít origo mapu ,pokud bude pro tenhle motor tak podle mě upravená z6 , ale je to jen můj názor,projdi pgmfi. jo spíš to hledej podle jednotky jak podle motoru
tak jsem se kouk na ten odkaz a jak říkám obd2 , jediný co tam bylo mapa na ten motor do P30

OBD2 mapy len tak nenajdes. okrem toho aj OBD1 mapy su priamo v MCU a nie v osobitnej pameti, takze to, co najdes ako zarucenu mapu pre napr. motor D16Z6 vobec nemusi byt presne to iste, co mas priamo v ECU. inak taketo alchymie bez toho aby si 100% vedel co robis mozu skoncit smutkom...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 16:27   Citovat  

vti [906team] napsal:
OBD2 mapy len tak nenajdes. okrem toho aj OBD1 mapy su priamo v MCU a nie v osobitnej pameti, takze to, co najdes ako zarucenu mapu pre napr. motor D16Z6 vobec nemusi byt presne to iste, co mas priamo v ECU. inak taketo alchymie bez toho aby si 100% vedel co robis mozu skoncit smutkom...
to je spíš odpověď pro určina ,já tohle chápu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 16:30   Citovat  

monty napsal:

jo, sorry.

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 21:53   Citovat  

monty napsal:

A pro mě je ta odpověď taky, bo mám podobnej motor a podobný plány Mrk.
No a co teda s tím? Když chci jen posunout omezovač, už to že k tomu potřebuju jinou ecu je blbý, to si ještě musím nechat odladit úplně novou mapu na brzdě? No to se na to rovnou vyprdnu to mi hlava nebere

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 21:54   Citovat  

Tak to koukám! nemuzu uverit tomu co ctu, co chteji nekteri lide delat se svym motorem bez zkusenosti

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 21:55   Citovat  

jo..super, tak jsem si to predstavoval krapatek jednoduseji HaHaaa
tak jinak, kdo je v tom takovy expert, ze by mi dokazal pomoci s nalazeni ECU na muj motor?
jedna se o D16Y8 kompresora. Jak jsem koukal, je map sensor pred kompresorem a stavajici ECU vypada seriove a podle navodu na strankach JCRS je jen "oblbnuta" pomoci cidla teploty vzduchu. Hodim odkaz, kdyby bylo treba na ten navod, ale vesmes se jedna oto, ze kdyz se dosahne (dle budiku) cca 4PSI pretlaku, tak sepne rele a zapoji se cidlo teploty nasavaneho vzduchu, ktere je jinak odpojeno.

Mam u Wheelmana ECU P28 upravenou na datalogin a doma mam od Minora redukci pro pouziti teto ECU. Myslim, ze by auto po nalazeni mohlo jet ete lepe Úsměv
tze, kdopak vi, umi, zna a pomuze prosim?? :hehe:

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 21:59   Citovat  

určin napsal:
jo..super, tak jsem si to predstavoval krapatek jednoduseji HaHaaa
tak jinak, kdo je v tom takovy expert, ze by mi dokazal pomoci s nalazeni ECU na muj motor?
jedna se o D16Y8 kompresora. Jak jsem koukal, je map sensor pred kompresorem a stavajici ECU vypada seriove a podle navodu na strankach JCRS je jen "oblbnuta" pomoci cidla teploty vzduchu. Hodim odkaz, kdyby bylo treba na ten navod, ale vesmes se jedna oto, ze kdyz se dosahne (dle budiku) cca 4PSI pretlaku, tak sepne rele a zapoji se cidlo teploty nasavaneho vzduchu, ktere je jinak odpojeno.

Mam u Wheelmana ECU P28 upravenou na datalogin a doma mam od Minora redukci pro pouziti teto ECU. Myslim, ze by auto po nalazeni mohlo jet ete lepe Úsměv
tze, kdopak vi, umi, zna a pomuze prosim?? :hehe:

a ten MAP senzor si muse upravovat aby 'nevidel' pretlak ? vacsinou to riesia takym medzikusom, ktory ma vo vnutri spatny ventil a tym padom tam ide len podtlak. ak ano, tak by sa to malo dat vyhodit a normalne naladit tak ako som ladil napr. moje turbo.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 22:00   Citovat  

dark napsal:
Tak to koukám! nemuzu uverit tomu co ctu, co chteji nekteri lide delat se svym motorem bez zkusenosti

No a s jakym jinym nez se SVYM motorem to mam chtit delat bez tech zkusenosti? Prece nebudu ziskavat zkusenosti na cizich motorech... to bych teda byl kamarad.. HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 22:14   Citovat  

dark: prave proto, ze nemam takove zkusenosti, tak se nejprve ptam, nez neco udelam Úsměv
ale jak jinak ziskat zkusenost????

vti team:ja bych prave chtel, aby MAP poznal pretlak a podle toho ECU davala palivo. Mozna rikam nesmysl, ale myslel jsem, ze od toho tam MAP je.
Tu upravu ECU jsem chtel prevazne k posunuti VTECu do nizsich otacek, nebot ted spina az pri cca 5400ot. A k tomu bych rad zase mapy z OBD 2
je to zapeklita situace Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 22:15   Citovat  

vti [906team] napsal:
a ten MAP senzor si muse upravovat aby 'nevidel' pretlak ? vacsinou to riesia takym medzikusom, ktory ma vo vnutri spatny ventil a tym padom tam ide len podtlak. ak ano, tak by sa to malo dat vyhodit a normalne naladit tak ako som ladil napr. moje turbo.

Nooo ze do toho kecam kdyz tomu nerozumim a navic nemam zadny zkusenosti, ale neni nahodou u toho JSRC kompresoru MAP senzor umistenej jeste pred kompresorem, kde vznika stale jen podtlak? Jen tusim ze skrtici klapka je u JSRC jeste pred kompresorem, kdezto u turba je uz v te tlakove casti... ale nevim co z toho vyplyva Se stydím

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 22:20   Citovat  

určin napsal:

Tu upravu ECU jsem chtel prevazne k posunuti VTECu do nizsich otacek, nebot ted spina az pri cca 5400ot. A k tomu bych rad zase mapy z OBD 2

Jeste jeste neco napisu a pak uz ti tu prestanu delat bordel a pujdu radsi spat pořádnej výtlem.
Mne spina vtec "uz" pri 5200, ale bez nejakyho foukatka by u me asi nemelo cenu posouvat to niz, nicmene bych rad posunul omezovac o takovych 500ot. nahoru (no jo chcu ten motor rychleji odsrat :twisted:), pri kolika zasahuje tobe? Mne uz pri 6900, se nedostanu ani do cervenyho... Ble

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2008 , 22:39   Citovat  

určin napsal:
dark: prave proto, ze nemam takove zkusenosti, tak se nejprve ptam, nez neco udelam Úsměv
ale jak jinak ziskat zkusenost????

vti team:ja bych prave chtel, aby MAP poznal pretlak a podle toho ECU davala palivo. Mozna rikam nesmysl, ale myslel jsem, ze od toho tam MAP je.
je to zapeklita situace Úsměv

ano, to co pises, je to spravne riesenie, naladit ecu podla realneho tlaku. je vsak mozne, ze vzhladom na koncepciu toho kitu to nie je az take jednoduche. skus mi poslat nejake blizsie info, co konkretne to mas a skusim sa na to pozriet.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2008 , 6:02   Citovat  

vti [906team] napsal:
ano, to co pises, je to spravne riesenie, naladit ecu podla realneho tlaku. je vsak mozne, ze vzhladom na koncepciu toho kitu to nie je az take jednoduche. skus mi poslat nejake blizsie info, co konkretne to mas a skusim sa na to pozriet.
kucí aby jste se dostali do tlakový části tak byste museli asi navrtat sací potrubí za kompresorem, kompresor je součástí intake manifoldu , není solo .
když o tom tak přemejšlím jede to vůbec někdy v podtlakovým režimu ?by tam musel být ventil kterým by si to přisávalo kolem kompresoru?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2008 , 7:30   Citovat  

ivos: me zavira pri 7200 podle budiku

monty: za kompresorem prave mam rozdvojku kvuli pretlaku. Je tam cidlo pro sepnuti toho rele na snimac teploty a z druhe strany je vyvedena hadicka na budicek ukazatele pretlaku. Kompresor je soucasti, ale je ke svodum prisroubovanej a da se samostatne sundat

vti team: imho, co presne ti muzu nabydnout??Úsměv mam tedy kompresora od JCSR, kterej je umistenej za MAP sensorem. Max plnici tlak je 8PSI ale nevim kolik mnozstvi vzduchu dokaze dat. To uz jsem nikde nenasel. ECU je tedy seriova nebo aspon tak jevi. Zadny zasah do ni neni..Vstriky jsou take seriove, coz je 240ccm. To prej ale pri takto malem tlaku staci (zase vim jen to, co jsem slysel). Zapalovani mam od MSD Ignition. Co se tyce paliva, tak je tam jina pumpa, jiny regulator a jina lista, vse je od JCRS. Jeste je tam 160°C termostat. To nevim proc, ale ten set to obsahuje.
zde je celkovy seznam komponent, co obsahuje set od JCRS na SHOC motory a zde je navod na montaz. Na konci je prave schema ohledne toho rele a cidla teploty nasavaneho vzduchu. Je to brano ze stranek JCRS

budu vdecny za kazdou radu Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2008 , 7:45   Citovat  

určin napsal:
ivos: me zavira pri 7200 podle budiku

monty: za kompresorem prave mam rozdvojku kvuli pretlaku. Je tam cidlo pro sepnuti toho rele na snimac teploty a z druhe strany je vyvedena hadicka na budicek ukazatele pretlaku. Kompresor je soucasti, ale je ke svodum prisroubovanej a da se samostatne sundat

vti team: imho, co presne ti muzu nabydnout??Úsměv mam tedy kompresora od JCSR, kterej je umistenej za MAP sensorem. Max plnici tlak je 8PSI ale nevim kolik mnozstvi vzduchu dokaze dat. To uz jsem nikde nenasel. ECU je tedy seriova nebo aspon tak jevi. Zadny zasah do ni neni..Vstriky jsou take seriove, coz je 240ccm. To prej ale pri takto malem tlaku staci (zase vim jen to, co jsem slysel). Zapalovani mam od MSD Ignition. Co se tyce paliva, tak je tam jina pumpa, jiny regulator a jina lista, vse je od JCRS. Jeste je tam 160°C termostat. To nevim proc, ale ten set to obsahuje.
zde je celkovy seznam komponent, co obsahuje set od JCRS na SHOC motory a zde je navod na montaz. Na konci je prave schema ohledne toho rele a cidla teploty nasavaneho vzduchu. Je to brano ze stranek JCRS

budu vdecny za kazdou radu Úsměv

ten termostat nie je 160°C ale 160°F Úsměv
pozriem sa na to, ale inak ked sme pri tych injektoroch, tak na mojej 1.5 turbo pri 8-9psi slapem hodne cez 100% duty cycle...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2008 , 7:51   Citovat  

vti [906team] napsal:
ten termostat nie je 160 ale 160°F Úsměv
pozriem sa na to, ale inak ked sme pri tych injektoroch, tak na mojej 1.5 turbo pri 8-9psi slapem hodne cez 100% duty cycle...
160 °C to by bylo to by mě zajímalo čím bys to chladil , vodu bys tam asi neudržel pořádnej výtlem
pokud tam máš vývod na budík tak by to bylo jednoduchý , map by se pích na něj.
to vti : nechtělo by to zvednout tlak paliva nebo použít větší vstřiky? řek bych že takovej provoz těm vstřikům moc nesvědčí ,ne?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2008 , 8:14   Citovat  

monty napsal:
to vti : nechtělo by to zvednout tlak paliva nebo použít větší vstřiky? řek bych že takovej provoz těm vstřikům moc nesvědčí ,ne?

jasne ze chcelo, vsak 750ky vstreky a pumpu mam doma, ale to budem riesit az ked budem mat poskladany ten poriadny motor Úsměv
ja s tym autom aj tak vela nenajazdim...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2008 , 8:20   Citovat  

jujda Se stydím sooorrrry Se stydím
monty: to me prave napadlo, ale nez neco udelam metodou pokus/omyl , tak se nejdrive ptam Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2008 , 19:38   Citovat  

takze, jelikoz uz mam opraveno Hihi
tak bych se rad dal do te jednotky Úsměv
zkusil jsem dat ten MAP do pretlakove casti kompresoru a helemese, auto jelo mnohem lepe, nez predtim. Ale na radu Ivosse jsem to vratil zase z5 jak to bylo.
VTiTeam: mohl bych te poprosit o mapy, ktere pouzivas ty na D15.. turbo?? Jen pro srovnani by me to zajimalo Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2008 , 19:52   Citovat  

pomuze nekdo prosim s odladenim ECU ??? :hehe: je to dobrý

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2010 , 19:25   Citovat  

nechci zakládat další vlákno tak se sem vetřu, jaký je rozdíl mezi jednotkou P3O JDM a P30 EDM pro B16A2? Dále jaký j rozdíl mezi mapami?

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2010 , 19:55   Citovat  

OsekSpider napsal:
nechci zakládat další vlákno tak se sem vetřu, jaký je rozdíl mezi jednotkou P3O JDM a P30 EDM pro B16A2? Dále jaký j rozdíl mezi mapami?

kdyz sem se dival do Crome tak je rozdil v palivovych mapach maji uplne jine hodnoty hodim ti sem foto

Crome.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Crome.JPG, 216.82 kB

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2010 , 20:03   Citovat  

předpokládám že máš Crome free, právě tam jsem tu mapu našel, koukám že jinej způsob jak koukat na mapy současně než otevřít 2x crome asi není Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
fuel mapy do ECU
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina