Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor žere olej - příčina
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
TMisa090 je teď offline  TMisa090
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2014 , 21:59   Citovat  

Zdravím mám dotaz ohledně svého acca F20B6 2.0 vtec 108kw r.v. 99 najto cca 360tis

Chtěl bych zjistit kudy se mi spaluje olej ...
jsou 2 možnosti gufera ventilů nebo pístní kroužky.

Chci ze zeptat zda neznáte nějaký způsob jak zjistit kudy to prosakuje? Nemám jak změřit tlaky ve válcích tak se ptám jestli někdo nezná jiný způsob Úsměv

Další věc mě zajímá jestli to budou kroužky nebo gufera tak jsem nenašel přímo na můj typ F20B6. Našel jsem na F20B, jenže si nejsem jistý jestli to bude pasovat i na moje ... F20B je DOHC ... já mám SOHC ....
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
83427 je teď offline  83427
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2014 , 22:41   Citovat  

zaprvý je spousta míst kde ti tlaky přeměřej a zadruhý F20B je motor kterej kombinuje F20 blok a H22 hlavu. Je to něco jako dvoulitrová verze H22A7 z accordu type-r která se dávala jen do japonský verze ostrýho 6g accordu, a to tornea sir a sir-t

mimochodem existuje i starší SOHC varianta motoru F20B, ale jestli jsi našel díly na F20B DOHC, tak je to jasně ten motor o kterym píšu o cenťák vejš

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.4.2014 , 23:33   Citovat  

Změřením tlaků stejně nic nezjistíš,udělej oboje,protože to nejspíš bude kruhama...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2014 , 7:10   Citovat  

Takže kroužky můžu vzít ty na f20b, ale gufera ventilů musím někde sehnat přímo na můj motor, nebo budou také pasovat?
Popř. Poraďte mi prosím odkud nakupujete Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2014 , 7:20   Citovat  

TMisa090 napsal:
Takže kroužky můžu vzít ty na f20b, ale gufera ventilů musím někde sehnat přímo na můj motor, nebo budou také pasovat?
Popř. Poraďte mi prosím odkud nakupujete Úsměv

Jestli se mi nevyplatí rovnou vyměnit motor za nějaký co má najeto méně km.

9turion je teď offline  9turion
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2014 , 7:32   Citovat  

A kolik ti to zere oleje?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2014 , 8:03   Citovat  

9turion napsal:
A kolik ti to zere oleje?

Cca 2L na 1000km... Se stydím

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2014 , 17:37   Citovat  

ve 360tis km uz ti nepomuzou ani krouzky, neco asi jo, ale asi bych si naivne nemyslel ze to najednou prestane zrat. Po tolika kilometrech budou vlozky vylestene jak psi koule, navic budou ovalne jak vajico, takze by se dokonce uplne klidne mohlo stat, ze pouze po vymene kruhu (a gufer) by to mohlo zrat jeste vic oleje nez ted
ja to vidim na generalku hlavy (voditka ventilu taky budou vybehane, ty vyfukove stopro) a vybrus, nove pisty a krouzky a ojnicni loziska (jinak to cele poskladas a do par mesicu to pridres na klice z duvodu zvyseni komresnich tlaku diky go hlavy a novych pistu a velkych vuli na klice a nedostatecneho mazani)

takze jestli chces ujet dalsich 300tis km tak si udelej celkovou go, delat neco na plovičato se nevyplaaaciiiii - léééty proverena praxe, ver mi je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2014 , 19:46   Citovat  

FastCivic napsal:
ve 360tis km uz ti nepomuzou ani krouzky, neco asi jo, ale asi bych si naivne nemyslel ze to najednou prestane zrat. Po tolika kilometrech budou vlozky vylestene jak psi koule, navic budou ovalne jak vajico, takze by se dokonce uplne klidne mohlo stat, ze pouze po vymene kruhu (a gufer) by to mohlo zrat jeste vic oleje nez ted
ja to vidim na generalku hlavy (voditka ventilu taky budou vybehane, ty vyfukove stopro) a vybrus, nove pisty a krouzky a ojnicni loziska (jinak to cele poskladas a do par mesicu to pridres na klice z duvodu zvyseni komresnich tlaku diky go hlavy a novych pistu a velkych vuli na klice a nedostatecneho mazani)

takze jestli chces ujet dalsich 300tis km tak si udelej celkovou go, delat neco na plovičato se nevyplaaaciiiii - léééty proverena praxe, ver mi je to dobrý

Mě bral Civic 3 litry oleje na 1000 km. Najeto 380 tisíc km. Hlava se vyčistila od karbonu, ani se nerovnala,nedělalo se nic s vodítkama,ventily se vyčistili dráťákem a jen se znovu zalapovali do sedel,dali se nová gufera za 350,- ,koupilo se grafitové těsnění pod hlavu za asi 400,- a nové pístní kroužky asi 1300,- motor se rozebral, sundala se hlava a písty s ojnicema, vyčistili se drážky a dirky v pístech, nasadily nove kroužky a vše poskládalo. Upozorňuji že ovalita byla ve válcích docela velká, nahoře ani ne, ale směrem dolu se zvětšovala, nejvic u vnitřních válců asi 0,09 - 0,10 mm. Od první chvile motor nekouří a olej vůbec neubývá. Zatím najeto 2500 km a vše v pořádku. Takžei když byla ovalita, tak si kroužky okamžitě sedli...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2014 , 20:50   Citovat  

Tak teď co Velmi šťastný ono by asi bylo lepší kdyby se mi na to auto koukl nějaký odborník přes hondy a vznesl verdikt jestli má cenu jen ty kroužky a pod, nebo rovnou jiný motor Mrk

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 6:11   Citovat  

TMisa090 napsal:
Tak teď co Velmi šťastný ono by asi bylo lepší kdyby se mi na to auto koukl nějaký odborník přes hondy a vznesl verdikt jestli má cenu jen ty kroužky a pod, nebo rovnou jiný motor Mrk

je to risk... to ti nikdo neřekne přesně co pomuže.. za mě GO, protože tam i přes více peněz je vzásadě zaručený výsledek...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 7:17   Citovat  

Jagi napsal:
je to risk... to ti nikdo neřekne přesně co pomuže.. za mě GO, protože tam i přes více peněz je vzásadě zaručený výsledek...

Nevím proč tomu říkáš risk. Pokud jde jen o přetěsnění kvůli spotřebě oleje a dělal by si to sám,tak ho kroužky,gufera a lágry můžou vyjít kolem 2500,- jako mě a může mít klid... Já do toho šel s tím že víc do toho stejně investovat nebudu a žádný nový pisty,výbrus atd. nepřipadá v úvahu. Tlaky jsem měl dobrý a jezdí to pěkně a teď bez ztráty oleje. Jde o to na co to auto má,jestli na závody nebo na běžné ježdění. Já to mám teď jako druhé auto,jezdím s tím do práce,protože je mi ho líto prodat. Zatím se mi osvědčují všechny protiklady co se tu píší. H- C říká GO,já jen přetěsnil a je klid. H-C říká že nové kroužky si do oválných válců nesednou a nebo se budou dlouho zajíždět a mě si okamžitě sedly a od začátku nebere nic. H-C říká pokaždé srovnat hlavu a kovové těsnění,já nic nerovnal a dal grafitové,jelikož bylo i originál a myslím že grafit lépe podrží nerovnosti než kov,kde musí být hlava i blok naprosto rovné. Zatím mi to vychází... Ale to je na každém jakou cestu si zvolí...

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 7:25   Citovat  

Kmóďa napsal:
Nevím proč tomu říkáš risk. Pokud jde jen o přetěsnění kvůli spotřebě oleje a dělal by si to sám,tak ho kroužky,gufera a lágry můžou vyjít kolem 2500,- jako mě a může mít klid... Já do toho šel s tím že víc do toho stejně investovat nebudu a žádný nový pisty,výbrus atd. nepřipadá v úvahu. Tlaky jsem měl dobrý a jezdí to pěkně a teď bez ztráty oleje. Jde o to na co to auto má,jestli na závody nebo na běžné ježdění. Já to mám teď jako druhé auto,jezdím s tím do práce,protože je mi ho líto prodat. Zatím se mi osvědčují všechny protiklady co se tu píší. H- C říká GO,já jen přetěsnil a je klid. H-C říká že nové kroužky si do oválných válců nesednou a nebo se budou dlouho zajíždět a mě si okamžitě sedly a od začátku nebere nic. H-C říká pokaždé srovnat hlavu a kovové těsnění,já nic nerovnal a dal grafitové,jelikož bylo i originál a myslím že grafit lépe podrží nerovnosti než kov,kde musí být hlava i blok naprosto rovné. Zatím mi to vychází... Ale to je na každém jakou cestu si zvolí...

já nevím, znám pár lidí co to udělali jako ty [ jiné značky aut] a taky jsou v pohodě... to mi hlava nebere

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 8:23   Citovat  

Kmóďa: projel jsi válce honovacími kameny?

nevycházím ze zlatých českých ručiček, ale z toho co předepisuje honda, tedy když tolerance na dosedací ploše hlavy je 0,05 mm, tak i když předpisově povolím hlavu, tak při téhle míře se může zkroutit "nad limit".. srovnání hlavy stojí asi 500,- a má klid, lepší varianta než to pak celé zase rozebírat a kupovat další těsnění pod hlavu.. origo těsnění pod hlavu je plechové a snad i všechny ostatní aftermarketové, ani jsem nevěděl o nějakým co by bylo jenom z grafitu, ani nevěřím, že by dokázalo dlouhodobě fungovat..

že Tobě to na autě funguje (což při 2500 km těžko soudit) neznamená, že stejný scénář bude fungovat kolegovi Mrk
nebo oni všechny díly byly origo Honda když jsi to rozebíral? jsi si jist, že ten Tvůj motor nedělal už někdo někdy před Tebou?

co mě rozbilo jsou ty vodítka, chtěl bych vidět původní vodítka po ujetí 380 000 km.. to bych čekal, že dřív upadají misky ventilů..

hlavně si to neber jako útok, jen jako názor na věc přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 9:00   Citovat  

Bullseye napsal:
Kmóďa: projel jsi válce honovacími kameny?

nevycházím ze zlatých českých ručiček, ale z toho co předepisuje honda, tedy když tolerance na dosedací ploše hlavy je 0,05 mm, tak i když předpisově povolím hlavu, tak při téhle míře se může zkroutit "nad limit".. srovnání hlavy stojí asi 500,- a má klid, lepší varianta než to pak celé zase rozebírat a kupovat další těsnění pod hlavu.. origo těsnění pod hlavu je plechové a snad i všechny ostatní aftermarketové, ani jsem nevěděl o nějakým co by bylo jenom z grafitu, ani nevěřím, že by dokázalo dlouhodobě fungovat..

že Tobě to na autě funguje (což při 2500 km těžko soudit) neznamená, že stejný scénář bude fungovat kolegovi Mrk
nebo oni všechny díly byly origo Honda když jsi to rozebíral? jsi si jist, že ten Tvůj motor nedělal už někdo někdy před Tebou?

co mě rozbilo jsou ty vodítka, chtěl bych vidět původní vodítka po ujetí 380 000 km.. to bych čekal, že dřív upadají misky ventilů..

hlavně si to neber jako útok, jen jako názor na věc přátele

Válce jsem nebral honovacími kameny,proměřoval jsem,písty v toleranci,válce měli ovalitu,nejvíc prostřední dva ve spodní části asi 0,09-0,10 mm jak jsem psal. Rovinnost hlavy měřena a vešla se do limitu,blok naměřen,stejně bych to nevyndaval z auta kvůli srovnání,takže jsem si řekl že to musí být dobré. Těsnění jsem vyndal grafitové,stejné jako jsem dával od Ajusy nové zpět. Kovové nevím jak vypadá,ale předpokládám že plech bez grafitu. Nevím jestli se v tom přede mnou někdo hrabal,koupil jsem to ve stavu 130 tisíc km a do 380 tisíc jsem majitel já a nedělalo se až teď. Dříky ventilu proměřený a byli OK jako nové. Vodítka jsem neměl čím změřit,pohledem žádné rýhy a po potření dříku ventilu lehce olejem a zasunutí neměli žádnou vůli. Zkoušeno citlivou rukou Velmi šťastný
Zatím vše funguje,proto jsem udal i km aby to nevypadalo že s tím jezdím 5 let. Tlaky před byli kolem 12,5 a po jsem neměřil. Do budoucna tě budu informovat co se s tím děje a Cívovi vyřídím že mu přeješ hodně šťastných km Velmi šťastný
Jako útok to neberu jsem rád za názory,ale když vím co dělalo spotřebu oleje nevidím důvod proč by to kolegovi nefungovalo. Ale kdo ví.
PS: kolego hlavně vyčistit pořádně drážky na pístní kroužky a dírky ve spodní drážce,kudy teče olej zpátky do vany... Velmi šťastný
Jinak horní dva pístní kroužky se zdáli OK ale katastrofa byli ty skládáné plechy do harmoniky které rozpínají plechové stírací kroužky k válci. Utopené v drážce. Když jsem dal nové hrnuli se ven,že jsem myslel že je tam ani nevmáčknu pořádnej výtlem

Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor žere olej - příčina
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina