Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic 1,8 VTI
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Honda Tomko je teď offline  Honda Tomko
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 19:16   Citovat  

Zdravím lidi chtěl bych se informovat o autě Honda Civic 1,8 VTI 124KW r.v. 1997/1998 samozřejmě sedan pěti dveřový jelikož si ho chci v září pořídit. Hodně lidi mi řeklo že je to dobrá volba pokud mám rád rychlou jízdu a sportovní vlastnosti auta. Jaký máte názor na vozidlo vy? Díky předem za info s pozdravem Tom
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
njn je teď offline  njn
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 20:27  Naposledy upravil njn dne 26.4.2014 , 21:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

co se výkonu tyce tak jsem spokojen ikdyž ho mám trosku nahoněný nejakyma dilama. každopádně v sérii je nechutně vysoké a houpave. takže minimálně nějaké sport pružiny jako mam já a nebo v lepším případě nějaký stavitelný podvozek. interiér velmi pohodlný a díky tomu že to neni sedan ale liftback ( otevírá se i zadní okno) tak do kufru narves i velké věci. celkově jsem velmi spokojen i prez spotřebu 10l město. VTEC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 20:51   Citovat  

Tady jsou moje zkušenosti s bývalým VTI Aerodeck

odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 21:08   Citovat  

Díky kluci a ,,njn,, jo já to budu přestavovat na srpinty tak určitě budu kopat v motoru a sport podvozek taky bude ale co jsem slyšel že na ten výkon ma origo brzy na nic tak nevím ted jak to tam je...
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 21:15   Citovat  

tak přece jenom oproti japoncovi ma vetsi vahu. 1350kg už je dost a určitě mu vetsi brzdy neuškodí. jestli budeš stavět na sprintu tak ho budeš muset vykuhat a tím myslím dost uberes vahu. a hlavně koukej po lsd, když už sem si na auto zvykl a víc si dovolil tak samosvor je v zatáčkách jedinečný je to dobrý VTEC
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 21:25   Citovat  

díky za radu no já taky přemýšlel to auto odlehčit s kámošem jsme to počítaly a dalo by se to odlehčit na nějakých 950 kg takže na sprinty odlehčit pořádný brzdy a trošku narvat pod kapotu plus nový celolak snížit pěkné kola výfuk a komplet interier udělat Úsměv
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 21:49   Citovat  

no to bych chtěl vědět jak ste počítali že ste anglana odlehcili o 400 kg Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 21:57   Citovat  

odlehčíš díly motoru, zadní ramena a kola na zakázku z ultra lehké slitiny kamoš ty kola má na zakázku a má je na autě a jsou moc dobré... dále rezervu dáš pryč a další věci...
a váha jde dolu Úsměv dále to auto bude celé kuchnuté a stavět se bude od základu Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 22:05   Citovat  

tak kecám překecnul jsem se na kolem 1000 kg až 1100 kg to auto daš Úsměv
   Návrat  
9turion je teď offline  9turion
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 22:18   Citovat  

Sorry kamo,ale myslim,ze Ty ani ten tvuj kamos o autech moc nevite,protoze to co tady rikas stoji zato.Kdyz chces auto na sprinty,tak na Anglana zapomen. Jenze vy s kamaradem jenom vidite 124kw tyjo,s tim rozdrtime kazdeho.....Navic uz vidim,jak ho odlehcis ikdyby jen o 100kg.....klidne se rozepis dal,jak ho odlehcis at se neco naucime Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 22:39   Citovat  

Víš co já nemám potřebu se rozepisovat a řekl bych že o autech vím víc než dost.. jen si rád nechám poradit.. na určité věci které nevím. nevím všechno jelikož učený z nebe nespadl... a to co ty mluvíš že vidím jen 124 kw není pravda kdybych se díval jen na výkon motoru tak bych byl vůl jelikož při přestavbě se musíš divat na auto jako na celek a ne na výkon a ano i výkon je důležitý... kdybych chtěl rozdrtit každého tak si vezmu golfa nebo passata vr6 s obsahem 2,8 v6 motion 142 kw plus upravy takže výkon zvýšíš... ale dívám se o schopnost auta kolik vydrží a podobně..
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 22:43   Citovat  

no myslim že reálne by se těch 200 ubrat dalo, ale to už bude vypadat tak že s ním nebudeš moct na cestu jinak te při kontrole rovnou zastřelí Velmi šťastný a jak píše kolega, pokud to chceš výhradně na sportovní využití nebo ty sprinty tak se asi nehodí Úsměv to ten motor s napravama radši hod do 5g hatch/coupe
   Návrat  
9turion je teď offline  9turion
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.4.2014 , 22:53   Citovat  

Honda Tomko napsal:
Víš co já nemám potřebu se rozepisovat a řekl bych že o autech vím víc než dost.. jen si rád nechám poradit.. na určité věci které nevím. nevím všechno jelikož učený z nebe nespadl... a to co ty mluvíš že vidím jen 124 kw není pravda kdybych se díval jen na výkon motoru tak bych byl vůl jelikož při přestavbě se musíš divat na auto jako na celek a ne na výkon a ano i výkon je důležitý... kdybych chtěl rozdrtit každého tak si vezmu golfa nebo passata vr6 s obsahem 2,8 v6 motion 142 kw plus upravy takže výkon zvýšíš... ale dívám se o schopnost auta kolik vydrží a podobně..

Nemas proc se rozepisovat,bo nevis kde ulehcit krom rezervy Velmi šťastný Vubec nevis kamo,vidis jenom obsah. Pritom tyhle dve auta co jsi napsal pojede kdejaka B16. A to nehlede nato,ze s tema dvouma autama budes na sprintech v uplne jine kategorii....Nechci se hadat,fandim Ti offtopic OK
   Návrat  
POG je teď offline  POG
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 0:28   Citovat  

njn napsal:
co se výkonu tyce tak jsem spokojen ikdyž ho mám trosku nahoněný nejakyma dilama. každopádně v sérii je nechutně vysoké a houpave. takže minimálně nějaké sport pružiny jako mam já a nebo v lepším případě nějaký stavitelný podvozek. interiér velmi pohodlný a díky tomu že to neni sedan ale liftback ( otevírá se i zadní okno) tak do kufru narves i velké věci. celkově jsem velmi spokojen i prez spotřebu 10l město. VTEC

a co tam mas za úpravy? pochlub se kouř
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 0:59   Citovat  

nic velkého, ale oproti sérii to jde znát. svody, decat, sani. a chtělo by to manifold z itr ale nemam teď navic 10k Velmi šťastný
   Návrat  
POG je teď offline  POG
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 1:13   Citovat  

njn napsal:
nic velkého, ale oproti sérii to jde znát. svody, decat, sani. a chtělo by to manifold z itr ale nemam teď navic 10k Velmi šťastný

já mám ecu klapku a jinéj floid. chtělo by to lsd samosvor prodloužit 5 a hlavně podvozek kterej stojí 20 Smutný
   Návrat  
njn je teď offline  njn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 1:47   Citovat  

jojo samosvor je paráda. no podvozek bych taky potřeboval stavitelný, jen pruziny to neni ono.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 10:57   Citovat  

Honda Tomko napsal:

Promiň, ale podle toho co píšeš, tak o autech fakt moc nevíš. S Golfem VR6 toho moc na sprintech nepojedeš. Je to těžký a poměrně líný auto. S Civicem 1,6 VTI tu VR6 uděláš s přehledem.
Pokud chceš auto na sprinty, tak Civic 1,8 VTI není nejlepší kandidát.
To už raději C4G 1,6 VT bude mít na sprinty větší potenciál. Z motoru dostaneš podobný výkon jako z 1,8 VTI, ale C4G bude mnohem lehčí.
A taky nevím na co potřebuješ na auto na sprinty lepší brzdy?
Na to jedno zabrždění po sprintu ti seriové brzdy na odlehčeném autě bohatě stačí.
   Návrat  
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 13:05   Citovat  

Prijde mi to jako michani jablek s hruskama. 1.8VTI neni zadnej sportovni special, je to sportovneji ladeny rodinny auto.

1.8VTI neni rozhodne idealni zaklad na sprinty, to se vic hodi C5G/C6G VTI nebo C4G VT. Usetrit na tom aute 400kg se mi zda docela nemozny. Ackoliv sem to nebral do extremu, ale prebytecny veci sem vyndal, takze klima, celonerez vejfuk, vyhozeny zadni sedacky, vyndana rezerva atd. takovy ty normalni veci a usetril sem mozna tak 60-70kg. Pokud planujes dat lamino dvere, kapotu, narazniky, blatniky, vyndat sibr, vykuchat brutalne interier tak ocekavam ze se dostanes stezi na tunu.

K tem brzdam, na ten vykon/vaha jsou ty brzdy i trosku naddimenzovany, takze na zabrzdeni ze sprintu kdy jedes jen rovne to rozhodne staci. Pokud poridis poradnej brzdovej setup na danou velikost, tak to bude brzdit az se budes divit.

Resit ze s upravenym motorem pojedes jiny auto bez uprav je trosku bezpredmetny. Kdyz oturbim poradne D14ku tak taky muzu pojet GTRko ....

Pokud chces resit ciste max vykon z atmosfery, tak to neni problem, ale nebude to reseni za par tisic, ale desitky tisic tam budou litat ( ojnice, pisty, hlava, vacky, kratka prevodovka, ... )

Edit : rozumnejma atmo upravama ( vejfuk, sani, jednotka + mapa atd. ) se da dostat k 190-200hp podle stavu motoru a s vnitrkem uz to je podle investic ( 200-270 realne ) bo preplnovani ( 200 - xxxx )
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 22:25   Citovat  

Honda Tomko napsal:
díky za radu no já taky přemýšlel to auto odlehčit s kámošem jsme to počítaly a dalo by se to odlehčit na nějakých 950 kg takže na sprinty odlehčit pořádný brzdy a trošku narvat pod kapotu plus nový celolak snížit pěkné kola výfuk a komplet interier udělat Úsměv

odlehčit na sprinty a udělat komplet interier a celolak? a to všechno ještě s anglanem? Úsměv
jestli ti můžu poradit, tak nic nekupuj, až z toho vyrosteš tak mi poděkuješ Úsměv
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 22:35   Citovat  

njn napsal:
myslím že ten manifold t tam nepůjde, co si pamatuju za své ery Bseries tak příruba na manifoldu B18C4 je jina než ostatní B16,18, ale je možný že se pletu
   Návrat  
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2014 , 22:40   Citovat  

C1+C4 ma jinou prirubu nez C/C5/C6+B16A2, ale muze se tam dat neco aftermarket ( Blox, Skunk, VictorX,...) primo na C1
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic 1,8 VTI
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina