Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Normální teplota vody
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 12:26   Citovat  

Ahoj,

od té doby, co sleduji parametry auta na palubním počítači, koukám občas i na teplotu vody. Budík teploty se ani nehne, ale teplota se umí celkem hýbat - běžná jízda 78-79°C, performance jízda 81-82°C, rychlá jízda klesne klidně i na 70° (náporové chlazení - vzduch jdoucí do nárazníku?), volnoběh jde po delší době k devadesátce.. kolik je ještě "v pořádku"?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 12:33   Citovat  

No u Š125 byl problém přes 100 - to už tlak vyškubnul hadici a vše vyteklo... Se stydím Stačilo jet po dálnici 150 tacho jak přišel kopec,tak se to neuchladilo... Úsměv

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 12:36   Citovat  

Voda by měla být snad mezi 80-90 pořád, ne? Jako přece když dám autu čočku a pojedu jak prase tak voda spíše stoupá ne? Jaktože jen 70?.. to mi hlava nebere jaký PP máš?

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
1
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 12:41   Citovat  

hodně záleží, kde se teplota měří

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 12:54   Citovat  

PP mám vlastní výroby, info o teplotě beru z jednotky - podle kalibrační křivky použitého termistoru to sedí přesně. (ostatně termostat do C5g má teplotu otevření 78°C, takže to jde pochopit)

spíš mi jde o to stoupání na volnoběh - aby mi zase nestřelilo těsnění pod hlavou Ble ale voda nemizí..

Jagi je teď offline  Jagi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 13:12   Citovat  

dj-bobr napsal:
PP mám vlastní výroby, info o teplotě beru z jednotky - podle kalibrační křivky použitého termistoru to sedí přesně. (ostatně termostat do C5g má teplotu otevření 78°C, takže to jde pochopit)

spíš mi jde o to stoupání na volnoběh - aby mi zase nestřelilo těsnění pod hlavou Ble ale voda nemizí..

pokud je vše ok... tak přece těsnění napukne ani po pulhodině stání na volnoběhu v kuse ne?

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 13:13   Citovat  

dj-bobr napsal:

No při stání na volnoběh se normálně stává že spíná ventilátor chladiče,hlavně v létě dost často a ten spíná určitě nad 90°,myslím dokonce při 95° jestli se nepletu,takže je to normál...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 13:16   Citovat  

Spíš mi je divný že při rychlé jízdě ti to klesne na 70°C. Náporem by se takhle motor ochladit neměl,spíš jen chladič,motor by měl držet termostat ve správném rozmezí...
Mě se spíš stávalo na dálnici třeba při 150 km/h když jsem měl hodně vysypané ty harmoniky mezi žebry,že mi teplota stoupala protože se motor neochladil,jelikož voda v tom chladiči zůstávala horká a nechladila se,ale že by se motor při rychlé jízdě chladil náporem vzduchu??

Jarin je teď offline  Jarin
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 15:06   Citovat  

taky mi při ostřejší jízdě padala teplota ... vyřešilo se to výměnou temostatu Mrk

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 20:09   Citovat  

Pokud ten PP neměří nesmysly, tak termostat nebude úplně v pořádku.
Po ohřátí motoru na provozní teplotu (cca 90°C) ji správně fungující termostat (a celá chladící soustava) udrží za každých podmínek provozu.

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 20:42   Citovat  

jelikoz je cidlo umisteno tam kde je, tak bych nejaky kolisani bral, ale spise do +

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 21:02   Citovat  

Čidlo pro saharu, čidlo pro budík a čidlo pro ECU jsou tři různá čidla.. saharové je před termostatem (na hadici od chladiče), budíkové a ECU na motoru jako takovém - proto mi taky třeba kdysi při prostřeleném těsnění pod hlavou po sežrání veškeré vody nesepnula sahara a motor vařil co to šlo cože cože ?

teď jsem to projel, drží to stabilně těch 78-79°C, po 5min volnoběhu bez topení 82°C, po dalších 5min volnoběhu 84°C

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2014 , 1:49   Citovat  

Hodnoty na E85:

Běžná jízda - 76-79°C
Dálnice - 73-76°C
Pojíždění v koloně, většina času volnoběh - 80-93°C (těch 93 tam je asi po 6 minutách volnoběhu)

Je těch 93°C fakt v pořádku? Tak to valím bulvy (ručička budíku na palubce se ale nehne skoro ani o kousíček)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2014 , 8:05   Citovat  

Ten teploměr měří teplotu vody v malém okruhu nejspíš. Termostat otvírá př nějakých 78-82°C,podle toho jaký máš. Do malého okruhu pustí chladnější vodu z velkého okruhu a když spadne teplota,zase ten malý okruh uzavře. Ve velkém okruhu je voda chladnější,jelikož se chladí přes chladič. Když ale jedeš v koloně nebo stojíš,tak se voda ve velkém okruhu nemá jak zchladit a termostat pouští do malého okruhu vodu horkou. V tu dobu budou teploty v obou okruzích hodně podobné. No a pak je to na čidle u chladiče. Až teplota stoupne nad 90°C,myslím že čidlo na chladiči spíná na nějakých 92-95°C,teď nevím přesně,tak spustí ventilátor,který vodu ve velkém okruhu začne chladit místo náporu vzduchu...
Takže těch 93°C bude normálních. Vím že to je blízko těch známých 100°C při kterých se vaří voda a je to takové nepříjemné pořádnej výtlem ale vem si že v systému není obyč voda ale směs vody a nemrznoucí kapaliny,která má bod varu zas výš,možná na 110°C,takže klid Úsměv To třeba naše Corsa se pohybuje pořád na tenkém ledě,termostat v Corse otvírá až na 92°C a termospínač na chladiči spíná až někde tak u 98-99°C takže s umíš představit kde je pořád ručička...

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2014 , 8:51   Citovat  

cim vyssi teplota motoru tim vetsi ucinost, třeba prave opel ma cervene az ve 110 stupnich protože diky vyššímu tlaku v chladici soustave ma voda bod varu ne 100stupnu ale vic (princip papinaku co v nem maminka vari maso).

Jinak nekde jsem cetl ze dokázat ohrat motor na 125 stupnu (aniz by doslo k jeho destrukci) tak se jeho ucinoct zvýší téměř dvojnasobne.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.5.2014 , 9:13   Citovat  

Kmóďa: ten vyšší bod varu je hlavně díky tomu, že chladící kapalina je pod tlakem, jak psal skritek. Takže začne vařit až při nějakých 110°C a teplota 93°C je naprosto běžná provozní teplota. Mnohem víc by mě zneklidñovaly ty teploty pod 80°C.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 0:55   Citovat  

Dneska zase běžná jízda, při vyšší rychlosti (cca >70km/h) 74-77°C, při krátkém stání 80°C. Může mít vliv, že když jsem dával před třemi roky nový termostat, zvolil jsem typ 78° (byly na výběr dva - 78°C a 82°C) a je to fakt špatně, že mám takhle "nízkou" teplotu?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 4:22   Citovat  

Nejdřív ti vadí vysoká,teď zase nízká. Termostat 78°C je i originál. Zahoď ten tvůj palubák nebo co to máš a nebudeš nervózní a budeš mít ručičku teploměru v jednom místě jako všichni a bude klid... pořádnej výtlem

Dark_CZE je teď offline  Dark_CZE
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 21:15   Citovat  

Ja to mam tak, normalni teplota 84 stupnu a drzi se za kazdych podminek pokud nestojim v kolone to se pak pri 92 stupnu zapina sahara a schladi to na 84. Predtim jsem s tim mel problem na anglanu kde byl termostat na 78 stupnu, tak jsem ho vymenil za 82 a problem byl vyresen.

Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2014 , 13:07   Citovat  

skritek napsal:
cim vyssi teplota motoru tim vetsi ucinost, třeba prave opel ma cervene az ve 110 stupnich protože diky vyššímu tlaku v chladici soustave ma voda bod varu ne 100stupnu ale vic (princip papinaku co v nem maminka vari maso).

Jinak nekde jsem cetl ze dokázat ohrat motor na 125 stupnu (aniz by doslo k jeho destrukci) tak se jeho ucinoct zvýší téměř dvojnasobne.

tak to slyším poprvé - ale je možné. Kdysi jsem měl E38 735i a na palubce šlo vlézt do nějakýho servisního menu kde to ukazovalo všechny teploty digitálně a voda byla kola 115 stupnů normálně, nejsem si jistý ale myslím že jde i koupit nějaká kapalina co ten bod varu má jinde-setkal jsem se s tím u kámoše na Hornetu. Tenkrát jsem si myslel že těch 115 je to chyba displaye Velmi šťastný

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2014 , 14:42   Citovat  

Spalovací motor vyzáří dvě třetiny dodané energie ve formě tepla do okolí a jen třetinu energie přemění na pohyb. Pokud se ti podaří snížit vyzařování (udržet v něm víc tepla), tak se ti zlepší poměr vyzářené teplo vs pohyb a tím se zlepší účinnost.

Ta kapalina co myslíš se nejspíš jmenuje Evans waterless coolant.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2014 , 15:55   Citovat  

Ono s tou teplozou chladici kapaliny by takovy problém nebyl ta by se dala nahradit cimkoli jinym co ma bod varu vyssi ale ve vyssich teplotách by motor nedokazal mazat.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2014 , 16:05   Citovat  

Co je vlastně primární příčinou havárie motoru při přehřátí?

Já když uvařil, tak akorát střelilo těsnění pod hlavou, známému se po přehřátí zkroutila hlava, ale po přetěsnění/srovnání cajk.. že by někdo na přehřátí zadřel, to jsem v mém bezprostředním okolí zatím neslyšel.. tak babo raď, jestli je omezujícím prvkem olej, kor když existujou oleje, co mažou i při 150°?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2014 , 16:52   Citovat  

Je to dane konstrukci motoru. Stejne jako s vykonem muj motor nevydrzi 500koni a jiné jo protože výrobce nepotrebuje vyrábět tak pevny motor když mam vykon 125 ps a stejne nepredpoklada ze motor bude mit vic jak 100stupnu. Co se tyce mazani oleje při 150 stupnich je super ale jedna so o mazani při teplote motoru 100 stupnu v okamziku kdy zvednes teplotu motoru na 125 stupnu teplota oleje klidne prekroci i 170-180 stupnu- Nejde o teplozu oleje co je ve vane ale o teplotu oleje na pistech valcich a klice. Pokud se vyresi mazani vyrobze snadno prizpusobi vule a konstrukci aby motor pracoval v provozních podmínkách 125 stupnu.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Normální teplota vody
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina