Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Hifil: Honda Prelude 5G Supercharged
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.5.2014 , 16:54  Naposledy upravil Hifil dne 6.5.2014 , 17:36, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Také začnu popisovat příběh mojí nové ludy.

Vše začlo tím, že jsem se s jedním kamarádem bavil o S2000 s tím, že by si chtěl něco takového koupit. Při prohledávání inzercí jsem tady na klubu narazil na inzerát téhle Preludy a v podstatě jsem byl „ztracen“.. Už když jsem před lety kupoval svou první preludu, bylo mým snem osazení motoru H22A kompresorem.. Za celé ty roky k tomu ale nedošlo.. A teď najednou – auto už s hotovým kompresorem.. Prostě nešlo odolat VTEC

Předchozí majitel (Filip) na autě udělal hodně práce. Nejzásadnější je určitě vestavba kitu od Jackson Racingu a doladění všeho kolem dle potřeby. Takže na autě je palivová pumpa Walbro, vstřiky 450cc, je to přestavěné na jednotku P28 a vyladěno u 906 teamu. Kvůli velké spotřebě oleje se pak Filip rozhodl pro repas a do motoru šly vložky Darton a kované CP Pistony. Dále je instalována spojka Exedy Stage 2 na lehkém setrvačníku Fidanza (4,5 kg) a navíc byly odstraněny vyvažováky, takže motor je opravdu hodně odlehčen a rotuje tam toho o dost míň. I když na druhou stranu se tam točí celý ten kladkostroj s kompresorem HaHaaa Výfuk začíná svody HYTECH 4-2-1 a pokračuje přes náhradu katalyzátoru do katbacku Skunk2 Megapower až do koncového tlumiče se silencerem. Vše dokupy by to pak mělo mít okolo 260 PS.

Vpředu jsou instalovány brzdy z ATR s kotouči o průměru 300 mm a dvoupístkovými brzdiči. Vzadu jsou brzdy původní.

Auto stálo na původních tlumičích osazených pružinami Tein a 17tipalcových kolech ROTA Circuit 10.

Exteriér vylepšují přední lip Honda a prahy + křídlo ve stylu Mugenu. Vpředu pak jsou do původních světel implementovány čočky z Infinity s bi-xenonovými výbojkami. Pod nimi pak jsou čiré blinkry a naopak oranžové JDM mlhovky. Auto je polepené matnou bílou fólií 3M s výjimkou střechy, kde je karbonová fólie.

Interier je přehozen z jiné preludy ve světlém provedení a sedačky jsou kvalitně čalouněny v kombinaci kůže/alcantara, do ruky pěkně padne volant z S2000 a pod nohy pedály ve stylu Mugen (drátěnky).

Toť ve velice zjednodušené a zúžené kostce stav auta při koupi. V dalších příspěvcích se o některých věcech snad rozepíšu více, když kolem nich budu něco řešit..

DSC01420.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC01420.JPG, 347.16 kB

DSC01421.JPG

DSC01421.JPG, 367.83 kB

DSC01423.JPG

DSC01423.JPG, 396.87 kB

DSC01415.JPG

DSC01415.JPG, 375.84 kB

DSC01414.JPG

DSC01414.JPG, 453.92 kB

DSC01417.JPG

DSC01417.JPG, 381.11 kB

DSC01416.JPG

DSC01416.JPG, 352.07 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2014 , 17:02   Citovat  

A teď už k tomu, co na autě budu dělat já. Snad se mi bude dařit sem popisovat..

V první řadě bylo třeba opravit volnoběžný ventil a rozhýbat brzdy. Tomuto jsem věnoval první víkend. Preluda byla po dlouhých prostojích prostě celá stuhlá. Přední brzdy byly relativně v pohodě, ale se zadními jsem se docela potrápil. Ale zadařilo se a luda po repasi brzd a výměně brzdovky začla i brzdit, takže jsem se už tolik nebál občas trochu sešlápnout plyn.. Po pár sešlápnutích jsem se ale začal bát znovu, protože luda byla velice neklidná a jela si,kam chtěla. Teno problém zatím řeším a ještě není na 100% vyřešen, ale z velké části už ano.
Vyměnil jsem přední horní ramena (tam už byly vůle v čepech opravdu velké) a místo původních tlumičů šel stavitelný podvozek BC Racing BR-RS.

Tento víkend se opět něco chystá, tak dodám další info.. Úsměv

DSC01412.JPG

DSC01412.JPG, 408.92 kB

DSC01413.JPG

DSC01413.JPG, 396.59 kB
   Návrat  
Uragan je teď offline  Uragan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2014 , 18:35   Citovat  

tento víkend se chystá Uragán Velmi šťastný počítáš semnou jo? Se stydím
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.5.2014 , 6:46   Citovat  

Držím palec ať vychytáš vše co je třeba ! Ludra je to krásná, těším se na další posty ! VTEC VTEC přátele
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.5.2014 , 11:00   Citovat  

taky bych řekl že na tom kus práce udělal, pěkný auto!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 1:24   Citovat  

Tak dnes (teda vlastně už včera) jsem si chtěl udělat radost a namontoval jsem budíky na tlak a teplotu oleje, abych měl kontrolu a taky shiftlight od LJaye. Vše fungovalo parádně.
Pak ale přišlo testování a nastavování shiftlightu, takže jsem jezdil tam a zpátky po kusu rovný silnice a řadil a řadil.. Shiftligt fungoval bezvadně...

Pak se mi ale nějak podařilo (tak trochu to přisuzuju mrňavé hlavici řadičky, co ráno studí, v poledne pálí a celej den strašně klouže) po probliknutí shiftlightu na trojce dát dvojku.. Smutný Smutný Smutný
Teď jsem se vrátil z dílny, kde jsem - doufajíce v pouze poskočené rozvody - zkoušel, co s tím.. Rozvody neskočily... Ale dva výfukové ventily "vyskočily z pružinek" a svíčka, kterou jsem vyndal z prvního válce, nevěstí nic dobrého.. Bueee Bueee

DSC01431.JPG

DSC01431.JPG, 439.87 kB

DSC01438.JPG

DSC01438.JPG, 339.95 kB

DSC01439.JPG

DSC01439.JPG, 239.7 kB

DSC01440.JPG

DSC01440.JPG, 173.79 kB

DSC01449.JPG

DSC01449.JPG, 343.6 kB

DSC01452.JPG

DSC01452.JPG, 295.84 kB
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 6:00   Citovat  

a je vymalováno Smutný
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 7:10   Citovat  

No tys tomu teda dal na kiss me Smutný
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 7:26   Citovat  

KO
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 7:27   Citovat  

uprimnou soustrast, stat se muze kazdymu....Ta svicka asi znamena, ze neco (kus ventilu) se proletelo po valci coz?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 7:57   Citovat  

Vůbec nevim, jak jsem to mohl dokázat, bylo to rychlý... Po válci se proletěl asi kus ventilu - uvidíme, jak moc velké budou škody..
   Návrat  
Uragan je teď offline  Uragan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 8:10   Citovat  

Ajaj to mě mrzí ale dokud se to nerozebere tak nedělejme závěry
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 8:32   Citovat  

Ajajajajaj, je mi tě moc líto.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 8:46   Citovat  

Uragan napsal:
Ajaj to mě mrzí ale dokud se to nerozebere tak nedělejme závěry

Díky - jak řikáš.. Snad nebude tak zle..

Nestrašte mě všichni s těma pohřebníma řečma!! Úsměv

Všechno zlé je k něčemu dobré.. Už včera při částečném odstrojování motoru jsem dost možná přišel na zdroje některých rezonancí a vibrací...
Auto pojede k Montymu a věřím, že bude brzo zase vesele jezdit (s jinou řadičkou HaHaaa ) a že Monty to poskládá dobře a utáhne všechny šrouby Úsměv

Nepohřbívejte, prosím, držte spíš palce..

Díky
   Návrat  
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 8:51   Citovat  

no ty vo...e ! to jsou mi tedy veci...

ve stredu jsem mel cest se v tom svest a ted sem vlezu a hned tohle... Tak to koukám! Smutný

hlavne to dej do srazu HCV dohromady abych tam nemusel jet zase na kole Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 8:57   Citovat  

No mě se tam na kole taky nechce...
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 9:19   Citovat  

Když Montymu naznačíte, že by mohl dodělat moje céro, odvezu vás cérem Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 10:15   Citovat  

Dobře Minore... Zkusím Montymu nějak nenápadně naznačit, aby tu Hondu s kompresorem dal co možná nejdříve dohromady i za cenu toho, že ostatní počkají HaHaaa
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 10:35   Citovat  

Hifile tak jsem si myslel, že chceš u Montyho přehazovat jen jeden motor a né dva Úsměv ke kompresorový B16 ta čeká až přijdou rotory do kompresoru Úsměv
   Návrat  
maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 12:15   Citovat  

Jedno špatný přeřazení a hned je co dělat Smutný ať vše dobře dopadne Mrk
   Návrat  
padam je teď offline  padam
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 15:04   Citovat  

To je ale pech. Držím palce aby se dařilo lépe. Úsměv
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 17:20   Citovat  

Ou, tak tohle je hodně velkej pech. Tak držím palce ať to dáte co nejdřív dohromady.
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 18:15   Citovat  

samozrejme drzim palce jak nejvic muzu, ale myslim si ze ta svicka ti odpovedela na to jak to vevnitr asi ted vypada
v tom lepsim pripade se jen ohnou ventily a poskodi voditka, ale pokud vyndas rozmlacenou svicku tak je tam rozsekane uplne vsechno
kazdopadne preju hodne zdaru pri znovuzrozeni je to dobrý
   Návrat  
Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 19:15   Citovat  

Při stejném "podřazení" při 8 tis.ot mi praskla vložka,píst byl na více částí,klínky ventilů jsem všechny nenašel a ojnice do pravého ůhlu...
Ty máš výhodu ocelových vložek ,tak oprava bude jednodušejší
FRM vložku jsem nechal dovařit,převložkoval na ocel dal nové písty a kované ojnice a najel 200km a opět rozebíračka a propadla se ta dovařená vložka a praskl šteft oil čerpadla....Dartony to jistí a zatím jsem koupil jiný motor od makaka....
Přeju ti ať máš "jen" nějakej ventil na půlku a prasklé vodítko...moje hlava je na sr.čku...
Je to velká smůla a u mě byl důvod že zadrhávalo řazení...po oddělání držáku lanovodů to řadí parádně.
   Návrat  
Trunda je teď offline  Trunda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 20:01   Citovat  

Ou nou Smutný
No, tak přesně s tímhle mám cca měsíční zkušenost, akorát na V6... předjížděl jsem blba, co na to šplápl, když jsem byl vedle něj a bo se blížilo na horizontu auto, tak to umocnilo mou nervozitu a zařadil jsem z vytočené trojky pomalu v omezovači dvojku... zatáhl jsem za řadičku a bez zábran to tam skočilo. Zaječelo to jak formule, ale rychlo jsem vymáčkl spojku. Normálně jsem dojel před barák a po zastavení na volnoběh kolísaly otáčky... verdikt? Na dvou válcích výfukové ventily mírně ohnuté, na ostatních líznuté. Měl jsem štěstí, že byly nové rozvody a motor má hydroštely, tak tam možná byla nějaká pružnost, díky které se ventily trošku poddaly. Obě hlavy dolů, přebrousit, nové ventily, těsnění... a to jsem měl auto týden Smutný Když jsem to počítal, tak jsem tam měl cca 10 tis. otáček... Ale já mám omezovač v 6800, takže Hifil tam musel mít o hóóódně víc ....
Tak hlavně ať se autko brzo poléčí přátele
   Návrat  
Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2014 , 14:11   Citovat  

Kámošovi se to stalo u crx....akorát že z 5 tam loupnul dvojku.
Motor OK, ze spojkové lamely se utrhalo obložení. Má ji doma na památku.

Myslím že původní majitel Preludy se chytá za hlavu více jak Hifil.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.5.2014 , 18:56   Citovat  

Blackburn napsal:
Kámošovi se to stalo u crx....akorát že z 5 tam loupnul dvojku.
Motor OK, ze spojkové lamely se utrhalo obložení. Má ji doma na památku.

Myslím že původní majitel Preludy se chytá za hlavu více jak Hifil.

Spojka, ač už má svá nejlepší léta za sebou, to ustála až moc v pohodě, obávám se, že těch památečních věcí budu mít víc..
Původní majitel se za hlavu asi chytne, to je fakt.. Ale jestli víc než já nevim.. Auto chtěl prodat, prodal, peníze dostal. Z jeho pohledu je vše jak má být..
   Návrat  
Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.5.2014 , 20:21   Citovat  

Tak jak to vypadá??Jsem zvědavej jak malej kluk...
A hlavu vzhůru-všechno jde opravit...já dám dartony za 20 000,- a bude to taky jezdit Velmi šťastný
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2014 , 21:11   Citovat  

Honzax2 napsal:
hlavu vzhůru

a to doslova
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.5.2014 , 23:22   Citovat  

Hlava vzhůru zatim neni, takže zatím nevím nic nového.. Auto je u Montyho ve frontě, ale snad co nejdřív půjde hlava dolu (nebo teda vzhůru Úsměv ), abych mohl začít shánět, co bude třeba..

Jinak se tu zatím trochu rozepíšu o autě samotném..
Panuje zde na klubu představa, že se jedná o uplně dokonalé auto - tento dojem jsem již zaznamenal z více stran, přestože na vlastní oči tu to auto asi mnoho lidí nevidělo.. Až tak uplně dokonalé to není..

Když jsem teď odstrojoval věci od motoru, zjistil jsem například, že zhruba polovina šroubů byla tak nějak správně utažena. Druhá polovina se pak dělila na nedotažené, úplně povolené, chybějící, ale také stržené (například z důvodu použití příliš krátkého šroubu - v jednom případě mám i podezření na špatné stoupání závitu).. Z toho pravděpodobně pramenily i různé rezonance, které jsem se postupně snažil odhalovat.. Polovytočené šrouby jsem ale tak nějak nečekal.. (například držák alternátoru - tři šrouby polovytočené + jeden narvaný ve strženém závitu).. Podobná byla situace i na podvozku - zanedbaná údržba, volné čepy, po nějakém promáznutí čehokoli ani památky. Tímto jsem popravdě velmi nepříjemně překvapen a zklamán..

Filipe - jestli toto čteš, ber to jako námět k rozhovoru s tvým mechanikem...

Už když jsem auto poprvé prohlížel, bylo mi jasné, že na něm bude ještě velká spousta práce. O brzdách už jsem psal - ty byly zejména vzadu zanedbány hodně a dlouhodobě. Na zavěšení bude ještě taky spousta práce, zatím jsem vyměnil pár základních věcí, které už byly tak nějak za hranou + tlumiče... Volnějších čepů a silentů je tam ještě dost.. Postupně pořeším..
A co se zevnějšku týče.. Auto bylo polepeno fólií na první pohled a fotku dobře.. Na druhý pohled ale byla fólie nalepena na kastli bez nějaké revize a oprav, takže fólie je nalepená přes původní otluky, drobné šrámy, nerovnosti, ale místy třeba i nějaký ten kvítek na zadních lemech.... To prostě bude muset jít celé dolu, vše opravit a do laku, než se ta kvítka rozkvetou více.. Spodek auta taky nikdy nebyl nijak ošetřen - ale naštěstí zde je vše v pořádku. Zevnějšek jsem samozřejmě viděl naživo ještě před koupí - z toho tedy překvapen nejsem a počítal jsem s tím už při kupování auta.. Píšu to sem prostě jen proto, abyste pak nebyli zklamaní, až to auto uvidíte..
Co se xenonů týče, nějak se mi zatím nepodařilo je uplně dobře nastavit a mají špatný lom světla. Motorky na nastavení výšky jsou taky nějak vybrakované.. To ještě nevím, jak budu řešit - i s přihlédnutím na neoblíbenost tohoto řešení u PČR a na STK Úsměv

Do motoru samotného bylo ze strany Filipa investováno hodně práce i financí (i když Hytech svody až tak uplně Hytech nejsou, ... ) - to jsem teď bohužel pravděpodobně částečně znehodnotil, ale budu se snažit to opravit tak, abych nešel o nějaké kroky zpět.. A taky budu mít aspoň jistotu, že je v motoru vše správně sestaveno / utaženo. Dle rozsahu poškození uvidíme, jak se to konkrétně udělá..
Nicméně v úpravách toho auta chci pokračovat trochu jiným směrem - řekněme, že se nespokojím s tím, že mám vysoký výkon a že to dobře vypadá na fotkách a nezačnu se věnovat úpravám či výměnám interieru ( i když zde nutno uznat, interier Filip dal dohromady velice dobře! ) .. Prostě to auto chci dát do kupy tak, aby co nejlíp fungovalo jako celek, nebylo nebezpečné a nějaký čas vydrželo.. Chci si ho udělat pro sebe - pro radost Úsměv Ale práce mě čeká spousta i poté, co se zprovozní.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Hifil: Honda Prelude 5G Supercharged
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina