Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Fólie na boční skla - zkušenost?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Sarky je teď offline  Sarky
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 19:27   Citovat  

Ahoj H+ chci se zeptat máte někdo zkušenosti s tímto ? tudy odkaz jestli to není nějaký wc když vidím tu cenu Je to tam. jak se to lepí ? a co na to PČR ? HaHaaa díky za odpovědi ! je to dobrý Hondě zdar VTEC

Edit: Po případě ty fólie na přední sklo jako protisluneční clony díííkýý Se stydím
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 19:30   Citovat  

jestli si das 5tku na bocni oka tak pocitej ze budes platit jako mourovatej a stejne je pak sundas Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 19:34   Citovat  

Becky napsal:
jestli si das 5tku na bocni oka tak pocitej ze budes platit jako mourovatej a stejne je pak sundas Velmi šťastný

Je to tam. Je to tam. Je to tam. Díky Je to tam. a kolikýtku tak doporučuješ ? A co jak se to lepí ? nebude to nějaký vyhaslina za ten peníz ? fakt todle vidím poprví jako fólii tak bych rád nějaký zkušenosti můžeš se rozepsat ? Se stydím

Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 19:50   Citovat  

Na zadní okénko a boční zadní ci můžeš dát co chceš -> tedy i tohle a nemusíš mit atest nic. Co se týče předního a bočních předních, tak tam je min. pruhlednost 70% a 75% predni okno (tedy 25% zatmavneni). Víceméně to už bývá z výroby, takže tam další zatmavovací folie už legaslativne nejde. Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 19:52   Citovat  

Sethox napsal:
Na zadní okénko a boční zadní ci můžeš dát co chceš -> tedy i tohle a nemusíš mit atest nic. Co se týče předního a bočních předních, tak tam je min. pruhlednost 70% a 75% predni okno (tedy 25% zatmavneni). Víceméně to už bývá z výroby, takže tam další zatmavovací folie už legaslativne nejde. Úsměv

četl sem že právě na ty boční zadní smějí být jen vozy kategorie M2 a M3 což znamená snad více jak 8 míst a hmotnost do 5000kg nevím co je na tom pravdy někde sem to četl.. Takže tvrdíš že na mím C6G hatch můžu mít na bočních zadních klidně těch 5 ? Se stydím

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 19:54   Citovat  

Sethox: je to jistý? Já mám atest + katičku na předních - bočních a to OK, ale zadní a zadní boční nemám atest a na technický mě upozornili, že až pojedu k nim na technickou ať tam mám atest

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 20:07   Citovat  

Bullseye napsal:
Sethox: je to jistý? Já mám atest + katičku na předních - bočních a to OK, ale zadní a zadní boční nemám atest a na technický mě upozornili, že až pojedu k nim na technickou ať tam mám atest

tudy odkaz Tady týpek zase tvrdí něco jinýho Ble jako ale z logiky mi přijde že vzadu na bočních by to mělo bejt jedno vlastně.. nebrání to ničemu a při bouračce už vůbec ničemu co by mi mohli ? že když sem koukal doleva sem se nahybal dozadu a koukal přez tmaví a kvůli tomu sem to neviděl ? Je to tam.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 20:09   Citovat  

tudy odkaz Aha jsme doma tady tvrděj že Zadní boční můžou bejt klidně zaslepený HaHaaa je to pravda ničemu to nevadí takže já du do jasný 5tky HaHaaa ale zajímámě spíš jestli s tímhle má někdo zkušenost hoší ?

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 20:09   Citovat  

Pouzijte vyhledavani, vzdyt se to tu resilo uz stokrat.

-na prednim skle nesmite mit nic, ani protislunecni pruh (pokud neni na skle uz z vyroby).

-na prednich bocnich sklech muze byt folie s atestem, ale musi mit celkove propustnost svetla 70%. V praxi to znamena, ze si tam stejne nic nikdo nalepit nesmi, protoze snad vsechna autoskla jsou zatmavena uz z vyroby a jejich svetelna propustnost je uz z vyroby tech 70%, prip. se tomu silne blizi. I kdyby byla propustnost treba 72%, folie se zatmavenim 2% nikdo nevyrabi a stejne byste nikdo ta 2% bez meraku ani nikdy nepoznal. Folie samotna klidne muze mit karticku s atestem, ale v souctu je zatmaveni vyssi, nez je norma a na sklech byt nesmi.

-jina je situace u zadnich bocnich oken (tedy od B-sloupku dozadu) a u zadniho okna. Tam muze byt zatmaveni libovolne, i kdyz nekdo tvrdi, ze by atest mel byt i tam. Kazdopadne u nich neni stanovena zadna norma zatmaveni, nikdo vam nemuze nic rict a nikdo to nekontroluje, ani v zahranici.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 20:12   Citovat  

Bully napsal:
Pouzijte vyhledavani, vzdyt se to tu resilo uz stokrat.

-na prednim skle nesmite mit nic, ani protislunecni pruh (pokud neni na skle uz z vyroby).

-na prednich bocnich sklech muze byt folie s atestem, ale musi mit celkove propustnost svetla 70%. V praxi to znamena, ze si tam stejne nic nikdo nalepit nesmi, protoze snad vsechna autoskla jsou zatmavena uz z vyroby a jejich svetelna propustnost je uz z vyroby tech 70%, prip. se tomu silne blizi. I kdyby byla propustnost treba 72%, folie se zatmavenim 2% nikdo nevyrabi a stejne byste nikdo ta 2% bez meraku ani nikdy nepoznal. Folie samotna klidne muze mit karticku s atestem, ale v souctu je zatmaveni vyssi, nez je norma a na sklech byt nesmi.

-jina je situace u zadnich bocnich oken (tedy od B-sloupku dozadu) a u zadniho okna. Tam muze byt zatmaveni libovolne, i kdyz nekdo tvrdi, ze by atest mel byt i tam. Kazdopadne u nich neni stanovena zadna norma zatmaveni, nikdo vam nemuze nic rict a nikdo to nekontroluje, ani v zahranici.

Díky bully ! A omlouvám se nenašel sem to tu Se stydím Ještě jednou pardon a díky snad sem tě moc nenakrknul Se stydím užijte si večer hoši a díky je to dobrý VTEC

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 20:35   Citovat  

Bully napsal:

ooo.. tak ten pujde před dovolenou dolu.. mám průzor jak v tanku Velmi šťastný
a s těmi bočními skly.. zkusim to na STK rozumně prosadit.. (divný, že ty přední co nemají projít mi projdou a ty zadní u kterých je to teda buřt jsou problém).. díky za info je to dobrý

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 20:52   Citovat  

Podle mě u zadních oken je jedno jaká je propustnost,ale atest být musí. Klidně si na zadní okna navařte plech,ale musí mít atest Velmi šťastný jako vše co si dáte na auto...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 20:55   Citovat  

Kmóďa napsal:
Podle mě u zadních oken je jedno jaká je propustnost,ale atest být musí. Klidně si na zadní okna navařte plech,ale musí mít atest Velmi šťastný jako vše co si dáte na auto...

Nevím no když píšou že může být i neprůsvitný Ble Podle mě na zadek nemusí být nic.. ničemu to nebrání tak co

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 20:59   Citovat  

Sarky napsal:
Nevím no když píšou že může být i neprůsvitný Ble Podle mě na zadek nemusí být nic.. ničemu to nebrání tak co

Když si dáš na auto křídlo,nárazníky,výfuk,vše musí mít atest a stejně to co si dáš na okno,tak by to mělo být...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 21:03   Citovat  

Kmóďa napsal:
Když si dáš na auto křídlo,nárazníky,výfuk,vše musí mít atest a stejně to co si dáš na okno,tak by to mělo být...

Tak snad to nebude tak horký jako kdybych to měl na předku nebo na bočních u řidiče a spolujezdce Je to tam. Je to tam. Je to tam.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 21:13   Citovat  

Kmóďa napsal:

Tak teď přemýšlím.. jestli ten stromeček na zrcátku má homologaci.. nemám ho poslat na Dekru? to mi hlava nebere

Sethox je teď offline  Sethox
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 21:14   Citovat  

Co je v zádu to nemusí mít atest. Jestli to je jen nálepka. To jako chcete i atest na takové ty dětské stínítka? Atest jen ve předu. Změnil bych stk. Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 21:31   Citovat  

Bullseye napsal:
Tak teď přemýšlím.. jestli ten stromeček na zrcátku má homologaci.. nemám ho poslat na Dekru? to mi hlava nebere

Stromeček nesmíš mít ve výhledu,jinak si ho strč kam chceš...

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 21:38   Citovat  

Bullseye napsal:

Ten stromeček za 1. nemá na zrcátku co dělat, protože ti brání ve výhledu. Pokud by ho teda nějakej polda řešil, tak bude řešit tohle a ne to jestli má nějakej atest.

A folie co máš vzadu na bočních a na zadním okně mít žádnej atest nemusí. To musí mít myslím pouze věci nějak pevně mechanicky spojené s konstrukcí vozidla, ale nechci se hádat. Pokud by to tak nebylo, tak by ten atest museli mít i trenky který máš na sobě a sluneční brejle a čepice co vozíš v autě a různý i reklamní samolepy co se vozej na autech.

Jinak mám skušenosti s ještě levnějšíma foliema. A asi takhle - Je to jako všechno co je levnější , prostě kvalita 3M to není , ale použít se to dá.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 21:43   Citovat  

Sethox napsal:
Co je v zádu to nemusí mít atest. Jestli to je jen nálepka. To jako chcete i atest na takové ty dětské stínítka? Atest jen ve předu. Změnil bych stk. Mrk

To ti řekl kdo? Podle vyhlášky MDČR č.341/2002 Sb. musí být při úpravě fólií na každém okně značka ATEST 8SD a číslo osvědčení vydané MDČR,např. u fólií Bruxsafol ATEST 8SD 2319. Fólie můžeš mít jen značkové,které mají právě to schválení,což ty v odkaze z prvního příspěvku za 135,- Kč nejspíš mít nebudou. Nedivil bych se kdyby právě díky těmto fóliím co si plno lidí koupí za kilo na Benzince to bylo tak přísný...

varuj je teď offline  varuj
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 21:47   Citovat  

Myslim ze nie je co riesit, ved priamo predajca z uvedeného odkazu pod vyrobkom uvadza nasledujucu poznamku:

"poznámka:
Tento typ fólie není určen pro osobní vozidla, jeho použití je schváleno MDS ČR pro vozidla kategorie M2 a M3. Fólie nesmí být připevněna na čelní sklo a na boční skla u řidiče.m.Zv"

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 21:50   Citovat  

varuj napsal:
Myslim ze nie je co riesit, ved priamo predajca z uvedeného odkazu pod vyrobkom uvadza nasledujucu poznamku:

"poznámka:
Tento typ fólie není určen pro osobní vozidla, jeho použití je schváleno MDS ČR pro vozidla kategorie M2 a M3. Fólie nesmí být připevněna na čelní sklo a na boční skla u řidiče.m.Zv"

Hm tím nevím cos vyřešil když se vůbec nebavíme o čelním skle a už vůbec né o sklech u řidiče a spolujezdce to mi hlava nebere

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 21:52   Citovat  

Sarky napsal:
Hm tím nevím cos vyřešil když se vůbec nebavíme o čelním skle a už vůbec né o sklech u řidiče a spolujezdce to mi hlava nebere

Je to hned prva veta - Tento typ fólie není určen pro osobní vozidla, jeho použití je schváleno MDS ČR pro vozidla kategorie M2 a M3.

Jedine ze by si mal M2, alebo M3...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 21:55   Citovat  

varuj napsal:
Je to hned prva veta - Tento typ fólie není určen pro osobní vozidla, jeho použití je schváleno MDS ČR pro vozidla kategorie M2 a M3.

Jedine ze by si mal M2, alebo M3...

Ale pochop přečti si prosím celý téma.. už jsme se dopátrali k tomu že na zadní boční + zadní si můžeš dát co chceš OK Tahle tvoje první věta je sice hezká ale ke splnění podmínek k přednímu oknu a bočním od řidiče a spolujezdce na víc to ani nepoukazuje
Myšlený je to možná jinak ale já to tak teda chápu. Vyjadřují se k oknům který jsou pod "zákonem" a to na předek o zadku kterej je bez řešení k tomu není co vytknout si myslím

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 22:13   Citovat  

Kmóďa napsal:
To ti řekl kdo? Podle vyhlášky MDČR č.341/2002 Sb. musí být při úpravě fólií na každém okně značka ATEST 8SD a číslo osvědčení vydané MDČR,např. u fólií Bruxsafol ATEST 8SD 2319. Fólie můžeš mít jen značkové,které mají právě to schválení,což ty v odkaze z prvního příspěvku za 135,- Kč nejspíš mít nebudou. Nedivil bych se kdyby právě díky těmto fóliím co si plno lidí koupí za kilo na Benzince to bylo tak přísný...

To se ovšem týká pouze těch předních oken.
Trvám si na tom, že na zadním a bočních zadních oknech můžeš mít co chceš. A pokudto tak není tak mně vyveď z omylu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 22:15   Citovat  

Sarky napsal:
Ale pochop přečti si prosím celý téma.. už jsme se dopátrali k tomu že na zadní boční + zadní si můžeš dát co chceš OK Tahle tvoje první věta je sice hezká ale ke splnění podmínek k přednímu oknu a bočním od řidiče a spolujezdce na víc to ani nepoukazuje
Myšlený je to možná jinak ale já to tak teda chápu. Vyjadřují se k oknům který jsou pod "zákonem" a to na předek o zadku kterej je bez řešení k tomu není co vytknout si myslím

Aha, tak uz som si precital celu diskusiu, takze pardon... u nas v SR je to trosku ine, zo zakona musíme mat aj na zadnom a zadnych bocnych oknach certifikovane folie s atestom.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 22:24   Citovat  

varuj napsal:
Aha, tak uz som si precital celu diskusiu, takze pardon... u nas v SR je to trosku ine, zo zakona musíme mat aj na zadnom a zadnych bocnych oknach certifikovane folie s atestom.

U nás je to taky tak,jen na H-C mají svůj vlastní zákon Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 22:31   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
To se ovšem týká pouze těch předních oken.
Trvám si na tom, že na zadním a bočních zadních oknech můžeš mít co chceš. A pokudto tak není tak mně vyveď z omylu.

Výtažek z té vyhlášky: "Dodatečné úpravy provedené v souladu se schválením ministerstva musí pak být označeny na jednotlivých sklech nálepkou, kde vedle informacích o výrobku je i schvalovací značka ATEST 8SD xxxx."
Celou ji sem opravdu kopírovat nebudu. Na čelním a předních bočních musí navíc splňovat propustnost...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 22:35   Citovat  

Kmóďa napsal:
U nás je to taky tak,jen na H-C mají svůj vlastní zákon Velmi šťastný

Pokud by to tak bylo, vysvětli mi jak je možný s takovejma foliema bez atestu (vzadu samozřejmě, o předku se nebavíme) projít nejen mnoha policejníma kontrolama v ČR ale třeba i v Rakousku - kde jsou na to hodně přísný - ale taky STK, legálně, bez úplatků, s mnoha auty, na různých STK stanicích.
Nebo naopak víš o někom , kdo by za to platil nějakou pokutu, nebo s tím měl jiný problémy ? A nemyslím tím nějakej jeden a dost možná typu jedna bába povídala případ.
Pokud ne, tak tady kolegu nestraš Mikulášem v květnu. přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 22:40   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Pokud by to tak bylo, vysvětli mi jak je možný s takovejma foliema bez atestu (vzadu samozřejmě, o předku se nebavíme) projít nejen mnoha policejníma kontrolama v ČR ale třeba i v Rakousku - kde jsou na to hodně přísný - ale taky STK, legálně, bez úplatků, s mnoha auty, na různých STK stanicích.
Nebo naopak víš o někom , kdo by za to platil nějakou pokutu, nebo s tím měl jiný problémy ? A nemyslím tím nějakej jeden a dost možná typu jedna bába povídala případ.
Pokud ne, tak tady kolegu nestraš Mikulášem v květnu. přátele

Já nevím jak je to možný,vím jen co je v té vyhlášce a vím že když mi nalepili fólie od Bruxsafolu na všechny okna kromě čelního,tak na každé okno mi nalepili tu schvalovací značku,nikoho nestraším...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Fólie na boční skla - zkušenost?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina