Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kandík psí zub: Honda Integra DC2 Type R 1999 už ne Turbo
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.3.2014 , 21:27  Naposledy upravil kandik dne 11.3.2017 , 19:13, celkově upraveno 22 krát. Citovat  

...po Accordu 2.0EX-i 89 USDM, Accordu 2.0i-16 88, Accordu ctdi tourer 04, Prelude 2.2VTi 99, Accordu Type R 99, Accordu ctdi 07 jsem dosel k ITR. Info budu postupne dodavat.Asi dojde dost casto na min vecny, spis melancholicky fotky, fotim rad, i kdyz blbe.Asi i o filozofovani se tu otřem, M@jk snad promine.
A aby bylo jasno, nejsem vybavenej ani garazi, ani znalostma, takze prevazne jen vymyslim a platim, realizují to jiní, např. Wheelman. Soupis zucastnenych bude doplnen casem s dojemnou dekovackou Úsměv

Spec - prubezne doplnim, zatim strucne:

motor blok B18C, mokry vlozky darton, seriova klika, loziska ACL race, kovane ojnice Eagle, kovane pisty JE pistons 9:1, litinove svody, turbo Turbonetics,BOV,Wastegate TIAL, IC, hlava B18C4,stefty ARP, tesneni Cometic ventily Brian Crower.Software ECtune. Detaily jako vrtani, tzn. objem, vanu atd. doplnim, vi je Wheelman.
Cilem je pruznej motor s nastupem turba co nejdriv a silnym stredem, max vykon nehraje az takovou roli, radove 250 az 300hp. Vse postaveny na zakladu schopnym cca dvojnasobku, coz by do urcity miry mohlo eliminovat problemy souvisejici s B18, napr. nizky rod/stroke ratio. Vyfuk nerez, koncak a sportovni kat Vibrant ( peace to Greenpeace). ABS,PS, a pokud se zadari i klima zustava.

prevodovka S9B, staly prevod 4,266, 5.stupen 0,714, spojka Competition Clutch stage 4

podvozek Silenty Hardrace, BC racing, kola Rota, gumy zatim Nitto 205/45/16

brzdy XYZ 303 4pist vpredu, EBC turbogroove vzadu, desky ví Dany.

exterier JDM čenich. Nova barva, strasne bych chtel vymyslet neco decentniho a pritom ultrakůl, ale asi vespolek tusime jak to dopadne (kdyz to nebude cerna he). Zrusena antena, zruseny ostrikovac zadniho okna, misto nej antena napevno.

interier novy zidle, ponekud nestandartni volant, nejaky to calouneni, loketni operka, vykuchany kufr. Standartni pasy, ponechana zadni lavice.

Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.3.2014 , 21:58  Naposledy upravil kandik dne 21.3.2014 , 9:37, celkově upraveno 8 krát. Citovat  

problemy s vlhkosti v aute. Na podzim jsem si zacal vsimat, ze se mi podezrele hodne mlzi okna, nasledne me na to upozornil Dany, ze auto nemoh vubec vyvetrat. Kdyz do stroje dosedl Alda, nasál a prohlasil " ...ale urcite do ni tece..to je cejtit" zacal jsem hledat. Postupne jsem auto odstrojil tak, ze zbyly sedacky, palubka a tapecy dveri.Odloupal jsem vetsinu "asfaltovy" izolace v kufru, vlhkost vzlinala pod ni. Zatka pod rezervou byla komplet shnila.
Mimochodem - odstrojeni int vrele doporucuju, fakticky to neprida ani kone, ale pocit jako Vatanen. Kazdej kaminek,kazdou louzi cejtit az v uchu.
Vzhledem k tomu, ze auto bylo plus minus bez koroze, dosel jsem k zaveru, ze to je zalezitost konstrukcniho reseni, ktery casto spoleha na ruzny jednoduchy tesneni, ktery proste lety nemaji sanci obstat. A koroze ( mozna u Hond obecne) pak nesouvisi s pozinkovanou/nepozinkovanou kastli, nebo provozem v zime, ale s nezvladnutou vlhkosti uvnitr auta- viz problemy s korozi dveri u Acco7g napr..
Mista kudy do ITR tece:
1)zadni svetla - jsou prisroubovany na kastli pres penovy tesneni. To se casem vymacka, a voda jdouci ze strechy nestece po svetle do stran, ale natece do vyztuznych zeber svetla, tam udela hladinky a pak dirama pro zarovky nachlejsta do prostoru pro rezervu. Pokud je kufr nastrojenej, bez sance objevit. Nejedna se o drobnost, muzou to byt litry vody. Pokud auto pak stoji v kopci, nebo pri prudsim brzdeni, se hladina ktera je v rezerve prelije a navzlina do zadni sedacky a pod cely koberec.
2)antena - tudy me moc neteklo, radove kapky jsem obcas objevil
3) tmeleny spoj zadniho blatniku a zadniho cela - pod kufrovym vikem - me tudy neteklo, ale na youtubu jsem to nasel jako casty problem.
tudy odkaz
4)prechod kabelu ze zadnich vrat do kastle ( pravy horni roh zadniho okna) .Gumovy tesneni nemusi dolehat, tece do pravy dutiny.
5) uchyceni pantu zadnich vrat ve strese.( toto je typicky pripad nedomyslenosti). 2x2 srouby jsou uchyceny jen pres tesneni do plechu strechy. Spoj samozrejme nejen pri otvirani vika kufru pracuje, tesneni musi byt davno vymackane.Protoze diry pro srouby nejsou nijak vyvyseny nad okolni kanal kudy odteka voda, muze tudy chlejstat pomerne hodne.
6)prahy - tady to vubec nechapu - v zadnim podbehu je do prahu proste dira, kterou soustavne priteka jemny bahynko do celyho prahu.
7) ostrikovac zadniho skla. Opet jednoduse nacvaklej čurament, kterej netesni. Pod tapecem opet bez sance poznat.

Tak tolik výčet míst, kudy mi zvlhla, myslim ze by stacilo Úsměv. Po odstrojeni jsem zjistil nasaklou zadni sedacku, zrezly plechovy zada zadni sedacky, mokro pod kobercem v podstate po cely plose, bahynko v prazich.
Resim postupne - svetla jsem zkusil pritesnit silikonem, ale pak nebyly k utrzeni ( von ten silikon lepi, aha) a teklo to stejne. Tak jsem pouzil expanzni samolepici pasku urcenou pro oknaře a do zebrovani svetel jsem nadelal diry, aby pripadna voda protekla. Ostrik zadniho okna zrusim, misto nej bude antena pro radio,a zatesnime to tak,aby netekla. Antenu v puvodnim miste jsem zrusil.Panty zadnich vrat jsem prisrouboval pres silikon. Obecne povazuju za docasna reseni, zovu se to bude resit v ramci lakovani a osetreni dutin a spodku.

pampers.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
pampers.jpg, 228.98 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.3.2014 , 22:59  Naposledy upravil kandik dne 20.3.2014 , 10:40, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

vahy komponent interieru. Jelikoz se dost zajimam o horsky kola, kde je vyznamnym fenomenem vaha, zvazil jsem komponenty co jsem vytahal z interieru, mozna se to nekomu hodi, minimalne pro predstavu, co ma smysl z auta vyndavat a co ne. Ja to nehodlam na svym aute nijak dramatizovat.....
Airbag ridic 1,3kg
Airbag spolujezdec 3,8kg
Volant bez airbagu 2kg

Palubka bez vydechu,budiku a kastliku 8,6kg
Stredni vydech s tlacitky 1kg
Bocni vydechy 0,5kg
Kastlik spolujezdec 1,1kg
Kryt pod volantem 0,5kg
Plast kolem budíku 0,3kg

Tapec L dveri 3,2kg
Tapec P dveri 3,2kg

Loketni operka 1,5kg
Kryt ručky (misto loketky) 0,2kg
Stredovy tunel 1,4kg
Plasty pod palubkou(kryti ECU atd. ) 0,3kg

Zadni sedačky 12kg
Tapec boku plast 2ks 4,6kg

Koberec podlaha 3,6kg
Koberec kufr 1,8kg

Stropnice 1,9kg
Oblozeni vsech sloupku 1,6kg

Plato pod zadnim oknem 2,8kg
Dno kufru preklizka 4,2kg
OEM rozpěra v kufru 3,5kg
Plast zadni celo 1,0kg

Repro zadni 2ks 1,1kg
Radio 1,4kg
Anténa. 0,8kg

Celkem 68kg, vc. volantu pořádnej výtlem. Chybi tam naradi, rezerva, predni sedacky, predni repraky, navijeci pasy vepredu i vzadu a par dalsich veci. Recaro mam pocit vazi 20kg kazda vc. kolejnic.

Mick napsal:
Parádní prácička s tím vážením je to dobrý
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.3.2014 , 23:05  Naposledy upravil kandik dne 12.6.2014 , 6:33, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

Rom. napsal:
mě spíš napadá otázka " proč tupit (turbem) jeden z vůbec nejlepších atm. motorů ? " ... ale chápu, že doba si to žádá přátele Úsměv

Romane, ty vis, ze jsem dlouho vahal, jestli a jak ITR zprznit Úsměv a ze jsem se zachoval cestne aspon v tom, ze jeden z nejlepsich atmo motoru pujde komplet ven, vc. prevodovky tak, aby nekdo pravovernejsi nesl odkaz dal.(Bude to ten co zaplati nejvic) Velmi šťastný

Streetkid napsal:
Kandiku, nebyl by pro ITR vhodnější lineárně nastupující kompresor? ITR točí 9000 a to bude znamenat velké turbo s nástupem někde kolem 5000ot, aby se daly využít ty motorkové otáčky. Do 5000ot auto moc nepojede a pak přijde prasečí nástup, v zatáčce nepříjemný a to chování parádní integry v zatáčce degraduje..

kompresor na B jsem odpiskal jako prvni variantu. V podstate jsem nevedel, kde ho shanet, prip.repasovat atd. a u koho to stavet. Dany by asi Becko delat nechtel, Wheelman ma radsi turbo, rekl bych. V Brne kompresor ITR delali, dostali se na 260koni. Popravde me ani moc nebere to kviceni a z ciste fyzikalniho hlediska je turbo ucinnejsi. Mimochodem atmosfericka ITR toci 8800 (aspon ta moje:), ale to nijak nedefinuje kolik ma tocit turbo B. Setupy s nastupem turba daleko driv existuji, a melo by to byt tak i u tohohle. Detaily nejsem schopen rict, priruby, prumery, mapy atd.atd. neumim.
Rom. napsal:
mě spíš napadá otázka " proč tupit (turbem) jeden z vůbec nejlepších atm. motorů ? " ... ale chápu, že doba si to žádá přátele Úsměv

Rom. napsal:
Mě nejde o originalitu nebo "prznění" ale spíš o to, kde a kdy budeš "potřebovat" větší výkon a krouťák a obětuješ za to reakci na plyn a všechny ostatní klady motoru ?
Na dálnici ?
Na okreskách ?
Na okruhu ?
Mnohokrát jsme se na téma "zlepšení" bavili z kamarádem Hanzem.Vfr ohledně motorek ale i aut ... a vždy nám vyšlo, že nejslabší místo je (když je technika OK.) mezi sedačkou a řídítky (volantem), samozřejmě to nemyslím na Tebe, ale obecně.
Navíc zásadně silnějším motorem porušíš jakousi rovnováhu auta kterou dostalo od Honda Engineering do vínku a myslím, že zrovna o ITR se jim to hodně povedlo OK

přátele

todle je na dyl, souvisi to s tim k cemu auto bude a s mym pohledem na jezdeni obecne.
kingart napsal:
svez se v nějaké upravené N/A ITR, třeba Ossiho, pak budeš možná na turbo v ITR nahlížet jinak Úsměv
Mas pravdu mozna bych mel. Ale tusim co me ceka - misto 190 mozna unavenejch 220,230 cerstvejch koni, lechtani revlimiteru. Na okruhu, nebo o zivot na okresce. Po ceste domu duty stredni pasmo a na dalnici 120kmh nebo spunty do usi ( prehanim, vim ze to tak neni uplne Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.3.2014 , 23:44   Citovat  

posero napsal:
zajmalo by mě kolik lidí tady sedlá hondu s turbo B motorem a podle čeho kdo soudí jaký to bude a nebude? od kdy to bude a nebude tlačit, jak to pojede?

rozebírat tady co a jak se dá ovlivnit nemá cenu, tady je to jen spousta teorie. ale z praxe vám povím, že turbo je turbo Mrk

tak par lidi tady je zejo, treba namatkou posero. Ale protoze turbo je tak nejak jakoze fujatý, tak se mozna proto nepochlubej. Me se do toho taky moc nechtelo Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 21:50  Naposledy upravil kandik dne 1.12.2014 , 18:05, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

....portrét šneka....

srovnej s ..... tudy odkaz

varuj napsal:
Ano, je obrovsky rozdiel v tom, kde bude ten snek umiestneny... HaHaaa

...drzim palce, nech sa projekt vydari... je to dobrý

Rom. napsal:
zamlouvám si toho šneka kterého neužiješ Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.3.2014 , 9:31  Naposledy upravil kandik dne 8.5.2014 , 22:46, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

volant/work-in-progress Záhada rozluštěna.Original ITR Momo airbag volant(dost potrhany)+záchvat bastličské kreativity+2x volant od Pána Volantu (první padl za výzkum)+flexa+šrouby ruznych delek a prumeru+svarenihliniku.cz (srouby vyhodit)+vzpomínky na slepovačky z ábíčka+ karton+hercules+tavné lepidlo+samodomo parodie na laminovani+tmel+ hodne tavneho lepidla+smirgl a bruska+barvicky ve spreji(probiha)+reinstalace tůtacích tlačítek(proběhne)+calounik(probehne) = airbag volant 325mm.

ráno jsem si vzal o prášek víc, na chutné reakce jsem připraven HaHaaa

hopit napsal:
MacGyver byl proti tobě břídil je to dobrý

volant po calouneni. Provedeni po detailnejsi prohlidce doma nic moc, ale nemam chut to s calounikem resit, funkcni to bude, venec je krasne tlustej. Pristi verze bude s decentnejsim nebo zadnym prouzkem nahore a uvidime co material - tohle je rubova kuze.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.3.2014 , 7:49   Citovat  

v ramci projektu je treba resit nejen vozidlo, ale i jezdce - testuju po letech novej system denniho videni, Zatim dost hruza, vzhledem k tomu ze to jsou ony " cylindricky cocky".

Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.3.2014 , 10:29  Naposledy upravil kandik dne 22.3.2014 , 20:38, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

M@jk napsal:
Ola,
tak jsem byl včera u Peti a paráda a máš ji moc pěknou a hlavně zachovalou ... VTEC

diky, myslim ze to byl celkem dobrej kus. Kupoval jsem od "tajemneho Romova kámoše, co vymenuje olej do pulky rysky" presne ve chvili kdy horela Happyho afera s accordem. Na klidu mi to rozhodne nepridalo, nicmene jsem se spoleh na nejasnej pocit duvery k Romanovi a spol. Plus jsem kontaktoval MisakaITR, kterej byl velmi laskav a na druhou prohlidku tam se mnou zajel.
Rom. napsal:
myslíš nás, co umíme maskovat vylágrovanej motor na celých 5000 km tajemným aditivem kterého "plný internet" ???
to se ti teda divím Velmi šťastný

alicante napsal:
Super tema kandiku Úsměv Strasne se mi libi, ze to beres jako projekt a mas cas nejen na hrabani se v aute, ale i na to to tu pekne sesumirovat pro publikum. Az nekdy dospeju do jiny etapy nebo spis k jiny organizaci casu, mozna se taky pustim do trochu podobneho projektu, jen se "vyradim" na jinem Honda

je to dobrý

no... diky, ale prave ze se moc nehrabu, bo to neumim a nemam na to vybavu. Jinak tady prubezne uklizim, to jo Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.3.2014 , 9:00  Naposledy upravil kandik dne 7.4.2014 , 12:14, celkově upraveno 6 krát. Citovat  

podvozek holka je už bez nohou......hardrace by mely už sedět na celnici.....
u fotek zadnich podbehu videt nektery podle me nesmyslny diry do prahů, kteryma akorat priteka bahno...(ale inžové z Hondy snad meli nejaky duvod proc tam jsou.... nevim). Chyceny lemy, jinak asi zdrávo.

provedení a fotky Wheelman(cituju Wheelman (8:53) :
Bláto až pod trenkama, garáž pod vodou... ale to k tomu patří )

walda91 napsal:
Ty díry tak jsou kvůli svařování (ve výrobě) karoserie... plechové výlisky se upínají na speciální stoly se středícími kolíky ( na to jsou právě ty díry ) a upínají upínkami ... pak se jednotlivé výlisky bodují k sobě, ručně nebo roboticky... alespoň tak si to vysvětluju ..

jasne to by davalo smysl.Ale asi nebyl konstrukcni smysl v tom, aby v prazich pak sedela hladinka jemnyho bahna.....se pak nelze divit, ze ty hondy tak hnijou, kdyz mas v prazich v podstate trvale vodu....nebo jestli se pocita s ochranou dutin na takovy urovni ze to proste bude jedno a prahy maji " vetrat", tezko rict.

antikorozni ochrana podvozku

a nějaká ta bižu:

Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.3.2014 , 21:38  Naposledy upravil kandik dne 7.4.2014 , 12:27, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

interier na něj to nejezdí, ale zato v něm sedí posádka. Naprosto žeru tvar palubky kolem ridice, mozna to tvarove neni nejkrasnejsi dilo, ale to jak se vyklani stredni ovladaci panel, jak je klenuta a jednoducha kaplicka, jak jsou tvarove jednoduchy a cisty linie dveri, to je super.
Sedačky pořád vybírám - viz thread tudy odkaz Volant viz výše.
Palubka + dveřní tapecy - rád bych docílil semišového nelesknoucího se vzhledu. Lesk origo vinylu je fakt kekel. Do finale postupují flock a rubová kůže/semis/alcantara . stojí to zhruba stejně, jen ke kůži je potřeba připsat jednu nulu.U flocku je trochu problem s vyberem barev - cerna je total cerna, nejblizsi sediva je uz moc svetla. Vlakna se daji i michat, ale p. Zidlickemu se do toho moc nechce, neni to udajne jednoduchy proces co do davkovani a promisitelnosti odstínů- flock je ve vysledku hodne jednolity, kuze je prirozene flekata. Calounik zase rika, ze alcantaru, potazmo kuzi bude muset sesivat z vic kusu, protoze neni elasticka. Nasel jsem ale na youtube video, kde potahne alcantarou z jedny plachty celou palubku, pomoci napařování - existují totiž zřejmě dva druhy alcantary - elasticka bez podšívky a nepoddajná s podšívkou. Pokud kdokoliv víte o levnějším materialu adekvatniho vzhledu a kvality, resp. pokud mate jakekoliv zajimave info,dejte vedet pls.
Zatim fotka z probihajici dekarbonizace výdechů - uvazoval jsem ze to udelam a definitivne se rozhodlo ve chvili, kdy jsem prostredni ovl. panel páčil sroubovakem v domneni, ze je jen nacvaklej. Na demontaz na youtube jsem se sel podivat az pote co jsem okraj nahore ulomil - vevnitr, za cudlama vystrahy a vyhrivani okna,jsou dva sroubky. Slepeno vterinakem, sbrouseno a sprej Motip matna cerna. Karbon jako material mam moc rad, ale fake vodotisk je pro tak krasny inzenyrsky dilo, jako je Integra, trochu trapnej.

jinak pri praci pouzivam zasadne adekvatni ponozky, jak lze videt na fotce vlevo dole HaHaaa
kandik napsal:

jinak pri praci pouzivam zasadne adekvatni ponozky, jak lze videt na fotce vlevo dole HaHaaa

Tak určitě ... Velmi šťastný

Sám dojíždím poslední 2 páry bílých Velmi šťastný

kandik napsal:
interier
Palubka + dveřní tapecy - Calounik zase rika, ze alcantaru, potazmo kuzi bude muset sesivat z vic kusu, protoze neni elasticka. Nasel jsem ale na youtube video, kde potahne alcantarou z jedny plachty celou palubku, pomoci napařování - existují totiž zřejmě dva druhy alcantary - elasticka bez podšívky a nepoddajná s podšívkou. Pokud kdokoliv víte o levnějším materialu adekvatniho vzhledu a kvality, resp. pokud mate jakekoliv zajimave info,dejte vedet pls.

Alcantara - ta Opravdualcantara © - rozhodne není cenové na úrovni flocku. Běžná cena je cca 3,5 tis/bm, což je ve výsledku mnohem dražší než kvalitní kuze. Mnohem dražší Úsměv Její napodobeniny za příznivý peníz ale nedoporučuji - nemají právě pro exponovanou palubou a dveře barvostálost a slunce je vcelku rychle vyšisuje KO
Jinak co máš proti sešívání? Vždyť právě to, spolu s červeným obšíváním Francouzským stehen je look, za který se běžně platí horentní sumy a navíc stehy umožní zvýraznit typické tvary, které tak obdivuješ Mrk
Flock mi přijde pohledové laciný, na vnitřek kastlíku dobrý, ale na palubku... KO
@sopta: psal jsem: do finale postupují flock a rubová kůže/semis/alcantara . stojí to zhruba stejně, jen ke kůži je potřeba připsat jednu nulu. U švů se bojim, ze to proste nepujde vymyslet dobre tak aby to dobre vypadalo - jen moje nejasna predstava. Flock pusobi trochu lacine, bo je lacinej Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.3.2014 , 20:49  Naposledy upravil kandik dne 7.4.2014 , 12:44, celkově upraveno 5 krát. Citovat  

.....mam prasklej čudl ovládání oken viz foto, vi nekdo jestli muzu shanet jen tuhle krabičku, příp. i z jiny hondy ( c5g, c6g)? nebo to musi byt integra a vc. vrchniho plastoveho dilu. diky

kandik napsal:
.....mam prasklej čudl ovládání oken viz foto, vi nekdo jestli muzu shanet jen tuhle krabičku, příp. i z jiny hondy ( c5g, c6g)? nebo to musi byt integra a vc. vrchniho plastoveho dilu.
diky

Jednu bych asi mel...ten cudl mam totiz strasne ojetej, jako by uz nemel odpor...tak jsem si sehnal tu krabicku novou a timpadem bych tu svoji puvodni mohl pustit do sveta
infinity napsal:
Jednu bych asi mel...ten cudl mam totiz strasne ojetej, jako by uz nemel odpor...tak jsem si sehnal tu krabicku novou a timpadem bych tu svoji puvodni mohl pustit do sveta

no ten muj taky jakoby nemel vubec odpor, nevracel se. Tak jsem to rozebral a vysel mi naproti Úsměv kazdopadne diky, ozvu se pripadne
kandik napsal:
no ten muj taky jakoby nemel vubec odpor, nevracel se. Tak jsem to rozebral a vysel mi naproti Úsměv kazdopadne diky, ozvu se pripadne

muzu to poslat s vecma k wheelovi...ja uz ho stejne potrebovat nebudu a nic za nej nechci, tak treba ze dvou slozis jeden kouř
kandik napsal:
tak ok, to se neodmita Úsměv diky
piješ něco?

vše co hoří OK
infinity napsal:
vše co hoří OK

jasne, nacepuju ti do ešusu u Shellky Vpower100 Velmi šťastný
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2014 , 10:08   Citovat  

kandik napsal:
@sopta: psal jsem: do finale postupují flock a rubová kůže/semis/alcantara . stojí to zhruba stejně, jen ke kůži je potřeba připsat jednu nulu. U švů se bojim, ze to proste nepujde vymyslet dobre tak aby to dobre vypadalo - jen moje nejasna predstava. Flock pusobi trochu lacine, bo je lacinej Úsměv

No a to právě není pravda, tam kde Alcantaru neseženeš pod 2800,- tam se dá i špičková italská kůže používaná ve Ferrari nebo Porsche sehnat do 1000,- Mrk Jako joo, Alcantaru si klidně koupíš v metráži, zatímco u kůže musíš vzít "celou krávu", tj. 4-5 m2, ale stejně... Jinak je tu ještě jedna varianta - koženka. Existují i moc hezký s krásnou kresbou/texturou/ražbou a lesku se bát taky nemusíš. A to, že může vypadat i koženka dobře dokazuje třeba i Mercedes, kterej jí dává i do eSka! (fakt, osobně jsem to zkoumal nedávno v Ženevě a nevěřil jsem svým očím)... Koženka je zhruba kolem cenovky 300,-/bm.

Jinak to jak by takový obšívání mohlo například vypad můžeš vidět na obrázcích co přikládám - defakto tím zvýrazníš základní tvary - zvýraznil bych určitě kapličku a protáhl šev až dolů, tím se ti opticky prostor kolem řidiče jakoby uzavře a vymezí se tím. Obšitím vych zvýraznil i kapkovitý tvar kapličky směrem k přednímu oknu. Podobně vymezený protor můžeš udělat úplně stejně u spolujezdce. Udělal jsem ti ještě verzi, kdy můžeš ještě švem opticky protáhnout tvar středový konzole tím, že ten šev natáhneš až za hodiny v zadní části palubky - tam už bych osobně nechal šev černý, červeného by tam v této verzi bylo už moc... A takhle se s tím interierem dá hrát do nekonečna, chce to jen představivost Mrk
Určitě bych ale nešel do Flocku, to si to auto prostě nezaslouží...

Kandik_ITR_interior_v2.jpg

Kandik_ITR_interior_v2.jpg, 816.53 kB

Kandik_ITR_interior.jpg

Kandik_ITR_interior.jpg, 813.71 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.3.2014 , 10:33  Naposledy upravil kandik dne 7.4.2014 , 12:45, celkově upraveno 8 krát. Citovat  

diky za navrhy - problem mam s tim, ze ty svy budou v pomerne dlouhych krivkach, ktere nedopadnou dostatecne plynule. Tak jak to mas - z predniho pohledu - to muze vypadat elegantne, pri pohledu z boku se svy mozna budou tvarove mlatit ( nekolikrat overena skutecnost . A jeste vetsi problem by byly dvere. Potiz je totiz celkove v tom, ze tvary calouneni v ITR jsou takovy plavný, jakoby nijaky, bez hran a jednoznacnejch pod-tvarů a vnaset do toho švy právě neudela dobrotu, myslim si.
Ze se jeste vracim k ty cene - co stoji alcantara v metru vim. Srovnaval jsem "velmi volne" koncovou cenu s prací, ktera je, podle mejch informaci zatim - flock do 1000,- , kuze/brousena kuze/alcantara v radu "sest, mozna taky deset tisic, a vic" cituju calounika.
Co se tyka kozenky, tak by to musel byt ten semisovy povrch, tzn. s "nulovym " leskem. Jinak si myslim nema cenu int. resit, mozna striknout nejakym zmatnovacim pripravkem na interiery, tech je pry plno.
Asi se vypravim do Auniky, treba mi neco poradi.
sopta napsal:
hele já myslím že se toho zbytečně moc bojíš Mrk Samozřejmě že budou švy problém, když to bude dělat nešika, ale od šikovnýho čalouník musí být jak když střelíš, takže toho bych se fakt nebál. Nemyslím si, že by při pohledu z boku ty švy fungovly opticky jinak, stále ti zde zůstane optický efekt oddělení prostoru pro spolujezdce a prostoru pro řidiče, není tam nic, co bys nemohl vidět nikde jinde v reálu na jiných vozech. Ty tvary ITR jsou plavný jen proto, že v té době se prostě všechno zakulacovalo, hrany prostě nefrčely, těch byly interiéry plný předchozích několik generací... To ještě neznamená, že tam ty křivky nejsou, jen jsou důkladně zaoblený a tím schovaný. Ty švy by ti je pomohly znovuobjevit a osobně si myslím, že jen pro dobro věci, protože mě osobně ta "plavnost" znamená, že to je celý takový rozteklý Velmi šťastný napojení dveří na palubku samozřejmě vymyslet také jde, chce to tomu ale věnovat trochu času a zapřemýšlet nad tím. Ale rozhodně to není neřešitelné.
Každopádně u čehokoliv jiného než u stříkanýho Flocku prostě budeš ty švy muset řešit...
Ad. koženka - čoveče já nevím co máš, v jiných i luxusních vozech to funguje s minimálníma odrazama a ty bys chtěl nějakou speciální? Dnešní materiály nejsou tak lesklý jak v době minulé, dnes to má všechno přirozený sametový, téměř matový povrch s minimálními odlesky.
Ale možná jestli jsi na odlesky háklivý, tak bys měl zainvestovat do polarizovaných skel do brýlí, který ti jakýkoliv odlesky odbourají definitivně Mrk

Radek_KA7 napsal:
obšitá palubka? Úsměv hmm to jsem měl v E38 a byla to pecka.
tenkrát chtěli za kůži příplatek 190 000 ,- Velmi šťastný

sopta napsal:

Každopádně u čehokoliv jiného než u stříkanýho Flocku prostě budeš ty švy muset řešit...

neni pravda, viz video:
tudy odkaz nekde jsem videl i staticky fotky, vypada to vyborne. Pouziva napařovačku.....
alcantara Opravdualcantara © to asi neni, protoze s ni toto delat nejde. Co to potom ale je?
sopta napsal:

ale je to pravda, to video nic nedokazuje, když se totiž dobře podíváš, zjistíš, že potahuje defakto jen hodní část desky, kde mu jednak chybí kaplička, druhak čelo a spodní část palubky vůbec neřeší, zatímco u tebe je palubka nerozebiratelná (sice je zvlášť hodní měkčená a dolní neměkčená část, ale ty jsou svařovaný ultrazvukem a v podstatě nerozebiratelný, takže ty musší řešit celou palubku od zhora až dolů v jednom kuse (teda konkrétně ITR jsem detailně neviděl, ale C5g to tak má a předpokládám, že ITR to nebude mít jinak). Na tom videu je vidět, že tam vlastně nemá žádný větší rádiusy, i ta středová konzole tam je vykousnutá, navíc nad ní je dodatečně namontovávaná kaplička na budíky, která schová další případný naříznutí materiálu, který umožní napnutí v jiných směrech... prostě tam není nic problematického, zvládl by to i bez napařování, který mu myslím moc nepomohlo, ona i ta Opravdualcantara © je mírně elastická.
Ad. koženka - čoveče já nevím co máš, v jiných i luxusních vozech to funguje s minimálníma odrazama a ty bys chtěl nějakou speciální? Dnešní materiály nejsou tak lesklý jak v době minulé, dnes to má všechno přirozený sametový, téměř matový povrch s minimálními odlesky.
Ale možná jestli jsi na odlesky háklivý, tak bys měl zainvestovat do polarizovaných skel do brýlí, který ti jakýkoliv odlesky odbourají definitivně Mrk

asi prudim, co? Úsměv Proste kozenka/vinyl co tam dneska je, je lesklej, kuzi imitujici fekál a nelibi se mi. Moderni kozenky mozna maji sametovejsi, gumovejsi (nebo jak to popsat) vzhled, mam Acco7g, Smaxe ( u nej jsou ty matrose fakt pekny). Ale idealni by byl vzhled semisovej, tak proste hledam. Odlesky mi na rizeni vylozene nevadej, vadi mi se na to proste koukat.
Ze se jeste vracim k flocku - mam jedinej problem, resp dva problemy - je moc huňatej a moc dokonalej. Ta flekatost, prirozenost tomu trochu chybi. To ze je levnej a ze ma tuzingovou povest mám v zádi, technologie to je zrejme bytelna, pokud se spravne provede a k ITR mi popravde sedí víc než kůže.... ale to jsou osobní preference a pocity, ktery chapu, ze nebudu sdilet s vetsinovym publikem Úsměv
Dejf napsal:
kandik napsal:
a k ITR mi popravde sedí víc než kůže.... ale to jsou osobní preference a pocity, ktery chapu, ze nebudu sdilet s vetsinovym publikem Úsměv

je to takovej víc rejsing stájl viď Úsměv

sopta napsal:
Neprudíš, beru to jako zajímavou diskuzi, ke které mám dík zkušenostem co napsat, finální rozhodnutí je vždy na tobě, je to tvoje auto a "z cizího krev neteče", takže no stress Mrk Velmi šťastný
Jestli chceš vidět jak vypadá dnešní kvalitní koženka, tak si sedni třeba do BMW 5 nebo Mercedesu E, S...prostě i do dražších aut a pakliže opravdu nemá příplatkový interier za - jak tady Radek dal k dobru - slušnou raketu, což většina nemá, tak tam potkáš koženku a ani bys neřekl, že to není kůže, je to fakt povedený OK A řekl bych, že o víc než hodně povedenější než texturovaný měkčený plast v Acco 7g i 8g. Proto se vinil používá bez zardění jako dražší nadstavbový materiál nad tyto lisovaný materiály. Ono už jen to šití právě dává look něčeho hodnotnější co dalo víc práce, než jen bouchnutí do lisu...
Jinak k tomu povrchu co chceš dosáhout je asi nejblíž ta Alcantara. Zaručeně matná. Ale stejně jako u Flocku budeš řešit její údržbu, protože tyhle materiály jsou prostě pracholapky, takže jejich údržba není tak jednoduchá, jako setření utěrkou hladkou palubku. A jestli u Flocku řešíš jako mínus jeho přílišnou dokonalost, tak u Alcantary bdeuš jistě spokojen, protože má z každé strany vlákna jinou odrazivost světla a prostě jako každý mikrovlákno stačí zavadit a přetočit vlákna jiným směrem, než kam míří zbytek palubky a áš rázem palubku flekatou a budeš mít za chvilku tik v oku z neustálýho česání a hlazení palubky Velmi šťastný A nebo taky ne, jsi milovník chaosu a pak bude vše v naprostém pořádku HaHaaa

hmhm, prisla mi tvarovana dost, ale kdyzsi to predstavuju, tak mas mozna recht... OK

odzadu - tak milovnik chaosu jsem kazdopadne,s hlazenim bych byl smirenej, kozenka/svy/look neceho hodnotnejsiho neni cilem. Takze diky zkusenostem: jakej bys doporucil postup, pokud je zadani: matnej "semisovej" povrch hedvabnejsi nez ta nejmatnejsi kozenka, pokud mozno ne sitej, za adekvatni penize,prodejna kde lze realne videt latky/kozenky/semise atd? konkretni calounik?Pha a okoli, nejlepe jizni okoli)
Ja mluvil zatim se dvema - jeden z nich dela ted volant, a tvrdi ze bez siti ani nahodou - ale ma svoje matrose, na ktery je zvyklej, a zkoumat mimo svuj rybnik se mu moc asi nechce.....
Samozrejme pojem adekvatni cena je dost vágní, ale s jistotou dokazu rict ze za palubku+dverni tapecy bych treba 30tyčí nedal...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.4.2014 , 12:19   Citovat  

viz update v casti podvozek.....

....a motor ven

Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.4.2014 , 21:05  Naposledy upravil kandik dne 12.10.2014 , 14:39, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

pokusy na interieru I.:

samolepici elasticky semis z ebay
plusy:
- semisovej fílink to ma, samozrejme stoprocentne alcantarovity to neni.
- objednas na ebay za par susnu ( 4 bm (6m2) za 120 US do Karlína na stul od DHL)
- elasticky, da se zrejme wrapnout leccos, moje limitovana sikovnost/trpelivost mi nedovolila dat B/C sloupkovej trojuhelnik z jednoho kusu. Resp. je to z jednoho kusu, ale ma to sev, kterej je sotva videt.
- je to jak vinylwrap, pokud to nevydrzi, resp. prestane me to bavit, proste se to sunda.
- instalace toho co je na fotce trvala odhadem jedno odpoledne, vc. dvou neuspesnejch pokusu na trojuhelniku.
minusy:
- semisovej fílink to ma, samozrejme stoprocentne alcantarovity to neni.
- fakt netusim, jak dlouho a co to vydrzi, beru jako pokus. Proto jsem to zatim dal jen na sloupky a strechu, kde je mensi potencial namahani jak od slunce, tak od dotyku. Cerna barva ma jako jedina z jejich nabidky barev UV protect.(Ovsem jak vime z fyziky 7. tridy, sklo UV stejne nepropousti....)
- Chce to minimalne jednoho cloveka na pomoc - jakmile se sunda podkladaci papir, ta svine se okamzite rozpohybuje jak rosol a poslepuje.

Becky napsal:
to vypada hodne dobre je to dobrý
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.4.2014 , 9:02   Citovat  

intrkůlr......

šnek se už přisliz´, zatim jen na zkusebni blok.....
   Návrat  
ths je teď offline  ths
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 13:21   Citovat  

Krasna robotka velky palec hore davam Úsměv

Ale k veci. Tiez mam ITR a v kufri vlhko. Podla toho co si pisal vyssie to sposobuje jedna z tych 7 moznosti.

Isiel som an to vylucovacou metodou a podla mojho nazoru u mna to bude kvapkat cez svetla bo niesu uplne v top stave ...

kandik napsal:

...
1)zadni svetla - jsou prisroubovany na kastli pres penovy tesneni. To se casem vymacka, a voda jdouci ze strechy nestece po svetle do stran, ale natece do vyztuznych zeber svetla, tam udela hladinky a pak dirama pro zarovky nachlejsta do prostoru pro rezervu. Pokud je kufr nastrojenej, bez sance objevit. Nejedna se o drobnost, muzou to byt litry vody. Pokud auto pak stoji v kopci, nebo pri prudsim brzdeni, se hladina ktera je v rezerve prelije a navzlina do zadni sedacky a pod cely koberec.

...

... myslis ze by stacilo pretmelit to penove tesnenie?? Resp. nechat ho ram a vytvorit nejaku tesniacu vrstvu na karoserii???
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 15:08   Citovat  

ths napsal:
Krasna robotka velky palec hore davam Úsměv

Ale k veci. Tiez mam ITR a v kufri vlhko. Podla toho co si pisal vyssie to sposobuje jedna z tych 7 moznosti.

Isiel som an to vylucovacou metodou a podla mojho nazoru u mna to bude kvapkat cez svetla bo niesu uplne v top stave ...

... myslis ze by stacilo pretmelit to penove tesnenie?? Resp. nechat ho ram a vytvorit nejaku tesniacu vrstvu na karoserii???

nevim, budu resit znova az prijede vrána z lakovny. Mimochodem, muzete vespolek tipovat barvu Úsměv
nejprv jsem to resil prelepenim silikonem pres to origo vymackany tesneni ( taklo to porad,nasledne jsem to nemoh utrhnout, takze tudy asi ne). Potom jsem svetlo prisrouboval pres penove expanzni tesneni ( pouzivaji oknaři, nebo je napr. na spojich vedeni vzduchu v palubce). A udelal jsem drenazni diry do plastovych zeber zezadu svetlometu - svetlu to konstrukcne nic neudela a zamezi to vytvareni hladinek. Pred rozborkou auta to fungovalo, nicmene budu resit znova po laku....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 21:48  Naposledy upravil kandik dne 12.10.2014 , 14:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Honzax2 napsal:
Nevím ,jestli se tě někdo už neptal ,ale podle RTAček bude podvozek v seriový výšce??

jsem si musel zjistit co jsou to RTAčka Úsměv. Snizeni bude, ale nijak velky, zadnej stance, neco kolem 30mm. Konzultoval jsem stelovaci odklony a zatim jsme se od nich odklonili Úsměv

Honzax2 napsal:
Mám obavy ,abys je (ty rta) neměl překroucený ,pak rádi praskaj a byla by škoda hardrace silentů...Až to posadíš na kola ,tak raději zkoukni ,jestli nejsou moc napružený...
(Neber mě jako moralistu ,myslím to dobře)

diky za radu, od toho tu ten thread je. Proverim to
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 7:19  Naposledy upravil kandik dne 12.10.2014 , 14:45, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,
vidím, že lakovna u "mečiára" - mecara.

Jsem zvědavý jak to bude vypadat na živo ... přátele
je to dobrý

Mick napsal:
Bílá je na tom stejně nejlepší je to dobrý

no s barvou jsem dopad podobne jako Clarkson kdyz kupoval ferko tudy odkaz akorat jsem nemel puvodne v hlave zelenou Úsměv
kazdopadne tmavy barvy na ITR nefungujou - slejvá se pak zadni okno s bocni linii a auto vypada jak s batohem na zadech. Veskery ty krasny piskovy, hnedy, zlaty, grafitovy, medeny a kdovijaky metalizy jsou na kazdy Dacii. Matny barvy uz jdou z mody a mam s tim svy zkusenosti( je na tom videt kazdej tukanec a flusanec). Khaki? mam modrou knizku.Cervena by byla fajn, ale ta patri ferrari a je to trochu pussy. Oranzova je tuzing, zluta je moc ostra ( a taky tuzing).
Nakonec jsem vybral BMW Mineral white, a protoze by stala o 15tis vic, tak Wheelman spravne rozhodl, ze bude
Honda frost white....

vrána už je zpatky z lakovny, jedno nicnerikajici foto....
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 22:52  Naposledy upravil kandik dne 12.10.2014 , 14:46, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

pokusy na interieru II.: palubka
uz se do toho zacinam dostavat Úsměv chce to papir na samolepce nakrajet na ctverce a systematicky lepit, odlupovat lepit odlupovat. Vysledek 2. pokusu, prvni jsem strhnul. cca 4 hod prace

Johnie_Walker napsal:
to vypadá vážně moc pěkně !

jsem zvědav, co napíšeš na tu barvostálost a smrštitelnost po létě, doufám, že to vydrží.

co třeba nechat ještě vofoliovat okna čirou s uv blokem, aby to tolik netrpělo ?

jinak moc pěkná práce ! Honda
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.6.2014 , 8:22  Naposledy upravil kandik dne 12.10.2014 , 14:49, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

diky
jak jsem psal vejš, sklo by UV propoustet nemelo, tudiz by to nemelo mit vliv - nevim. Samozrejme to nezmensuje moje obavy ze to vyrudne, jen si nejsem jistej ze pomuze UV ochrana. Nechal jsem jedno oblozeni zkusmo na terase, na slunci, na desti a za dva mesice se to nehlo.... uvidime, jsem na to taky zvedavej Úsměv
Rom. napsal:
offtopic nejsem si jistý s fyzikou ze 7.b (asi jsem chyběl) ... samotné sklo UV propustí

mame to tu pekne multitematicke Úsměv
tudy odkaz
Rom. napsal:
ptal jsem se odborníků a čiré sklo fitruje (nepropouští) UV jen velmi částečně, rozhodně prý doporučují používat filtry (fólie) Úsměv

dal jsem si na deset minut dovolenou a prohnal gůgla znovu, a zda se, ze sklo UV sice vyrazne pomaleji, ale propousti - v jedne diskusi bylo nekolik prispevku, jak se i s klimatizaci tj. zavrenymi okny behem jara profi ridici opali. Takze diky, folie zvazim Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.6.2014 , 6:29   Citovat  

budiky od LJaye
teplota/tlak oleje+ teplota vody/teplota venkovni. Neni nic horsiho, nez nechat zmrznout nebo uvarit ridice a nevedet o tom Úsměv.
Displeje by mely mit oranzovy pismena, at to ladi se zbytkem

mimochodem, vlevo nahore je shodou okolnosti videt kousek toho samolepiciho semise, placnul jsem ho kousek pokusne na pracovni klavesnici ( u ktery travim deset hodin denne) co to v case udela. Je to tam dva mesice, krome klasickyho klavesnicovyho bordelu, kterej se do toho zadrel to furt vypada slusne....
   Návrat  
ths je teď offline  ths
PříspěvekZaslal: 11.8.2014 , 22:29   Citovat  

kandik napsal:

Presne toto som mal par dni vonku z auta a tiez to mam zlomene nastastie po vysoko profesionalnej oprave sekundovym lepidlom to celkom este drzi ale ked som to pozeral nove tak som to nenasiel osamote len krabicku.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.9.2014 , 20:23  Naposledy upravil kandik dne 12.10.2014 , 14:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

postupuje se, pomaluuu ale jo

Stepa napsal:
Ta palubka je pěkná je to dobrý
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.9.2014 , 19:48  Naposledy upravil kandik dne 12.10.2014 , 14:52, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

pokusy na interieru III. tapecy dveri
.... oblečenej tapec ridice, necekal jsem ze to bude pomalu vetsi pruda nez cela palubka, a taky na druhej pokus
Stredni cast jeste nejsem rozhodnutej z ceho udelat - mozna z toho bude stickerbomb, ale nevim o moc stickrech, ktery bych si tam bez pocitu ze to je džejdýem klišé tuzink dal... Úsměv

Newer napsal:
sticker bombing nee Smutný

to radej kuzi.

_Marty_ napsal:
Udelej to bílý, kdyz vsechno ladis do cerno/bila, bud lesk nebo flok Mrk

MOTyLEK napsal:
A co éérbraš? Vyfiknout tam něco s Hondí tématikou nebo jen třeba podpis mistra zakladatele?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.9.2014 , 9:06  Naposledy upravil kandik dne 11.10.2014 , 21:27, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

diky za napady
Buchtak napsal:
Mistre, muzu poprosit odkaz na ten samolepici semis, z Ebaye, jak zminujes?

jinak projekt super Úsměv

semiš hýr
tudy odkaz
doporucuju kupovat po malym mnozstvi, tusim 4 metry jsem koupil poprve a bylo to za maly postovny a bez cla. Po druhy jsou koupil myslim 6, postovny vyrazne vetsi a celnici to chytli - asi to taky uz bylo mimo limit 150EUR, nevim presne jak to ted celnici maji, kazdopadne by se bejvalo vyplatilo tu druhou varku poslat nadvakrat...

kdybys chtel vzorek, šmiclanců mám spoustu.....

Buchtak napsal:
Dekujii, to se bude hodit Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.10.2014 , 21:48   Citovat  

vyhrivana zrcatka work in progress, detailne tady tudy odkaz
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.10.2014 , 15:29   Citovat  

Bully napsal:
Ta palubka vypada perfektne. Zda se ten semis byt kvalitni a vypada to hezky i zblizka? Da se s tim trochu pracovat, aby to melo rekneme profesionalni kvalitu?
uz jsem to psal ramcove vejs
- semisovitej vzhled to ma, je to flekatejsi nez alcantara - da se na to vic " čmárat".
- instalace se da podle me udelat dokonale za predpokladu nejaky zkusenosti a trpelivosti. Obojiho se mi dostava jen omezene. Taky by bylo idealni mit nejmin ctyri, spis sest rukou. Elasticky je to hodne, ovsem pokud to prepinas moc, zacina vylezat rastr tkaniny - neni to netkanej povrch jako alcantara. Taky by bylo treba doresit lepeni zejmena negativnich rohu - semis je samolepici, ale nejaky vetsi vypnuti v negativnim rohu neudrzi. Zatim jsem zkousel chemopren, a to i zpetne - do vznikly bubliny pichnu injekcni strikackou chemopren a dolepim. Lepidlo ve spreji nic moc, spis nic. A potom pouzivam tavny lepidlo - to drzi asi nejlip, nicmene drzet v ruce latku, co se klepe jak sulc a lepi se k sobe a tavnou pistoli neni sranda. Navic lepidlo rychle tuhne, takze povrch je pak hrbolatej, nebo se to musi dodatecne nahrivat a lepidlo pod semisem dohladit - no voprc. Kamos mi jeste doporucoval nejakou kosmickou oboustranku, prej existujou druhy co drzej jak svin.
- netusim zatim jakou to bude mit zivotnost - UV ochranu ma pry jen tahle cerna, oni inzeruji zivotnost jen dva roky.
- me se na tom libi, ze si to objednas na netu za 500Kc/m2 ( tzn. petinu ceny alcantary) a nalepis si to doma sam za par hodin, cili docasnost reseni te nemrzi. Me dela osobne vetsi radost ze si neco ubastlim na aute sam, i kdyz je to treba osmdesatiprocentni, i co do kvality provedeni. A obecne, nejsem lestic a detailista. Po navstevach nekolika calouniku, kdy kazdej odmital delat z cehokoliv jinyho nez prapuvodni pravy alcantary, tvaril se jak vsechno bude problem, vsude budou muset byt svy a litaly pomerne masivni cifry ( palubka 12 az 15t, dvere a tunel dalsich 10 az 15t).
- urcite se na tom bude specificky ( tzn. hur Úsměv ) cistit bordel - a pokud navic napr. " Petr ma problemy s lupy" bude to problem. Zkousel jsem cistit tim lepicim valeckem, jde to celkem dobre.
- takze z vyse uvedeneho bych udelal zaver, ze na integru je to reseni dobry, na Elišku za trojnasobek ceny bych si tu alcantaru asi dopral..... Na druhou stranu, nicmoc to nestoji a strhnout to muzes vzdycky, a pokud nepouzivas pridavny lepidla, i vicemene bez nasledku..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kandík psí zub: Honda Integra DC2 Type R 1999 už ne Turbo
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina