Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
A6G F20B6 Úpravy
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
TMisa090 je teď offline  TMisa090
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 11:58   Citovat  

Zdravím.
Chci na mojí Honda ondici udělat pár úprav:
-výměna motoru + nějaké úpravy
-spojka
-sportovní pružiny
-catback výfuk
-oprava karoserie a laku

Jelikož je to moje první honda, tak mě překvapilo jak na sebe pasují různé díly z různých modelů.
Proto se chci zeptat zda má někdo zkušenost s úpravama tohoto motoru. Nejraději bych zachoval F20B6 blok + nějaké úpravy. Nechci z toho udělat nějakou raketu, ale když už bych měl motor venku tak proč mu nepřidat na životě Úsměv
Koukal jsem na zahraniční fora a dočetl jsem se něco o DOHC hlavě z H22. Zajímá mě jak by to bylo z elektronikou, těsněním pod hlavu (jaké použít), rozvody a pod. Jaké jsou pozitiva a negativa.
Pak by mě zajímalo něco ohledně swapu. Konkrétně jak na sebe pasují převodovky, jak je to s elektronikou a pod. Přece jenom učený z nebe nespadl Mrk

Předem díky za veškeré reakce a předem informuji že zatím jen přemýšlím a zjišťuji si vše potřebné Mrk
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
makak je teď offline  makak
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 12:32   Citovat  

skor SWAP H22 ako G motor cize F blok + H HLAVA....alebo potom zohnat F20B DOHC VTEC 200koni

inak mam komplet ATR vyfuk, bezlistove dvere a blatniky, atr zadny naraznik s lipom, kridlo ATR....

treba si len vybrat a dohodnut si ceny.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
83427 je teď offline  83427
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 12:54   Citovat  

H22 se dělala jak s OBD1 tak s OBD2. Takže pokud si seženeš hlavu třeba Z H22A5 až A8 tak ty by měly elektrikou pasovat. jen bude potřeba natáhnout pár drátů pro připojení vtec solenoidu, knock senzoru a možná ještě jednoho. Převodovka a tak všechno je plně záměnný. Takže můžeš použít cokoliv pro H22 motory i na ten Fkovej blok pokud budeš dělat frankensteina.

F20B je sice krása ale v našich podmínkách k nesehnání. Sám jsem ho chtěl a došla mi trpělivost. Tak si ho postavim tim, že dam na svůj F blok H22 hlavu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 20:03   Citovat  

83427 napsal:
H22 se dělala jak s OBD1 tak s OBD2. Takže pokud si seženeš hlavu třeba Z H22A5 až A8 tak ty by měly elektrikou pasovat. jen bude potřeba natáhnout pár drátů pro připojení vtec solenoidu, knock senzoru a možná ještě jednoho. Převodovka a tak všechno je plně záměnný. Takže můžeš použít cokoliv pro H22 motory i na ten Fkovej blok pokud budeš dělat frankensteina.

F20B je sice krása ale v našich podmínkách k nesehnání. Sám jsem ho chtěl a došla mi trpělivost. Tak si ho postavim tim, že dam na svůj F blok H22 hlavu.

No F20B6 je vtec takže tam by nebyl problém Mrk Ještě mě zajímá jakej rozvoďák Mrk Docela se mi to líbí, koukal jsem na tvůj swap prelude. Pěkná práce Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 20:05   Citovat  

makak napsal:
skor SWAP H22 ako G motor cize F blok + H HLAVA....alebo potom zohnat F20B DOHC VTEC 200koni

inak mam komplet ATR vyfuk, bezlistove dvere a blatniky, atr zadny naraznik s lipom, kridlo ATR....

treba si len vybrat a dohodnut si ceny.

Jojo Mrk s tebou jsem si psal Mrk určitě se ozvu až budou peníze Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 20:49   Citovat  

Tak po pár pročtených stránkách na různých fórech a po zhlédnutí pár videí jak jede H22A jsem se zozhodl pro kompletníswap ... jak po stránce náročnosti tak po finanční vyjde levněji Mrk

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2014 , 16:53   Citovat  

Swapovatelnost dilu mezi hondama navzajem je vec znama a o to vic ji mame radsi OK Dovolim si te ale upozornit na jednu vec. Proc chces do toho auta investovat tolik penez? Nezapomen ze to neni jen o motoru. Jde v prve rade o podvozku, brzdach, vystuzeni atp. Vetsina swaperu ma klapky na ocich a podle me zacinaji spatne, a to od motoru. Pak se divi ze to nekam napali kdyz maji origo brzdy a vylagrovanej podvozek. Litaj tam jak perka, protoze sedi na gauci a ne ve sportovni sedace. Atp atp. Pokud tedy udelas swap at uz zacnes z jakekoli strany investujes do toho penize i za jine veci nez jen za swap motoru. Ted si je secti a znovu se zamysli jestli mas pripravenej takovej rozpocet aby to stalo za to. V cem je A6G tak specialni ze si zaslouzi investovat do obyc dvoulitra takovy love. Je to naprosto obycejna stara plecka. Proc z ni delat neco co neni. Vim o cem mluvim protoze ji ridim patym rokem! Mas naradi? Mas zkusenosti? Mas cas? Mas to auto v dobrym stavu nebo ses jeden z mnoha tady na klubu co koupili latru za 25-30 tisic a ted se divi ze se jim sype. Usetri si namahu, nervy a kup si auto se vsim co po nem chces. Za ty love co do toho narves budes mit ve finale A6G ATR a to se vsim vsudy. Vse legalni, vse origo. Pri prodeji nevyhodis penize kominem protoze veskere veci co ted momentalne chces mit na aute jsou originalni. Kdo od tebe koupi dobastlneyho accorda? No moc lidi neni... Swapovany auta se prodavaj z prinicpu veci hure. Pokud jsem te i tak nepresvedcil, poohlidni se po motoru F20B 200k. Sestku na blok proste jen dorazis a mas vse "legal". Odhadem je cena komplet swapu tak 30k? To nevim presne přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2014 , 16:59   Citovat  

krtekm napsal:
Odhadem je cena komplet swapu tak 30k? To nevim presne přátele

možná tak v US a to to na tý ceně začíná. Ale doprava clo a dph a seš na minimálně 50sáti

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2014 , 17:34   Citovat  

Jestli si dobre pamatuju, prodavalo se tu za 50 cely auto s levostranym rizenim. A vypadalo velmi pekne. Prodaval ho myslim Luky OK Hledat to nebudu, na to jsem linej OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2014 , 17:53   Citovat  

Hledat to nemusis. To auto se prodalo a motor se do neceho swapnul. A jelikož to byla ojedinela výjimka tak je irelevantni za kolik to nakonec kdo koupil.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2014 , 21:40   Citovat  

krtekm napsal:
Swapovatelnost dilu mezi hondama navzajem je vec znama a o to vic ji mame radsi OK Dovolim si te ale upozornit na jednu vec. Proc chces do toho auta investovat tolik penez? Nezapomen ze to neni jen o motoru. Jde v prve rade o podvozku, brzdach, vystuzeni atp. Vetsina swaperu ma klapky na ocich a podle me zacinaji spatne, a to od motoru. Pak se divi ze to nekam napali kdyz maji origo brzdy a vylagrovanej podvozek. Litaj tam jak perka, protoze sedi na gauci a ne ve sportovni sedace. Atp atp. Pokud tedy udelas swap at uz zacnes z jakekoli strany investujes do toho penize i za jine veci nez jen za swap motoru. Ted si je secti a znovu se zamysli jestli mas pripravenej takovej rozpocet aby to stalo za to. V cem je A6G tak specialni ze si zaslouzi investovat do obyc dvoulitra takovy love. Je to naprosto obycejna stara plecka. Proc z ni delat neco co neni. Vim o cem mluvim protoze ji ridim patym rokem! Mas naradi? Mas zkusenosti? Mas cas? Mas to auto v dobrym stavu nebo ses jeden z mnoha tady na klubu co koupili latru za 25-30 tisic a ted se divi ze se jim sype. Usetri si namahu, nervy a kup si auto se vsim co po nem chces. Za ty love co do toho narves budes mit ve finale A6G ATR a to se vsim vsudy. Vse legalni, vse origo. Pri prodeji nevyhodis penize kominem protoze veskere veci co ted momentalne chces mit na aute jsou originalni. Kdo od tebe koupi dobastlneyho accorda? No moc lidi neni... Swapovany auta se prodavaj z prinicpu veci hure. Pokud jsem te i tak nepresvedcil, poohlidni se po motoru F20B 200k. Sestku na blok proste jen dorazis a mas vse "legal". Odhadem je cena komplet swapu tak 30k? To nevim presne přátele

Ještě popřemýšlím. Situace je taková. Mám acco které je komplet O.K. krom motoru, ten je buď na kompletní generálku nebo na výměnu. Má najeto cca 360tis. Říkal jsem si že když už budu měnit motor tak proč mu rovnou nepřidat pár poníků navíc. Nakonec jsem zjistil že swap by bylo jednoduší jak stavět si svůj motor, ale jak říkáš ohledně ostatních věcí. Jak by to pobraly poloosy, ramena atd. Přecejenom to auto na to není stavěný Mrk takže asi zůstanu u 2.0, dám ho komplet do kupy, na hezký kola a dám na podvozek Mrk A zůstane jako moje daily car Mrk A do budoucna si pořídím nějakou tu víkendovku Mrk
Buď to bude nějaká honda (prelude, crx civic) nebo mám v oku nissana 200sx kvůli zadohrabu Mrk

Obsah fóra Honda-club.cz   
A6G F20B6 Úpravy
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina