Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 82, 83, 84 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 83 z 97
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.5.2014 , 21:40   Citovat  

LJay napsal:
Dutch: díky moc. Tohle mi fakt dost helplo. Už je mám objednaný Úsměv Našel sem je u Auto Matějček za 125,- tak sem je vzal tam tudy odkaz
není zač přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 1:04   Citovat  

Náhradní ramínka pro nastavení sbíhavostí mám už připravený. Nakonec jsem koupil starší (díky J!R!) a repásnul je (nové silenty + barva). Původně jsem je chtěl měnit už dneska, ale kvůli počasí jsem to musel odložit.

Taky mi v týdnu dorazily dps na boost controler, tak jsem zkompletoval jeden kus pro testování. Nejdřív ale budu muset provést úpravy ve firmwaru, protože mně napadlo pár věcí, který bych tam rád zakomponoval, takže ještě nějakou chvíli potrvá, než se to dostane do auta.

ramena 01.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
ramena 01.jpg, 189.21 kB

bc-01_02.jpg

bc-01_02.jpg, 160.42 kB

bc-01_03.jpg

bc-01_03.jpg, 155.06 kB
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 8:25   Citovat  

moc pekne, jsem zvedav na testovani je to dobrý
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 10:58   Citovat  

Ljayi to jsou ty silenty od yamata, sedí teda dobře? Cool
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 11:24   Citovat  

mot: taky jsem zvědavý jak se to bude chovat

Dutch: jj jsou a nalisovat šly bez problémů, díky za typ je to dobrý Ještě přemýšlím, že bych je trochu přitvrdil PU lepidlem na okna.
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 13:34   Citovat  

LJay napsal:
mot: taky jsem zvědavý jak se to bude chovat

Dutch: jj jsou a nalisovat šly bez problémů, díky za typ je to dobrý Ještě přemýšlím, že bych je trochu přitvrdil PU lepidlem na okna.

tady u těch pidi silentů tvrdost nehraje takovou roli, hlavní jsou RTA a další směrem dozadu Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 8:00   Citovat  

Lukas28: jj všechno ostatní na zadní nápravě je v PU. Přitvrzení těhle silentů jsem myslel právě kvůli tomu, že ty PU RTA mají větší tuhost a podélný ramena díky tomu nepůjdou tak snadno vytočit při seřizování sbíhavosti a silenty na kompenzačních ramínkách budou kvůli tomu víc namáhaný.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 22:48   Citovat  

Skoro 4 hodiny sr.ní, ale nový kompenzační ramínka jsou na místě.
U původních byly zarezlý šrouby v silentech, tak jsem je musel odřezat. Kvůli špatnýmu přístupu jsem to pižlal přímočarkou a to byla opravdu lahoda Úsměv

ramena 02.jpg

ramena 02.jpg, 185.18 kB

ramena 03.jpg

ramena 03.jpg, 180.83 kB
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.5.2014 , 22:53   Citovat  

ale tak uz to mas za sebou a na dalsich 20let mas pokoj Úsměv a verim ze je budes pravidelne osetrovat tak jako ja, takze i za tech 20let to v pohode povolis, ne tak jak ted Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.5.2014 , 12:32   Citovat  

FastCivic: já to teď budu mazat snad každej tejden, abych tohle už znovu nemusel podstupovat Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.5.2014 , 10:42   Citovat  

Včera při cestě zpátky z geometrie jsem se stavil s autem na váze a docela mně překvapilo, jak málo narostla hmotnost po montáži turba. S půlkou nádrže auto totiž vážilo 920kg, když k tomu dopočtu 15kg (cca. váha 20litrů benzínu), tak jsem na konečný váze 935kg.

Asi rok před montáží turba jsem byl s autem na stejný váze a výsledek byl 920kg. Takže rozdíl je jen nějakých 15kg. Bohužel většina té váhy šla před přední nápravu, ale to je holt daň za přeplňování.

Poměr váha výkon teď vychází 262 hp/tuna (bez řidiče) což není špatný Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.5.2014 , 14:02   Citovat  

Budu teď muset pořešit odklony na přední nápravě. Tak jsem začal hledat nastavitelný horní ramena. Docela se mi líbí ramena od Hardrace, ale cena je poněkud vysoká, tak hledám ještě nějaký další alternativy. Kdyby měl někdo tip na jinýho kvalitního výrobce s lepší cenou, tak budu rád za radu.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.5.2014 , 14:12   Citovat  

LJay napsal:
Včera při cestě zpátky z geometrie jsem se stavil s autem na váze

a rozlozeni vahy ses dozvedel?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.5.2014 , 14:14   Citovat  

Kandík: tohle byla váha v ASA Úsměv Na někoho s kolovejma váhama se tady u nás na liberecku zatím nenarazil. Od jednoho známýho jsem dostal tip, ale ještě jsem tomu člověku nestihnul napsat.
   Návrat  
_Marty_ je teď offline  _Marty_
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2014 , 15:18   Citovat  

LJay napsal:
Budu teď muset pořešit odklony na přední nápravě. Tak jsem začal hledat nastavitelný horní ramena. Docela se mi líbí ramena od Hardrace, ale cena je poněkud vysoká, tak hledám ještě nějaký další alternativy. Kdyby měl někdo tip na jinýho kvalitního výrobce s lepší cenou, tak budu rád za radu.

TruHart, mam na aute od nich predni odklony, bal jsem se co v tom pride za cep, ale prislo to osazeno Hardrace cepem, takze spokojenost, zatim drzi a ze dostavaji na zadek Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.5.2014 , 15:45   Citovat  

Díky za tip, ale jako na potvoru, tam na horní ramena na ročník 88-91 nemají.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.5.2014 , 22:41   Citovat  

LJay napsal:
Včera při cestě zpátky z geometrie jsem se stavil s autem na váze a docela mně překvapilo, jak málo narostla hmotnost po montáži turba. S půlkou nádrže auto totiž vážilo 920kg, když k tomu dopočtu 15kg (cca. váha 20litrů benzínu), tak jsem na konečný váze 935kg.

Asi rok před montáží turba jsem byl s autem na stejný váze a výsledek byl 920kg. Takže rozdíl je jen nějakých 15kg. Bohužel většina té váhy šla před přední nápravu, ale to je holt daň za přeplňování.

Poměr váha výkon teď vychází 262 hp/tuna (bez řidiče) což není špatný Úsměv

zrovna dneska v radiu kecali o koenigseggu agera one, ten ma 1000koni na tunu, (1400 koni, 1400kg), to teprv musi byt žrádlo
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2014 , 10:32   Citovat  

FastCivic napsal:
zrovna dneska v radiu kecali o koenigseggu agera one, ten ma 1000koni na tunu, (1400 koni, 1400kg), to teprv musi byt žrádlo

Taky má pohon zadních kol, gumy s rozměrem který na CR-X nedáš a nestojí tě to ve výsledku cca 200 000,- (LJay, klidně mě oprav) včetně koupě zachovalýho CR-X a v neposlední řadě to nebude jezdit za 10l/100km (LJay, opět mě oprav, pokud se pletu). Nicméně nepopírám, že to musí být zajímavé svezení... Lucy
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.5.2014 , 11:41   Citovat  

Tak One 1 je trochu někde jinde, než ta moje plechovka Úsměv
Pokud by se někdo chtěl podívat podrobněji na výrobu Koenigseggů, tak tady jsou dobrý videa: tudy odkaz

Osobně ale víc fandím P1 od McLarenu, kvůli inovativnímu přístupu k technologiím. Třeba torque fill musí být strašně znát na projevu motoru.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.5.2014 , 22:24   Citovat  

LJay napsal:
Tak One 1 je trochu někde jinde, než ta moje plechovka Úsměv
Pokud by se někdo chtěl podívat podrobněji na výrobu Koenigseggů, tak tady jsou dobrý videa: tudy odkaz

Osobně ale víc fandím P1 od McLarenu, kvůli inovativnímu přístupu k technologiím. Třeba torque fill musí být strašně znát na projevu motoru.

očekávaná otázka: co je torgue fill? Úsměv
me zas prave McLaren nikdy moc neoslovil Ble a zrovna ten koenigsegg taky asi nebude ze standartnich materialu. treba jsem cetl neco o vlozkach valcu z nanotechnologie... cože cože ?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.5.2014 , 23:10   Citovat  

FastCivic: torque fill je funkce, kterou mají některý hybridní pohonný jednotky a elektromotor pak umožňuje vyplňovat svým kroutícím momentem propady v průběhu krouťáku spalovacího motoru, takže si schopnej prakticky úplně odstanit turbolag u přeplňovaných motorů atd.

Mně osobně příjdou koenigseggy tak trochu spíš jen jako show auta, ikdyž technologii při výrobě mají na vysoký úrovni, kdežto McLaren vyrábí opravdu reálně použitelný high performance stroje. Stačí se kouknout na jejich F1 ze začátku 90. let. Ta je ještě teď považována za jedno z nejlepších (jesli né nejlepší) aut, který byly kdy vyrobený.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.5.2014 , 10:55   Citovat  

jestli muzu, tak tady o torque fill jde rec...

Odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.5.2014 , 21:56   Citovat  

LJay napsal:
FastCivic: torque fill je funkce, kterou mají některý hybridní pohonný jednotky a elektromotor pak umožňuje vyplňovat svým kroutícím momentem propady v průběhu krouťáku spalovacího motoru, takže si schopnej prakticky úplně odstanit turbolag u přeplňovaných motorů atd.

Mně osobně příjdou koenigseggy tak trochu spíš jen jako show auta, ikdyž technologii při výrobě mají na vysoký úrovni, kdežto McLaren vyrábí opravdu reálně použitelný high performance stroje. Stačí se kouknout na jejich F1 ze začátku 90. let. Ta je ještě teď považována za jedno z nejlepších (jesli né nejlepší) aut, který byly kdy vyrobený.

no to bude mozna jen vec vkusu a nazoru, kazdy je na neco jineho, kazdopadne ostatni koenigseggy dejme tomu ze jsou jen show auta, ale zrovna serie agera bude, bych rekl, na stejne urovni jako ten tvuj McLaren, zrovna u nej je to prave co dil, to inovace, novy napad, pokrok, top technologie, nano, ultra mega dělo atd. Úsměv
Jako nijak zvlast to nezeru a je docela dost mozne ze o nich mate nacteno daleko vic nez ja, kazdopadne tech 1400koni prenest na asfalt a roztahnout je na 400km/h za 20sec asi nebude nic jednoducheho a s beznym pristupem a postupem by toho jen tezko dosahli, resp. nedosahli vubec...
Me ty mclareny nikdy nevystrelili gumu z trenek i kdyz priznavam ze prvni mclaren f1 s vetrakam pod autem asi byla pekna střela, daleko vetsi ve me zanechal dojem treba ferrari F40. Jsem špíš na tyhle sparťanske auta ktere vam vytrhnou mozek z hlavy, coz bude umet i ten mclaren, ale prijde mi takovy az moc umely, neco jak audi, nemam rad treba R8, je az moc dokonala a pusobi na me dojmem ze nema koule. Mozna se to tezko chape, ale kdyz stojite vedle dvou aut, podobnych parametru, jedno vam natlakuje zily adrenalinem jen se na nej podivate a druhe vam nepohne zaludkem ani kdyz v nem jedete... tak nejak to vidim ja
jak rikam, jen vec vkusu a nazoru přátele ja bych sel pro koenigsegga ageru, ale pochvalil bych i tobe kdyby sis koupil mclarena Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.5.2014 , 23:44   Citovat  

Tak prototyp Boost Controlleru je hotový a zítra ho testnu na autě. Opracování krabičky berte prosím trochu s rezervou, brousil sem to v ruce.

Funkčně se jedná o klasický open loop kontroler (stejně jako AEM Truboost, ...) na kterým je možné nastavit tři různé nastvení plnícího tlaku, mezi kterými se dá vybírat buď tlačítkem na BC, nebo pomocí dvou externích spínačů.
Boost kontroler dál obsahuje funkce Peak, Overboost alarm, Overboost shutdown a Datalog, který odesílá data přes sériovou liknu do PC.

Časem si tam doprogramuju ještě pár dalších funkcí, ale nejdřív to musím pořádně otestovat v tomhle stavu.

bc-01_04.jpg

bc-01_04.jpg, 142.16 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 16:35   Citovat  

Boost Controller už je v autě, zatím sice jen provizorně, ale i tak funguje bezvadně. Hned jak bude čas, tak to celý zafinišuju a předělám zdroj tlaku pro řízení WG před IC pro lepší stabilitu řídícího signálu.

Chtěl sem natočit nějaký video, ale zapomněl sem si nabít kameru, takže sem ukázku natočil jen mobilem drženým v ruce. Video je hodně rozklepaný, ale snad tam bude něco vidět.

V příloze je ještě pro ukázku textový soubor s logem z boost controlleru.
Číslo za písmenem A je relativní tlak v kPa a číslo za písmenem B je hodnota PWM (0 = 0%, 255 = 100%)

Odkaz

boostcontroler 02.jpg

boostcontroler 02.jpg, 125.62 kB

boostcontroler 03.jpg

boostcontroler 03.jpg, 221.61 kB

run_03.txt
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  run_03.txt
 Velikost:  4 kB
 Staženo:  542 krát

Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 21:28   Citovat  

paráda, kdy bude připraven k prodeji? Velmi šťastný
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 22:05   Citovat  

offtopic hele vyrdni se na ty šeredné krabičky z Krabicky.cz...mrkni se k OKW, dělají supr věci za slušné peníze Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.6.2014 , 22:32   Citovat  

frajeřinka, jsi šikovnej Úsměv je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.6.2014 , 8:20   Citovat  

mot: tak do měsíce, nebo měsíce a půl by mohl být k dispozici. Musím ještě provést víc testů a napsat manuály.

Stepa: kdyby si věděl kolik času jsem strávil hledáním krabičky Úsměv Hledal jsem i u OKW, Bopla, Pactec, Enika, Hammond, Combiplast, ... ale i tak jsem nakonec skončil u této krabičky, protože ostatní výrobci většinou dělají krabičky s výškou inkrementovanou po 5mm, takže buď je k dispozici 35mm (mínus dvakrát 2až3mm síla stěny), do který se nevejde displej, protože na výšku má 32mm, nebo pak 40mm, ale to zase vypadá pohledově dost mizerně, protože displej má zobrazovací plochu jen 28x12mm.

FastCivic: díky
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.6.2014 , 7:46   Citovat  

Boost controller jsem teď doplnil o funkci umožňující regulaci náběhu turba (spool up) pro každou ze tří nastavitelných boost group. Takže bude možné nastavit pomalejší náběh s měnším konečným tlakem pro lepší trakci při rozjezdu a pak agresivnější náběh s vyšším plnícím tlakem pro jízdu.

V grafu zakreslená funkce nového nastavení.

graf_02.jpg

graf_02.jpg, 26.21 kB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 82, 83, 84 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina