Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Počet příjmu zpráv za jednu sekundu
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Hansz je teď offline  Hansz
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2014 , 14:59   Citovat  

Ahoj, mám dotaz ohledně příjmu zpráv s řídící jednotky. Potřebuju to vědět do školy jako naprogramoval jsem si program něco podobného jako je EcuControl. A potřebuju vědět počet zpráv za jednu sekundu. Mám nastavenou rychlost 9600 bit/s dotaz má 8 bitů a odpověď je taky 8 bitů, takže celková zpráva je 16 bitů. Takže teoreticky bez žádného zpoždění dostanu 9600 / 16 = 600 zpráv za jednu sekundu. A jestli mám nastaveno zpoždění 150 ms. Tak dostanu jedna sekunda to je 1000 ms / 150 ms = 5 zpráv nepočítám zbytek ten se zobrazí v další sekundě. Prosím vás jestli je tato myšlenka správně a nebo to je jinak. Děkuji za vaše odpovědi Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2014 , 22:48   Citovat  

Takže vyřešeno je to podle zpoždění ve standardu OBD je zpoždění 100 ms takže to je celkově 8 zpráv za sekundu. Úsměv Tak jsem si aspoň odpověděl sám Velmi šťastný . Jestli někoho zajímá jak to fakčí tak tady je odkaz: tudy odkaz . Jinak je to na autě Honda Civic MB1 anglán. Motor spodek D16A6 hlava D16Z6. ECU P28

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2014 , 0:04   Citovat  

Moc hezký Úsměv ta P28 má předpokládám upravenou mapu CROME Quick RTP+DL pluginem pro datalogging, nebo komunikuješ se sériovou neupravenou jednotkou? Nějak mi totiž nesedí ta rychlost přenosu - OBD1/RTP+DL plugin má 38400bd, série nestandardních 187500bd..

jinak mrkni sem, z kódu je znát, že jednotka na žádost o 12 bajtů odpoví za 60ms (s rezervou, vychytáno empiricky)

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2014 , 14:26   Citovat  

Na tu rychlost se moc nedívej to jsem tam dal jen aby něco bylo v tom uživatelským rozhraní Velmi šťastný to je natočeno to video někdy v dubnu kdy jsem tam měl na rychlo udělané uživatelské rozhraní a bylo tam na pevno 38400 bit/s Velmi šťastný . Jinak teď už to je funkční všecko. A komunikuju přes datový kabel Nokia. Je udělané pomocí externí eeprom a upravená mapa v CromeEdit. Nikdy víc už neupravuju mapu. Jinak by mě zajímalo na seriové jednotce na jakých pinech se dají číst hodnoty. Možná by se to třeba hodilo na palubní PC. Ty komunikuješ zřejmě na upravené jednotce a máš to propojené s palubním PC. Jako jde mi o to že bych si taky udělal palubní PC ale nechci ho mít spojený s upravenou stranou jednotky chci číst hodnoty se seriové strany. A nebo bych musel udělat nějaký převodník s analogového signálu na digitální asi schmittův klopný obvod a ten spojit například se vstřikovačem a pak ho vyvést do mikropočítače.

0
PříspěvekZaslal: 22.3.2015 , 22:29   Citovat  

Takže to trošku oživím mám vyrobený palubní pc pomocí Arduina. Měří všechny čidla co měří jednotka OBD1, mělo by to fungovat na každou jednotku s OBD1. Na arduinu jednoduše propojeny piny Rx a Tx poté se propojí s datovým kabelem na 3 pinu nebo 5 pinu. A spojí se zem s Arduina se zemí v konektoru. Nic víc se nemusí upravovat a funguje to. Přikládám i video sice kvalita nic moc a měří jen otáčky snad zítra se dostanu k natočení lepšího. Další věc bych chtěl dodělat diagnostiku a ukládání dat na paměťovku a posléze přes USB vytáhnout data do počítače. Ještě podotknu funguje to na seriové jednotce bez jakýchkoliv úprav. tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 23.3.2015 , 21:25   Citovat  

Takže přikládám slibované video tudy odkaz Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2015 , 0:25   Citovat  

No pěkný! good job Úsměv (LZ1 a LZ2 jsou short/long fuel trim?)

S ECU komunikuješ těmi pětibajtovými packety začínajícími hexa 20, podle stock datalogging vlákna na pgmfi? Celkem bych s tebou někdy rád hodil řeč, snažím se zabudovat do mého palubáku možnost komunikace se sériovou jednotkou bez Crome úpravy, trochu mi hapruje komunikace s ECU (jsem holt zvyklej na fullduplex, se spojeným Tx a Rx mi to samozřejmě hází "lokální echo" a další bajt posílaný do ECU se překřikuje s bajtem přijímaným z jednotky)..

Co se paměťovky týče, přeju hodně štěstí se zprovozňováním hardware SPI na Arduinu - mně se to nepovedlo..

0
PříspěvekZaslal: 24.3.2015 , 22:52  Naposledy upravil Hansz dne 29.6.2015 , 17:47, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

(LZ1 a LZ2 jsou short/long fuel trim?) jj je to ono. No jestli to nerozjedu tak to SPI sám tak to dám profesoru až mi to zrobí Velmi šťastný . Jinak ohledně te diagnostiky tam bych to udělal jako morzeovku jeden kablík pararelně na kontrolku motoru zkratuješ konektor a kontrolka ti bliká jak morzeovka tak bych to nějak načasoval a na display ti to vypíše číslo a název poruchy to je nejednodušší řešení asi podle mě.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2015 , 0:13   Citovat  

Máš to z tudy odkaz ? Teďka na to koukám; kdyby tahle stránka existovala před čtvrt rokem, pár věcí by bylo trošku jinak..
Ten CRC výpočet je náchylnej na podtečení, i když ono to možná když to podteče pod nulu sedí na metodu checksumu podle ECU.. až bude čas, někdy to otestím, teď jsem na to jen zběžně mrknul, když jsem se náhodou vzbudil ..

Kódy chyb musí jít načíst i jinak než "morzeovkou" Úsměv s upravenou mapou s datalogging pluginem z Crome se načítají čtyři bajty přes hexa 25, 26, 27, 28 a podle pozice bitů v načtených bajtech se dá najít příslušný kód chyby (25 = Err1 = chyby 1-8, 26 = Err2 = chyby 9-16 atd.). Nejspíš něco takového půjde vychytat i se sériovou ECU bez úpravy, možná nějakým odlišným příkazem, než běžným čtením přes 20 05 atd.. když si vzpomenu na pokusy s OBD1 komunikací, byla na to funkce Error code recall - 20 05 40 10 8B

0
PříspěvekZaslal: 25.3.2015 , 14:36   Citovat  

JJ mám tu funkci od něho ale zbytek ten přepočet bajtu a posuv a tak jsem dělal sám. Taky jsem to náhodou našel má to hodně šikovně udělané. Ty chyby zkusím podle toho obrázku co jsi tady dal a uvidím. Zase jak budu mít čas tak na to kuknu. Jinak teď to testuju a zdá se že to fakčí dobře jako podle mě to je celkem levný palubák. Koupíš to nejlevnější arduino nějaký display a pár kablíku a vejdeš se pokud se zadaří i pod 400 stovky. Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 25.3.2015 , 16:16   Citovat  

Jinak jsem od Ostravy kousek od Hlučína pár lidí co jsou z Honda clubu odsud znám. A ty jsi odkud? Úsměv Jo a teď mě napadá když ty jedeš přes tu epromku tak si vlastně vypínačem přehazuješ tu upravenou stranu jednotky a seriovou. Tak si to dodělej podle toho návodu na tu seriovou to už není těžké jen pár věcí dopsat vymyslet nějak to přepínaní mezi upravenou a seriovou stranou třeba nějaký vypínač nebo to napojit na ten vypínač jak přehazuješ ty strany jednotky. A je to a budeš to mít lepší jak na upravenou stranu tak i na seriovou Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Počet příjmu zpráv za jednu sekundu
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina