Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: spotřeba
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 94, 95, 96 ... 100, 101, 102  Další 
Zaslat odpověď

Strana 95 z 102
cembry je teď offline  cembry
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 14:30   Citovat  

Kdyz jsem naposledy tankoval, tak jsem dojel podle meho k pumpe na vypary - nesvitil mi ani jeden ctverecek u grafickyho znazorneni stavu nadrze a hladovy oko na me uprene ziralo uz asi 50km. Jako vzdy jsem vzal plnou, ale zarazilo me, ze se mi tam veslo jen lehce pres 42L. Nadrz ma prece mit 45L, ne? Vrtalo mi to hlavou...

Ted v pondeli se mi rozsvitilo hladovy oko znova a za par desitek km zmizely i vsechny ctverecky. Nedalo mi to, vzal jsem 10L benzinu do kanystru, mladou (dceru) za volant (at se vyjezdi pod dohledem) a jeli jsme vyjet nadrz dosucha Úsměv

Dojeli jsme na chatu a zpatky (cca 60km) a porad nic, furt to jelo. Chvili jsme se motali po okreskach okolo mesta, furt to jelo... Pak mlada zacla brblat, ze uz je unavena a ze ma rande, ale auto furt jelo. To jsme ujeli uz asi 70km, kdy auto celou dobu hlasilo, ze je na suchu. Vysadil jsem teda mladou a jel jsem dal. Furt to jelo a ja mel strasnej hlad a premejslel jsem, ze to vzdam Velmi šťastný

Ale vydrzel jsem jeste chvili krouzit sviznym tempem po okreskach nez jsem zacal citit vynechavani plynu pri prudky akceleraci. Predpokladam, ze to bylo dochazeni paliva a nemelo smysl auto dal trapit, dolil jsem z kanystru a popojel k pumpe pro plnou...

S autem, ktery hlasilo, ze je uplne na suchu (nemam PP, kterej hlasi dojezd, takze jen podle grafiky) jsem ujel vic nez 120km, nez dosel benzin. To je slusna rezerva! Velmi šťastný
Do nadrze jsem pak dostal 10L+38,94L - takze cca 49L benzinu. Tohle uz jako vysledek prijimam a muzu klidne spat...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 15:00   Citovat  

cembry napsal:
S autem, ktery hlasilo, ze je uplne na suchu (nemam PP, kterej hlasi dojezd, takze jen podle grafiky) jsem ujel vic nez 120km, nez dosel benzin. To je slusna rezerva! Velmi šťastný
Do nadrze jsem pak dostal 10L+38,94L - takze cca 49L benzinu. Tohle uz jako vysledek prijimam a muzu klidne spat...

nadrz je na 50L a grafiku ktera hlasi ze sem na suchu a svitici oko vim,ze nemusim resit cca 100km urcite Mrk je videt,ze mou teorii si vedecky potvrdil přátele Velmi šťastný jinak ja osobne si pocitam dojezd z ujetych km , prumerne spotreby PP+0,5 a vychazim z toho,ze vyjizdim max tech 47-48L . Temer vzdy tankuju do plne a pokud ne tak si nechavam listky takze se vzdy stejne dopocitam..zatim my vzdy vse sedelo
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 15:00   Citovat  

cembry: to je opravdu slušná rezerva je to dobrý Já měl za to, že je tak na 50 km.
Doporučuju to ale nedělat moc často (vyjíždění nádrže do sucha). Palivová pumpa to nemá ráda. Benzínem se chladí a když půjde na sucho, tak hrozí její zadření.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 15:02   Citovat  

Tak on to jen zkusil aby mel predstavu..nemyslim si,ze z nas tak nekdo jezdi Mrk jak rikam vyjizdim max cca tech 47 aby mi 3L zustali.. moji terii lety okoukanou z jezdemi ted cembry vedecky podlozil..opravdu tam zbyva vzdy po zmizeni grafiky na vic jak 100km - neni to tedy od doby kdy zacne svitit hlad.oko
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 15:13   Citovat  

Petr 78 napsal:
cembry: to je opravdu slušná rezerva je to dobrý Já měl za to, že je tak na 50 km.
Doporučuju to ale nedělat moc často (vyjíždění nádrže do sucha). Palivová pumpa to nemá ráda. Benzínem se chladí a když půjde na sucho, tak hrozí její zadření.

Neboj tati, nejsem blazen. Fakt jsem to zkusil jen jednou... Mrk

Vrtalo mi to v hlave a nemohl jsem verit, ze by se ta nadrz tvarila prazdna tak dlouho. Proto jsem udelal pouze jednorazovej pokus. O problemech s pumpou jsem vedel a skutecne bylo mym dnesnim zamerem zjistit skutecnost s velikosti nadrze a udaji o zbyvajicim palivu.
Zena u svyho rovera nema hladovy oko a ma nadrz systematicky prazdnou. Porad ji rikam, at to takhle nedela, ze to neni dobry, ale nejak se mi nedari ji presvedcit. Nastesti dcera vypada zatim tvarne, takze ji muzu spoustu svych "mouder" sypat do hlavy a jeste me s tim k sipku neposlala. Dokonce ji muzu i kecat do rizeni a to ma papiry uz dva mesice! Velmi šťastný
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 15:30   Citovat  

Já jezdím poslední dobou dost do sucha.. kvůli kalibraci měřáku paliva na palubním počítači Nápad je tu!
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 15:51   Citovat  

to cembry, Petr 78, Hlavator: Předpokládám, že toto vlákno znáte Úsměv
Zjednodušeně, 3D/5D díky palubnímu počítači ukazuje dojezd, hladové oko se ukáže při dojezdu cca 50km a řada lidí najelo bezpečně po 0km ještě další 50-60km.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 16:01   Citovat  

Za sebe se priznam, ze to vlakno jsem cely neprostudoval. Nicmene nic mi nebrani v tom abych to napravil. Úsměv
Akorat mam pocit, ze 3D/5D ma trosku jinej palubni pocitac a zaroven ma mozna i jiny objem nadrze nez 4D, ktery mam ja i Hlavator a Petr78.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.5.2014 , 16:27   Citovat  

Minimálně papírově máme všichni 50L, takže se bude rozdíl jen ve tvaru.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.5.2014 , 23:28   Citovat  

Ola,
po delší době se vetřu.

Dovolená: přes Šumavu tam, Německo-Svýcarsko-Rakousko, dálnice 120km/h CH, 120-140km/h D, hlavní silnice 80km/h CH, 100km/h D a A, jinak dle předpisů, vysokohorské průsmyky, stoupání 12-14 promile, cestou tam naloženi dost (dárky jako 10lahvi piva, 2.5kg kachna, lednička, 3 vína apod.), 195/50 R15 Falken Ziex - musím říci, že v horách i za deště velmi dobrá adhezem, upravená převodovka 3, 4 z CRX 2G a 5 z C5G 1.5LSi, odlehčený setrvačník z 8 na 5kg - výborná kombinace - hodít se na dálky i do hor.

Nájezd: cca 2.700km
Spotřebováno. cca 180litrů Natural 95 Migrol a AutoRama CH, Super 95 Avanti a JET A, Natural 95 Premium OMV CZ, Natural 98 CZ
Výsledek: 6,67l/100km
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.5.2014 , 22:43   Citovat  

M@jk napsal:
Ola,
po delší době se vetřu.

Dovolená: přes Šumavu tam, Německo-Svýcarsko-Rakousko, dálnice 120km/h CH, 120-140km/h D, hlavní silnice 80km/h CH, 100km/h D a A, jinak dle předpisů, vysokohorské průsmyky, stoupání 12-14 promile, cestou tam naloženi dost (dárky jako 10lahvi piva, 2.5kg kachna, lednička, 3 vína apod.), 195/50 R15 Falken Ziex - musím říci, že v horách i za deště velmi dobrá adhezem, upravená převodovka 3, 4 z CRX 2G a 5 z C5G 1.5LSi, odlehčený setrvačník z 8 na 5kg - výborná kombinace - hodít se na dálky i do hor.

Nájezd: cca 2.700km
Spotřebováno. cca 180litrů Natural 95 Migrol a AutoRama CH, Super 95 Avanti a JET A, Natural 95 Premium OMV CZ, Natural 98 CZ
Výsledek: 6,67l/100km
i můj V6 žere míň na dálku Hihi
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.5.2014 , 23:27   Citovat  

sablos napsal:
i můj V6 žere míň na dálku Hihi

V pořádku.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2014 , 23:42   Citovat  

Vy máte problémy.. já jak jsem teď nepojízdnej, tak jezdím na koloběžce na tukovou tkáň a na ethanol - po návratu z obchodu jsem si dal čaj s rumem kouř
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 0:10   Citovat  

dj-bobr napsal:
Vy máte problémy.. já jak jsem teď nepojízdnej, tak jezdím na koloběžce na tukovou tkáň a na ethanol - po návratu z obchodu jsem si dal čaj s rumem kouř

Hele, zítra jedu asi možná Letńany, Neratovice či Černý Most pro věci pro kamaráda z Košic. Tak můžeš okusit řízení. A neřešit spotřebu?!?!?
Je to tam.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 0:19   Citovat  

zavolej mi nějak přes den, trochu předem, domluvíme kouř
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 0:24   Citovat  

dj-bobr napsal:
zavolej mi nějak přes den, trochu předem, domluvíme kouř

Jinak nějaké kabely kostry mám, takže mohu vybalit a přivézt, třeba se Ti hodí. Uvídíme. Okay. Jasný.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 0:33   Citovat  

jasný Úsměv

já teď kuchám starou dvoubodovou ECU, je v ní úplně stejnej modul budiče vstřikovačů (STA413A), tak ho vypájím a dobastlím do té MPFI, ať mám jistotu..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 0:40   Citovat  

dj-bobr napsal:
jasný Úsměv

já teď kuchám starou dvoubodovou ECU, je v ní úplně stejnej modul budiče vstřikovačů (STA413A), tak ho vypájím a dobastlím do té MPFI, ať mám jistotu..

Aha,
držím palce. Škoda, že se počasí nerozhodlo jinak.

No já plánuji cesty do Alp, vypadá to zajímavě ... 2757m.n.m., 2830m.n.m. - tak uvidíme, kam vyjedeme. Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 0:54  Naposledy upravil dj-bobr dne 18.5.2014 , 1:03, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

To by skoro chtělo PA senzor a ECU s jeho podporou, ať to nemáš moc bohatý a spotřeba ti nevzroste nad 7 litrů pořádnej výtlem

EDIT: tlak v assu
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 0:58   Citovat  

dj-bobr napsal:
To by skoro chtělo PA senzor a ECU s jeho podporou, ať to nemáš moc bohatý a spotřeba ti nevzroste nad 7 litrů pořádnej výtlem

Jo ahááá, ty jsi dbl, hvd, krčd atd. Velmi šťastný

Možná tak tlak v mých žilách nebo někde jinde ... Je to tam.
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 1:08   Citovat  

M@jk napsal:
V pořádku.
dobře uznávam že mam spotřebu na dalku kolem 10l LPG, ale pořád je to méně na cenu benzínu Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 1:35   Citovat  

sablos napsal:
dobře uznávam že mam spotřebu na dalku kolem 10l LPG, ale pořád je to méně na cenu benzínu Velmi šťastný

V pořádku. je to dobrý
   Návrat  
Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.5.2014 , 11:48   Citovat  

Posledná cesta cez 600km, 80% diaľnice (110km/h a 130km/h), 20% mimo diaľnic mi vyšla spotreba podľa palubného pc rovných 8. Neviem, ako by som musel jazdiť, aby som dosiahol výrobcom udávaných 9,8 Úsměv
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 7:14   Citovat  

Přidám další tankování, 688 km na 34,96l ONO N95 + VIF.
Trasa 1 Pce-Brno: Sám v autě, pila, spěchal jsem, oproti času dle mapy.cz jsem ušetřil cca 50 minut
Trasa 2 Brno-Pce: 3 lidi v autě, bagáž, kolo na střeše, trochu spěch, takže vytočená 3 a 4... s baťohem na střeše se mu moc nechtělo, tak se musel přemlouvat
Trasa 3 a 4 Pce-Brno-Pce: Sám v autě, jízda na spotřebu, předpisové rychlosti, vyřazování před vesnicemi

Výsledek je 5,08 l/100km

Sám jsem byl překvapen vzhledem k velmi rychlému klesání ukazatele paliva po prvních dvou cestách šuk svatoušek Holt co neprobrzdíš, to projedeš Úsměv

Takže posledních 1544 km s průměrnou spotřebou 5,048 l/100km kouř
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 7:50   Citovat  

gear napsal:
Přidám další tankování, 688 km na 34,96l ONO N95 + VIF.
Trasa 1 Pce-Brno: Sám v autě, pila, spěchal jsem, oproti času dle mapy.cz jsem ušetřil cca 50 minut
Trasa 2 Brno-Pce: 3 lidi v autě, bagáž, kolo na střeše, trochu spěch, takže vytočená 3 a 4... s baťohem na střeše se mu moc nechtělo, tak se musel přemlouvat
Trasa 3 a 4 Pce-Brno-Pce: Sám v autě, jízda na spotřebu, předpisové rychlosti, vyřazování před vesnicemi

Výsledek je 5,08 l/100km

Sám jsem byl překvapen vzhledem k velmi rychlému klesání ukazatele paliva po prvních dvou cestách šuk svatoušek Holt co neprobrzdíš, to projedeš Úsměv

Takže posledních 1544 km s průměrnou spotřebou 5,048 l/100km kouř

Olé,
a že to nejde.

Ono, když tam tam nenarveš plnou 45-50l jako já, pak ten ukazatel klesá dost rychle.

M.
   Návrat  
Koubelec je teď offline  Koubelec
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 10:10   Citovat  

M@jk napsal:
Olé,
a že to nejde.

Ono, když tam tam nenarveš plnou 45-50l jako já, pak ten ukazatel klesá dost rychle.

M.

Typickej "problém", myslim že to bude u všech podobný. S plnou jezdim cca 150km než se ručička vůbec odlepí od full, ale pak jak to letí.. Velmi šťastný Už se těšim až budu pojízdnej, to budou pokusy spíš o co největší spotřebu.. Je to tam.
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 10:29   Citovat  

Já to měl tentokrát výjimečně naopak vzhledem ke stylu jízdy, první půlka byla pryč hned a pak s lehkou nohou jsem dojezdil dalších 350km Úsměv a plnou beru pokaždé přátele
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.5.2014 , 12:40   Citovat  

Koubelec napsal:
Typickej "problém", myslim že to bude u všech podobný. S plnou jezdim cca 150km než se ručička vůbec odlepí od full, ale pak jak to letí.. Velmi šťastný Už se těšim až budu pojízdnej, to budou pokusy spíš o co největší spotřebu.. Je to tam.

Já když jsem narval jednou 56litrů, tak jsme hned jeli Praha-Hradeck K.-Ostrava-Žilina-Poprad-Prešov-Michalovce (2.5km před nima mi došla štáva).
Ze střešním boxem a normálníé jízdou 6.9l/100km, takže jsem to tam skutečně nalil.

Je to tam.
   Návrat  
radekv je teď offline  radekv
PříspěvekZaslal: 4.6.2014 , 20:59   Citovat  

Ted jsem byl sam velice mile prekvapeny se spotrebou Vti-cka. Dovolena na Malou Fatru ve dvou lidech a vecma, zadna dalnice ani loudani, vsehovsudy 6,7 L
   Návrat  
Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.6.2014 , 15:56   Citovat  

Pri poslednom tankovaní som mal spotrebu len 9,03 litrov plynu. Nechápem, lebo na diaľnici so 140km/h tachometrových (133km/h skutočných) som šiel dosť dlhý čas, potom boli úseky so 110km/h a množstvo obmedzení na 80km/h kvôli prácam na ceste. Podľa palubného pc (keby som išiel na benzín) bolo 7,7l/100km Velmi šťastný Inokedy mávam veselo nad 10 litrov plynu. Divné Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
PHM: spotřeba
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 94, 95, 96 ... 100, 101, 102  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina