Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zdanlivo neriesitelny problem s nizkym vykonom a trasenim
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mentalboy je teď offline  mentalboy
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2014 , 19:59   Citovat  

Zdravim hondakov a prosim o pomoc s riesenim mojho problemu.
Na zaciatok sa chcem ospravedlnit vsetkym, ktorych pohorsilo, ze zakladam temu, ktora sa v tomto fore urcite uz objavila, no nakolko som nikde nenasiel riesenie s pozitivnym vyseldkom, alebo aspon indiciu, krora by ma doviedla k uspesnemu vyrieseniu mojho problemu, budem sa teda pytat zas a znova.

Pred par mesiacmi som kupil accorda 2000 1.8i a po par dnoch skusobnych jazd a zoznamovania sa s autom som spozoroval nepatrne sklbanie, cukanie, akoby vynechavanie vstreku paliva a tym padom chvilkovu stratu vykonu od 1000 do 2500 otacok. Aby som bol viac konkretny - vsetko sa prejavuje ako zle casovanie zapalovania a vstrekov, no po prekroceni 2500 otacok pride kopanec do zadku a auto ide uplne bez problemov a velmi svizne.
Casovanie je riesene cez ECU a knock senzor, co samozrejme nemusim nikomu z vas vysvetlovat.
Primarne som teda hned siel po probleme so zapalovanim.
Vymenil som sviecky NGK, kable, zapalovaciu cievku a samozrejme filtre, no bez akejkolvek zmeny.
Nasledne som dal auto do Honda servisu, kde vykonali diagnostiku a zistili ze vsetko az na egr ventil funguje spravne. Skusil som teda EGR zaslepit podla navodu, no opat bez zmeny. Neskor som teda EGR vymenil za novy a zae nic.
Zobral som to teda z gruntu a pustil som sa do hlbsej kontroly. Vycistil som sanie, vymontoval a vycistil injektory, vymenil map senzor, precistil palivovu sustavu pomocou pripravku urceneho na tieto ucely, taktiez podla navodu za pouzitia silneho koncentratu a alternativneho palivoveho obehu s dalsim filtrom a nadrzkou.
Nasledne bolo auto zasa v Honda servise, kde som si vyzdiadal prepalanie softwaru ECU, zostelovanie ventilov a teda cokolvek, co ich napadne, teda co by mohlo suvisiet s tymto problemom.
Samozrejme vsetky opravy, vymeny a pokusy skocili neuspokojivo, problem stale trva a mne uz dochadzaju napady.
Uz asi dva mesiace obieham vsetky mozne fora a skusam najst odpoved, nozatial najuspokojivejsie riesenie tohto problemu bola vymena motora, ale do toho sa mi moc nechce, takze ak niekoho cokolvek napadne, alebo sa s tym uz stretol a ma nejaky tip, budem velmi rad...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2014 , 22:11   Citovat  

vymena motora je podle me blbost, protoze tohle vypada na problem periferie okolo motoru.
Nebo se jeste zeptam, tlaky kompresni jste merili? Rozvody a predstih?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 13.6.2014 , 22:14   Citovat  

nekolikrat jsem zazil ze takhle komplikovala zivot spatna kostra v motorovem prostoru. Projdi cely svazek, od baterky az po kastli, vsechny kostry na nosnikach, na prevodovce, v pojistkovce, na termostatu, uplne vsechny ukostreni a vsechny sundej, vycisti a dotahni zpet. Za pokus to stoji
Pak muzete popr. jeste zmerit prutok a tlak paliva

0
PříspěvekZaslal: 13.6.2014 , 22:19   Citovat  

Zdravim...tlaky som zatial nemeral a predstih si nastavuje ECU automaticky..teda chyba moznost manualneho nastavenia. Rozvody boli menene pred nejakym casom a do vymeny je cca 40 000km.
Ono je celkom tazke u nas najst nejakeho doveryhodneho a skuseneho mechanika.
Teda myslim v NL...doma na SK niekoho najdem, ale nerad by som na tom absolvoval tak dlhu cestu a riskoval, ze ostanem zo zdvihnutym palcom niekde v Nemecku na dialnici...

0
PříspěvekZaslal: 13.6.2014 , 22:22   Citovat  

Prietok a tlak paliva som uz riesil a vypadalo to uplne v poriadku...rozmyslam nad chybou ukostrenia, ktora by sa prejavovala len do 2500 rpm...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2014 , 22:25   Citovat  

accord z roku 2000 ma prece porad nutnost nastavit zakladni predstih podle stroboskopu. AZ pak je jasne ze predstih ridi ecu sama. Ale zaklad je seridit stroboskopem.
Vetsi vahu ale prikladam tem kostram nebo problem s dodavkou paliva (tlak nebo prutok, cili vadne cerpadlo nebo regulator tlaku na palivove rampe)

villik je teď offline  villik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2014 , 22:59   Citovat  

lambdu na osciloskop, kamaradovi tohle dělalo na B18C4, odpojili jsme lambdu, motor spadl do nouzáku a jelo to "normálně". Po výměně za druhou OK Úsměv třeba to pomůže..

0
PříspěvekZaslal: 14.6.2014 , 14:29   Citovat  

Co sa tej dodavky paliva tyka, nemal by sa tento problem prejavit hlavne vo vyssich otackach ked si motor berie paliva viac? Naopak je to lenive a trasie v nizkych rpm a pri 2500 sa to rozbehne akoby zaplo turbo...proste ide jak ma...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2014 , 23:46   Citovat  

taky me napadla jeste lambda sonda, ale uz sem se tu pak nedostal abych to napsal
takze lambda OK

Kynio je teď offline  Kynio
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 8:55   Citovat  

Ahoj, mam taky takový pocit, že až ve 2500ot motor teprve jede. Ale podle mě je to proste dáno konstrukcí, je to Accord, ne civic. Na úkor živosti motoru tu je skvělý komfort. Já už to řešení cukani, slabšího výkonu atd přestal řešit. U mě nejspíš stará spojka. Zabírá už skoro na konci tak až se zahřeje není možný řadit plynule.
Když se rozjíždím, taky mi to jede až tak od 2500ot.tam je taky zrovna ten typicky accordacky propad. Je od výroby údajně. Dost se to tu řešilo. Každý tam to mikrocuknuti má.
Navíc ono 1.5tuny rozjet pod 2000ot je trochu horší. Proste to chce víc točit, alespoň si to myslím. Chci se projet aspoň ve 2 dalších accordech a porovnat výkon. Tak jedině zjistím, jestli jsem na tom dobře nebo je opravdu něco špatně.

0
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 9:16   Citovat  

jasne...o tom zatahu pri 2500rpm som tiez cital v recenziach tychto accordov...vraj je to uplne normalne a chova sa to tak priamo z vyroby. Co ma ale celkom hnev je to trasenie pod 2500rpm. Je to celkom neprijemne...Na sk planujem rozvody a tiez hlbkovu kontrolumotora, tak snad sa na nieco pride...

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 9:29   Citovat  

Vypadá to, že řešíš něco podobného jako já - akorát že já jsem po výměně motoru za bezvadný Úsměv

V podezření mám - od největších podezřelých:
- lambda,
- tlak paliva,
- rozvody (ale ty mám nové a správně nastavené),
- špatně seřízené ventilové vůle

a zatím to vypadá na tu lambdu, jelikož podle měření mám neustále chudou směs a to i když jedu na E85 mapu a v nádrži mám benzín..

raTko je teď offline  raTko
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 23:29   Citovat  

Skusal si druhy knock?

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2014 , 0:56   Citovat  

já bych tedy začal tím základním a to je změřit tlaky

chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2014 , 17:47   Citovat  

...a6g a slaby zatach od spodu...tak to mne taky rikal kamos ze se mu zda ta moje 2jka nejak leniva ze jeho 1,8 jede zive a ted podle chyby co mne ukazuje pristrojovka odchadzi lamba Úsměv...tak jestli to nebude tim Velmi šťastný jeste mne tak napadlo ze vickrat jsem narazil na nazor ze kdyz je kaput lambda tak i katalizator to ma za sebou...co vy na to?...

AFY

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zdanlivo neriesitelny problem s nizkym vykonom a trasenim
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina