Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda CR-V jakou zvolit variantu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
kiza je teď offline  kiza
PříspěvekZaslal: 21.6.2014 , 20:39   Citovat  

Ahoj všem vespolek, chci se poptat a poradit u zkušených majitelů Hondy CR-V. Hledám a chci koupit toto auto a mám představu o ceně cca do 350000,- s odpočtem DPH r.v. 2009 - 2011. Diesel jsem předem zavrhnul, protože ročně najedu velice málo cca kolem 10000km a to 95% po městě ve vzdálenostech kde se ani naftový motor nestihne zahřát. Řeším výběr mezi 2.0 manual, 2.0 AT a nebo 2.4 AT. Velmi zvažuji variantu 2.4 AT, s tím že bych ji nechal předělat na LPG. Prosím máte někdo s podobným výběrem zkušenosti, nebo s podobnou motorizací, čemu se vyhnou a dát pozor, mám se soustředit jen na novější facelift, kde se 2.4 AT nedělal? Popřípadě jestli někdo nevíte o podobném autě na prodej. Všem mnoho děkuji předem.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.6.2014 , 21:08   Citovat  

tudy odkaz
Tohle už máš možná načteno, ale kdyby třeba ne...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 21.6.2014 , 21:13   Citovat  

děkuju moc, hned se na to vrhnu, akorát teď sleduju že CR-V je jedno z nejkradenějších aut....
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.6.2014 , 22:38   Citovat  

kiza napsal:
děkuju moc, hned se na to vrhnu, akorát teď sleduju že CR-V je jedno z nejkradenějších aut....

Bohužel si ho oblíbili zejména na Ukrajině, kde je údajně možné legálně přihlásit i kradené auto.... Smutný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.6.2014 , 22:45   Citovat  

SaKaL napsal:
tudy odkaz
Tohle už máš možná načteno, ale kdyby třeba ne...

Podle těch článků je ideální koupit benzín a rok 2010 a výš po faceliftu....No a investovat do tajných spínačů a kvalitní pojistky, což dělám automaticky a vždy se to vyplatí víc, něz nějaký "zamčení zpátečky". Teď ještě vymyslet jestli automat či manuál? Tady určitě bude nějaký vlákno že jo.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.6.2014 , 22:59   Citovat  

kiza napsal:
Podle těch článků je ideální koupit benzín a rok 2010 a výš po faceliftu....No a investovat do tajných spínačů a kvalitní pojistky, což dělám automaticky a vždy se to vyplatí víc, něz nějaký "zamčení zpátečky". Teď ještě vymyslet jestli automat či manuál? Tady určitě bude nějaký vlákno že jo.

CéeR-Véčkařů nás tady moc neni... o žádnym s automatem nevim...
   Návrat  
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 4:19   Citovat  

kiza napsal:

az trefis na tu kvalitni pojistku tak napis Velmi šťastný sousedovi ukradli auto, zlodeje chytli za 2 dny, rekl ze nevi kde je auto tak to pojistovna uzavrela s tim ze pachatele maji tak pojistku neplati, ted se soused akorat soudi a penize stejne nema
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 8:55   Citovat  

SaKaL napsal:
CéeR-Véčkařů nás tady moc neni... o žádnym s automatem nevim...

Dany a LK7R mají automaty, Dany dokonce v benzínu
   Návrat  
Wries je teď offline  Wries
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 9:35   Citovat  

Automat ma o neco vetsi spotrebu, jinak bez problemu. 2.4 benzin budes tezko shanet. V soucasne dobe lezim dva mesice v inzeratech. chci 2.0 benzin v manualu a za celou dobu jsem nenasel auto, ktery by splnilo me pozadavky. pokud bys chtel diesela mas na vyber, benziny proste nejsou a kdyz jsou hned pryc. a kdybych o nakym vedel, koupim ho sam Velmi šťastný Jinak do 350c koupis max. pred faceliftem do r. 2009.

edit : jo ted koukam ze bez dph, tak to jo... moje chyba Se stydím
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 10:19   Citovat  

Dvě poměrně slušné jsou v Praze na Tipcars.
Jinak v D jich je poměrně dost na výběr, tedy na oko slušných nabídek.
No a 2.4 v AT je tedy špatná volba, když pominu vyšší spotřebu?
   Návrat  
AccoJDM je teď offline  AccoJDM
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 10:57   Citovat  

Nez 2,0 tak bych sel radeji do 2,4.... spotrebu budes mit stejnou jako u 2,0,takze spotreby bych se urcite nebal...a to nemluve o vykonu. Ja osobne bych sel stejne do 2,2....No a ze najezdis malo,znam plno lidi co maji Tdi,Dci,Hdi,Jtd. atd a jezdi treba jen 5km do prace a nikdy jsem neslysel,ze by se jim kvuli tomu ze jezdi takove couracky neco po.....Samozrejme se musis jako ke kazdemu motoru chovat zadne vytaceni za studena dochlazovat turbo atp.Tady jsi na Honda foru,takze vsichni tady jsme zaryti benzinaci....Vetsinou to vychazi sul-nul...co usetris oproti benzinaku na spotrebe,to das za opravy u diesla.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 11:16   Citovat  

kiza napsal:
Dvě poměrně slušné jsou v Praze na Tipcars.
Jinak v D jich je poměrně dost na výběr, tedy na oko slušných nabídek.
No a 2.4 v AT je tedy špatná volba, když pominu vyšší spotřebu?

Dej odkaz který myslíš, mám je zkouklý všechny. Možná ti k tomu řeknu. 2.4AT špatná volba nebude, pokud neřešíš spotřebu, tak se toho neboj.

test: http://www.auto.cz/test-honda-cr-v-4-21996

Jinak do němec jsem koukal taky, v německu jsou ty Hondy o něco dražší a většinou mají více najeto. U nás s nimi jezdí většinou staší lidé nebo ženský, takže se dá sehnat s méně km (hovořím samozřejmě o jasné servis. historii)
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 11:47   Citovat  

Ta druhá v Praze je už asi prodaná, inzerát zmiznul, ale byla podobná pouze s odpočtem DPH. Hm netušíte proč mi nejdou vkládat odkazy, píše mi to že porušuju pravidla fóra.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 11:50  Naposledy upravil kiza dne 22.6.2014 , 12:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

OMG tak odkaz nemohu vložit kvůli zkratce s.e.r. kterej se vyskytuje v odkazu, nevíte jak se dá vypnout filtr sprostých slov?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 11:55   Citovat  

Wries napsal:
Dej odkaz který myslíš, mám je zkouklý všechny. Možná ti k tomu řeknu. 2.4AT špatná volba nebude, pokud neřešíš spotřebu, tak se toho neboj.

test: http://www.auto.cz/test-honda-cr-v-4-21996

Jinak do němec jsem koukal taky, v německu jsou ty Hondy o něco dražší a většinou mají více najeto. U nás s nimi jezdí většinou staší lidé nebo ženský, takže se dá sehnat s méně km (hovořím samozřejmě o jasné servis. historii)

Jinak jak koukám na vysoké ceny ojetin v benzínu, tak už se skoro nevyplatí kupovat jetou starší model, ale vzít rovnou novou se zárukou za 589000,- s DPH. Pokud se 4 roky starý kousky drží na ceně 400000,- a výše, tak ten rozdíl v ceně je dost o ničem.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 12:06   Citovat  

Tak to je samozřejmě taky řešení. Tyhle CR-V si drží cenu, takže ojetiny jsou dražší než konkurence... Akorát nový CRV už je vyloženě jen na slinici, má to malou světlou výšku, takže nikde neprodjedeš.
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 13:01   Citovat  

Koupil bych 2.0 AT nebo 2.2 iDTEC. 2.4 akorát víc žere a nijak extra svižnější než nižší motorizace není. Ta revize 2.0 se 150 je slušný motor. Já osobně mám 2.2 i-DTEC a jsme spokojení. Spotřeba je ok (mohla by být lepší cca kolem 8,5) automat je taky dobrý. Auto je celkově taková "pohoda", žádný trhač asflatu, ale ani žádný šnek. 150km/h to jede kopec nekopec a to na ČR stačí. Za tři roky vlastnictví zatím jediný problém - blbne přední levý senzor parkovací (pípá když nemá, ještě jsem neměl čas to nechat vyčistit). Celkově má 2.0 AT o cca 1,5 litru vyšší spotřebu v průměru. Při ježdění ve městě to bude ještě o něco horší. Praktičnost auta je vysoká. Je to prostorný a příjemně se řídí. AWD na ČR zimu stačí bohatě. Při cenách nových bych asi taky šel raději do nového...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 18:55   Citovat  

LK7R napsal:
Koupil bych 2.0 AT nebo 2.2 iDTEC. 2.4 akorát víc žere a nijak extra svižnější než nižší motorizace není. Ta revize 2.0 se 150 je slušný motor. Já osobně mám 2.2 i-DTEC a jsme spokojení. Spotřeba je ok (mohla by být lepší cca kolem 8,5) automat je taky dobrý. Auto je celkově taková "pohoda", žádný trhač asflatu, ale ani žádný šnek. 150km/h to jede kopec nekopec a to na ČR stačí. Za tři roky vlastnictví zatím jediný problém - blbne přední levý senzor parkovací (pípá když nemá, ještě jsem neměl čas to nechat vyčistit). Celkově má 2.0 AT o cca 1,5 litru vyšší spotřebu v průměru. Při ježdění ve městě to bude ještě o něco horší. Praktičnost auta je vysoká. Je to prostorný a příjemně se řídí. AWD na ČR zimu stačí bohatě. Při cenách nových bych asi taky šel raději do nového...

Dík moc za názor. Pokud seženu nějakou slušnou kolem 300000,- s odpočtem vezmu jetou, jinak asi vezmu novej benzín 4x2 za 508000,- s DPH. Ale klidně bych šel i do 2.4 a AT a investoval 20000,- do LPG. O naftě jsem taky uvažoval, ale dost lidí mi to vymlouvá a po mých zkušenostech bych ji taky nechtěl. Zatím jsem se svezl jen v 2.0 6MT a vcelku dobrý, bohatě postačují výkon do města. Jen nevím jak 2.0 v AT, ten má být údajně dost horší. Jen mě dost zájímá, jestli se mám opravdu soustředit na facelift od roku 2010 a nebo stačí nějaká 2008-09. Je tam opravdu tak zásadní rozdíl, kterej stojí za příplatek? Nebo na hrkání po městě není rozdíl, údajně je líp utlumenej motor v naftě a další drobnosti, což mi je jedno.
   Návrat  
Conty je teď offline  Conty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 22:15   Citovat  

Tak pokud naftu, tak určitě poface...i-DTEC je přeci jen o kousek jinde, než původní i-CDTi. Kultivovanost je zase o něco lepší, odhlučnění taky. Taky se nebudeš muset ohlížet, jestli je s/bez DPF, problémy už snad nejsou. Jinak myslím, že žádné výrazné změny nebyly.
S benzínem zkušenost s CR-V nemám, poface má určitě už 5rychlostní automat, předface byl snad jen 4, ale to si nejsem jistej Se stydím

Jinak nemám s dieslem problém ani na krátký trasy, motor se jen dlouho v zimě ohřívá a to je v garáži, kde je min 10ºC.

Asi je to o pocitu a preferenci, zda benzín/nafta. Hlavně u ojetiny o štěstí na kus je to dobrý
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 24.6.2014 , 9:06   Citovat  

Ty AT mají zase kratší zpřevodování a z toho pramení ta horší hospodárnost. Co se týče výkonu tak to bude plus mínus stejné. Trhače asfaltu bych od toho nečekal...
   Návrat  
CJMonty je teď offline  CJMonty
Tajný agent
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2014 , 11:18   Citovat  

kiza napsal:
Dík moc za názor. Pokud seženu nějakou slušnou kolem 300000,- s odpočtem vezmu jetou, jinak asi vezmu novej benzín 4x2 za 508000,- s DPH. Ale klidně bych šel i do 2.4 a AT a investoval 20000,- do LPG. O naftě jsem taky uvažoval, ale dost lidí mi to vymlouvá a po mých zkušenostech bych ji taky nechtěl. Zatím jsem se svezl jen v 2.0 6MT a vcelku dobrý, bohatě postačují výkon do města. Jen nevím jak 2.0 v AT, ten má být údajně dost horší. Jen mě dost zájímá, jestli se mám opravdu soustředit na facelift od roku 2010 a nebo stačí nějaká 2008-09. Je tam opravdu tak zásadní rozdíl, kterej stojí za příplatek? Nebo na hrkání po městě není rozdíl, údajně je líp utlumenej motor v naftě a další drobnosti, což mi je jedno.

Hele a co zkusit prestavbu na E85? Ja na to ted predelal CR-V 2g. zatim jsem ve fazi testovani a ceka me po trech nadrzich kalibrace jednotky, takze dlouhodoby zkusenosti zatim nemam, ale tankujes za 24kc a prestavba cca 6-8 tis i s praci...

Ale hlavne zalezi na dostupnosti, ja mam benzinku primo pred barakem a po ceste do prace dalsi tri...
   Návrat  
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2014 , 13:16   Citovat  

CJMonty napsal:
Hele a co zkusit prestavbu na E85? Ja na to ted predelal CR-V 2g. zatim jsem ve fazi testovani a ceka me po trech nadrzich kalibrace jednotky, takze dlouhodoby zkusenosti zatim nemam, ale tankujes za 24kc a prestavba cca 6-8 tis i s praci...

Ale hlavne zalezi na dostupnosti, ja mam benzinku primo pred barakem a po ceste do prace dalsi tri...

Takovej nápad jsem už měl taky, kamoš to u nás tankuje do starší RAV4 a pohoda bez úpravy mu to funguje, dostupnost je taky bez problému. Nicméně mi ve dvou značkových servisech Honda bylo řečeno, že s tím jsou jen problémy. Navíc známej po natankování E85 do Vitary s tím odpálil katalizátor a jednotka mu házela chyby. Tak nevím, myslím že je zajímavější to LPG, kde je i větší úspora. Uvidíme, zatím to vídím tak, že pokud seženu 2.0 v manuálu, tak to na LPG ani předělávat nebudu, ta spotřeba je v pohodě a návratnost přestavby by s mýma kilometrama byla na dlouho. Pokud mně zaujme 2.4 s automatech, tak bych to asi kvůli spotřebě předělal. Nicméně se ještě poptám v servise, jestli nejsou s LPG nějaké větší problémy.
   Návrat  
CJMonty je teď offline  CJMonty
Tajný agent
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2014 , 14:10   Citovat  

kiza napsal:
Takovej nápad jsem už měl taky, kamoš to u nás tankuje do starší RAV4 a pohoda bez úpravy mu to funguje, dostupnost je taky bez problému. Nicméně mi ve dvou značkových servisech Honda bylo řečeno, že s tím jsou jen problémy. Navíc známej po natankování E85 do Vitary s tím odpálil katalizátor a jednotka mu házela chyby. Tak nevím, myslím že je zajímavější to LPG, kde je i větší úspora. Uvidíme, zatím to vídím tak, že pokud seženu 2.0 v manuálu, tak to na LPG ani předělávat nebudu, ta spotřeba je v pohodě a návratnost přestavby by s mýma kilometrama byla na dlouho. Pokud mně zaujme 2.4 s automatech, tak bych to asi kvůli spotřebě předělal. Nicméně se ještě poptám v servise, jestli nejsou s LPG nějaké větší problémy.

Ono je to asi co clovek to nazor, me tohle doporucil primo tchan, kterej je vedouci autorizovanyho servisu, prave s tim, ze hondam vseobecne ten plyn moc nesvedci a ze tohle uz maji otestovany. Je ale fakt, ze bez prestavby bych to asi nezkousel... ale jak rikam, zatim s tim moc zkusenosti nemam, mam zatim najeto nejakych 250km a jeste me ceka ta kalibrace, po ktere uz to bude celkem vypovidajici Úsměv

Spis jsem jen chtel pridat dalsi uhel pohledu je to dobrý přátele
   Návrat  
Nový příspěvekZaslal: 24.6.2014 , 15:16   Citovat  

CJMonty napsal:
Ono je to asi co clovek to nazor, me tohle doporucil primo tchan, kterej je vedouci autorizovanyho servisu, prave s tim, ze hondam vseobecne ten plyn moc nesvedci a ze tohle uz maji otestovany. Je ale fakt, ze bez prestavby bych to asi nezkousel... ale jak rikam, zatim s tim moc zkusenosti nemam, mam zatim najeto nejakych 250km a jeste me ceka ta kalibrace, po ktere uz to bude celkem vypovidajici Úsměv

Spis jsem jen chtel pridat dalsi uhel pohledu je to dobrý přátele

Jo děkuju za názor a zkušenosti. Musím souhlasit, taky sleduju, že co člověk to názor. Nicméně jsem slyšel a četl x názorů a jedni LPG zavrhují a druzí vychvalují. Z toho množství pokud to budu nějak filtrovat, tak asi to jde bez problému pokud je součástí systému i nějaké přídavné mazání ventilů či co. (Omlovám se nejsem automechanik) Asi ideální bude verze 2.0 manual a bez přestavby, to by měla být nesmrtelná kombinace, tedy pominu-li podvozek, kterej na českých silnicích vydrží do prvních oprav tak cca 120000km.
   Návrat  
Simms je teď offline  Simms
Nový příspěvekZaslal: 20.12.2017 , 13:22   Citovat  

Ja zvazuji koupit CR-V diesel 2,2 rok 2010, ale i-dtec. A nevím jestli jít do automatu a nebo manual. Máte někdo zkušenosti s automatem? Doporučili by jste ho? Jak to řadí?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda CR-V jakou zvolit variantu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina