Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
brzdove potrubi
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Block43 je teď offline  Block43
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 11:54   Citovat  

Zdravim. Chci se zeptat nejaky info skrz brzdovy potrubi jedna trubicka mi praskla da se nekde koupit primo na auto jedna trubka nebo to nastavit je to primo pod autem. Ma k tomu nekdo nejaky poznatky? Jde o ej6. Diky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 14:11   Citovat  

v druhovýrobě nekoupíš, v hondě stojí myslím 4t kus nebo nějakej takovej nesmysl

takže se dá koupit trubka v metráži+koncovky a udělat si, nebo si nechat spíš udělat protože k tomu potřebuješ speciální nářadí. a hlvavně prosímtě brzdovou trubku něco jako ATE 390571, ne ty měký "měděný"
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2014 , 15:13   Citovat  

Tak měděné trubky se všeobecně nesmí (neměly by se) používat na brzdové rozvody...
   Návrat  
OKMAS je teď offline  OKMAS
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 7:39   Citovat  

medene trubky mam na aute uz mozna 8let a znam i spoustu dalsich co je maji taky a nikdy nikdo zadnej problem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 10:42   Citovat  

tak to gratuluju přátele až si přečteš co ty trubky dělají v mrazu sem zvědav jestli vyjedeš Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 11:25   Citovat  

OKMAS napsal:
medene trubky mam na aute uz mozna 8let a znam i spoustu dalsich co je maji taky a nikdy nikdo zadnej problem

Regulerně by tě za to měli vyrazit z technický ze nezpůsobilost k provozu! Pokud víš jak funguje elektrický článek, určitě si uvědomíš, proč se měď nesmí používat na brzdové rozvody.

Až ti začnou na autě stářím, vlivem podnebí, vlhkosti, odcházet silové kostry korozí, vzniknou přechodové odpory - motor, převodovka, u světel, přístrojovka... Potečou ti veškeré proudy při startování a větší elektrické zátěži skrze měděné trubky, nejsnazší cestou - nejlepší vodič v ten moment na autě, lepší a dokonalejší, než ocelová karoserie. Postupem času se ti trubičky v ústí třmenů, nebo rozdělovači tlaku a brzdového válce vyžíhají, až se rozsypou jako popel.

Budeš asi argumentovat, že originální trubičky jsou taky měděné... Vyvedu tě z omylu. Nejsou, mají pouze uvnitř trubičky měděný povlak v řádu tisícin milimetru, aby se zacelila pórovitost železa a snížil se průtokový odpor kapaliny vůči stěně trubičky.

Měď je na takové použití v automobilech dokonce zakázaná nějakým zákonem, to si velice dobře pamatuji. Tady máš normu na výrobu brzdového potrubí automobilů ISO-7098-1984.

Už se to zde probíralo milionkrát se stejným výsledkem. Konec debaty, gratuluji, že se ještě nic nestalo přátele Pár lidí znám, kteří si udělali nepříjemné problémy v životě, kvůli měděným trubkám na brzdách.
   Návrat  
Marián je teď offline  Marián
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 17:06   Citovat  

Jako 4000 Kč v servisu Honda jedna trubička? Ta to slušný, kupoval jsem sadu všech trubek na Šáde za 350, ale to už je dávno Úsměv
Tak něco na té mědi asi bude, zní to logicky. Elektrikář sice nejsem, ale myslím, že se proud neprohání v autě jen tak zbuhdarma sem a tam. Je mi jasný, že všechno jde cestou nejmenšího odporu a jestli je někde odpor, tak to půjde jinou cestou, ale proč zrovna po trubičkách ke kolům. Navíc bývají trubičky dneska už uležené v plastových držáčcích a většinou končí na obou u stranách u kol gumovou hadičkou. Vim že elktrika umí vykouzlit zajimávé úkazy na vozidle, zrovna právě díky špatnému ukostřeni, takže udržovat ukostření motoru bez oxidace je celkem důležité a konče i ostatní ukostření.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 21:55   Citovat  

Jofrey
prodává se přímo sada na brzdy s měděnou (samozř. slitina mědi) trubkou a různými přírubami
schválně jsem se dnes ptal na STK a není to jednoznačné, tam kam chodím já, tak měděné trubky bez problémů pouští
a když bys vzal "boden" a přestříknul je na černo, tak technik z STK ti je oškrabávat nesmí Úsměv

PS. já bych si je na své auto dal zcela bez obav
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 22:09   Citovat  

Rom. napsal:
Jofrey
prodává se přímo sada na brzdy s měděnou (samozř. slitina mědi) trubkou a různými přírubami
schválně jsem se dnes ptal na STK a není to jednoznačné, tam kam chodím já, tak měděné trubky bez problémů pouští
a když bys vzal "boden" a přestříknul je na černo, tak technik z STK ti je oškrabávat nesmí Úsměv

PS. já bych si je na své auto dal zcela bez obav

Bez obav samotnou měď určitě ne, ale Cunifer slitinu ano. Z té se běžně trubky dělávají jako náhrada ke dvouplášťovým. Ale časově neomezenou odolnost tlaku při brždění, který vyvineš v krizové situaci splňuje podle normy pouze dnešní dvouplášťová trubka s měděným vnitřním povlakem obalená v pružných plastech. Zde tlaky tudy odkaz Měď neplní normu a už vůbec ne pro auta s brzdovým asistentem KO

Kamarád se mi málem zabil tři roky zpět ve Fiestě, auto celé po repasi, trubky v mědi, čistá měď. V zimě, byly fakt mrazy kolem -20°C a trubka mu praskla při prudším brzdění. Měděné trubky prostě nesmí na autě co dělat z důvodů jejich chování v mrazech a že fungují jako elektrický článek ve spojení s železným dílem a dochází k narušení struktury a pevnosti měděné trubky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 22:24   Citovat  

měděné trubky prostě nejsou určené pro aplikace do brzdové soustavy, jsou jen pro nízkotlaké vedení. to, že jsou ve většině států zakázané asi bude mít svoje opodstatnění ne? hlavně mi někdo vysvětlete proč měď když za stejné peníze koupím trubku určenou na brzdy Tak to valím bulvy
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 22:26   Citovat  

Jofrey: Co měděné trubky na LPG?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 22:31   Citovat  

hopit napsal:
Jofrey: Co měděné trubky na LPG?

Nevím, o LPG se nezajímám. Bavíme se o brzdách...
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.6.2014 , 22:37   Citovat  

Jofrey napsal:
Nevím, o LPG se nezajímám. Bavíme se o brzdách...

Tvoje teorie o vyžíhání a rozsypání na popel neplatí pro všechny měděné trubky na autě?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2014 , 3:02   Citovat  

hopit napsal:
Tvoje teorie o vyžíhání a rozsypání na popel neplatí pro všechny měděné trubky na autě?

Nezajímám se o systémy LPG, jsou mi buřt, nepotřebuji to, nevím jestli se tam používají měděné trubky a jestli se můžou používat. Bavíme se tu o brzdách. Zapomeň, že je to moje teorie Mrk Jsou to téměř 40 let ověřená a reálná fakta z automobilového průmyslu. Fyziku a chemii ze základky máš za sebou? Něco si o tom zjisti od výrobců brzd, v ČR např. TRW, nebo brzdové centrum APM a přečti si něco o normě ISO-7098-1984.

Je rozdíl mezi trubkou měděnou a železnou trubkou s měděným povlakem... (vypadá jako měděná, není měděná)

Jinak elektrický článek a postupné narušování struktury měděné trubky při spoji Cu/Fe platí i v případě LPG.
   Návrat  
OKMAS je teď offline  OKMAS
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.6.2014 , 7:54   Citovat  

Pouzivam medenou trubicku co se prodava ve ferone, nevim jestli je to cista med, nebo nejaka slitina. Byla mi doporucena od znameho co dela auta. Jezdim kazdy den do prace a fakt nikdy zadnej problem a to uz jsem za ty roky brzdil na krev mockrat.

Chce to byt jen trosku opatrnejsi pri ohybani, pertlovani a utahovani, je to preci jen trochu mekci...
S tim LPG mas pravdu to je taky cely v medi. Trubicka co mam primo za zadnim kolem vypada furt jak nova i po 5 letech.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
brzdove potrubi
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina