Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 137
stanokra je teď offline  stanokra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.6.2014 , 17:06   Citovat  

trochu iné téma. Včera som si bol v honde potvrdiť termín, kdy musím prísť s finálnou objednávkou, keď auto chcem začátkom záři.. nejak som predpokladal že mám v pohode ešte cez mesiac. Nicméně :
Vraj auta v centrálnom sklade v belgii poškodili krúpy, zdecimovali zásoby na 0ks a 9.000 skladových aút ide nazpět do továrne na opravu karosérie. Mali by byť následne k dispozicií za priaznivé ceny.
Chvílu som uvažoval zda sa dajú krúpy "vyklepať" z karosérie dostatočne neviditelně, alebo nie.. ale pre niekoho to može byť zaujimavá informácia.. určite sa to týka aj krátkych verzií. Ak by bola cena rozumná ... je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.6.2014 , 20:54   Citovat  

stanokra napsal:
trochu iné téma. Včera som si bol v honde potvrdiť termín, kdy musím prísť s finálnou objednávkou, keď auto chcem začátkom záři.. nejak som predpokladal že mám v pohode ešte cez mesiac. Nicméně :
Vraj auta v centrálnom sklade v belgii poškodili krúpy, zdecimovali zásoby na 0ks a 9.000 skladových aút ide nazpět do továrne na opravu karosérie. Mali by byť následne k dispozicií za priaznivé ceny.
Chvílu som uvažoval zda sa dajú krúpy "vyklepať" z karosérie dostatočne neviditelně, alebo nie.. ale pre niekoho to može byť zaujimavá informácia.. určite sa to týka aj krátkych verzií. Ak by bola cena rozumná ... je to dobrý

Já myslím, že dají: odkaz
Ale je otázka, jestli by se s tím takto "mazlili" i ve fabrice.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 7:18   Citovat  

pridám info.. auta poškodená krúpmi a následne plně opravená, budú z cca 50.000 zlavou.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 7:34   Citovat  

včera som bol ešte na poslednej jazde s 1.8 ale krátkym hatch.(moje nekonečné dilema benzín nafta)... čo ma prekvapilo nemilo, je vačší hluk až dunivý zvuk nad 130 na dialnici. Čo prekvapilo milo, je kultivovanosť motoru pod 130. Tichý, pohodlný.. vcelku dobrý až príjemný záťah aj dole otáčkach, síce v takom prípade nemá zmysel tlačiť na plyn, skor využiť na začiatku plynu krátky rozsah kedy to zatiahne..
V meste a na okreskách je to božie auto..

Prekvapila ma ešte jedna vec, príjemný až pohodlný podvozok.. tourer nafta mi pripadal mnohem tvrdší, a teraz neviem a nemám to ani ako porovnať, zda je to váhou naftového motoru, alebo je to obecně rozdiel medzi hatch a kombi... Možno Piskot by mi vedel poradiť.

Nicméně, včera som sa chcel rozhodnúť a už objednať, vyhrávala nafta, ale po včerajšej jazde, som ostal tak nejak ešte viac v rozpakoch.. keby nebol ten hluk na dialnici nad 130 tak asi vyhrá už benzín, asi si na to ide zvyknúť a hlavne, na dialnici nie som každý deň, a mimo dialnice a v meste je to auto super.
Nicméně dnes ešte jedna jazda z naftou, včera ju nemali k dispozícii.
   Návrat  
Sporťák je teď offline  Sporťák
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 9:23   Citovat  

Ten dunivý zvuk je od motoru? Jak moc to ruší? Tenhle postřeh už jsem četl v několika recenzích. Chystám se brzy vyměnit Streama za C9G 1.8 Sport, možná i za Tourera. I když upřímně, nevím jestli má smysl dát cca 60-70 tisíc jen za to, že budu mít o 150l větší kufr, když ho využiju tak 1-2x ročně na dovolenou. Asi spíš vyhraje hatchback. O naftě ani neuvažuju, jednak najezdím relativně málo, 15-20 tkm ročně , ale hlavně, často jezdím po městě, a pak většinou trasy do 40 km takže tam je benzín lepší volbou. A spotřeba kolem 6,5-7l je nádherná oproti současným 10l u Streama Tak to valím bulvy Víte už někdo jestli a kdy případně by mohl být k dispozici upravený software pro i-MID, aby se to dalo vládat nějak rozumně a ne jen při stojícím autě?
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 9:43  Naposledy upravil piskot dne 25.6.2014 , 10:02, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Děkuji za důvěru, možná tedy poradím...Úsměv
Mé porovnání hatch a kombi může být zkresleno faktem, že jsme měli hatch MY2012.
Stručně řečeno, kombi má pro nás (mě a manželku, střídáme se v řízení) větší fun faktor. Lépe drží stopu, ačkoli má vzadu víc o 20 cm tak je jistější (asi to dělá rozložení váhy, třeba huštění kol je 50:50), řízení tvrdší, komunikativnější, brzdy čitelnější. Podvozek je, jak píšeš, o poznání tvrdší, ale nám to vyhovuje, dojem vyskákaného neklidného hřebce, tzn. hatch, je ten tam. Asi je to u hatche daň za tebou vnímaný příjemný až pohodlný podvozek, kdy při jízdě po zatáčkovité okresce je cítit překlápění auta mezi zatáčkami, pocitově větší zakleknutí do zatáčky. Také mi vadilo, že při dobržďování z vyšší rychlosti měl hatch potřebu všechno hrnout dopředu (tlumiče, měkká pera vepředu?).
Podvozek kombi je komfortní také, ale kombi už je zkušený jezdecký kůň, kterého jen tak něco z klidu nevyvede, občas má tvrdší dopad, ale jistota, že mě ze sedla nevyhodí, je víc. Stejné hrboly, co jezdil hatch, kombi zvládá přeci jen o poznání tvrději, avšak třeba VW Passat se na stejném úseku chová stejně, ne-li hůř.
Co se týče motoru, s dieslem jsem jel jen při předváděčce, zhýčkaný benzínem jsem byl překvapený, jak studený byl dost slyšet a i vibrace byly cítit. Zahřátý se asi bude chovat líp.
K benzín motoru asi jen to, že je potřeba ho držet na 1500 ot./min., zvládá z těchle otáček se sebrat i na šestku. Už jsem s ním byl párkrát i u červeného pole, kdo píše, že ten motor není točivý, tak by si to měl nejdřív zkusit.
Pocitově vnímané dunění motoru nad 130 km/h je zřejmě dáno tím, že, jak jsem vypozoroval, Atkinson se vypíná právě kolem 3500 ot./min., otevře se krátké sání a motor se chová jako plnokrevná osmnáctka. Vnímání hluku motoru v kabině by mělo spravit nastavení citlivosti audia na High, popřípadě špunty do uší... Velmi šťastný

Malá technická na závěr.
Ví někdo, jak se liší motory starší motor R18A2 od toho v C9G, tzn. R18Z4?
Ví někdo, jak jsou na tom převodovky? Je rozdíl mezi hatch a kombi?
Ví někdo, hodnoty převodových poměrů?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 10:01   Citovat  

Sporťák napsal:
Ten dunivý zvuk je od motoru? Jak moc to ruší? Tenhle postřeh už jsem četl v několika recenzích. Chystám se brzy vyměnit Streama za C9G 1.8 Sport, možná i za Tourera. I když upřímně, nevím jestli má smysl dát cca 60-70 tisíc jen za to, že budu mít o 150l větší kufr, když ho využiju tak 1-2x ročně na dovolenou. Asi spíš vyhraje hatchback. O naftě ani neuvažuju, jednak najezdím relativně málo, 15-20 tkm ročně , ale hlavně, často jezdím po městě, a pak většinou trasy do 40 km takže tam je benzín lepší volbou. A spotřeba kolem 6,5-7l je nádherná oproti současným 10l u Streama Tak to valím bulvy Víte už někdo jestli a kdy případně by mohl být k dispozici upravený software pro i-MID, aby se to dalo vládat nějak rozumně a ne jen při stojícím autě?

Software pro displej už upravený je, změnila se grafika, množství poskytovaných informací a v neposlední řadě i ovládání. Už fakt není potřeba zastavovat auto kvůli ovládání některých z dřívějška kritizovaných funkcí.
U Hondy už někdo přemýšlel a např. změna údaje dojezdu a průměrné spotřeby se dá udělat za jízdy. Když dochází benzín, tak se na displeji zobrazí i dojezd. Stejně si myslím, že nejvíc kritiků ovládání palubního počítače je z řad těch, co s Civicem jeli tak jednou, dvakrát.

Přidám perličku od koncernu. Passat má analogové malé hodiny uprostřed palubky, a stejně si řidič navolí digitální hodiny v kapličce. Stejně tak má vlevo otáčkoměr, vpravo rychloměr, a stejně si doprostřed na displej nechá zobrazovat rychlost digitálně. Vrcholem bylo, když se řidič chlubil, že může teplotu vzduchu měnit po půl stupni (!). Když jsem se ho zeptal, a ty to poznáš, ten půl stupeň, tak trapně zmlkl.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 10:09   Citovat  

stanokra napsal:
pridám info.. auta poškodená krúpmi a následne plně opravená, budú z cca 50.000 zlavou.

By mě zajímalo, jestli i k těmto autům dají současný "bonus" 50000,- Kč. To by pak Tourer ve Sportu stál cca. 430 tisíc...
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 10:49   Citovat  

piskot napsal:
Ví někdo, jak se liší motory starší motor R18A2 od toho v C9G, tzn. R18Z4?

No přece 2 koně navíc, ne? Velmi šťastný
A teď vážněji. Max. výkon byl posunut z 6.300ot na 6.500ot. Omezovač zůstal myslím na stejné úrovni, 6.950ot.
Max. krouťák, 174Nm, zůstal na 4.300ot. Jak jsou na tom křivky vůči sobě to nevím, ale Honda tvrdí, že opět snížili vnitřní tření a snad se mělo i o něco zlepšit střední pásmo otáček.
R18A2 nemá EKON mod ani Start&Stop.
Převodovka u C9G by oproti C8G měla být o chlup prodloužená. Odpovídalo by tomu horší zrychlení a vyšší maximálka (9,4s a 215km/h vs. 8,9s a 205km/h - papírové údaje pro 1,8Sport C9G vs. C8G).
Když jsem v kdysi dávno zkoušel C9G 1,8 Comfort (MY12) na krátké předváděčce, tak jsem největší rozdíl zaznamenal v odhlučnění motoru a ten rozdíl my přišel cca o 500ot ku prospěchu C9G (srovnával jsem s mým C8G 1,8 Sport (MY11)).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 11:07   Citovat  

2bep napsal:
No přece 2 koně navíc, ne? Velmi šťastný
A teď vážněji. Max. výkon byl posunut z 6.300ot na 6.500ot. Omezovač zůstal myslím na stejné úrovni, 6.950ot.
Max. krouťák, 174Nm, zůstal na 4.300ot. Jak jsou na tom křivky vůči sobě to nevím, ale Honda tvrdí, že opět snížili vnitřní tření a snad se mělo i o něco zlepšit střední pásmo otáček.
R18A2 nemá EKON mod ani Start&Stop.
Převodovka u C9G by oproti C8G měla být o chlup prodloužená. Odpovídalo by tomu horší zrychlení a vyšší maximálka (9,4s a 215km/h vs. 8,9s a 205km/h - papírové údaje pro 1,8Sport C9G vs. C8G).
Když jsem v kdysi dávno zkoušel C9G 1,8 Comfort (MY12) na krátké předváděčce, tak jsem největší rozdíl zaznamenal v odhlučnění motoru a ten rozdíl my přišel cca o 500ot ku prospěchu C9G (srovnával jsem s mým C8G 1,8 Sport (MY11)).

Děkuji za snahu, tohle jsem dohledal taky, tedy kromě toho Start&Stop režimu.

Asi jsem měl uvést, že mě zajímají technická data. Tzn. v případě převodovek hodnoty převodů a pro motory právě ty křivky.
Mimochodem, právě to snížené tření motoru mě donutilo radikálně změnit styl jízdy, kdy jsem byl zvyklý dobržďovat motorem, např. před křižovatkou. Teď víc musím pracovat z brzdou. By mě stejně zajímalo, co tam lijí za olej, když jsem ho kontroloval, musel jsem prstem přejet po měrce, abych se přesvědčil, že v motoru vůbec nějaký je. Tak byl čirý a průhledný.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 12:01   Citovat  

Pokud se nepletu, tak Honda teď (aspoň od příchodu C9G) masivně do benzínů dává 5W-30.
Začala ho pak dávat při garančkách i do C8G, kde původně byl 5W-40. Oboje Shell Helix Ultra.

p.s. Já jsem kvůli okruhům a obecně dynamičtější jízdě přešel na 5W-50.
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 12:23   Citovat  

piskot napsal:
By mě stejně zajímalo, co tam lijí za olej, když jsem ho kontroloval, musel jsem prstem přejet po měrce, abych se přesvědčil, že v motoru vůbec nějaký je. Tak byl čirý a průhledný.

to bude novym motorem a ne olejem Úsměv nedava Honda jako prvonapln 0W-20 ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 12:30   Citovat  

piskot napsal:
By mě zajímalo, jestli i k těmto autům dají současný "bonus" 50000,- Kč. To by pak Tourer ve Sportu stál cca. 430 tisíc...
áno, tak by to malo byť.. inak by to zmysel nedávalo.. Ešte zaujimavejšie to bude u krátkej verzie. Na druhej strane, možná sa vráti menší bonus... predsa len, sa budú chcieť áut zbaviť
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 12:44   Citovat  

piskot napsal:
Děkuji za důvěru, možná tedy poradím...Úsměv
... Lépe drží stopu, ačkoli má vzadu víc o 20 cm tak je jistější (asi to dělá rozložení váhy, třeba huštění kol je 50:50), řízení tvrdší, komunikativnější, brzdy čitelnější. Podvozek je, jak píšeš, o poznání tvrdší, ..

no jo, to je pravda, ale pri testovačke v meste, ten podvozok bol .. jak v obývaku Tak to valím bulvy .. dokonca tak, že manželka tvrdý zástanca nafty obrátila o 180 stupňov. Nicméně je pravda, že tým bude viac plavať na ceste.

Inak včera som si po výstupení z benzínu nechal naštartovať naftu na fungl novom voze, i keď zbytočne, pretože studený, nezabehnutý motor, a je pravda že to bol traktor. Ale z predvádačky mám vsugerované že po pár kilometroch sa "traktor" stratí.. možno nie úplne - aspoň sa vzdiali, to si ešte dnes pripomeniem zda dostatočne.

Ale inak dojem z benzínu super.
napr. oproti FORD Focusu ecoboostu, je podla mna lepší, turbo - neturbo, dokonca som dnes porovnával aj spotrebu, a podla recenzii ma ecoboost 1.6 asi i vyššiu spotrebu
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 12:53   Citovat  

Sporťák napsal:
Ten dunivý zvuk je od motoru?
áno, je to ale sportový dunivý zvuk.. ale len v otáčkach a blbá je tá dialnica.. samozrejme ide riešit menšou diskotékou na palube a aj zvykom.

Sporťák napsal:
jednak najezdím relativně málo, 15-20 tkm ročně , ale hlavně, často jezdím po městě

akurát si okopíroval moj profil, z jedným rozdielom, každý 2* do mesiaca, 200-300 km trasa a 2/3* krát do roka i nejaké tisíce v evrope.
Ale i pri odhade 5rokov = 90.000 km (potom najneskor mením auto) = 63.000 CZK na benzin viac.. že je t cenovo rovnaké.. ale faktom je, že i ja som učebnicový príklad na benzín (studeny motor a max. 10-15 km do obchodu, na krúžok s detmi a pod. ) ..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 13:52   Citovat  

Jj, u mě podobný - do školky na druhém konci města, ze školky, do práce to mám po dálnici (Praha-Kladno) nějakých 20km. Obávám se, že u nás by diesel trpěl. Navíc jsem zvyklý na benzín, naftou jsem jezdil jen služební OII 1.9TDI a moc se mi to nezamlouvalo - kadla-kadla a vibrace. To už jsem si pak radši bral benzínovou 1.6MPI, i když to tolik nejelo. Celkem uvažuji i nad automatem, čím jsem starší, tím víc jsem líný řadit a protože hodně jezdím po městě, tak by to bylo pohodlnější. A manželka by taky neprotestovala. Jak jsem tady v jiném vláknu četl, tak spotřeba automatu je stejná jako u manuálu. No nejdřív ale budu muset zamířit do salonu na obhlídku a zkušební jízdu, pak se uvidí. Zatím to nejpravděpodobněji vidím na hatch v benzínu s automatem.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 13:56   Citovat  

Hlavator napsal:
to bude novym motorem a ne olejem Úsměv nedava Honda jako prvonapln 0W-20 ?

Zřejmě ano, zmiňovaný Shell mi tam nalili při první garančce.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 13:59   Citovat  

stanokra napsal:
no jo, to je pravda, ale pri testovačke v meste, ten podvozok bol .. jak v obývaku Tak to valím bulvy .. dokonca tak, že manželka tvrdý zástanca nafty obrátila o 180 stupňov. Nicméně je pravda, že tým bude viac plavať na ceste.

Inak včera som si po výstupení z benzínu nechal naštartovať naftu na fungl novom voze, i keď zbytočne, pretože studený, nezabehnutý motor, a je pravda že to bol traktor. Ale z predvádačky mám vsugerované že po pár kilometroch sa "traktor" stratí.. možno nie úplne - aspoň sa vzdiali, to si ešte dnes pripomeniem zda dostatočne.

Ale inak dojem z benzínu super.
napr. oproti FORD Focusu ecoboostu, je podla mna lepší, turbo - neturbo, dokonca som dnes porovnával aj spotrebu, a podla recenzii ma ecoboost 1.6 asi i vyššiu spotrebu

Můžu tě ubezpečit, že Tourer s benzínem vůbec neplave.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 14:55   Citovat  

Sporťák napsal:
ak jsem tady v jiném vláknu četl, tak spotřeba automatu je stejná jako u manuálu.

tak to neviem, ale čiste z prospektu od Hondy, má ten automat horšiu spotrebu a to výraznejšie
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 15:28   Citovat  

stanokra napsal:
tak to neviem, ale čiste z prospektu od Hondy, má ten automat horšiu spotrebu a to výraznejšie

tudy odkaz
v posledním odstavci padam píše, že jel za 6,8-7l, což mi jako špatné rozhodně nepřijde. Ale máš recht, že podle prospektu má mít automat o 1,4l horší spotřebu ve městě (7,3 vs 8,7) a o 0,5l větší v kombinovaném režimu (5,8 vs. 6,3). Takže reálně to ve městě bude jezdit za 10. Můj Stream má normovanou spotřebu ve městě 11,3l/100km, takže furt je C9G výrazně lepší, a to i s automatem. Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 22:28  Naposledy upravil stanokra dne 25.6.2014 , 22:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Sporťák napsal:
http://www.hondaclub.cz/blog/padam/2012/5/postrehy-z-projizdky-v-civicu-9g-sport-1-8-5at
v posledním odstavci padam píše, že jel za 6,8-7l, což mi jako špatné rozhodně nepřijde. Ale máš recht, že podle prospektu má mít automat o 1,4l horší spotřebu ve městě (7,3 vs 8,7) a o 0,5l větší v kombinovaném režimu (5,8 vs. 6,3). Takže reálně to ve městě bude jezdit za 10. Můj Stream má normovanou spotřebu ve městě 11,3l/100km, takže furt je C9G výrazně lepší, a to i s automatem. Úsměv

zaujimave.. ten automat vypadá super. Hlavne to vypada ze jinak zprevodovaný, moze to mat kladny dopad na cetovny komfort na dalnici.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.6.2014 , 22:47   Citovat  

tak nafta v zari, sport,pridané tmavé sklá vzadu.
Nachvilu som este uvazoval o bezpecnostnom balicku, chcel som hlavne mrtvy uhol, možno ten radar při cuvani z rady, a este možno by som vyuzil hlidani auta předo mnou, ale uz sa mi 20.000 davat nechcelo.. za polovic by som do toho siel.
inak ta nafta ked sa zohreje, je fakt ticha, su tam asi i slabe vibracie, ale po osmich rokoch na nafte, uz nie som schopny ich zachytit.. kladne je, ze taha odspodu, a nemusim vytacat motor a hladat otáčky, i kde zvukovy prejav po vcerajsej jazde z benzinom je naozaj hrubsi, a pre niekoho odchovanom na benzine, to moze byt velke negativum..
Inak kombi je asi naozaj tvrdsie, a to obecne, včera ma jazda s hatch. dostala. I ked jako pise piskot, moze to byt nevyhoda, ale zas je to 2014..
nemat deti a nutnost na vylety prevazat polovičku vybavenia bytu, tak idem do kratkej verzie Úsměv Velmi šťastný

Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.6.2014 , 8:37   Citovat  

To stanokra: Hm, nafta... Co se dá dělat... Velmi šťastný
Věř, že si jízdu s Torerem užíješ minimálně stejně jako v hatchi. Á propos, za celou diskuzi jsem nezaznamenal, či přehlédl, jaké auto provozuješ teď?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2014 , 9:09   Citovat  

piskot napsal:
To stanokra: Hm, nafta... Co se dá dělat... Velmi šťastný
Věř, že si jízdu s Torerem užíješ minimálně stejně jako v hatchi. Á propos, za celou diskuzi jsem nezaznamenal, či přehlédl, jaké auto provozuješ teď?

Mal som Ford Focus , Octavia II, teraz Octavia III 77kw a nafta.. ked som vyberal Hondu, tak druhým "proti-kandidátom" bol VW Golf kombi 1.4 TSI.. ale vyhrála zábavnosť Hondy, hlavne u manželky..
do Golfu odmietla nasadnúť kvoli nudnému vzhladu, a predtým po skúšobnej jazde vo Ford Focuse remcala, ale to i ja..

Už sa na Tourera teším, OCT III je dobré auto, oproti II, velký pokrok v drobnostiach, je to super "užitkové", preveze z bodu A do bodu B..
Ale verím že Honda bude rozdielne auto ktoré si človek pojde len tak prevetrať, pre zábavu, pre radosť Velmi šťastný
nejak vnútorne som presvedčený že by ten benzín bol ešte viac o radosti z jazdy, ale vyhrala praktičnosť a ohlad na zvyšnú osádku v aute ( vytáčanie 1.8 )
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.6.2014 , 9:19   Citovat  

stanokra napsal:

nejak vnútorne som presvedčený že by ten benzín bol ešte viac o radosti z jazdy, ale vyhrala praktičnosť a ohlad na zvyšnú osádku v aute ( vytáčanie 1.8 )

Ještě že se 40% posádky mého auta (mně a 4,5 letému synovi - ten mně před 2 roky i napomínal,že mně předjíždí SUV... Velmi šťastný ) vytáčení motoru líbí, 40% (manželka a pes) mlčí, a 20% (1.5 roční syn) mně zatím napomíná... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2014 , 19:30   Citovat  

Tak jsem se dokopal vepředu změřit vzdálenost nejvyšší hrany sedáku od podlahy. Je to 28 cm, měřeno čínským metrem...Úsměv Délka sedáku mi "vyšla" 50 cm (od vnitřního spoje opěradla a sedáku k jeho kraji).
Zadní sedačky jsou od podlahy o něco výš, 32 cm.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.7.2014 , 21:24   Citovat  

piskot napsal:
Tak jsem se dokopal vepředu změřit vzdálenost nejvyšší hrany sedáku od podlahy. Je to 28 cm, měřeno čínským metrem...Úsměv Délka sedáku mi "vyšla" 50 cm (od vnitřního spoje opěradla a sedáku k jeho kraji).
Zadní sedačky jsou od podlahy o něco výš, 32 cm.

ja som posledne testoval, zda při sedeni vzadu mam sedak pod stehnami.. a nemam. Su trochu nizsie a nepodopieraju komplet nohy.. teda aspoň dospeleho..
na druhej strane som si není vedomy zda je to lepsie v inych autach rovnakej kategorie.´
Octavka ma sedak vzadu este kratsi.

Inak dnes final objednavka, podpisana s terminom na zari.. mesacna modra, diesel a sport.. zatmavene skla.

vonku uz mali pripraveny lifestyle, modry.. postavil som k nemu drzo octavku. III.. a porovnal vizualne.
Honda vypada samozrejme atraktivnejsie, hlavne vzadu je to nesrovnatelne, a prekvapivo vyzera aj vacsie, hoc je o 3cm myslim kratsia.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2014 , 14:17   Citovat  

Tak jsem si byl v autosalonu prohlédnout Tourera naživo a musím říct, že velké zklamání. Design pěkný, což o to, ale pak jsem vlezl dovnitř a bylo po iluzi. To, že se sedí celkem vysoko jsem čekal, všude to píšou, a jsem na to ze Streama zvyklý, dokonce mi to vyhovuje víc, ale při výšce 176cm a sedadlu v nejnižší poloze mi nad hlavou zůstaly jen cca. 3cm místa, když jsem se naklonil dopředu, škrtnul jsem hlavou o střechu (jak bych asi dopadl v případě nechody?). A nejhorší bylo, že je jen minimální prostor mezi volantem a sedačkou, takže se svými 120kg jsem se tam tak nějak nemohl napasovat a utrpení bylo i vylézat ven. To bych nechtěl absolvovat několikrát denně. Byl jsem se pak pro porovnání posadit do nové Mazdy 3 a to bylo o něčem úplně jiném, ta MAzda mě fakt nadchla Škoda jen, že HB má jen 364l kufr a nejsem si jistý, jestli sedan s 419l by byl pro rodinu s malými dětmi to pravé. Ještě budu muset tu Hondu prubnout jednou a zkusit přenastavit sedačku a volant, jestli přece jen to není lepší. to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2014 , 15:25   Citovat  

Sporťák napsal:
Tak jsem si byl v autosalonu prohlédnout Tourera naživo a musím říct, že velké zklamání. Design pěkný, což o to, ale pak jsem vlezl dovnitř a bylo po iluzi. To, že se sedí celkem vysoko jsem čekal, všude to píšou, a jsem na to ze Streama zvyklý, dokonce mi to vyhovuje víc, ale při výšce 176cm a sedadlu v nejnižší poloze mi nad hlavou zůstaly jen cca. 3cm místa, když jsem se naklonil dopředu, škrtnul jsem hlavou o střechu (jak bych asi dopadl v případě nechody?). A nejhorší bylo, že je jen minimální prostor mezi volantem a sedačkou, takže se svými 120kg jsem se tam tak nějak nemohl napasovat a utrpení bylo i vylézat ven. To bych nechtěl absolvovat několikrát denně. Byl jsem se pak pro porovnání posadit do nové Mazdy 3 a to bylo o něčem úplně jiném, ta MAzda mě fakt nadchla Škoda jen, že HB má jen 364l kufr a nejsem si jistý, jestli sedan s 419l by byl pro rodinu s malými dětmi to pravé. Ještě budu muset tu Hondu prubnout jednou a zkusit přenastavit sedačku a volant, jestli přece jen to není lepší. to mi hlava nebere

Jen 3 cm...? Fakt jsi měl sedačku nejníž? Zřejmě zase vezmu metr do ruky a změřím si to na svoje nastavení a výšku postavy. Mám o kousek víc, 178 cm, avšak jsem zcela jiná váhová kategorie.Úsměv Tudíž si na prostor nemůžu stěžovat. Zkusmo (dlaní) jsem měřil vzdálenost od věnce volantu, cca. 35 cm.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.7.2014 , 16:44   Citovat  

piskot napsal:
Jen 3 cm...? Fakt jsi měl sedačku nejníž? Zřejmě zase vezmu metr do ruky a změřím si to na svoje nastavení a výšku postavy. Mám o kousek víc, 178 cm, avšak jsem zcela jiná váhová kategorie.Úsměv Tudíž si na prostor nemůžu stěžovat. Zkusmo (dlaní) jsem měřil vzdálenost od věnce volantu, cca. 35 cm.

35cm? Já tam měl pocit, že to je tam maximálně 20cm. Volant zasunutý a co nejvýš, sedačka co nejníž. Ale je možný, že jsem tu sedačku fakt neměl úplně dole, i když jsem se ji snažil dát dolů. Nebylo tam vidět, byl jsem v Motole, mají tam jednoho chudáčka Tourera ukrytého v temném koutě. To vypadá, jako že Honda Motol brzy s Hondou skončí. Příště pojedu radši na Jarov. A bez dcery, protože jsem se víc zajímal o to, co kde tropí za blbosti než o to, kde sedím Tak to valím bulvy
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina