Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém: Nepřesné(volné)řízení C6H,vůle?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2009 , 10:54  Naposledy upravil Hlavator dne 29.5.2009 , 21:47, celkově upraveno 5 krát. Citovat  

Zdravim Honda ondare

Takze abych asi popsal problem...jde o to ze C6H ma nepresne rizení - jak jinak to popsat Cooo???

Asi takhle..volant jde mnohem mekceji,jakoby pro zataceni potrebujete vic tocit volantem,jde strasne zlehka...ale nerekl bych ze tam je nejaka vule..kdyz stojim tak mi prijde ze kola ihned reaguji to mi hlava nebere

-tudiz pisu nepresne rizeni..diky tomu mate pocit ze nemate poradnej kontakt se silnici..je to jakoby silene preservovane...

Ale POZOR: servo - OK Chápeš!
gumy nove letni, ale tento problem byl jiz na starych zimnich...BTW:rozmer gum se nemenil stale 195/55 r15 - OK Chápeš!
geometrie - nova laser - takze OK Chápeš! vyresena sbihavost vzadu!
Vuli pri lomcovani kolama sem zadnou nezaznamenal..sou jak pribity Chápeš!
Tlumice otestovane - OK Chápeš!

Takze panove nemel nekdo nekdy stejny problem? co by mohlo jeste rizeni takhle negativne ovlivnovat?

Moc dekuji za postrehy , nazory , rady OK
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2009 , 11:17   Citovat  

caues, mam podobny problem, delam mi to pri vyssich rychlostech 100km a vejst. jakoby najednou vznikla vule na rizeni, pripadam si jako v autobuse, musim vyrovnavat.

nekdo takdy psal ze ten posilovac se jakoby ve vyssich rychlostech odpojuje, ze neni tak aktivni jako kdyz ruckujes na miste, ale nevim co je na tom pravdy Cooo???

ja sem s tim byl taky na geometrii, byl jsem u toho, byla vpohode. na pravym kole mi neco nezkutecne boucha, zadnej volnej silemblok proste pevny, uz sem to zkoumal asi nezpocetne krat. ted v tydnu si zkocim na technickou na ty jejich vybracni desky uz me to stve.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2009 , 11:22   Citovat  

njn...ale urcite to neni u me o rychlosti..jinak udelal sem test na tlumice a Ok..tim to neni..geometrie pomohla s plavanaim..mel sem vzadu sbihavost..ale tohle je nejaka cipovina nekde v rizeni bych rekl..nic nelupe,necvaka,nevrze..proste to jde jen strasne zlehka a mas tak pocit ze nemas poradnej kontakt se silnici..

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2009 , 19:09   Citovat  

co se tyka rizeni tak si myslim ze volant neni tak citlivej jak by mel byt pri zataceni..to znamena ze pokud se ma auto tim zatacenim rozvlnit na jednu a pak druhou stranu tak musim zatacet volantem vic..to by pak logicky mohlo vypadat na nejakou vuli..ale na druhou stranu pokud sou kola rovne a stojim na ceste a s volantem zacnu tocit tak ihned reaguji...coz zase nevidim tu vuli

Je z toho nekdo rozumnej , siim Cooo???

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2009 , 21:12   Citovat  

Honda

Zdenda007 je teď offline  Zdenda007
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2009 , 21:22   Citovat  

ahoj já mam taky takovej problem,vidim že je nás víc mám též po geometrii a když rychle točim volantem tam a zpět tak tam něco trochu cvaká a při jízdě na nerovné vozovce kola uhybají Smutný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2009 , 21:46   Citovat  

Takže pokud se jedná o řízení jako takové, co teda by to mohlo způsobovat???
Ještě mě napadnul jedině průsak mezi písnicí, přímo v řízení...ale to se nedá asi v domácích podmínkách ověřit.
Nějaké obrázky,třeba to pomůže.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2009 , 22:03   Citovat  

to vubec netusim...nejsem tak technicky zdatnej pres auta..ja se spis vozit nez se v tom stourat to mi hlava nebere tak max zaklady co potrebuju OK

ale at mi nikdo nerika ze tu neni nekdo kdo tohle resil u sve civy a vyresil to..myslim si ze to bude jen nejaka blbost..jen na to PRIJIT PROC Tak to koukám! Cooo???

kdyz to bylo na cajku tak stacilo malinko pri jizde pohnout volantem a auto hned radne reagovalo...ted je to proste lenive to rizeni..musis vic zatacet pokud to chces rozhejbat ze strany na stranu a je to nezavisle na rychlosti..ne ze treba jedu nad 100km/h a auto se chova jinak..proste pri vsech rychlostech je to rizeni jakoby nepresne.,..proste zatacis a autu se nechce a nereaguje jakoby okamzite ale je tam jakoby nejaka vule na rizeni to mi hlava nebere a pak mas pocit ze nemas kontakt ze silnici

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2009 , 7:06   Citovat  

to mi hlava nebere

eric je teď offline  eric
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2009 , 21:37   Citovat  

pokud kola na povel volantu ihned reagují a problém nastává při vyšší rychlosti,tak je to dost zajímavý.Možná bych zkusil trochu přitáhnout hřeben k pastorku, na řízení je zespod vidět takovej stavitelnej šroub

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2009 , 21:44   Citovat  

Náhodou utahovací moment by se někde nedal vyčíst?? dostanu se tam momenťákem??? na co je přesně ten šroub? cože cože ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 11:29   Citovat  

Mourl napsal:
Náhodou utahovací moment by se někde nedal vyčíst?? dostanu se tam momenťákem??? na co je přesně ten šroub? cože cože ?

šroub vymezuje vůli mezi pastorkem a hřebenem, tlačí hřeben k pastorku. Dostaneš se k němu normálně zespod, ale momenťák ti bude k ničemu, musíš ho utáhnout/povolit tak,aby jsi neměl v řízení vůli a zároveň se ti volant po zatáčení vracel. Chce to vyzkoušet a jít na to s citem

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 15:12   Citovat  

eric napsal:
šroub vymezuje vůli mezi pastorkem a hřebenem, tlačí hřeben k pastorku. Dostaneš se k němu normálně zespod, ale momenťák ti bude k ničemu, musíš ho utáhnout/povolit tak,aby jsi neměl v řízení vůli a zároveň se ti volant po zatáčení vracel. Chce to vyzkoušet a jít na to s citem

prvni dobra rada..dekuji OK jakmile odzkousis dej vedet sim je to dobrý

Zdenda007 je teď offline  Zdenda007
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 17:53   Citovat  

dik za radu je to dobrý zitra na to mrknu jestli to tam mám nikdy jsem si toho nevšim Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 18:21  Naposledy upravil Hlavator dne 28.5.2009 , 19:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

eric napsal:
pokud kola na povel volantu ihned reagují a problém nastává při vyšší rychlosti,tak je to dost zajímavý.Možná bych zkusil trochu přitáhnout hřeben k pastorku, na řízení je zespod vidět takovej stavitelnej šroub

jinak projevuje se to neustale..ne jen pri vyssi rychlosti....myslis ze by to mohlo pusobit to zmeknuti volantu..je uplne jakoby strasne volny totiz to mi hlava nebere a tim padem nepresny

co ty na to jako celkem odbornik co se tohodle tyka? Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 18:42   Citovat  

Jinak indicii by mohlo byt ze v dobe kdy sem auto koupil byl volant hnuty kousek do strany..takze auto jelo rovne ale volant byl v te dobe mirne doleva...to se vyresilo geometrii...v te dobe nebyl s rizenim zadny problem..ani pred ani po geometrii..ten problem prisel az ted to mi hlava nebere

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 20:42   Citovat  

to mi hlava nebere

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 21:04   Citovat  

Nikdo nic podobneho nikdy neresil? Tak to koukám! jam uz na to narazil u 2.civica 6G Smutný u 1.pomohla kapanek geoska a stejne sel z domu..ale tenhle jen tak nepujde tak to musim dat do cajku..nehodlam se ho jen tak zbavit..je to srdecni zalezitost Lucy

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 21:10   Citovat  

eric napsal:

Takže je to jakýsi excentrický šroub, kterým se přitahuje pastorek na hřeben?M Laicky řečeno, kouzelný šroubek, se kterým když otočím třeba o půl otáčky, najednou bude všechno prýma??
Jak je zajištěný proti otočení? už jsem o něm často četl a spíš na to radí moc nešahat...tak nevím, abych to nedoničil uplně.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 21:14   Citovat  

A to ti v kazdem servise kde to resili rekli ze to je cajk.?.dyt servis je od toho aby to spravil...to mame v aute nejakou kouzelnou zavadu kterou vnima jen majitel vozidla? pořádnej výtlem a vsichni tvrdi jak je to OK a ze to je jen preservovane...takova kravina HaHaaa

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 21:25   Citovat  

V servise ti udělají geo,maximálně zkusí vůle v sinentblokách atp. Ale když bude řeč o řízení tak řeknou vyměnit..Každopádně tohle je napsané i v knížkách.Tam jsem právě hledal radu na přeservování...protože třeba 5g myslím má systém udělanej tak, že z čerpadla to jde na převodovku, kde je podle rychlosti přiškrcen tlak kapaliny a pak až to jde do řízení. Ale to na 6g už není a nevím jak to pozná, že právě jedeš nad 40-50km/h Cooo??? v knížce dále píšou, že pokud musíš vyvinout menší šílu tuším jak 50Nm, při 50km/h tak výměna řízení..A nazdar Tak to koukám! Chápeš!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 17:25   Citovat  

Hlavator: určitě bych to zkusil, ta nepřesnost volantu může bejt způsobena tím. Může být ale problém u ve vůli někde jinde, v čepech řízení nebo axiálních táhlech... v servise když necháš udělat geometrii, tak ti maximálně řeknou, jestli máš vůli a kde, o řízení se opravdu nestaraj. Já bych na tvým místě zkusil dotáhnout ten šroub - hřeben trochu víc, pak bych vyjel na silnici, počítal s tim,že se volant moc vracet nebude, ale tím zjistíš, jestli ten měkkej volant byl tímhle nebo ne... jestli už nebudeš muset vyrovnávat, tak je to jasný a pohraješ si akorát s tímhle šroubem. Jestli budeš nucen vyrovnávat i nadále, problém je jinde než v samotným řízení - viz axiální táhla nebo čepy řízení.

já sem dřív měl řízení v pořádku, ale vyrovnávat sem musel třeba z důvodu špatný geometrie na zadku (speciálně u mě moc dlouho správně nastavená nevydrží). Další problémy může dělat jeden vadnej tlumič, zpuchřelej silentblok, načatý ložisko,...je toho halda Tak to valím bulvy

Mourl: ten kouzelný šroubek ti tlačí hřeben na pastorek,ne obráceně, a aretace je zajištěná tou velkou maticí pod šroubem,takže dotáhneš nebo povolíš šroub a maticí zajistíš, je to patrný i z obrázku, není to jeden celek ikdyž se to tak po zareznutí tváří Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 20:51   Citovat  

eric napsal:
Hlavator: určitě bych to zkusil, ta nepřesnost volantu může bejt způsobena tím. Může být ale problém u ve vůli někde jinde, v čepech řízení nebo axiálních táhlech... v servise když necháš udělat geometrii, tak ti maximálně řeknou, jestli máš vůli a kde, o řízení se opravdu nestaraj. Já bych na tvým místě zkusil dotáhnout ten šroub - hřeben trochu víc, pak bych vyjel na silnici, počítal s tim,že se volant moc vracet nebude, ale tím zjistíš, jestli ten měkkej volant byl tímhle nebo ne... jestli už nebudeš muset vyrovnávat, tak je to jasný a pohraješ si akorát s tímhle šroubem. Jestli budeš nucen vyrovnávat i nadále, problém je jinde než v samotným řízení - viz axiální táhla nebo čepy řízení.

já sem dřív měl řízení v pořádku, ale vyrovnávat sem musel třeba z důvodu špatný geometrie na zadku (speciálně u mě moc dlouho správně nastavená nevydrží). Další problémy může dělat jeden vadnej tlumič, zpuchřelej silentblok, načatý ložisko,...je toho halda Tak to valím bulvy

Mourl: ten kouzelný šroubek ti tlačí hřeben na pastorek,ne obráceně, a aretace je zajištěná tou velkou maticí pod šroubem,takže dotáhneš nebo povolíš šroub a maticí zajistíš, je to patrný i z obrázku, není to jeden celek ikdyž se to tak po zareznutí tváří Velmi šťastný

dekuju moc za rady..skoda jen ze nemam zadnou diru kde to zkusit dotahnout Bueee
asi se budu muset domluvit u PK to mi hlava nebere

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 21:02   Citovat  

Hlavator napsal:
dekuju moc za rady..skoda jen ze nemam zadnou diru kde to zkusit dotahnout Bueee
asi se budu muset domluvit u PK to mi hlava nebere
nemas hever? Úsměv

doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 21:12   Citovat  

taky resim podobny problem. proste vule na cepech ani na tahlech rizeni neni. Ale o tom sroubu na dotahnuti hrebene a pastorku jsme nevedel. pripada mne to jako bych mel vuli v prevodce. zitra to zkusim dotahnout, tak snad nic nepokazim a uvidim. snad to bude tim, jinak uz nevim. Bueee

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 21:28   Citovat  

Brnďa napsal:
nemas hever? Úsměv

ale to jo..ale na diru je to pohodovejsi a casu diky praci fakt malo ale nutnost s tim neco udelat uz velka pořádnej výtlem

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 21:29   Citovat  

doktorshondou napsal:
taky resim podobny problem. proste vule na cepech ani na tahlech rizeni neni. Ale o tom sroubu na dotahnuti hrebene a pastorku jsme nevedel. pripada mne to jako bych mel vuli v prevodce. zitra to zkusim dotahnout, tak snad nic nepokazim a uvidim. snad to bude tim, jinak uz nevim. Bueee

urcite dej prosim vedet..myslim ze tohle je bolistka kazdeho druheho C6G tady na foru HaHaaa a spoustu lidem by to mohlo docela pomoct je to dobrý

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 21:29   Citovat  

Hlavator napsal:
ale to jo..ale na diru je to pohodovejsi a casu diky praci fakt malo ale nutnost s tim neco udelat uz velka pořádnej výtlem
tak nekde na rampu Úsměv treba v JZD mivaji, pokud u vas neco je OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 21:32   Citovat  

Brnďa napsal:
tak nekde na rampu Úsměv treba v JZD mivaji, pokud u vas neco je OK

sem kvuli praci v Praze a tady tech JZD moc neni...ale ted spoliham na Doktorashondou...uvidime kdyz to dotahne jak to bude vypadat..spouste lidi by tu mohl vytrhnout trn s paty pokud je problem zrovna v tomhle..vim ze na 1,4ce sem mel upne ten stejnej blbej problem Bueee

doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 21:47   Citovat  

sel bych na to uz ted, uz vidim jak nemuzu usnout a budu porad premyslet nad tim, cim by to mohlo jeste byt. zitra je taky den, tak to necham na zitra. dam urcite vedet jak to dopadlo.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém: Nepřesné(volné)řízení C6H,vůle?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina