Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaké 4 bodové pásy?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
master88 je teď offline  master88
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2010 , 19:33   Citovat  

Zdravím všechny,

měl bych otázku hlavně na místní okruhové a jiné závodníky. Originální pásy mi nevyhovují úplně dostatečně, nedrží mne na místě jak bych si představoval, takže jsem se rozhodl investovat do 4 bodu. Rád bych radu či doporučení, jaké koupit.

Díky VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2010 , 20:34   Citovat  

Jestli spatne drzi tak bych spise poresil sedacku HaHaaa

nevim co chces vybirat mezi 4bod pasy...proste je to vzdy kus latky ktera se pevni do 4 bodu, moc se tam koumat neda. Dal bych ale jenom pozor na ty spony ktere dotahujes pasy. U spousty pasu se totiz behem jizdy povoluji...vzhledem k tomu, ze cenove rozdily nejsou extremni, tak bych si pro klid duse vzal nejake s FIA homologaci. Taky budes muset poresit upevneni, coz nejspise bude stat zadni sedacky. Da se to i se sedackama, ale je to pak takovy kockopes Tak to valím bulvy

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2010 , 20:53   Citovat  

můžu říct, že v origo Civicový sedačce jsem taky tak trochu lítal, ale s řesedláním do Recaro lehátka se to výrazně změnilo k lepšímu Úsměv

master88 je teď offline  master88
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 0:32   Citovat  

infinity napsal:
Jestli spatne drzi tak bych spise poresil sedacku HaHaaa

nevim co chces vybirat mezi 4bod pasy...proste je to vzdy kus latky ktera se pevni do 4 bodu, moc se tam koumat neda. Dal bych ale jenom pozor na ty spony ktere dotahujes pasy. U spousty pasu se totiz behem jizdy povoluji...vzhledem k tomu, ze cenove rozdily nejsou extremni, tak bych si pro klid duse vzal nejake s FIA homologaci. Taky budes muset poresit upevneni, coz nejspise bude stat zadni sedacky. Da se to i se sedackama, ale je to pak takovy kockopes Tak to valím bulvy

sedačka drží dobře... jde mi spíš o to když brzdíš atd, tak tě 4 bod drží lépe... hlavně proto, že je na pevno a nedovoluje pohyb, kdežto seriovky mají samozřejmě vůli

zadní sedačky to stát nebude - budu kupovat jen pro sebe, jelikož velmi málo kdy, ale občas vezu 3 lidi, včetně sebe tedy... a úchyty provleču normálně k současnému úchytu pásů spolujezdce za sebou...

jedná se mi o to, zdali tu je někdo spokojen s určitou značkou, ale asi prostě zajdu na nějaký rally eshop a bude Úsměv

Woltan: recara jsou již v CTR přítomná, ikdyž bych raději sedačky z ITR, ta mne obklopila uplně dokonale svatoušek

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 0:37   Citovat  

master88 napsal:
sedačka drží dobře... jde mi spíš o to když brzdíš atd, tak tě 4 bod drží lépe... hlavně proto, že je na pevno a nedovoluje pohyb, kdežto seriovky mají samozřejmě vůli

zadní sedačky to stát nebude - budu kupovat jen pro sebe, jelikož velmi málo kdy, ale občas vezu 3 lidi, včetně sebe tedy... a úchyty provleču normálně k současnému úchytu pásů spolujezdce za sebou...

jedná se mi o to, zdali tu je někdo spokojen s určitou značkou, ale asi prostě zajdu na nějaký rally eshop a bude Úsměv

Woltan: recara jsou již v CTR přítomná, ikdyž bych raději sedačky z ITR, ta mne obklopila uplně dokonale svatoušek

koukni na plzeňský speedpro

koukej po 3´´ pásech s fia homologací Mrk

nanoVTEC je teď offline  nanoVTEC
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 0:56   Citovat  

ked tak rellybazar.sk... akle to je skoro to iste... ked najdes dva a staci ti jeden tak daj vediet jedn si zoberam ja

padam je teď offline  padam
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 7:50   Citovat  

Já mám v autě Securon 693/4, jsou 3" se sponou uprostřed.
Mám v sedačce a vlevo u řidiče na zemi oko do kterého se za 10sec zacvanou. Vzadu kotvím do ISOFIXů.
Normálně jezdím s origo pásy a nahodím je jen na okruhu nebo když se mi chce tak i na okresce.
Spokojenost maximální.

kojak je teď offline  kojak
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 7:52   Citovat  

padam napsal:
Já mám v autě Securon 693/4, jsou 3" se sponou uprostřed.
Mám v sedačce a vlevo u řidiče na zemi oko do kterého se za 10sec zacvanou. Vzadu kotvím do ISOFIXů.
Normálně jezdím s origo pásy a nahodím je jen na okruhu nebo když se mi chce tak i na okresce.
Spokojenost maximální.
ale to je pro dětský sedačky HaHaaa

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 10:29   Citovat  

dovoluji si nesouhlasit s par lidma zde a to ciste jen z duvodu ze jsem mel moznost prodelat nekolik skoleni v oboru bezpecnosti v sedacce v par firmach. Osobne musim rict ze rozdil mezi znackama je VELKY a v cenach pomerne taky. Ono dat 800,- za noname (rad i poskytnu po SZ odkaz) nebo 8000,- za kvalitku je opravdu rozdil. Osobne jsem byl u zkousek cca 3 noname znacek a posleze u testu pasu Schroth a Sparco. Vysledek je jasny - noname do meho auta nechci, to si radeji necham klasickej pas, sparco je slusna kvalita, ale proste u spolecnosti Schroth je videt ze jasne hrajou prim. A duvody proc prave Schroty?

x jsou na trhu nejdele = nejvice zkusenosti + je videt ze investuji do laboratori a testu
x proc v USA a Nemecku jezdi lidi zavodne jen se Schroty? (V Nemecku se trebas Sparco 4bod prodava hodne malo a Nemci 4body od sparca povazuji za kvalitne noname)
x uz jen to ze jsou z mikrovlakna co se pri nehode vytahuje a vyrazne te tim zlepsi ten tlak na telo (malokdo vi ze po nehode by se pas nemel dale pouzivat, protoze se "vytahne" a uz nema stejne vlastnosti)
x maji homologace pro vsechny zavody a v EU jsou schvaleny do aut na bezne litani (V CR nikoliv, ale nikdy problem nebyl)
x nejsou tlusty a ani hubeny jako Sabelt a Sparco (proste akorat)

Jinak osobne se zameruji na parkrat jete pasy a vetsinou jich mam i par na sklade - s tim ze si hlidam kvalitu a aby to nebylo po bouracce Mrk takze i rad poradim Mrk

PS: FIA homologace je fajn pri pouziti na zavody, ale k cemu kdyz zavody jezdit nebudu? Jen je tim cena hodne nahore a je to na nic.. Mrk

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 10:57   Citovat  

se schrothy souhlasim..německá dekra je má ve svý brožuře i s doporučenýma bodama pro uchycení..
jinak bych se koukal po širších 3",oproti užším je těch pár centimetrů při krizovce hooodně znát OK
pak se ještě vybírá podle mechanismu zapínání,jsou různá doporučení pro různé typy závodů

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 11:00   Citovat  

gizmi napsal:
dovoluji si nesouhlasit s par lidma zde a to ciste jen z duvodu ze jsem mel moznost prodelat nekolik skoleni v oboru bezpecnosti v sedacce v par firmach. Osobne musim rict ze rozdil mezi znackama je VELKY a v cenach pomerne taky. Ono dat 800,- za noname (rad i poskytnu po SZ odkaz) nebo 8000,- za kvalitku je opravdu rozdil. Osobne jsem byl u zkousek cca 3 noname znacek a posleze u testu pasu Schroth a Sparco. Vysledek je jasny - noname do meho auta nechci, to si radeji necham klasickej pas, sparco je slusna kvalita, ale proste u spolecnosti Schroth je videt ze jasne hrajou prim. A duvody proc prave Schroty?

x jsou na trhu nejdele = nejvice zkusenosti + je videt ze investuji do laboratori a testu
x proc v USA a Nemecku jezdi lidi zavodne jen se Schroty? (V Nemecku se trebas Sparco 4bod prodava hodne malo a Nemci 4body od sparca povazuji za kvalitne noname)
x uz jen to ze jsou z mikrovlakna co se pri nehode vytahuje a vyrazne te tim zlepsi ten tlak na telo (malokdo vi ze po nehode by se pas nemel dale pouzivat, protoze se "vytahne" a uz nema stejne vlastnosti)
x maji homologace pro vsechny zavody a v EU jsou schvaleny do aut na bezne litani (V CR nikoliv, ale nikdy problem nebyl)
x nejsou tlusty a ani hubeny jako Sabelt a Sparco (proste akorat)

Jinak osobne se zameruji na parkrat jete pasy a vetsinou jich mam i par na sklade - s tim ze si hlidam kvalitu a aby to nebylo po bouracce Mrk takze i rad poradim Mrk

PS: FIA homologace je fajn pri pouziti na zavody, ale k cemu kdyz zavody jezdit nebudu? Jen je tim cena hodne nahore a je to na nic.. Mrk

tvrdí kdo?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 11:01   Citovat  

Rasta: přátele Mrk jinak jeste kazdemu doporucuji (donutit bohuzel nemuzu Velmi šťastný ) dokoupit polstarky, protoze bez nich to neni dobre (opet z testu a hlavne mam za sebou i zlou nehodu bez nich a sam jsem pocitil na ramenou ze tam nejsou jen tak) - ale nemit je na okrasu, ale opravdu je davat do mista ramene kde je nejvetsi tlak pri narazu Mrk ..ale nerikam - bez nich to taky jde, jen jsem mel mesic na ramenou otlaceniny jak paragan Se stydím Velmi šťastný

Dejf: tak povidej k cemu je to dobre kdyz pominu zavody..a to konkretne v CR..rad si poslechnu je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 11:04   Citovat  

gizmi napsal:

Dejf: tak povidej k cemu je to dobre kdyz pominu zavody..a to konkretne v CR..rad si poslechnu je to dobrý

mě jde o to, kdo řekl, že nebude jezdit závody?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 11:08   Citovat  

Dejf: ja to napsal obecne, kdyz uz tu zaznelo FIA homologace.. Mrk Nemyslel jsem to primo k tomuto cloveku Mrk Ale i tak - vetsina zavodu nekontroluje platnost FIA homologace (tusim ze je na 2 roky?) ... jinak si nedovedu predstavit jak je mozne jezdit zavody s "jetou" sedackou, atd..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 11:28   Citovat  

gizmi napsal:
Dejf: ja to napsal obecne, kdyz uz tu zaznelo FIA homologace.. Mrk Nemyslel jsem to primo k tomuto cloveku Mrk Ale i tak - vetsina zavodu nekontroluje platnost FIA homologace (tusim ze je na 2 roky?) ... jinak si nedovedu predstavit jak je mozne jezdit zavody s "jetou" sedackou, atd..

někdo holt bere jako kvalitu dektu, někdo fia homologaci

každá firma má top produkt a pak nižší třídu, stejně tak i ŠROT

vem to tak MB dělá taky S classe, ale i Ačko Mrk

nadruhou stranu je nounejm a nounejm

třeba takový speedpro a jejich pásy. pro němce nounejm, ale přitom je to pás šitej v Sabeltu s FIA homologací

narovinu řikám, že uvažuji o koupi, i když si radši připlácim za kvalitu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 11:34   Citovat  

[quote=]

Woltan: recara jsou již v CTR přítomná, ikdyž bych raději sedačky z ITR, ta mne obklopila uplně dokonale svatoušek[/quote] Jo já vím, že jsou v ctr Recara v základu , ale jsou trochu jinak tvarovyný než z itr Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 11:36   Citovat  

Dejf: ukaz mi Bckovou kategorii od Schrotu..ale odpovim si sam - je to Sabelt Velmi šťastný Vzdyt Sabelt delal uz nekolikrat spolecnou edici se Schrotem - tzv. limitovane edice a to proto, ze Sabelt jede na technologiich Schrotu Velmi šťastný Je to neco jako skodovka vs audi Úsměv proste levnejsi verze Mrk

co se tyce FIA a Dekry, tak FIA ti vyprsi, dekra nikoliv.. s papirem z Dekry ti zapisou v Evrope (krome CR, jak jinak kdyz mame slavnej atest 8SD) pasy do TP..s FIA nikoliv Mrk

Speedpro je jen dodavatel, nikoliv vyrobce a dokonce maji licenci na prodej Schrotu v CR Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 11:36   Citovat  

Dejf napsal:
někdo holt bere jako kvalitu dektu, někdo fia homologaci

každá firma má top produkt a pak nižší třídu, stejně tak i ŠROT

vem to tak MB dělá taky S classe, ale i Ačko Mrk

nadruhou stranu je nounejm a nounejm

třeba takový speedpro a jejich pásy. pro němce nounejm, ale přitom je to pás šitej v Sabeltu s FIA homologací

narovinu řikám, že uvažuji o koupi, i když si radši připlácim za kvalitu
Já jsem taky uvažoval, že je koupím, alespoň pro sebe... No uvidím co vymyslím... to mi hlava nebere

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 14:51   Citovat  

Jasne, na FIA tady nikdo nehraje (ale vetsina mezinarodnich soutezi ano), ale precejenom je to jakasi znamka, ze to neusil nejaky chong z papiru.
FIA vs DEKRA nemuzu soudit, v nasich krajich na amaterske urovni je to stejnak uplne jedno...

pokud to je na me, kdyz jsem rekl, ze neni extra velky rozdil tak jsem samozrejme nemyslel chongy vs takata, ale o pasech o kterych se uz da uvazovat, cili sparco, schroth, atd...pokud tvrdis, ze ano tak to rozepis, rad se priucim je to dobrý

Jedine co me zarazi je poznamka ze schrothy jezdi vsichni v USA to mi hlava nebere

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2010 , 15:09   Citovat  

Já mám OMP , ramena 3´´, spona testovaná klasická, homologace E, a stejná edice se dělá pro závody, akorát je tam páčková spona pro 6ti bod. Spokojenost vysoká.
Stavěcí spony jsou vybaveny pérky aby se právě nepovolovaly, úchytová oka jsou testovaná s vyraženým číslem. Materiál mikrovlákno, velmi lehké a pevné.
Je to si myslím velmi dobrý kompromis mezi klasikou a opravdu závodním pásem.
Široká ramena jsou příjemná, obsluha klasické spony jednoduchá a úzké spodky nepřekáží a netlačí při dotažení.

Pás je homologován pro provoz na pozemních komunikacích, je k tomu typový list a všechen ten bordel okolo.
Cajti neměli problém když mě stavěli.

PS: po bouračce mi klasická šíře pásu udělala s řetízkem to, že mi jej krásně zařízl do krku a vyndat se musel chirurgicky.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaké 4 bodové pásy?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina