Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
P4G - zadní náprava - pravé kolo vyčuhuje ... VYŘEŠENO
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2009 , 13:14  Naposledy upravil Riccardo dne 1.10.2010 , 9:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Čím by mohlo být, že pravé kolo mi viditelně vyčuhuje z podběhu víc než levé ? V Hondě ani nikde jinde nezjistili, čím by to mohlo být. Nevím jeslti si ze mně dělají srandu, nebo se jim jenom nechce ... - však to není normální ... něčím to být musí !
Dělá mi to problémy, že mi drhne na nerovnostech to pravé kolo o lem. Levé je víc schované, a to to nedělá.
Nebyl by někdo od Ostravy, kdo by se na to podíval ?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2009 , 13:27   Citovat  

Ja jsem to mel presne obracene, dokud jsem mel na aute 235/40 R17 tak mi drhlo pri vetsim propruzeni leve zadni kolo, asi po roce uz me to stvalo natolik ze jsem to zacal poradne zkoumat a zjistil jsem po sundani zadniho narazniku ze byla mirne bourana zezadu a levy zadni blatnik je dokitovany a proto to takhle nesoumerne skrtalo...
Vyresil jsem to ze jsem dal 215/45 R17 auto je pohodlnejsi a stale sedi perfektne v zatackach OK

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2009 , 13:31   Citovat  

musis se hlavne podivat jestli je auto tristopy nebo ne. pokud ano, bude narazena zadni naprava a pokud ne, je to vec blatniku.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2009 , 13:34   Citovat  

u me to je nastesti vec dokitovaneho blatniku, geometrie a vsechno sedi jak ma...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 9:53   Citovat  

vyřešeno výměnou celé zadní nápravy Úsměv
... starou budu možná někdy zkoumat a opravím si ji sám.

prelude2.0i je teď offline  prelude2.0i
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 14:14   Citovat  

Riccardo napsal:
vyřešeno výměnou celé zadní nápravy Úsměv
... starou budu možná někdy zkoumat a opravím si ji sám.
chci se zeptat.menil jsi neco na ty naprave nebo si ji tam dal tak jak jsme ji sundaly?neklepe neco nebo tak?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 14:29   Citovat  

prelude2.0i napsal:
chci se zeptat.menil jsi neco na ty naprave nebo si ji tam dal tak jak jsme ji sundaly?neklepe neco nebo tak?

Neměnil jsem nic, jenom jsem ji ometl od pavučin.
Mám dojem že tam něco poklepkává když spadne kolo z obrubníku dolů nebo když je hodně menších hrbolků a každé kolo poskakuje jinak. Jakoby už byly horší tyčky stabilizátoru. Ale vpodstatě bych řekl, že je ve stavu 90%.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 14:37   Citovat  

Riccardo napsal:
Neměnil jsem nic, jenom jsem ji ometl od pavučin.
Mám dojem že tam něco poklepkává když spadne kolo z obrubníku dolů nebo když je hodně menších hrbolků a každé kolo poskakuje jinak. Jakoby už byly horší tyčky stabilizátoru. Ale vpodstatě bych řekl, že je ve stavu 90%.
to cumim.vem si ze je vse puvodni.vem si ze ty tycky stoji 2700kc za kus ale vydrzi to.ja je kupuji za 800 za oba neorigo a zatim drzi.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 14:40   Citovat  

prelude2.0i napsal:
to cumim.vem si ze je vse puvodni.vem si ze ty tycky stoji 2700kc za kus ale vydrzi to.ja je kupuji za 800 za oba neorigo a zatim drzi.

Tak doufám že nelituješ, žes mi ji prodal (a docela levně). Ber to tak, že nebýt toho, tak bych se asi nedozvěděl že máš problém s Preludou Úsměv
Jinak Honda = kvalita (při dobré údržbě, samozřejmě).

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 14:51   Citovat  

prelude2.0i napsal:

jestli mluvite o kostech stabilizatoru, tak se da sehnat japonska druhovyroba YAMATO za 470kc
odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 14:56   Citovat  

PreludeZ napsal:
jestli mluvite o kostech stabilizatoru, tak se da sehnat japonska druhovyroba YAMATO za 470kc
odkaz

Pokud bereš svojí Preludu jako živého tvora, tak určitě kosti má.
S tím odkazem ses skoro trefil, ale jde o zadní tyčky/kosti stabilizátoru. Úsměv Díky za tip.

Jinak čeština je krásný jazyk. Lámal jsem si hlavu jak říkat tomu, co je v angličnitě knuckle (koleno ?) a ono je to těhlice Velmi šťastný

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 15:01   Citovat  

Riccardo napsal:
Pokud bereš svojí Preludu jako živého tvora, tak určitě kosti má.
S tím odkazem ses skoro trefil, ale jde o zadní tyčky/kosti stabilizátoru. Úsměv Díky za tip.

Jinak čeština je krásný jazyk. Lámal jsem si hlavu jak říkat tomu, co je v angličnitě knuckle (koleno ?) a ono je to těhlice Velmi šťastný

nojo koukam ze to je predni ale pred casem jsem u matejcka kupoval zadni za stejny penize. Na zavolani by urcite sehnali predni i zadni dle libosti, jsou velmi ochotni OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 15:06   Citovat  

PreludeZ napsal:
nojo koukam ze to je predni ale pred casem jsem u matejcka kupoval zadni za stejny penize. Na zavolani by urcite sehnali predni i zadni dle libosti, jsou velmi ochotni OK

Vzhledem k tomu, že mám teď dvě nápravy a ještě jednu kompletní levou stranu od Lukáše, tak asi tu původní co mám teď venku rozeberu, opravím tu levou stranu (tipuju právě křivou těhlici nebo horní rameno, nebo to podélné), vyměním tyčky (vlastně kosti Úsměv ), čepy, silenbloky, odrezím, ponatírám a zase zpátky přehodím.
To bude zase v zimě co dělat ! Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 16:35   Citovat  

Riccardo napsal:
Tak doufám že nelituješ, žes mi ji prodal (a docela levně). Ber to tak, že nebýt toho, tak bych se asi nedozvěděl že máš problém s Preludou Úsměv
Jinak Honda = kvalita (při dobré údržbě, samozřejmě).
nelituju.ja si privezu jinou preludku na dily ale uz 2.2 vtec.ta cervena uz je zlikvidovana. je to dobrý

Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 12:22   Citovat  

Sháním na zadní nápravu na P4G silentbloky, jeden tam mám asi špatnej dá se v něm nápravou při použítí síly pohybovat o cca 2cm dopředu/dozadu. V ostatních to drží pevně, už jsem obešel snad všechny obchody a krámky s díly a nikde to nedokážou sehnat, tak se zeptam ještě tady. Do Hondy se mi moc nechce, tam se vsadim že nabídnou jen celé rameno za desítku.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 12:58   Citovat  

Stealman napsal:
Sháním na zadní nápravu na P4G silentbloky, jeden tam mám asi špatnej dá se v něm nápravou při použítí síly pohybovat o cca 2cm dopředu/dozadu. V ostatních to drží pevně, už jsem obešel snad všechny obchody a krámky s díly a nikde to nedokážou sehnat, tak se zeptam ještě tady. Do Hondy se mi moc nechce, tam se vsadim že nabídnou jen celé rameno za desítku.

... a který to teda je ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 13:06   Citovat  

Noo jak to popsat .. uplně až nahoře těsně pod vrchní stranou blatníku jsou myslim dva ty silentbloky, který drží pevně na karoserii a na ně je připevněný to rameno jestli to dobře chápu. Jsou tam dva nahoře (nevim kolik dole) a ty dva nahoře jsou podle mě oba stejný a dělá to ten co je víc vpředu ve směru jízdy. Já to asi popisuju trochu krkolomě ale to rameno se prostě jakoby nechá posunout na tý tyčce toho silentbloku, protože ta guma je tam nějaká utržená nebo vyžvejkaná nebo co.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 13:12   Citovat  

Stealman napsal:
Noo jak to popsat .. uplně až nahoře těsně pod vrchní stranou blatníku jsou myslim dva ty silentbloky, který drží pevně na karoserii a na ně je připevněný to rameno jestli to dobře chápu. Jsou tam dva nahoře (nevim kolik dole) a ty dva nahoře jsou podle mě oba stejný a dělá to ten co je víc vpředu ve směru jízdy. Já to asi popisuju trochu krkolomě ale to rameno se prostě jakoby nechá posunout na tý tyčce toho silentbloku, protože ta guma je tam nějaká utržená nebo vyžvejkaná nebo co.

Tak na horním ramenu (trojúhelníkového tvaru) se dá vyměnit jenom ten čep co je jeden a spojuje rameno s těhlicí (na které je dole ložisko). Ty dvě uchycení nahoře v karoserii se asi vyměnit nedají. Jedině ještě můžeš demontovat zadní sedadlo a zkontrolovat, jestli je dotažená matka. Jinak celé rameno ... levé nebo pravé ?

P4GurARM.GIF

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P4GurARM.GIF, 38.41 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 13:34   Citovat  

Joo přesně to co jsi orámoval červeně tak to je ono, je to na pravé straně, jedna ta "tyčka" je ok a druhé "ko" protože to v ní jezdí. A má to nějaké opodstatnění proč se to nedá vyměnit ? Vždyť je to taková malá součástka. Ta matka bych řekl že je ok, protože celá ta "věc" na karoserii drží dobře ale v ní se hýbe to rameno Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 13:48   Citovat  

Stealman napsal:
Joo přesně to co jsi orámoval červeně tak to je ono, je to na pravé straně, jedna ta "tyčka" je ok a druhé "ko" protože to v ní jezdí. A má to nějaké opodstatnění proč se to nedá vyměnit ? Vždyť je to taková malá součástka. Ta matka bych řekl že je ok, protože celá ta "věc" na karoserii drží dobře ale v ní se hýbe to rameno Smutný

No když se tak na to dívám, že to drží celé na šroubu, tak nevím proč by se to vyměnit nedalo. Ale ještě jsem to nezkoušel demontovat a slyšel jsem že prý se to opravdu nedá.
Zkusím se na to podívat ...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 13:51   Citovat  

A eventuelně celé to rameno by se vyměnit dalo ? To by taky obnášelo to z té kastle vymontovat ne ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 14:16   Citovat  

Stealman napsal:
A eventuelně celé to rameno by se vyměnit dalo ? To by taky obnášelo to z té kastle vymontovat ne ?

Povolit dvě matky z kastle a vylisovat jeden čep. Ten se dá myslím sehnat nový v druhovýrobě. Nevím jestli se po vylisování dá ještě použít ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 14:20   Citovat  

Ten čep by snad eventuelně mohl být součástí balení toho ramene ne ? Tak to vypadá že asi skutečnšě budu muset zajít do Hondy a koupit to origo, to bude jistě lidová cena tam :p

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 14:59   Citovat  

Stealman napsal:
Ten čep by snad eventuelně mohl být součástí balení toho ramene ne ? Tak to vypadá že asi skutečnšě budu muset zajít do Hondy a koupit to origo, to bude jistě lidová cena tam :p

To seženeš z nějakého vraku. Pár horních ramen jsem viděl a ještě jsem nezažil, že by to v těch dvou šroubech chodilo. Spíš mi přišlo, že je to v nich dost tuhé ...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 16:21   Citovat  

Mě právě se to vyloženě hýbe v tom jednom a projevuje se to i za jízdy tím, že když brzdím, tak má auto tendenci udělat jakoby malou "myšku" a všechno ostatní tam mam ok, tak to bude asi právě timhle a rád bych se toho zbavil. Tak já si tu zkusim udělat topic no, jestli někdo nemá rameno kde jsou tuty držáky tak nějak ok a zároveň zajdu do Hondy zjistit jak je to s cenou. Tak díky Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 17:11   Citovat  

Stealman napsal:
Mě právě se to vyloženě hýbe v tom jednom a projevuje se to i za jízdy tím, že když brzdím, tak má auto tendenci udělat jakoby malou "myšku" a všechno ostatní tam mam ok, tak to bude asi právě timhle a rád bych se toho zbavil. Tak já si tu zkusim udělat topic no, jestli někdo nemá rameno kde jsou tuty držáky tak nějak ok a zároveň zajdu do Hondy zjistit jak je to s cenou. Tak díky Úsměv
to je divny ze by se to nedalo vymenit.vzdyt tam drzi na sroubu kterej vysroubujes a vyndas ho to mi hlava nebere

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 17:40   Citovat  

Já si taky myslim, že to mechanicky až takový problém nebude, ale ten kus co to drží prostě nejde samotnej nikde koupit, proto asi celý to rameno.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 17:46   Citovat  

Stealman napsal:
Já si taky myslim, že to mechanicky až takový problém nebude, ale ten kus co to drží prostě nejde samotnej nikde koupit, proto asi celý to rameno.
ja se jdu kouknout a vyndam ho.je pravda ze v honde jsem shanel spodni predni cepy a maj je pouze i stehlici za 11000 jedna strana takze sila a neorigo se koupi cep za cca500.co na to rict

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 17:52   Citovat  

Přesně tak, proto se mi do Hondy ale vůbec nechce. Nevadí mi si připlatit 2000 za něco co jinak stojí 1000, ale ty jejich ceny tam zvlášť u modelů kterých není tolik (prelude) jsou prostě šílený vzhledem k ceně, jakou to auto dneska má. Kdyby to někdo měl v nějakym vraku na ND a šlo by to snadno vyndat, tak to koupim milerád a škudlit nebudu Úsměv v Hondě hádam na cenu taky kolem desítky.

Eventuelně je ještě možný, že by byl zaměnitelnej se stejnym kusem z jinýho modelu, např. z nějakýho accorda, některé čepy právě na předek to tak myslim mají. A ten by se třeba sehnat dal, ale nevim jestli to jde Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 17:58   Citovat  

Stealman napsal:
Přesně tak, proto se mi do Hondy ale vůbec nechce. Nevadí mi si připlatit 2000 za něco co jinak stojí 1000, ale ty jejich ceny tam zvlášť u modelů kterých není tolik (prelude) jsou prostě šílený vzhledem k ceně, jakou to auto dneska má. Kdyby to někdo měl v nějakym vraku na ND a šlo by to snadno vyndat, tak to koupim milerád a škudlit nebudu Úsměv v Hondě hádam na cenu taky kolem desítky.

Eventuelně je ještě možný, že by byl zaměnitelnej se stejnym kusem z jinýho modelu, např. z nějakýho accorda, některé čepy právě na předek to tak myslim mají. A ten by se třeba sehnat dal, ale nevim jestli to jde Úsměv
ja je tu mam tak se jdu podivat a zkusim ho vyndat je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
P4G - zadní náprava - pravé kolo vyčuhuje ... VYŘEŠENO
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď