Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s volantem
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Glory je teď offline  Glory
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2011 , 20:01   Citovat  

Po výměně interiéru mám problém s volantem, nedrží v klasické poloze. Jakmile zatočím na první křižovatce, tak potom volant zůstane v jiné poloze.docela o dost, takže mám ruce na volantu nakřivo Velmi šťastný Smutný

Zkoušel jsem volant odmontovat, srovnat kola atd. Problém se stále opakuje a nevím čím to je Smutný

Geometrie je udělaná (kdyby něco)

Co s tím? dá se to nějak řešit?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2011 , 21:05   Citovat  

Zkus zamknout volant a pak pohnout ručně kolama. Jestli s nima hneš, tak je problém na hřebenu řízení. Velká vůle nebo vydřený a stržený hřeben v důsledku špatného mazání. Na C5G mi vyteklo mazání a hřeben se vydřel hned.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2011 , 21:33   Citovat  

Nipper napsal:
Zkus zamknout volant a pak pohnout ručně kolama. Jestli s nima hneš, tak je problém na hřebenu řízení. Velká vůle nebo vydřený a stržený hřeben v důsledku špatného mazání. Na C5G mi vyteklo mazání a hřeben se vydřel hned.

díky za tip.zkusím zítra

0
PříspěvekZaslal: 15.9.2011 , 19:54   Citovat  

Nipper napsal:

tak jsem se k tomu dostal teprve o víkendu /mezitím co mi Hondu vykradli a rozbili okno Velmi šťastný/
tak tvoje rada neúčinná.s kolama nejde hnout
asi bude lepší, když sem hodim fotky

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2011 , 20:53   Citovat  

Pokud po projetí zatáčky a vrácení volantu do základní polohy máš kola nakřivo, tak jiná možnnost než převodka řízení to být nemůže. Ta vůle na hřebenu se stává dost často a byl jen takový tip. Auto může být po nehodě a při nárazu mohl rupnout zub v převodce řízení (nejspíše na hřebenu, na šneku by si nejspíš už nezatočil). Při zatočení přeskočí šnekové ozubení a po návratu kol do roviny zůstává řízení právě o ten zub vedle, tak je i volant nakřivo. Při poškození převodky by mělo být slyšet chroupání při natočení do poškozeného místa, ale není to vždy podmínkou.

Ještě mě napadla jedna možnost, ale to je dost nepravděpodobné. Mohl ti prasknout nebo vypadnout šroub na kloubech řízení a přeskakuje to právě v místě spojky tisícihranu tyče řízení a kloubu.

0
PříspěvekZaslal: 19.9.2011 , 13:25   Citovat  

Nipper napsal:
Pokud po projetí zatáčky a vrácení volantu do základní polohy máš kola nakřivo, tak jiná možnnost než převodka řízení to být nemůže. Ta vůle na hřebenu se stává dost často a byl jen takový tip. Auto může být po nehodě a při nárazu mohl rupnout zub v převodce řízení (nejspíše na hřebenu, na šneku by si nejspíš už nezatočil). Při zatočení přeskočí šnekové ozubení a po návratu kol do roviny zůstává řízení právě o ten zub vedle, tak je i volant nakřivo. Při poškození převodky by mělo být slyšet chroupání při natočení do poškozeného místa, ale není to vždy podmínkou.

Ještě mě napadla jedna možnost, ale to je dost nepravděpodobné. Mohl ti prasknout nebo vypadnout šroub na kloubech řízení a přeskakuje to právě v místě spojky tisícihranu tyče řízení a kloubu.

díky za odpověď, akorát tomu vůbec nerozumím Úsměv)) jen vím, že volant byl celou dobu ok, pak výměna interiéru apod. a od té doby to zlobí.

Čápo je teď offline  Čápo
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2011 , 13:44   Citovat  

Koukni se na šrouby co drží objímkama volantovou tyč. Pokud nejsou dotáhlé může se pootočit volantová tyč tudíž i volant.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s volantem
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina