Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna oleje Civic 1.4
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
FreeZy je teď offline  FreeZy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 15:33   Citovat  

Zdravím ,budu poprvé měnit olej a napadlo mě se zeptat jaký by jste mi doporučily ? Jelikož sám pořádně nevím...předchozí majitel tam narval olej značky Starline a zajímalo by mě jestli by po tomhle motor vzal nějakej kvalitnější ? Nebo se mám držet nějakého středu ? Mobil1 ? Helix....Předem díky Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 15:36   Citovat  

No hlavně brzo vylej ten Starline... Úsměv

Jinak o olejích tu je dost témat, tak pohledej. Úsměv Postačí Ti 10W-40 předepsané třídy (počítám,že nad 100tis. budeš mít). Já používám Motul,ale měl jsem i Shell, Liqui Molly...

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 15:57   Citovat  

Po tom Starline bych první výměnu oleje udělal (raději) už po 5-ti tkm. Měň vždy s filtrem, a pokud použiješ něco z Agip-Eni, Elf, Eneos, Esso, Liqui Moly, Millers oils, Mobil, Mogul, Motul, Q8, Repsol, Shell, Sunoco, Texaco, Total, Valvoline, Yacco, tak chybu neuděláš. Co se týče SAE, 10w40 je v pohodě, ale v případě jen krátkých jízd se dá použít i 5w40. Všechno jsou to oleje API min. SJ, a ACEA A3 - se střídáním značek a viskozitních tříd není problém.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FreeZy je teď offline  FreeZy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 16:11   Citovat  

Díky za radu kluci... budu se podle toho nějak řídit a ještě tento týden to teda vyměním OK Úsměv

bigy je teď offline  bigy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 22:57   Citovat  

JARYN napsal:
Po tom Starline bych první výměnu oleje udělal (raději) už po 5-ti tkm. Měň vždy s filtrem, a pokud použiješ něco z Agip-Eni, Elf, Eneos, Esso, Liqui Moly, Millers oils, Mobil, Mogul, Motul, Q8, Repsol, Shell, Sunoco, Texaco, Total, Valvoline, Yacco, tak chybu neuděláš. Co se týče SAE, 10w40 je v pohodě, ale v případě jen krátkých jízd se dá použít i 5w40. Všechno jsou to oleje API min. SJ, a ACEA A3 - se střídáním značek a viskozitních tříd není problém.

jak to myslis s kratkejma jizdama? =)

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 23:01   Citovat  

bigy napsal:
jak to myslis s kratkejma jizdama? =)

5W dříve "funguje",takže je vhodnější na zimu nebo na krátké jízdy,kde se moc neohřeje.

posero je teď offline  posero
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 23:07   Citovat  

Hellborn napsal:
No hlavně brzo vylej ten Starline... Úsměv

a to proč? sám sem ten olej 2 roky jezdil v c6g 1,4 a nebyl jedinej problém. jedtli nejezdíš závody a nepotřebuješ zbytečně utrácet klidně lej starline dál, na olej téhle značky už auta najezdily víc než dost km a všechno v pořádku OK

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 23:13   Citovat  

JARYN napsal:

mogul = starline Mr. Green

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 23:26   Citovat  

infinity napsal:

to neni pravda Chápeš! ale úplně lež to taky neni pořádnej výtlem

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 18.1.2012 , 23:30   Citovat  

FreeZy napsal:
Zdravím ,budu poprvé měnit olej a napadlo mě se zeptat jaký by jste mi doporučily ? Jelikož sám pořádně nevím...předchozí majitel tam narval olej značky Starline a zajímalo by mě jestli by po tomhle motor vzal nějakej kvalitnější ? Nebo se mám držet nějakého středu ? Mobil1 ? Helix....Předem díky Úsměv

C6G 1,4 vůbec neřeš , nalej tam 10w-40 co tě zrovna napadne a nebude žádný problém je to dobrý Hlavně kontrolovat často Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 14:19   Citovat  

infinity napsal:

Nemíním Tě nějak přesvědčovat, ale Mogul, co se týče SAE 10w40, 5w40 a 0w40, patří mezi TOP 10.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 18:33   Citovat  

JARYN napsal:
Nemíním Tě nějak přesvědčovat, ale Mogul, co se týče SAE 10w40, 5w40 a 0w40, patří mezi TOP 10.

on tky nepíše že je špatnej..... chytrýmu napověz, hloupýho trkni HaHaaa

jen by mně zajmalo mezi jakejch TOP 10? olejů na světě? Tak to koukám! tomu nevěřím

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 18:39   Citovat  

JARYN napsal:

co to je zase za blud?? a v cem???

Mohem dulezitejsi je HTHS...a tam je mogul tak mozna v top 100 přátele přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 21:09   Citovat  

A proč do toho taháš HTHS viskozitu, když u olejů xw/40 je u všech nad 3,5mPa.s. Ano, jsou i oleje, které mají nad 4mPa.s, ale ty už jsou v jiné (vyšší) "letní" SAE třídě. A pokud jde o oleje se sníženou HTHS viskozitou, které se podle ACEA značí A1/B1, tak ty jsou zase s letní třídou 20 nebo 30 (ale i tam jsou oleje i s viskozitou normální - tj. nad 3,5mPa.s) - pokud se tedy bavíme o evropských olejích, protože v USA mohou být i některé oleje 0w40, 5w40 a 10w40 se sníženou HTHS viskozitou. Ale v USA - ne v Evropě.
Nevím, co proti těm olejům Mogul, které jsou vyrobeny ze syntetických základových olejů, máte. Je to jedna z mála posledních opravdu kvalitních věcí, které nám zbyly. Ale ono je to stejně jedno - hádat se nebudu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 21:16   Citovat  

JARYN napsal:

Nevím, co proti těm olejům Mogul, které jsou vyrobeny ze syntetických základových olejů, máte. Je to jedna z mála posledních opravdu kvalitních věcí, které nám zbyly. Ale ono je to stejně jedno - hádat se nebudu.

co máš proti starline?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 21:52   Citovat  

JARYN napsal:
A proč do toho taháš HTHS viskozitu, když u olejů xw/40 je u všech nad 3,5mPa.s. Ano, jsou i oleje, které mají nad 4mPa.s, ale ty už jsou v jiné (vyšší) "letní" SAE třídě. A pokud jde o oleje se sníženou HTHS viskozitou, které se podle ACEA značí A1/B1, tak ty jsou zase s letní třídou 20 nebo 30 (ale i tam jsou oleje i s viskozitou normální - tj. nad 3,5mPa.s) - pokud se tedy bavíme o evropských olejích, protože v USA mohou být i některé oleje 0w40, 5w40 a 10w40 se sníženou HTHS viskozitou. Ale v USA - ne v Evropě.

Treba proto, ze moje provozni teplota oleje splha az ke 140 stupnum, takze me dost zajima, jak ktery olej funguje pri teto provozni teplote.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 22:10   Citovat  

posero napsal:
co máš proti starline?

Třeba to, že k nim neseženeš technické listy, a ani se nedozvíš, kdo je výrobce. Protože Starline je "přebal".

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 22:15   Citovat  

JARYN napsal:
Třeba to, že k nim neseženeš technické listy, a ani se nedozvíš, kdo je výrobce. Protože Starline je "přebal".

a už na začátku bylo řečeno starline=mogul OK chytrému napověz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 22:25   Citovat  

infinity napsal:
Treba proto, ze moje provozni teplota oleje splha az ke 140 stupnum, takze me dost zajima, jak ktery olej funguje pri teto provozni teplote.

Tak to bys měl použít raději olej wx/50, protože třeba u olejů Mobil1 (které snad už uznáte, že jsou kvalitní) je hodnota HTHS viskozity u SAE 0W40 New Life 3,6mPa.s, u 5w30 ESP Formula 3,58mPa.s, ale u 5w50 Rally Formula je 4,21mPa.s. Motul 8100X-CESS 5w40 má HTHS viskozitu 3,73mPa.s. a třeba Motul Sport 5w50 4,49mPa.s. Ano, dá se použít (ale v jiné cenové relaci) i "závodní" olej Motul 300V 5w40 s HTHS viskozitou 4,51mPa.s nebo 300V 10w40 s 4,19mPa.s, nebo třeba Redline 5w40 s 4,6mPa.s, nebo Redline 10w40 se 4,7mPa.s, ale to jsou oleje kvalitou někde jinde, než téměř všechny ostatní. A Redline 5w50 má HTHS viskozitu 5,9mPa.s, na což se už z dálky dívá i ten Mobil1. Ale Mogul má kvalitu jako ostatní běžné značkové oleje, což Starline není.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 22:42   Citovat  

JARYN napsal:
což Starline není.

tak ještě jednou pro ty hodně natvrdlý starline=mogul

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 22:57   Citovat  

posero napsal:
tak ještě jednou pro ty hodně natvrdlý starline=mogul

tak ještě jednou - hádat se nebudu....

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 22:57   Citovat  

JARYN napsal:
Tak to bys měl použít raději olej wx/50, protože třeba u olejů Mobil1 (které snad už uznáte, že jsou kvalitní) je hodnota HTHS viskozity u SAE 0W40 New Life 3,6mPa.s, u 5w30 ESP Formula 3,58mPa.s, ale u 5w50 Rally Formula je 4,21mPa.s. Motul 8100X-CESS 5w40 má HTHS viskozitu 3,73mPa.s. a třeba Motul Sport 5w50 4,49mPa.s. Ano, dá se použít (ale v jiné cenové relaci) i "závodní" olej Motul 300V 5w40 s HTHS viskozitou 4,51mPa.s nebo 300V 10w40 s 4,19mPa.s, nebo třeba Redline 5w40 s 4,6mPa.s, nebo Redline 10w40 se 4,7mPa.s, ale to jsou oleje kvalitou někde jinde, než téměř všechny ostatní. A Redline 5w50 má HTHS viskozitu 5,9mPa.s, na což se už z dálky dívá i ten Mobil1. Ale Mogul má kvalitu jako ostatní běžné značkové oleje, což Starline není.
zmatenej zmatenej ty snad s tou encyklopedii spíš ne??? osobně jezdím na olej od Mobilu 10w-40 a neni žadnej problem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.1.2012 , 23:00   Citovat  

sablos napsal:
osobně jezdím na olej od Mobilu 10w-40 a neni žadnej problem.

A proč by měl být? Je to kvalitní značkový olej pro běžné použití.

sablos napsal:
ty snad s tou encyklopedii spíš ne???

Ne, jen se trošku orientuji v tribotechnice.....

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2012 , 14:35   Citovat  

Zneužiju tohle téma. Teď o víkendu jsem měnil v tchánovém anglánu olej a zarazilo mě ,že po odmontování origo olejového filtru Honda z něj nevytekla ani kapka oleje. Honda má najeto poctivých 89.000 km servisovaná jen v Hondě Ostrava. Měl ji starý děda nějaký architekt takže on nějaké samodomo neřešil. První co mě zarazilo tak na štítku v motoru bylo napsáno že výměna proběhla v 71.000km a další má být v 91.000km není tohle trošku přehnané? Olej tam byl Petro Canada 10W-40 ten používáme v práci několik let do všech aut a naprostá spokojenost. Vždyť i v tom manuálu je mazací plán a tam je napsáno každých 10.000km nebo co 12 měsíců. Taže se ptám je to normální aby s olej filtru nic nevyteklo?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2012 , 14:41   Citovat  

Intervaly na výměnu oleje jsou po 20tis. (v servisce VTi i Accorda to tak bylo/je), moderní oleje to zvládnou,ael radši měním max. po 7tis.km... Pokud se pamatuju,tak olej z filtru vždy byl (vytekl dírou po šroubováku,který jsem používal na sundavání). Úsměv

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2012 , 15:21   Citovat  

Tak to je divné protože v chytré knížce kde je údržba jsou tabulky kdy co kontrolovat a měnit a je tam tohle "Výmìna po každých 10 000 km (6000 mil) nebo 12 mìsících" Já vím, že vydrží těch 20, ale právě tohle mě zarazilo. Já taky měním 10 a ven. A právě mě zarazilo to, že po povolení filtru jsem u své hondy měl vždy slitý blok i vanu jak to vyteklo a u tohodle nic. Nemůže být někdo problém, třeba ucpaný nějaký kanálek? Nebo něco jiného

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2012 , 15:44   Citovat  

ja mam u legenda 10 tisic nebo max 6 měsíců Úsměv Jinak se to stalo i kamosovi, sme swapovali na 4bod a rikam ze oddelam fitlr at se dostanu ke spodnimu sroubu, ten filtr sem odsrouboval a byluplne suchej bez oleje...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna oleje Civic 1.4
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina